תגובה: הצעת חוק חדשה. הפעם רכבים ישנים ברחוב.
שתי הלירות שלי.
אצלי ברחוב בשנים האחרונות ניהיה סיוט למצוא חניה.
כל בית מחולק ל-2 או 3 והחלקים כמובן מושכרים.
מה שאומר שלכל בית יש הרבה יותר מכוניות מהתכנון שגם כך לא היה.
על פי העריה לכל בית צריכות להיות שתי חניות פנמיות, בפועל בודדים הבתים שיש להם חניה פנימית.
זו הרוח הנושבת ועכשיו לבעיה,
אחד השכנים (שני בתים ממולי) סוחר מכוניות, בכל זמן נתון יש בין 2 ל 3 רכבים שלו ברחוב (כמובן שהוא לא בעל הנכס, הוא אחד השוכרים וכמובן 2, הוא לא מחנה רכב בחניה הפנימית).
נמשיך,
אצל השכן ממולי גרים בבית 5 אנשים ושלושה כלבים, הוא באמת שכן מתחשב ומצליח להכניס באופן קבוע לחניה הפנימית שלו שלושה רכבים, מרקורי קרוגר 73, פורד ברונקו 86 ופיאט דובלו איתה הוא עובד למחייתו, המה מה, יש עוד ארבעה רכבים בבית, כי לכל אחד שם יש רכב, אה, גם לשתי הבנות הגדולות יש חברים שרוב הזמן נמצאים שם. אז הבנתם נכון משפחה של חמישה נפשות תופסת בחוץ חניה של 6 רכבים + לפעמים השכן עצמו משאיר את אחד השלושה שלו בחוץ. מזל שאת העגלה הנגררת שלו לטרקטורון הוא מחנה אצל חבר באיזה מושב. (רוב הזמן הוא גם משכיר יחידה קטנה שיש לו בבית, אז זה עוד בין רכב אחד לשניים ברחוב)
שוב אציין, ברחוב שלי יש מצוקת חניה,
אז לפעמים אני אומר כן לחוקים כאלה, כי וואלה אם כל הרצון הטוב שכל אחד יוכל להנות ממה שהוא אוהב, ולחיות בכיף, אנחנו לא באיזה מושב שלכל אחד יש כמה דונם שבא לו.(אני יודע שזה לא באמת ככה בכל המושבים אל תקפצו עלי בגלל זה*).
זה בדיוק כמו הג'יפאים שמשתוללים בשטח ואז לכל יתר 5 האחוזים של הג'יפאים יוצא שם רע, אז זה דומה.
בגלל שיש חארות אמיתיות, שלא אכפת להם מהסביבה אז אנשים שבאמת יש להם רכב שכמעט לא זז אוכלים אותה.
וכן, גם לנו כל הזמן סוגרים עוד ועוד שטחים, או גישה לים, או כל דבר שהולכים לסגור לנו.
זה לא צודק, נדפקים מזה בעיקר האנשים הנומטיבים, אבל צריך להבין למה מנסים לייצר חוקים כאלה וזה כדי לשמור על הציבור מהחארות שמשתינות עליו.
ואתם חושבים שלרשויות באמת אכפת ממצוקת חנייה, או כמה מכוניות יש לכם, או כמה הן ישנות או חדשות או כמה עלים הצטברו מתחתן? אין שום חוק שמגדיר כמה כלי רכב מותר לכל שכן להחזיק, וגם אין בישראל שום חוק שמחייב אתכם לשמור על נקיון המכוניות הללו (בגרמניה למשל יש חוק כזה. לא אכפת להם שהרכב מלוכלך, אבל מאוד אכפת להם שהרכב שמלוכלך בבוץ נגיד, מלכלך להם את הכבישים - כי זה כבר פוגע בציבור. זה נאכף והדו"ח על זה יקר וכואב מאוד).
מה שאכפת לרשויות זה שתשלמו אגרת רישוי וביטוח.
שתשלמו אגרת רישוי
שתשלמו ביטוח
שתשלמו
ותשלמו
ותשלמו.
זה הסיפור - שתשלמו והרבה.
אגרת רישוי למדינה כמובן. אבל כן, גם ביטוח - כי מי שמנהל את השלטון זה תמיד ההון, כלומר גם חברות הביטוח.
זה גם למה לכל רכב חייב להיות ביטוח בתוקף גם אם אינו נוסע מילימטר אחד. אין אגרת רישוי וביטוח בתוקף? מבחינתם זה רכב נטוש שמהווה סכנה לציבור.
כרגיל, בסוף הכל זה רק כסף. זה כל הסיפור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אבל מאוד אכפת להם שהרכב שמלוכלך בבוץ נגיד, מלכלך להם את הכבישים - כי זה כבר פוגע בציבור. זה נאכף והדו"ח על זה יקר וכואב מאוד)..
גם בארץ יש כזה חוק, וזה אפילו נאכף לפעמים, אבל למה לקלקל סיבה לקיטור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
לא שאני בעד החוק אבל רק ברחוב שלי יש 2-3 גרוטאות שכאלה, רחוב דיי קצר. אף אחד לא מחכה להן שיעברו לאספנות, הן מהעשור האחרון, דיי גמורות/מתפרקות, מלאות במדבקות סוחרים. הן לא ממתינות לשום חלק וכבר כמעט ושנה באותו מצב. אם הייתי אחד שאין לו חניה ונדרש לחנות ברחוב הייתי מתעצבן ומדווח...
אולי אתה שכן של חמי וחמותי.
הוא הנהג היחיד בבית, בשנה שעברה, ממש אחרי הטסט והחלפת מנוע עבר אירוע רפואי שהכניס אותו לאשפוז (והוא עדין חושב ומקווה שישתחרר ויחזור לנהוג).
מאז הרכב (יליד 2006, לא חדש) עומד במקום, מתלכלך ו... זהו (פעם ב 2-3 שבועות מניעים אותו, נוסעים 20 מ' קדימה וחזרה לאותו המקום בדיוק).
העיריה כבר שמה עליו פתק אבל כשהערנו שיש טסט וביטוח חובה - הפתק ירד מעצמו.
מעניין מה יקרה איתו בעתיד...
יש קושי לעשות את האיזון בין האוטו של הסבתא שזז אולי פעם בשנה לבין הרכב של השכנה שנוסעת לעבודה כל יום וצריכה לחפש חנייה כל יום מחדש כשחצי מהחניות ברחוב תפוסות ע"י הרכבים של הסבתות (הקצנתי בכוונה)
דווקא המקרה של אסף הוא פשוט - לרכב יש תו חנייה בתוקף - מותר לו לחנות כמה שבא לו ואפילו לא משנה אם יש לו ביטוח וטסט. זה הרכב שאסף בחר לרשום בתו - מותר.
אוטו, כמו כל מוצר צריכה אחר, מגיע לשלב שהוא מיותר או מתקלקל או חסר ערך. לרוב הציבור, אין סנטימנט רגשי חזק לגבי האוטו שלהם ושמגיע הזמן, ישחררו אותו גם בחינם, רק כדי להימנע ההתעסקות עם מוסכים, טסטים, סוחרי רכב וכל השאר. למי שיש זיקה חזקה לרכב שלו או למי שזה תחום שממנו הוא מתפרנס, יש צורך בשטח אחסון. כאן מגיעה ההתנגשות הבלתי נמנעת בין רוב הציבור שמסתובב בערב ברחובות שליד ביתו ולא מוצא חנייה והמכוניות שתקועות שם ללא תנועה, אשמות בבחינתו בכך שאין חנייה, לבין אלה שעומדים על זכותם הבסיסית להיות בעלים של רכב, לרבות רכב לא נוסע.
נראה לי שהעיר בה גדלתי ועזבתי לפני הרבה שנים, הופכת למקום כל כך מנוכר ולא נעים לכל מי שלא שוחה עם הזרם. התפרסמה לפני כמה ימים כתבה על המרינה של תל אביב והצרות שעושים שם לכל אלה שכבר גרים שם כבר שנים, איך מתנכלים אליהם ומראים להם את הדלת החוצה. מבאס. קישור לכתבה בכלכליסט:
https://newmedia.calcalist.co.il/mag...01-22/m01.html
דווקא בתל אביב אין שום בעיה. הבעיה היא עם הברנש מרעננה. רק למה בגלל שברעננה יש אנשים חארות, הוא רוצה להעביר חוק שיעשה לנו חיים קשים בכל הארץ?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
גם בארץ יש כזה חוק, וזה אפילו נאכף לפעמים, אבל למה לקלקל סיבה לקיטור.
מתי אכפו עליך דבר כזה?
כי עלי אף פעם. ואני רוחץ את הג'יפ באופן יזום פעמיים בשנה במקרה הטוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eyalski
נראה לך נכון. וכנראה שראית את הנולד כבר מזמן ולכן עזבת.
המשפט שמובא בכתבה על דיירי המרינה, על ראש העיר שלא מסתיר שהוא מעדיף שהעיר שלו תהיה "רק למיליונרים" ויתגוררו בה רק אוכלוסיות חזקות כלכלית שיכולות לשלם ארנונה אסטרונומית שלא מזיזה להן, בלי עניים ומסכנים שמעמיסים על שירותי הרווחה העירוניים, בכלל לא חדש. אם נחשוב על זה קצת יותר לעומק, כל ראש עיר היה רוצה מצב כזה אצלו.
ככה זה - הכל כסף.
גם סיפור המכוניות החונות ברחוב. בתל אביב בקרוב יהיה קשה יותר ויותר לנוע ברכב ולהחנות רכב. אז רכב ישן ללא רישוי וביטוח? אחרי שבוע שלא זז, כבר תקבלו תזכורת מהעיריה להעיף אותו. כבר היום נתיבי תנועה ומקומות חניה מופקעים לטובת תחב"צ ונתיבי אופניים. מספר החניונים ומקומות החנייה בכלל יקוצץ דרסטית בעתיד הקרוב וזה כבר הוצהר רשמית.
לדיירי מגדלי היוקרה כמובן שלא תהיה בעייה, כי להם יהיו חניונים שמורים למרצדסים ולבנטלים החדשים שלהם. כל היתר - שיחפשו מי ינענע אותם. יש לך גרוטאה שאין לה טסט וביטוח? העיריה לא רוצה אותה ברחוב ואולי גם לא אותך.
כמה עוד רמזים צריך כדי לעזוב את העיר המסריחה הזו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מתי אכפו עליך דבר כזה?
כי עלי אף פעם. ואני רוחץ את הג'יפ באופן יזום פעמיים בשנה במקרה הטוב.
לא אני אבל חבר פגש ניידת שהגיעה למושב בגלל טורטל מההרחבה שהתלונן על בוץ על הכביש מטרקטור שחזר מהשדה למשק.
לי קרה בכפר סבא לפני שנה וחצי שראיתי את הפקחית מסתובבת סביב הרכב שלי. (2010 עם טסט וביטוח בתוקף כמובן). דיברתי איתה והיא אמרה ששכן התלונן ושהיה פיקוח כמה ימים קודם והרכב לא זז מאז.
מדובר על רכב עם תו חניה אזורי בתוקף שחונה ברחוב שמותר רק לבעלי תואזורי לחנות.
הסברתי לה שהרכב נוסע כמה פעמים בשבוע. אבל הרבה פחות בגלל הקורונה וחוץ מזה החניה הזו נוחה לי אז אם היא פנויה אני תמיד אחנה בה.
היא התנצלה והלכה. ואני דאגתי לצלם את הרכב בחניה הזו וקצת בהמשך הרחוב וליתר בטחון גם את הקילומטרז' כדי שתהיה לי הוכחה אם יהיה איזה פקח מזדמן אחר.
לפקחים יש מסופון שדרכו הם יכולים לקבל את כל המידע על הרכב ישירות ממחשב משרד הרישוי. אם יש רישוי וביטוח בתוקף וכו'.
אם הטסט והביטוח בתוקף ואתם חונים במקום שמותר לחנות, הם לא יכולים לעשות לכם כלום.
ושכן קטנוני שמחליט לפתוח חזית זו צרה צרורה כי הוא יכול להתלונן גם על רעש, על לכלוך, או סתם שלא בא לו שתחנו את הרכב שלכם בצד "שלו" ברחוב כי ג'יפ או רכב ישן לא בא לו טוב בעין, או אלף דברים אחרים - או אם אתם מתקנים בעצמכם את הרכב ברחוב או בחניה של בית משותף ומגיעים חברים לעזור או סתם לשתות ביחד בירה ומחנים את הג'יפים שלהם בסמוך - גם להתלונן שפתחתם מוסך...
כל אחד מאלה הם דברים נפרדים שלא קשורים לעצם זכותכם לחנות שם.
כל מה שלא עבירות, לא יעשו לכם שום דבר - אבל זה נועד כדי לטפח שכנות רעה, להציק ולהטריד ולהתיש אתכם, עד שיימאס לכם ותזיזו משם את הרכב. הייתי גם בסרטים כאלה, ושכנים רעים יש לא רק בעיר - שכן רע וקטנוני יכול להתגלות כמטרד לא קטן גם במושב, במיוחד אם זו הרחבה, שבתכל'ס היא עוד שכונת וילות/יישוב קהילתי ומלאה בטורטלים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ומגיעים חברים לעזור או סתם לשתות ביחד בירה ומחנים את הג'יפים שלהם בסמוך - גם להתלונן שפתחתם מוסך...
.
אם אני מכוון למקרה ספציפי שאתה מדבר עליו, זה לא צרות עין של שכן, אלא מחלת נפש. ושל שכנה. והיא ספציפית לא טורטלית. סתם רעה.
מעניין מה יהיה עוד כמה שנים שחלק ניכר מכלי הרכב יהיו חשמליים ויהיה צורך בנקודות טעינה ברחובות שבהם לדיירים אין חנייה פרטית, איזה מלחמות יהיו על חוט מאריך. כפי שזה נראה, על מצוקת החנייה הקיימת ייתווספו מקומות מוסדרים לטעינה, שזו לא חנייה קבועה ולאחר שהרכב נטען, הוא צריך לצאת משם ולשחרר את המקום לרכב הבא.
יכול להיות שמישהו כבר רואה את הנולד ואוכף חוקים כדי שבעתיד לא תהיה מלחמה גם על זה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
.
.
ושכן קטנוני שמחליט לפתוח חזית זו צרה צרורה
כל מה שלא עבירות, לא יעשו לכם שום דבר - אבל זה נועד כדי לטפח שכנות רעה, להציק ולהטריד ולהתיש אתכם.
אז עכשיו יש לכולנו שכן קטנוני נודניק, שהפך לחבר כנסת והוא ידאג שלחנות ברחוב ולא לזוז כן תהיה עבירה.
שימו לב ורישמו לעצמכם - לפעמים שכן נודניק לא נראה כזה. ובגלל שהוא לא נראה אתם עלולים לטעות ולהכניס אותו לכנסת.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk