תגובה: ברונקו בדלנדס, ויילדטראק, חחחח... (ברונקו רפטור)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אגב, אם כבר הבאת טנדר דיזל לגרירה, אין צורך לגרור לעמדת טעינה. הרגנרציה תמלא את הסוללה די מהר בגרירה. תוכלו להמשיך לטייל עם סוללה מלאה, עד שיגמר הסולר, כי גרירה כזו תשתה אותו בקצב שיא. לא נורא, יש ריוויאן טעון שיגרור.
תפסת אותי. שכחתי את הרגנרציה....:rolleyes:
אם זה ככה, אז...:
1. זה מצריך שעל כל ריביאן יהיה גם היילקס אחד, לגרירות-טעינה...
2. תתכוננו להרבה בקשות של בעלי חשמליות תקועות באמצע המדבר לגרירה כדי למלא להם סוללות - ושאין להם חבר מלווה עם היילקס...
איך ובכמה לתמחר להם את זה?.... פר ק"מ? פר קילוואט?..... כי אני לא אגרור אותם מילימטר בחינם.;)
תגובה: (נגזר) ריביאן או רפטור? דיון על רכב שטח חשמלי
כן, בטח.מכירים אותך.
אתה תגרור אותם בחינם וגם תעשה להם קפה.
קצת אחרי שתתרחק, הם יוציאו את מכונת הקפה החשמלית ויעשו קפוצ'ינו, עם החשמל שאתה ייצרת להם. מהבנזין שאתה שילמת עליו.
נקמה מתוקה.
על הדרך, אם עסקינן בקשקושים, זיוני שכל ודיונים תאורטיים שאין להם שום תכלית,אבקש לפצל את הדיון ולברר- מה עדיף, דניס ריצ'ארדס בת שלושים או ג'נוארי ג'ונס בת 30?
אני באמת אגרור בחינם ואפילו אבוא במיוחד לצורך זה - ולא רק אכין קפה ירדני משובח אלא גם אביא עוגיות הום-מייד טריות. אבל רק אם זה חבר. סתם מישהו בחשמלית? שיחפש מי ינענע אותו ויעשה לו רגנרציה....:rolleyes:
רק שלא יהיה היילקס אז....
בתקווה שאנחנו נהיה לראות את זה, או שכמו שאנחנו מכירים סבבי הטכנ' מאוד מהירים ובטח כבר תוך שנתיים ריביאנים ישעטו במדבר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
על הדרך, אם עסקינן בקשקושים, זיוני שכל ודיונים תאורטיים שאין להם שום תכלית,אבקש לפצל את הדיון ולברר- מה עדיף, דניס ריצ'ארדס בת שלושים או ג'נוארי ג'ונס בת 30?
נו באמת.... ריצ'ארדס ביג טיים.
אבל סתם עצה מבעל נסיון - לכונפות יש בד"כ ביצועים טובים יותר.
ועכשיו חזרה לרפטור VS ריביאן.
לא רפטור, אלא ראם trx (שאם אני זוכר נכון יצא כדי לאכול את הראפטור, וזה גם מופיע באיזה סמלון איפשהו על האוטו, ולפי הפתיח בהתחלה הוא גם הצליח),
אבל ביקשתם השוואה:
https://www.youtube.com/watch?v=mkhPNFHkBes
רק אומר שבמואב כבר יש באמצע מסלולים עמדות טעינה.
רק אומר 2, רכב חשמלי בשטח עם שיא מומנט ליניארי בכל מהירות ובכל "סל"ד" (עד כמה שהמונח הזה רלבנטי לרכב שטח) זה יתרון עצום
רק אומר 3, לאוהבי טבע ורוגע רכב שטח חשמלי עם כמעט 0 רעש...תענוג אמיתי....
אבל בהיותי חובב בנזין- תנו לי רעש מפלט של V8 בריא סטייל הרנגלר 392 בכל רגע נתון ופאק הטבע השכנים והקנאים..
תגובה: ברונקו בדלנדס, ויילדטראק, חחחח... (ברונקו רפטור)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
המערכון בדקה האחרונה נעשה עליך, דרור.
להערכתי בנסיעת שטח ממוצעת הטווח יגדל ב20-50 אחוז ביחס לטווח המוצהר.
כמה מאנשי הפורום יכולים לספר שעשו אפילו פעם אחת בחייהם, בישראל, 600 ק"מ רצופים ללא ביקור בציביליזציה? אני לא. כנראה שגם לא חצי מזה.
בטיול שטח מדברי שלוקח יום שלם, הבעייה שתרוקן את הסוללה לא תהיה המזגן הרבה לפני הקילומטרז?
Asaf-a
אסף.א
ברכב שלי עמידה בצהרי אוגוסט עם מזגן לוקחת כאחוז סוללה בשעה. כ700-800wh בממוצע לשעה.
נדמה לי שהריוויאן עם סוללה יותר מכפולה בקיבול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
רק אומר שבמואב כבר יש באמצע מסלולים עמדות טעינה.
רק אומר 2, רכב חשמלי בשטח עם שיא מומנט ליניארי בכל מהירות ובכל "סל"ד" (עד כמה שהמונח הזה רלבנטי לרכב שטח) זה יתרון עצום
רק אומר 3, לאוהבי טבע ורוגע רכב שטח חשמלי עם כמעט 0 רעש...תענוג אמיתי....
אבל בהיותי חובב בנזין- תנו לי רעש מפלט של V8 בריא סטייל הרנגלר 392 בכל רגע נתון ופאק הטבע השכנים והקנאים..
אחלה. במואב.
זה באמריקה. למרות מה שכולם חושבים, באמריקה אתה לא יכול לנסוע בשטח לאן שאתה רוצה. השטחים פרטיים ושם מותר לירות במסיגי גבול...
יש מסלולים ספציפיים למשחקים כמו מואב והרוביקון ועוד הרבה כאלה, ואנשים מביאים אליהם את הכלים על נגרר כדי לשחק. הם יכולים לבלות בשטח 3-4 ימים ולגלות שנסעו 30 ק"מ בלחץ.
אני בכוונה לא מביא לך דוגמה הפוכה מאוסטרליה. נראה אותך נוסע שם במרחבי האאוטבק עם ריוויאן חשמלי.... ולמי תצעק שיבוא לגרור אותך ולעשות לך רגנרציה נעימה בגב כשתתרוקן לך הסוללה.
אצלנו הכל פתוח ואתה נוסע לאן שאתה רוצה. מצד אחד המרחקים אמנם קטנים יחסית, אבל מצד שני באמצע המדבר אצלנו לא תראה עמדות טעינה גם בעוד 15 שנה. (בתחנות דלק כן, בוודאי, יש כבר היום. חצי מהן כבר לא תקינות) אבל לא באמצע השטח. אם יתקינו עמדות, אחרי רבע שעה הבדואים יפרקו/ישחיתו אותן. אז די לשגות בדמיונות. יהיה לרשויות הרבה יותר קל לאסור על נסיעה בשטח מאשר לרשת את המדבר בעמדות טעינה ולאכוף חוק וסדר על הבדואים....
מה שכן אפשר וצריך לבנות ולסמוך עליו, אלה באמת פתרונות של גנרטורים או מארזי סוללות חירום קומפקטיים שיוכלו לתת בוסט של כך וכך קילומטרים שיאפשרו לצאת מהשטח ולהגיע לעמדת טעינה אמיתית בתחנת דלק כלשהי, כמו גם טווחי נסיעה אמיתיים שיילכו ויגדלו ובעצם ייתרו את הצורך בטעינה באמצע המדבר.
אבל אני כן יכול לדמיין לעצמי באגי-סלעים חשמלי. אוטו ייעודי למשחקים בכמריר/עדשה/669 וכו'. המרחקים קטנים והמהירות זניחה, אין מזגן וחימום צורכי אנרגיה, רק אורות (למי שאוהב זחילות ליליות) - וכן צריך הרבה מומנט בסל"ד נמוך, מה שמנוע חשמלי נותן בנדיבות. האין-רעש + אין-צריכת-דלק + האפס-זיהום שלו הם רק בונוס. זה צריך להיות שוס רציני.
נצטרך עמדות טעינה בשטח, כמו שאנחנו צריכים גרריסטים עם גנרטור בדרך לאילת.
אלו דיבורים מהימים שבהם לא הבנו כלום. התקדמנו. היום אנחנו לא מתרגשים מאף נסיעה במסגרת ארץ ישראל.
יהרסו עמדות טעינה? הבעלים שלהן יבטח ויתקן, כי כשרכב חשמלי יהיה דומיננטי, זה כסף מצוין לבעלים. בערך אפס אחזקה, אפס משאבי אנוש, ורווח של כ300 אחוז על החשמל. היום זה מגמגם כי המאסה עוד לא גדולה כל כך. עמדות האוויר הן דוגמא גרועה כי הן לא נותנות תשואה.
עם עמדות טעינה אולטרא מהירות בדימונה, מצפה, בשדה בוקר, בעין יהב, בצוקים, אצל כושי, באילות, הכול מרושת היטב.
אנחנו, חשוב להזכיר- לא באוסטרליה ולא באמריקה.
אנחנו בישראל.
הכביש הכי ארוך בארץ 470 ק"מ.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
לא ירחק היום שניפוח אויר באמת יעלה כסף ויהיה זמין רק בפנצ'ריה. כמו בירדן.
בתחנות הדלק שם אין משאבות אויר לניפוח צמיגים ואם אין לך קומפרסור, תמצא פנצ'ריה ותשלם דינר או שניים.
אבל בנושא הונדליזם של עמדות טעינה לא הייתי מזלזל.
אנחנו לא במדינת תרבות. ונדליזם הוא חלק מההוויה כאן. ולכן עמדות טעינה הן מעשיות רק בתחנות דלק, היכן שניתן להשגיח עליהן. עמדות טעינה סתם ככה באמצע שום-מקום, אם זה לא בתוך יישוב, לא ישרדו בישראל אפילו יומיים לפני שמישהו ישרוף/יעקור אותן.
בהתחלה באמת יתקנו. אבל אחרי התיקון העשירי הביטוח יעלה להם את הפרמיה לרמות כאלה שלא יהיה טעם לבטח או שבכלל יסרבו לבטח. מהר מאוד יימאס למפעילים לתקן ולספוג את העלויות ואז הם יוותרו.
לא זה מה שיגביל את הרכבים - עד אז יהיו כנראה פתרונות למארזי סוללת חירום או שהרכבים עצמם כבר יספקו טווח נסיעה מעל ומעבר בתנאי שטח אמיתיים.
אבל עוד חזון לששון. כרגע לוקח רפטור בלי לחשוב פעמיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא ירחק היום שניפוח אויר באמת יעלה כסף ויהיה זמין רק בפנצ'ריה. כמו בירדן. בתחנות הדלק שם אין משאבות אויר לניפוח צמיגים.
למה בדיוק?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
ככה.
אני באמת לא יודע לתת הסבר הגיוני לזה, שאלתי גם את עארף, המדריך הירדני הקבוע אצלי אבל גם לו אין הסבר.
זה ככה גם בתחנות דלק מאוד גדולות, מטופחות ומרשימות (שבחלקן יש גם עמדות טעינה של טסלה...)
חסר לך אויר? תמצא פנצ'ריה באיזה כפר ותשלם דינר-שניים עבור השירות (הם ינפחו לך. לא נותנים לך לנפח בעצמך). או שתחזיק קומפרסור בבגאז'.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
שאלתי גם את עארף,
הוא בטח ענה "אנא עארף" וחשבת שכך קוראים לו ...
[emoji23]
בדיוק כמו הסיפור על תמר מג׳הול
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ככה.
אני באמת לא יודע לתת הסבר הגיוני לזה, שאלתי גם את עארף, המדריך הירדני הקבוע אצלי אבל גם לו אין הסבר.
זה ככה גם בתחנות דלק מאוד גדולות, מטופחות ומרשימות (שבחלקן יש גם עמדות טעינה של טסלה...)
חסר לך אויר? תמצא פנצ'ריה באיזה כפר ותשלם דינר-שניים עבור השירות (הם ינפחו לך. לא נותנים לך לנפח בעצמך). או שתחזיק קומפרסור בבגאז'.
בישראל יש תקן ברור לתחנות דלק שאומר שתהיה משאבה. זה הכל.
אגב גם בארה"ב זה לא ברור מאליו ויש תחנות דלק קטנות בלי אויר.
לפעמים תקנים זה דבר טוב.
חבל רק שאין תקן שמחייב אותם שהמשאבה תהיה תמיד תקינה.....