לא הייתי משקיע כלום מעבר לצמיגים עצמם בשביל לעלות מ-32 ל-33.
התרומה לעבירות וניידות זניחה לגמרי עד לא קיימת.
צמיג שטח מלא יעשה הבדל גדול יותר בהרבה, ולא מצריך שינויים מכניים ברכב.
Printable View
+1
ירון, נפתח לך חשבון עם העליה של המחצבה בהר אודם, והפורום כמרקחה....
היה קשה שם בגלל מספר בעיות:
1. מרווח גחון. התיישבת על הגחון בקוליסים העמוקים. כי רנגלר סטנדרטי הוא פשוט נמוך מדי. לא הרבה יותר גבוה מרוב הג'יפונים.
2. צמיגי AT/HT המקוריים הם די חלביים. נסתמים מהר. לחץ אויר גבוה מדי.
3. אין נעילות.
אז קודם כל - צמיגי שטח מלא. תעלה קצת במידה ל-255/75R17 שהיא מידה שיש בה מבחר צמיגי שטח מלא והם גם יהיו חוקיים. אין טעם לטרוח מעבר לזה כי זה כבר להיכנס לשינוי יחסי העברה ולסרן קדמי גבולי לצמיגי 33. ואז כל האוטו יוצא מאיזון, הופך למוזר ומעצבן בכביש וההוצאות מתחילות לעלות בטור הנדסי - השיפור בעבירות בגבולות המעטפת לא מצדיק את גודל ההוצאה. אם זה היה רכב לשטח בלבד אז ניחא, אבל מכיוון שהוא נוסע גם ביומיום, זה רק יקלקל אותו.
מה שבטוח - אל תתבייש להוציא אויר מהצמיגים והרבה - לחץ אויר נמוך משנה את הכל. ועם צמיגי שטח מלא כבר לא תחשוש להוציא אויר בלי חשבון.
הגבהה 2.5 ולא יותר - זה רכב קצר ואם תגביה אותו יותר מדי, תגלה שעוד יותר קשה לו לטפס. מרכז הכובד עולה ומושך אחורה בשיפועים תלולים. במקרים קיצוניים רכב קצר מוגבה מאוד עלול אפילו להזדקר וחווינו את זה עם רנגלר JL קצר מוגבה מאוד במעלה עשוש. הסרן הקדמי היה כל הזמן באויר, בכל ליטוף בגז. זה היה לא נעים ולא אפקטיבי, יכל להסתיים באסון והבחור גם התבאס רצח על רכב חדש ויקר.
נעילות. זה נשק יום הדין. שום בקרת משיכה לא משתווה ולא יכולה להתמודד מול נעילות אמיתיות. גם ובמיוחד בשלג ובוץ.
ההבדל בין 255 ל 285 מבחינת גודל צמיג אמנם קטן, פחות מ 2 סמ, ואולי באמת שווה להתפשר במקרה הזה אם לא משנים יחסי העברה ורוצים נסיעה רגועה תרתי משמע בכביש..
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
נכון, אם אתה כבר על 255 (הבדל קטן, ראה תמונת השוואה בין 285 ל 255).
אבל אם אתה על 245 זה כבר יותר משמעותי (ראה תמונת השוואה בין 285 ל 245).
חוזר ומדגיש, ובניגוד לא מה שנכתב פה, לא צריך לשנות יחסי העברה במעבר מ 245 או 255 ל 285 והרכב לא יוצא מ״איזון״.
קובץ מצורף 137302
קובץ מצורף 137303
אגב
להתקין 33״ על דנה 35 לא דומה להתקנה של 37״ על דנה 44
קובץ מצורף 137304
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני חושב שכל עוד הרכב שלך סטנדרטי מהחברה, אינך נמצא בכלל בפוזיציה של לחשוב על משהו אחר. בניגוד לאינספור רכבים אחרים, ג'יפ הוא רכב שבוא נגדיר אותו כ"דף לבן" או כ"התחלת פרויקט". הרכב הוא לגו. וחלק מאוד גדול מהשדרוגים שביכולתך לבצע הם שדרוגים שחיים בגבולות הנוחים של החוק. בבניית ג'יפ השמים הם הגבול-וסביר להניח שאת רוב מסלולי ישראל היותר מאתגרים (אני כותב רוב לפני שיקפצו ויציינו שאת מעלה חרא בלבן אי אפשר) אתה תוכל לעשות בשמחה ובששון ברגע שתתקין הגבהה נורמאלית, סט צמיגים ראוי ונעילה אחת או כמובן שתיים, שזה מבורך.
בהחלט נפתח חשבון.
מצפיה בסירטונים , היו לי גם כמה בעיות נהיגה,
אבל העדר מרווח גחון , ויותר מדי אוויר בצמיגים הכריעו את הכף הפעם לטובת הר אודם.
והנקמה תוגש קרה , קרה כשלג (כנראה של השלג בשנה הבאה)
לגבי הגבהה ושינוי מידת צמיגים, כאחד שלמוד קרבות עם מכוני רישוי על רכבי אספנות ,
הפעם החלטתי להשאר בצד החוקי ,
לכן הגבהה תהיה לא יותר מ 2 אינטש. ומידת הצמיגים רק למשהו חוקי. בלי עזרה של צד שלישי.
וגם נעילה אחת או שתיים.
קח בחשבון שספציפית בבוץ, הגבהה לא תעזור לך הרבה.
בוץ הוא נזלתו של השטן. זה חומר שהומצא אחרי שיצרני מיסבים התלוננו שאין להם פרנסה בחורף. אומרים שאפילו ברלי מפחד מבוץ. הסיבה היחידה שבוץ אינו מופיע בטבלת היסודות זה בגלל שהוא מגעיל מדי. בוץ הוא מה שהופך רכב אמין לסיטרואן משנות השמונים. בוץ בקרואטית זה "המון אורות דולק בדאשבורד", כוס אומו אני עוד מוציא חתיכות בוץ מחילוץ ירקון 2019. איכס. כוס אומו אני שונא בוץ.
ממה שרץ בקבוצות הרנגלרים כיום אפשר לאשר חוקית צמיגים 33 לרנגלר jl.
ואפילו אפשר לאשר 35" חוקית דרך בדיקה פרטנית( משהו שיריב קלר עושה).
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
מצד אחד, רנגלר עם צמיגי 33 והגבהה של 2', ללא נעילות, ייסע בכל המקומות בארץ בזלזול מופגן, כולל הר אודם הידוע לשמצה
מצד שני, זה רכב יום יומי, אתה לא מחפש אקסטרים שדורש רוביקון על 37 ויש לך את הממון לשדרג...
אני במקומך לוקח ברונקו חדש מהחברה, עם נעילות, הגבהות, שיפורים וכו' ונהנה מכל העולמות
בקרת המשיכה שב-JL היא מהטובות בשוק ומפתיעה לטובה במהירות תגובתה.
JL ספורט קצר שילוב אידאלי של רכב יום יומי עם יכולות שטח מדהימות.
כמו שכבר כתבו - הגבהה חוקית וצמיגי שטח מלא במידה החוקית המקסימלית המותרת די בהם להפוך את הקצר ל"חיית עבירות" שתתמודד בכבוד עם מרבית המסלולים והמכשולים גם הקשים בארץ כולל השניים שצויינו בפתיחת השרשור אבל לא יספיקו לעבירות ממש אקסטרימית וקשה שזה לא מה שמחפש פותח השרשור.
סט צמיגי שטח ראויים+הגבהה חוקית יעלו לכל היותר 15,000 ש"ח ודיי בהם ובצרכים שתיאר פותח השרשור זה מה שהייתי עושה לפני שידרוג הרכב כולו לרוביקון,
אם נתעלם מההומור והברברת המיותרת של בועז קרפל וכפיר הנה ולוג שמדגים היטב את יתרונות הספורט הסטנדרטי הקצר ואת יכולותיו המפתיעות לטובה:
https://youtu.be/6npOS7lqFn0
השאלה בעיני אינה טכנית.
אם הכוונה היא לשדרג קצת וזהו אז צמיגי שטח טובים במידה הכי גדולה שחוקית וקיט ניתוק מייצבים יעלו אותך מדרגה יפה בהשקעה סבירה. בכוונה לא כתבתי הגבהה.
אם זו רק תחילתו של מרוץ חימוש, עדיף בעיני להשקיע מראש בתשתית טובה יותר - כלומר רוביקון.
ואם כל זה רק תירוץ לברונקו בדלנדס חדש - יש לך אישור מאיתנו [emoji846]
צמיג זה גם קוטר וגם רוחב.
מעבר לפגיעה/שינוי ביחס ההעברה הסופי של ההינע (כולל האצה ובלימה)בגלל הקוטר,
בהגדלת הרוחב מ-245 ל-285 אתה מעמיס גם על קצות הסרן, מיסבים וגם על ההיגוי.
זה לא שקוף לגמרי, בטח כשזה על סרן פחות מאידיאלי.
לא סתם לספורט יש דנה 35 ולרוביקון יש דנה44.
אני רואה המון רנגלרים עם צמיגים גדולים מהמקור וסרן קדמי מחייך.
צילום המסך שצרפת ממחיש את זה יפה.
זה לא בלתי ישים, אבל יש השלכות שכדאי להכיר ולקחת בחשבון.
במקרה הנוכחי, בנוסף להגבהה, הייתי מתמקד במידת ביניים החוקית לרכב, וצמיג שטח ראוי.
לא הבנתי.
לא צריך לשנות יחסי העברה? אתה בטוח?.....
ואח"כ להתלונן שהאוטו הפך לעצל ושתיין?...
משנים יחס העברה ועוד איך.
ואז גם עושים לגיר תכנות מחדש, כדי שמד המהירות והמרחק יספרו נכון....
לרנגלר ספורט שאנחנו מכירים יש סרן אחורי דנה 44 וקדמי 30.
באמריקה יש דגמי בסיס עם צמיג ממש קטן שמצוידים בדנה 35