כן יש שיפוע של 5%
ישמש גם כחניה בסככה החיצונית וגם כסדנה ומחסן, מקווה להחליף בהמשך לפאנל, או לעשות בידוד כלשהו אחר.
בהחלט אפשר לעבוד בשטח הפתוח בסככה.
בגדול חום לא מפריע לי, כל עוד יש לי צל ;)
Printable View
בסרטון זה אני מסיים להרכיב את פחי האיסכורית, מרתך רתק למנעול, ומרכיב ידית גדולה לדלת. (גם את ידית הדלת יצרתי בעצמי אבל לא צילמתי את ההכנה, סה"כ מדובר בצינור ברזל ו 2 ברזלים שטוחים שמרותכים ביחד.)
מ"פלציב" (פוליאתילן מוקצף) אני מכין משולשים לאטימת ה"גלים" של האיסכורית.
ובעזרת דבק חזק אני אוטם וסגר את החרכים הגדולים.
העבודה המסיבית הסתיימה, אבל עדיין נשארו כמה משימות להשלמת המבנה: חשמל, אטימת תחתית הדלת, סידור החלל הפנימי ועוד....
https://youtu.be/9Q1VoB86wT8
אני עוקב אחרי הפרויקט מההתחלה.
אתה רתך ענק
הפרויקט שלך מדהים ומעורר קינאה והערכה.
המון הצלחה. תמשיך לעדכן
Sent from my SM-A325F using Tapatalk
1. הפלציב זאת השקעה שאף אחד לא עושה. כל הכבוד.
אגב איפה משיגים אותו כיום ובאיזה מחיר ?
(חוץ מחברים מעין הנצי"ב)
2. בחשמל, לקחים מהסדנא שלנו :
א. אם אפשר תמקם את הלוח ליד הדלת, לפעמים בא לך לעזוב הכל כמו שהוא וללכת, ככה אתה פשוט מוריד את הראשי וסוגר את הבסטה (הראשי יכול להיות גם פאקט חיצוני ואז בכלל מעולה).
ב. בנושא הארקה, אם המרחק שלך הוא כמו שאני מעריך מהבית אתה תצטרך הארקה מקומית, קח את זה בחשבון בעלויות.
חשמלאי חאפר אולי לא יתעסק בזה אבל זאת הפרקטיקה הנכונה.
ג. פחת איכותי, אתה רוצה ממסר פחת שיקפוץ לך לפני זה של הבית שמזין, ככל ששלך יהיה מהיר יותר ככה המשפחה פחות תסבול.
וכלים לא חדשים נוטים להקפיץ פחתים חופשי.
ד. תכין שקע חיצוני לקומפרסור, הוא יחפור לך ותרצה להוציא אותו החוצה.
בהצלחה
חחח
תודה רבה על התגובה!
הפלציב שהשתמשתי בו זרקו במקום העבודה שלי, לא יודע כמה עולה היום... אולי תוכל למצוא בחניות יצירה, או במקומות שעוסקים בזיווד של מוצרים - בטח יש להם שאריות.
בעניין החשמל: תודה רבה על כל העצות, בטוח שאקח אותם לתשומת ליבי, בחשמל אני לא מתעסק אני אקח בעל מקצוע שיעזור עם משימה זו.
אי אפשר לשרשר פחתים.
או שאתה יוצא מהבית אחרי הפחת, ואז כל הכבל מהבית למחסן מוגן והפחת בבית, או שאתה מתחבר לפני הפחת של הבית ואז הקו עד המחסן בלי הגנות.
לדעתי עדיף להקפיץ את הפחת בבית. אצלי זה לא קורה כמעט.
בטח שאפשר פחת אחרי פחת.
בבית יש לו לוח עם פחת שמזין גם את המחסן/סדנה דרך מאמת ייעודי.
ובלוח המחסן/סדנה יש עוד פחת.
אני מציע, מניסיון, שיהיה במחסן פחת מתוצרת טובה מאוד, מה שבדרך כלל גורם לזה שהוא מגיב מהר יותר מהפחת של הבית (גם בגלל הסלקטיביות והמרחק והכל).
אם אני לא טועה יש לכך גם דגמים ייעודיים ו/או מתכווננים.
ככה כשאתה עושה שטויות בסדנה לא כל הבית קופץ ברוב המקרים. זה שווה.
תבדוק את עצמך מול חשמלאי ותעדכן.
לדעתי יש שתי שגיאות בתגובה שלך.
בעצם אולי רק שגיאה וחצי כי נראה שאתה מבין שהם אמורים לקפוץ יחד ומנסה לעקוף את זה. ספק אם תצליח.
בועז, גם הכבל של חברת חשמל אלייך הביתה לא מוגן ע"י פחת, רק ע"י נתיך זרם יתר.
למיטב זכרוני, אני חשמלאי מוסמך אבל חלוד, מותר לצאת אחרי ראשי לפחת ביתי ומשם ע"י כבל ארוך לפחת מקומי במחסן.
שוב, כדאי מאוד לוודא אותי, אני משוכנע ב70 אחוז כי הזכרון לא משהו, ודונייבסקי אני לא מוצא בהישג יד אבל ככה עשיתי אצל ההורים לפני 15 שנה ואני זוכר שוידאתי את זה לעומק, איפה איתי?
אני כן אחדד משהו בנוגע לפחתים בתחום שאני כן עוסק בו ביום יום, והוא ווסתי תדר +פחת ביתי רגיל = קופץ, ולא ניתן לעבוד ככה בפועל.
ווסתי תדר ובקרי סרוו מייצרים חוסר תיאום (המון קבלים וזמן טעינה ארוך יחסית) בין אפס ופאזה/ות דבר שמייצר אי שוויון בין מה שנכנס למה שיוצא, והאי שוויון הזה גורם לפחת (מפסק הגנת התחשמלות) לקפוץ, כי זה מרגיש לו כמו ארוע הולכה להארקה = התחשמלות בד"כ.
ולכן, 2 אפשרויות:
1. בקו השימוש הכללי התלת פאזי אליו מחוברים כל ווסתי התדר ובקרי הסרוו להתקין פחת "תעשייתי" למכונות , שיש לו זרם זליגה גבוה יותר(פחות רגיש) מאשר פחת ביתי רגיל( שרגיש יותר) , אין לי מספרים לידי ולכן לא מציין אותם כאן.
ובנוסף! להתקין פחת ביתי רגיל, בקוים החד פאזיים לכל השימושים ה"רגילים"
2. מה שעושים בד"כ בתעשייה, לא מחברים מכונות לפחת בכלל, רק שקעי שירות תלת /חד פאזיים.
בהצלחה.
א. אני די בקיא בחוק החשמל, אין שום איסור כזה, בכלל בחוק החשמל פחת מוזכר מעט מאוד פעמים.
ב. אני כותב לך הרגע מבית שעבר אישור חח"י עם הסידור הזה ומכיר עוד עשרות דוגמאות.
ג. זה עובד בוודאות מניסיון בשטח, בנינו ככה סדנה שלמה עם מיכון ישן, מקפיץ יופי יופי רק את הפחת של הסדנה ולא של הבית, אחרת הייתי מגורש משם מזמן :)
מוטי,
הערך המקובל לפחת פחות רגיש הוא 0.300 מילי, פחת רגיל 0.030 מילי.
בתעשייה אין חובה לפחתים ברוב המקרים.
רצוי לשים אותם כהגדלת ראש, אבל רק במקומות הנכונים, אחרת זה כל היום יקפוץ.
תודה ים, זכרתי שאלה המספרים במילי אמפר כמובן , לא הייתי בטוח לכן לא רשמתי.
המלצה שלי, לא לוותר על פחת ביתי רגיל דרכו מוזנים כל השקעים החד פאזיים!
לגבי התלת... על זה כבר ניתן לדון בנפרד.
כל תוף כבל מאריך תקני מגיע עם פחת .
גם אני חשמלטור חלוד מאוד עד כדי מפורר.
רצוי להתקין לוח טוב בסדנא כולל פחת והייתי מחמיר ותוקע אלקטרודת הארקה - שאל חשמלאי מהאזור מה מוליכות הקרקע אצלכם.
בסככה של אבא שלי שמרוחקת כ 8 מ׳ ממקור ההזנה בבית הוספנו הארקה.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
גם נכון, תופים חדשים מגיעים עם עוד פחת בטור.
עוד טיפ - אם תוקעים יתד הארקה, תן למישהו שיש לו את הכלי הייעודי, לא שווה לנסות לבד, זה סיוט.
אתה ברמה"ג לא ? בטח שם אפילו יותר סיוט מהשגרה.