אני מעדיף v6 על v8 כשזה פרטי שלי
פחות צילינדר, פחות דלק, פחות משקל.
אגב, יש מצב שה v6 המדובר זה אותו מנוע של קרייזלר ששתלו ברנגלר (עד ה JL) ובעוד עשרות רכבים.
אם כן, הוא אמור להיות מאוד מוצלח ואפקטיבי, ונטול מחלות ילדות (2011-2013)
Printable View
אני מעדיף v6 על v8 כשזה פרטי שלי
פחות צילינדר, פחות דלק, פחות משקל.
אגב, יש מצב שה v6 המדובר זה אותו מנוע של קרייזלר ששתלו ברנגלר (עד ה JL) ובעוד עשרות רכבים.
אם כן, הוא אמור להיות מאוד מוצלח ואפקטיבי, ונטול מחלות ילדות (2011-2013)
אכן ה V6 הוא אותו המנוע שקיים גם ברנגלר (קיים גם ב JL ביבוא מקביל / אישי )
לעומת זאת מנוע ה V8 המי 5.7 יודע לסגור זוג או רבעיית צלינדרים כאשר אין צורך
ואז בנסיעה מנהלית אתה יכול לנסוע גם על ארבעה צלינדרים.
כאשר הקוף מתעורר , ואתה לוחץ על הדוושה , כל השמונה נכנסים לפעולה .
אני חושב שפולקסווגן המציאו את זה קודם,…
אכן אותו מנוע v6 נמצא ברנגלר, ואין בעל רנגלר שלא היה רוצה או מפנטז המי v8
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
על פניו, זה רכב ששוקל כ 205 קילו יותר מרנגלר JL ארוך.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני אישית תמיד בעד קניית הגרסה החזקה יותר. ובניגוד לציפוי אולי - בדרך כלל צריכת הדלק לא פחות טובה אם לא לוחצים.
כיוון שנשאלה שאלת המכירה - אכן אין לדעת. אבל הנסיון מראה שעל פי רוב כשהרכב מתיישן לכינור הגבוה אין יתרון במכירה, לגרסת מנוע חזקה - יש. אם יחד עם המנוע מגיעות גם אופציות שטח כאלו או אחרות- אז בכלל.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תיקנתי
אל תיתפס לקטנות…
התכוונתי לצליל.
אם נתעלם מהתענוג הזה, השאר די פסיכולוגי.
זה לא נכון.
אם אתם רוצים להשוות צנועים יש הרבה פרמטרים.
אבל מעבר לכל הסיבה שמנועי v8 גמישים ונותנים מומנט רציף בכל הסלד - הוא סדר ההצתה והחלוקה סביב סיבוב המנוע.
זה לא רק צליל. זה אופי פעולה מאוד ייחודי.
אסף.
ההמי עדיף בכל פרמטר על הv6.
האם עדיף ב 120 אלף שח?
עניין סובייקטיבי.
אבל נראה לי שאם נכנסים לחישובי מחיר מכירה, אז כנראה שלא שווה.
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
לא בדיוק הבנתי על מה אתה מדבר. אבל,
מבחינת סדר הצתה ובלאנס, 6 טורי המנוע הכמעט מושלם.
המושלם זה מנוע 12 צלינדר שטוח , 6 בוכנות מול 6 , סטייל בוקסר,
רק שהבוכנות באמת אחת מול השניה (לא כמו בבוקסר שלא באמת אחת מול השניה),
סיפור יקר ומסובך לכן אפשר למצוא אותו בטסטה רוסה ...
אתם כנראה כולכם צודקים ברמה הטכנית
אני לא ממש מבין בהנדסת המנועים האלו
אבל, מבחינת הנהיגה, והביצועים, אין יותר מידי הבדל.
יצא לי לנהוג ב 2 דגמים ברכב אמריקאי (בעצם קנדי) אחד עם v6 ושני v8 המי, על אותו הרכב, מאותו שנתון (חברת השכרה)
אני יודע שזה נגד הזרם, ונורא נורא לא פופולארי, אבל באמת שחוץ מהצליל, וקצת יותר כח (לא שחסר ל v6 כח) לא הרגשתי הבדל מהותי בהתנהגות.
אבל זה רק אני, חובבן שכמוני.
אם נשאר ברמה הטכנית אגב, ה v8 גם יותר כבד, עם ה 60-70 כ״ס תוספת. כך שזה גם מקזז משהו.
אבל הצליל, הצליל, משהו שאי אפשר לכתוב עליו….
אני לא הייתי משלם עליו תוספת של 120K.
6 טורי הכי מאוזן ומומנטי אינרציה מאופסים. וכאן בכלל שאלו על 6 בV.
לא על זה אני מדבר.
ממש בפשטנות....
מנוע 4 פעימות עושה 720 מעלות.
מחזור אוטו מראה לנו שפעימת העבודה נמשכת כ 180 מעלות מתוכה הלחץ יורד ללחץ שהיה טרום ההצתה בערך אחרי 90 עד 120 מעלות.
מנוע 6 מצית כל 120 מעלות. כלומר פעימת העבודה מתחילה בערך כשהצילינדר הקודם בסוף פעימת העבודה הקודמת שלו והלחץ בו כבר נמוך.
מנוע 8 מצית כל 90 מעלות לכן תמיד יש שני צילינדרים בפעימת עבודה בחלק האנרגטי יותר שלה ולכן יש כוח רציף יותר כל הזמן ובכל סלד.
אסף.
פרארי לא דופקים חשבון ל"מסובך" או "יקר". אם הבוקסר 12 היה כזה מנוע מוצלח, הם היו ממשיכים איתו. ועובדה שהם חזרו למנועי V. עם 12, 8 ועכשיו גם 6.
גרסת המנוע היותר חזקה תמיד עדיפה. בכל מכונית. אין דבר כזה "יותר מדי כוח".
הפער של 120K במחיר הוא לא רק בשביל המנוע. זו גם רמת גימור שונה ויותר אבזור שגם זה, אם תשאלו אותי, לא מצדיק את הפער הכל כך גדול.
אבל האם דגם V8 HEMI יהיה יותר סחיר ויקבל מחיר גבוה יותר במכירה? קשה לדעת. ישראלים מאוד אוהבים רמות גימור גבוהות והמון אבזור מקורי גם ברכב מיד-שניה ואפיל ושלישית ורביעית. אבל אם תרצה למכור בדיוק אחרי זינוק חד במחירי הדלק?.... יגידו לך "אהה, זה 8 צילינדר, זולל דלק"... כאילו שה-V6 הוא חסכוני.... ככה שאי אפשר לדעת. הנסיון עם הגרנדים הישנים מלמד שה-V8 מבוקש יותר מה-6 טורי. בגרנדים WK דגמי HEMI מבוקשים הרבה יותר מהגרנד 4.7 הרגיל ובטח מהגרנד 3.7 עם מנוע V6. האם הביקוש הזה מתבטא בפער מחיר, באחוזים, דומה לזה שהיה כשהם עמדו חדשים באולם התצוגה?..... וואלה, לא יודע. זה כמובן לא אומר כלום לגבי הגרנד החדש.
לגבי "נדירות" - אתם נכנסים כאן לדיון שלא קשור לגרנד צ'רוקי אלא לפסיכולוגיה/פילוסופיה שסביב קניית/מכירת מכוניות משומשות - רכב "נדיר" יהיה פחות מבוקש כשמדובר במכוניות רגילות, כאלה שמציפות את השוק ופונות לקהל אחר שלא מעוניין להתעסק עם רכב ייחודי שלא מוכר בשוק ועם קושי אפשרי בשירות ובהשגת חלפים.
דווקא במכוניות פאר/יוקרה/מיוחדות, ה"נדיר" יכול למצוא חן בעיני כאלה שמחפשים משהו שונה וייחודי ואולי יהיו מוכנים לשלם עבורו יותר - רק לקחת בחשבון שה"סחירות" של רכב נדיר תהיה נמוכה יותר, כלומר זה רכב שמהרגע שיוצע למכירה עד שבאמת ימצא את הקונה הנכון שמבין מה יש לפניו ומוכן לפתוח את הכיס, עלול לעבור זמן רב. לא לכל מוכר יש את הסבלנות הזאת.
בגראנדים הקודמים , ההמי גם היה חסכוני יותר בדלק מה v6, והיה הבדל במחיר אבל בוודאי שלא התקרב לסכומים כאלה , גם לא ב %
Sent from my iPhone using Tapatalk
מכיר מישהו שב 2008 ייבא גרנד wk ביבוא אישי, יעצתי לו ללכת על המי v8 אוברלנד עם כל חבילת השטח, בחר ללכת על לרדו v6 כיום הרכב שלו שווה ביום טוב כ 30-40k המי 2008 עם ה qd2 נסחר סביב 100k ומחירו רק עולה עם השנים.
גראנד החדש עם חבילת השטח שמגיעה באוברלנד על נעילות ה qd2, בבוא היום יקרוץ לאלו שמחפשים לטייל גם בשטח, ועף על פי שכיום נראה לנו קצת הזוי לקחת רכב במחיר מעל 500k לשטח, זה יקרה, ההיסטוריה אינה משקרת, כמו כן נראה לי שהוא יהיה הרכב האחרון עם מנוע v8 ( מזכיר לי משהו מהסרט מקס הלוחם בדרכים..)
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
אוי כמה שאני אוהב פרארי....
אין לי ספק שכמו כל דבר שפרארי עושים, גם הבוקסר 12 הוא יצירת מופת.
אבל זה לא אומר שזה מנוע מוצלח. אם זה סוס מנצח, לא מחליפים אותו כל כך מהר.... (סוס, פרארי.... יצא מתאים:rolleyes:)
את מערכת ההנעה הכפולה של הפרארי FF ראית? זו מלאכת מחשבת הנדסית עוצרת נשימה.
אבל גם היא כבר לא מיוצרת והם לא המשיכו עם המערכת הזו.
סיבוך ומורכבות אינם תנאי להצלחה. בדרך כלל רק להיפך. אפילו בפרארי.
ההבדל הוא שגראנד ישן הוא רכב עם ביקוש כי עם שיפורים ומיגונים אפשר לעשות איתו שטח.
דגם הL? מי יקנה דבר כזה לשטח?
אז בחמש שנים הראשונות עוד אפשר יהיה למכור אותו כרכב יוקרה גם כיד שניה. מניח שעל זה פות"ש מדבר, מצד שני, בשנים הללו הוא גם יאבד עשרות רבות של אחוזים מערכו. ואז מה? כמה הוא יוכל לבקש אקסטרה על ההמי? 10k? 20k?