תגובה: ניסיון לפרוטקשן בחניון לילה לג׳יפאים. חוזרים לרשימות השמירה?
תופס טרמפ על הפוסט ורוצה להבין יותר את נושא הגניבות בישראל 2022.
כמה שאלות :
1. אני יודע שיש גניבות של גיפים בשטח. קבוצה מגיעה באור יום לנקודה מסויימת, רוצה לצאת לטיול רגלי, חוזרת והרכבים פרוצים במקרה הטוב, נגנבים במקרה הרע. אני מכיר לשמצה את בירכת צפירה אבל אשמח שתעלו מהם הנקודות הרגישות כיום ברחבי הדרום.
2. העדפות. האם יש לדעתכם העדפות לרכבים מסוימים בהם חושקים הגנבים? יודע שטויוטה מאוד גניבה אבל גם פה, אשמח לשמוע מה גנבו
3. אמצעי הגנה : איך אתם שומרים על הגיפים שלכם בטיול? רשימות שמירה בלילה? כלבים? נשק? הכל ביחד?
4. מי הגנבים? האם רק בדואים?
אשמח לשמוע את דעתכם ונסיונכם על מנת שהכלל יבין וידע עם מה עליו להתמודד כיום כשיוצאים לטייל ו"להירגע" בטבע.
בכל העולם באזורים עם פשיעה או בעיות ביטחון,
המארחים דואגים לשלום האורחים.
תכנס ללודג' באפריקה ובחוץ יהיה שומר עם קלצ'ניקוב. בחוץ בלילה -סכנת נפשות, במתחם- הבעלים אחראי על הביטחון.
הייתי מצפה מבעלי המלונות, אכסניות, וכל סוגי מתחמי האירוח לדאוג לשמירה על שלום אורחיהם ורכביהם וציודם גם אם הרכבים חונים מחוץ למתחם, ואם צריך לגלם את העלות במחיר האירוח.
זה אמור להיות אינטרס שלהם לפני כל השאר.
האורח צריך לישון בשקט ולא להתעסק בזה בכלל.
תושב מצפה רמון, גר כאן כ 30 שנה ואכן, פעם אחת, לפני 27 שנה גנבו את הסופה שלי, הרכב היה נעול במנעול הילוכים בלבד, טעות של מתחילים. הרכב נמצא שרוף אחרי כמה שבועות, עצוב. מאז, עברו המון שנים, שבהם הייתי בעלים של סיקסים, סופות, טרופר, פאג'רו, לנד קרוזר ודיפנדר, לא היה יום בחיי בלי רכב 4X4 כזה או אחר, כולם שירתו אותי ומעשה הגניבה לא חזר. הבית בו אני גר לא נפרץ ובכלל רמת הפשיעה ביישוב נמוכה מאוד. גניבות רכב מתבצעות כאן, עם נטייה חזקה ללנד קרוזר.
4X4 אחרים כמו טרופר, לנדרובר ואחרים, לא מעניינים כנראה.
את האורחאן שעליו הפוסט אני מכיר ולא הייתי אומר שבמקום לינה אחר, בתי מלון, צימרים או חניונים, תהיה מציאות אחרת.
בכל מקום יש צ'אנס שייגנב לכם הרכב, כמו שגם בכל יישוב אחר כמו דימונה, ערד, באר שבע או ירוחם זה יכול לקרות.
מה שאפשר לעשות באופן אישי הוא להתגונן ולהגן על הרכב ולא לסמוך על שומר בדואי או על המשטרה.
עצוב שזה המצב, מעיב על הפסטורלייה המדברית והורס לאנשים את תחושת החופש והביטחון.
בחיאת אסף, זה קשקוש. גונבים ג'יפים בכל מקום. גם בתל-אביב. אתה פנית לעיריה שלך בנושא הזה?....
אם אני ישן במקום מסודר במצפה רמון, אני נועל את הג'יפ בשרשרת למשהו מוצק בדיוק כמו בתל-אביב ובחולון או בתל עדשים או בחיפה.
עם המשפט הראשון שלך אני מסכים ובתגובתי הראשונה כיוונתי בדיוק לזה.
גונבים מכוניות. ככה זה.
ומי שמרגיש לא בטוח או שילך למקום אחר או שינקוט באמצעים מתאימים.
אני לא משאיר רכב מועד לגניבה במקום מועד במיוחד. ולכן כתבתי שמי שרוצה ללון במצפה רמון ומבחינתו הוא לא מרגיש בטוח - שלא ילון שם.
וכן, אם התחושה גורפת - כנראה יש בעיה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני עובד הרבה בשטח. קו אשדוד ודרומה, לעיתים ממש דרומה. עברנו לא מעט אירועים, רובם קטנים, חלקם יותר מכוערים, לא יודע איך אנשים ישנים בשקט בשטח בדרום, חמושים או לא...
כשאנחנו מקימים מחנה למספר ימים - 2-3-4 פעמים בשנה. החל משקיעה ועד זריחה יש לנו שומרים חמושים.
"כנראה שיש בעיה" כן... כנראה שיש...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivviz
תופס טרמפ על הפוסט ורוצה להבין יותר את נושא הגניבות בישראל 2022.
כמה שאלות :
1. אני יודע שיש גניבות של גיפים בשטח. קבוצה מגיעה באור יום לנקודה מסויימת, רוצה לצאת לטיול רגלי, חוזרת והרכבים פרוצים במקרה הטוב, נגנבים במקרה הרע. אני מכיר לשמצה את בירכת צפירה אבל אשמח שתעלו מהם הנקודות הרגישות כיום ברחבי הדרום.
2. העדפות. האם יש לדעתכם העדפות לרכבים מסוימים בהם חושקים הגנבים? יודע שטויוטה מאוד גניבה אבל גם פה, אשמח לשמוע מה גנבו
3. אמצעי הגנה : איך אתם שומרים על הגיפים שלכם בטיול? רשימות שמירה בלילה? כלבים? נשק? הכל ביחד?
4. מי הגנבים? האם רק בדואים?
אשמח לשמוע את דעתכם ונסיונכם על מנת שהכלל יבין וידע עם מה עליו להתמודד כיום כשיוצאים לטייל ו"להירגע" בטבע.
חוץ מברכת צפירה גם ליד נחל אוג לא הייתי משאיר רכב לדקה בלי השגחה,
הם באים עם גרר מיריחו מעמיסים רכב ותוך 5 דקות הם חזרה ביריחו.
אני מטייל הרבה ולא נתקלתי בעוד מקומות שבאופן קבוע יש בעיות,
על כביש 90 לאורך ים המלח מדי פעם יש פריצות לי נראה שחלק מזה זה לאומני כדי להזיק ולא כי הם מחפשים לגנוב
פשיטת הרגל של המשטרה מתבטאת בכול הענפים שנמצאים תחת אחריותה תאונות דרכים /אכיפה /הרציחות במגזר הערבי
גניבת מכוניות פריצות . לאזרח אין ביטחון למעט להגיש תלונה לפרוטוקול .
תלונה על גניבת גיפ במצפה רמון לפני שנתיים
עד היום לא קיבלתי התייחסות או מסמך רישמי מהמשטרה שמסכם את התלונה .
האחריות היא על תקציבי המשטרה .ואולי חמור מזה על מפקדי המשטרה לדורותיהם שמחפפים את העבודה וזה מחלחל לשוטר בשטח
שלא רוצה לסכן את עצמו ויודע שאף אחד לא יפטר אותו אם הוא לא יבצע את עבודתו .
חבל שזה כך אבל זה הגישה בהרבה המקומות המיגזר הציבורי .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
בכל העולם באזורים עם פשיעה או בעיות ביטחון,
המארחים דואגים לשלום האורחים.
תכנס ללודג' באפריקה ובחוץ יהיה שומר עם קלצ'ניקוב. בחוץ בלילה -סכנת נפשות, במתחם- הבעלים אחראי על הביטחון.
הייתי מצפה מבעלי המלונות, אכסניות, וכל סוגי מתחמי האירוח לדאוג לשמירה על שלום אורחיהם ורכביהם וציודם גם אם הרכבים חונים מחוץ למתחם, ואם צריך לגלם את העלות במחיר האירוח.
זה אמור להיות אינטרס שלהם לפני כל השאר.
האורח צריך לישון בשקט ולא להתעסק בזה בכלל.
בגדול אתה צודק, בקטן קוראים לזה גילגול עלויות.
הרי מה שהם יעשו, בעל כורחם, הם אלו שישלמו את הפרוטקשן, ואתה תשלם דרכם.
יכול להיות שזה פתרון.
שימו רגע תחושות בצד, וגם את 3-4 המקומות המאוד מועדים לפורענות.
כמה פעמים קרה לכם או לחברים שלכם, בחניון לילה בתוך השטח, שגנבו מכם ג'יפ?
אני לא אומר שצריך להיות שאננים, אבל אני מרגיש בטוח יותר ככל שאני יותר עמוק בשטח.
בחוף בכינרת אני לא אהייה מסוגל להרדם וגם בחניון רט"ג נוראי כמו בארות. לאומת זאת, בחניון סטייל הר עריף אשן יותר טוב מבבית. (פרצו לי הביתה השנה, אנחנו ישנים עם אור...).
עכשיו סקר, כמה מכם באמת נתקלו באיום ממשי בחניוני לילה בעומק השטח? באיזו תדירות?
ניסיון לפרוטקשן בחניון לילה לג׳יפאים. חוזרים לרשימות השמירה?
שתי תשובות
אתם באמת משווים איזה מדינה אפריקאית שנשלטת על ידי חונטות וצבאות פרטיים לישראל ?
בכל חניון לילה שישנתי בו באלף שנה אחרונות. היה סיור רכוב או תצפיתן על איזה פיסטין. ללא יוצא מהכלל.
אני לרוב משתין תוך כדי שאני נשען על דלת הנהג.
ואשתי לא מצליחה להבין למה אני לא מוכן אפעם לצאת למסע רגלי במדבר ( לא כולל העצלנות שלי )
כן .. אני רואה את הסתירה המובנית במה שכתבתי ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
בכל חניון לילה שישנתי בו באלף שנה אחרונות. היה סיור רכוב או תצפיתן על איזה פיסטין. ללא יוצא מהכלל.
בהתייחס לנ״ל, ולשאלת אומי, בסוף לא קרה כלום אם אני מבין נכון מה שכתבת.
אכן
יחד עם זאת אני לא יכול להגיד שהתחושה היתה תמיד לא נעימה.
הם מגיעים שלושה לפחות ברכב. עושים סיבוב. מסתכלים. נועצים עיניים. בןדקים אופציות. רווח אפשרי ונוסעים.
אני נשאר לחוץ. הם יחזרו בלילה. לא יחזרו בלילה.
איפה להחביא את המפתח. וכן הלאה .. לא תחושה נעימה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
בגדול אתה צודק, בקטן קוראים לזה גילגול עלויות.
הרי מה שהם יעשו, בעל כורחם, הם אלו שישלמו את הפרוטקשן, ואתה תשלם דרכם.
יכול להיות שזה פתרון.
שימו רגע תחושות בצד, וגם את 3-4 המקומות המאוד מועדים לפורענות.
כמה פעמים קרה לכם או לחברים שלכם, בחניון לילה בתוך השטח, שגנבו מכם ג'יפ?
אני לא אומר שצריך להיות שאננים, אבל אני מרגיש בטוח יותר ככל שאני יותר עמוק בשטח.
בחוף בכינרת אני לא אהייה מסוגל להרדם וגם בחניון רט"ג נוראי כמו בארות. לאומת זאת, בחניון סטייל הר עריף אשן יותר טוב מבבית. (פרצו לי הביתה השנה, אנחנו ישנים עם אור...).
עכשיו סקר, כמה מכם באמת נתקלו באיום ממשי בחניוני לילה בעומק השטח? באיזו תדירות?
אותנו גירשו בתנועת אצבע קלה, מבעד לחרך בחלון של טנדר נטול מספרים, לאחר שתכננו לישון ברדיוס של 500 מטר מחממת מריחואנה.
אחד האירועים המשפילים בחיי.
כדי לנחם אתכם, גנבות יכולות להיות גם באור יום וגם של רכב פרטי, במקרה הספציפי הזה, סופשבוע שעבר, יונדאי וטויוטה פרייבט חנו בכניסה לנחל ציחור, נעלמו משם ונמצאו לאחר כמה זמן מוסלקות בשטח.
ומעבר למה שכבר נאמר, אני מטייל המון שנים בשטח ולא פעם משאיר את הרכב ומטייל ברגל, חלק בלתי נפרד מהפרנסה שלי, את הרכב אני לא נועל וכל גנב או טיפוס חרא אחר, יכול לגנוב ציוד ממנו. לא קרה. נקודה.
לא אומר שלא עלול לקרות בעתיד, אבל אחרי המון שנים באזור הנגב הדרומי, לא מרגיש מאויים ונהנה לטייל ברכב אבל גם הרבה ברגל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אותנו גירשו בתנועת אצבע קלה, מבעד לחרך בחלון של טנדר נטול מספרים, לאחר שתכננו לישון ברדיוס של 500 מטר מחממת מריחואנה.
יותר נתקלתי שהם באים להציע את הסחורה מאשר מזיקים..
אפילו להגיב כאן בג׳יפולוג על הנושא ולהביע דיעות פטריוטיות זה לא לגיטימי אז הבעיה הרבה יותר עמוקה לדעתי.
עם חלקנו אפילו אין הסכמה על מהות הבעיה או שמדובר במלחמה על הארץ…
מעולם לא נמחקה כאן דעה פטריוטית, אלא אם כן היא נגעה בפוליטיקה, או גזענות, או אחד הנושאים האחרים שאנחנו לא מרשים כאן.
אציין שאלו וגם אלו נושאים לגיטימיים, ראויים מאוד לדיון, אפילו מחויבים בדיון, אבל בפלטפורמות אחרות.
אם מישהו מתקשה להבין את האבחנה בין האסור למותר, אני מציע שילך לכיוון האסור. חבל על ההיעלבויות שנובעות ממחיקות.
ובזה סיימנו את הדיונים על המדיניות שלנו.
תגובה נוספת בעניין, תימחק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
יש מצב שהוא ביקש סיגריה ולא הבין למה ברחתם?
בשנתיים האחרונות, בגבור היזמות החקלאית הלא מוכרזת דרום, אני מרגיש שהבדואים יותר מודעים ומתעניינים במי שעובר בשטח.
ראינו חממות מוסוות, מערכות השקייה עם מיכלי דשן, ובתי ייבוש ואריזה בבורות נבטיים שכמות ה״פחת״ שזרוקה על הרצפה היא חלומו של כל סטלן עירוני מצוי לחודשים רבים.
מצד שני, עדיין לא ״גרשו״ אותנו גם כשישבנו בטעות על הדרך גישה לוואדי ללא מוצא שבהמשך הבנו שיש בו 2 חממות.
הם עברו ליד בנסיעה איטית, הסתכלו, עלו לגבעה מעל ובהו בנו שעה-שעתיים והלכו.
כנל בטיול בדד בחולות עם הבן הקטן.
לא רחוק מחניון הלילה שתכננתי, ראינו שטרקטורון רכוב רעול פנים מלווה אותנו מרחוק וכשהתמקמנו בחניון הגיע, ונעמד כ-20-30מ מאיתנו.
כשנעמדתי ובהיתי בו בחזרה, הוריד את המסיכה, ובא ברגל ושאל מאיפה אנחנו.
עניתי שאני מכאן, מאיפה הוא?
מרוב ההפתעה ענה ישר ביר-הדאג.. אז אמרתי שאנחנו שכנים (לא).
״אני והילד רוצים מדבר ומדורה״.
הנהן, עלה על הטרקטורון ונסע.
מה שאני מנסה להגיד, זה לא שאין בדואים או בעיה בדרום, אלא שלדעתי ומנסיוני הקט, בשטח, אתה לא ממש מעניין אותם.
הם יתהו האם אתה גורם בעייתי או לא, ועד היום כאן זה נגמר.
הוא יותר יחשוש שתתקשר ותזמין משטרה כי יגיעו וישרפו לו את החממה.
בשטח, תנסה להסתכל ולהגיב לההתנהגות שלהם לא כמו תושב גדרה-חדרה אלא כמו מי שהמידבר שלו באותה המידה.
במקרה הזה, לא היתה רמיזה אלא אמירה ברורה לפנות את המקום ומיד.
תנועת האצבע היתה רק ההמשך.
אסף.
אגב... נוכחות שלנו במקום באופן רצוף תטריד אותם מספיק.
גם נוכחות של מי שאחראי על אותו השטח - במקרה הזה מפקד בה"ד 1 וחייליו.
אם מעניין אתכם צאו כולם לטייל בנקודה בה סימנתי 'חקלאות' באופ-רוד
אסף.