גם כשהיינו בלבנון היו הרבה מצבים כאלו. היה שם בוץ מטורף.
Printable View
גם כשהיינו בלבנון היו הרבה מצבים כאלו. היה שם בוץ מטורף.
לא שריונר ובכל זאת זכיתי לשמור שבועיים בריחן, בשלג של 1.5-2 מטר, על טנק צה"לי ששקע בבוץ הלבנוני.
האירוע נגמר כשהשלג הפשיר והביאו איזה כלי זחלילי לחילוץ. לא זוכר איזה.
עוד לינק אם הקובץ לא נפתח למישהו:
https://www.instagram.com/p/CZdtQqAo7vz/
אמיתי, את הקישורים שלך לא הצלחתי לפתוח
בכל מקרה, הנה סרטון (לא קשור) על אימון עבירות לטנקים, בעקבות לקחי ממלחמת לבנון2 (באיחור אופנתי). אין קטעים מסמרי שיער, אבל לנו החירניקים, כל פעם שמשהו_שיש_לו_זחל_במקום_גלגלים_ולכן_נחשב_ טנק_והנוהג_בו נחשב_שריונר (אסף, שים לב שלא ציינתי שום דבר מחייב לגבי המצאות תותח בהגדרת הכלי, גם בהודעה המקורית), נוסע בשטח, זה מרשים.
https://youtu.be/6zoc4Dro7Iw
מה מרווח הגחון של טנק ?
הכלי המחלץ נראה כמו נמרה (נמר הנדסי) ומושך בכננת.
תקיעה מרשימה, אבל לא מהקשות ביותר שראינו. הכלים כבר חולצו. אימון טוב למחלצים.
הכלי המחלץ הוא נמ"ר חילוץ - הכלי שמחליף את הM88 האמריקאי ומיועד בדיוק בשביל דברים כאלה.
הקרקע ברמת הגולן לא מדמה את התכונות המכניות והשיפועים של הקרקע בלבנון.
לשאלת ה״שדות״, אלו שטחי אש מאד ותיקים, ואם מישהו גונב פינה ומעבד באמצע שטח אש, אז יש שנים שזה עובד לו, ויש שפחות.
המטרה כאן סופר חשובה, יצירת כשירות אמיתית לשריונרים, לסביבת הלחימה הבאה שלהם.
לבנון השנייה המחישה את חוסר הכשירות לנוע בשטח בר שלא על צירים בצורה כואבת מאד.
למיטב ידעתי, זה נתון די מסווג, אבל בסוף רוב הטנקים בנויים בפרופורציות דומות בגלל שיקולי חלוקת משקל על הזחל.
ובכל מקרה הרוחב של טנק ביחס לרכב הוא גדול מאוד, ולכן מספר יבש לא יגיד כלום.
אני חושב שזה נהדר שהם שקעו, זה אומר שנותנים להם באמת להתאמן ולטעות. רק ככה לומדים.
ורק ככה המחלצים באמת יכולים להתאמן.
מרווח הגחון הוא קצת פחות מחצי מטר בכל הטנקים המודרניים ואין בזה שום דבר מסווג, גוגל איט.
בהקשר לסרטון עבירות, מסכים עם דורון שרמהג לא לגמרי אותו שטח כמו דרום לבנון . מצד שני זה כמו החלק הרלבנטי בסוריה
גם בתור סדירניקים ( מרכבה סימן 3 92-95) וגם במילואים עשינו עבירויות יותר קשות ממה שהודגם בסרטון. גם באימוני ציר הררי ותכלס בכל אימון . מאוד הקפידו שלא ניסע בתרגילים על הצירים , למשל.
בכל בט״ש שטחים שכלל טנקים טיפסנו טרסות כדי להגיע לעמדות שלא הגיעו אליהן לפנינו וכו
תכלס מכאן השריטה לג׳יפים . אני זוכר בתור טען צעיר אימון ראשון ברמהג, ראש בחוץ , המטק נוסע אל תוך 2 טרסות של סלעי בזלת בניצב , אני מחזיק חזק ואשכרה עוצם עיניים בראשונה , ו … לא מרגישים כלום הטנק
הד
Sent from my iPhone using Tapatalk
אל תשאל … בסוף תעסוקה בשומרון ליד חומש לפני הפינוי, עם הטנקים, אנחנו מבצעים חפיפה לגדוד מגח המחליף, ומטפסים דרך הטרסות לעמדות בלילה , בסגנון של רואים רק שמיים … נופלים, רק שמיים … נופלים וכן הלאה
המ״מ המגחניק בעמדת טען ממלמל ״ אין סיכוי … אין סיכוי ..״[emoji16]
Sent from my iPhone using Tapatalk
תכלס, טכנולוגיות מתלה אחרות לגמרי.