יש לינק לסרטון הראשון ?
Printable View
יש לינק לסרטון הראשון ?
תמיד אמרתי שלערסים יש טעם טוב ברכבים…
לרוב האיפור רע אבל מה שמתחת בהחלט ראוי.
Asaf-a
אסף.א
https://www.youtube.com/watch?v=e3ag...nel=4xoverland
ההתיחסות לערסים האוסטרליים מגיעה בכמה משפטים בלבד בסוף הסרטון.
מה שתפס אותי היתה ההתיחסות לפת'פיינדר (תקציר: לא רכב שטח ראוי לשמו).
מאוד מסתדר לי עם הסרטון הקודם של רוסלן שרץ פה, שכלל פת'פיידר שהתקשה מאוד במקומות שכל האחרים עברו די בקלות.
הוא אולי קצת מעייף אבל הגישה שלו לבניה ולהתיחסות לשטח לגמרי לטעמי אם כי היה אפשר לעשות את זה בפחות מילים.
הלוואי שהיינו יכולים להגיד כאן בעברית בחופשיות את מה שהוא אומר שם באנגלית.
זה שהוא אומר אמת בלי לשבון מסחרי לחברות רק מקנה לו בעיניי עוד הרבה נקודות. אדם ראוי.
בשם תרבות הפוליטיקלי קורקט גם אומרים כל הזמן "אסור להכליל"!
הרי גם זאת הכללה! הכללה שנולדה מצביעות ומטיפשות.
יש מקרים שבהם בהחלט מותר להכליל כי נסיון החיים שלנו מלמד
אותנו שלפעמים הכללה תציל לנו את החיים.
כולנו מכירים את המשפט "אם זה נראה כמו ברווז, הולך כמו... אז זה כנראה ברווז"
וזה ממש נכון.
אנחנו יודעים לזהות מרחוק ממי לשמור מרחק.
בדיוק כמו התיאור של האוסטרלי (שאכן נוטה לטרחנות) על החניון שמגיעה אליו
חבורת פטרולים עם בלינג בלינג ומוזיקה רועשת וכל השאר, שכולם מייד נכנסים
לכוננות ספיגה. גם כאן כולנו מזהים מרחוק את הקבוצה שמכניסה אותנו לכוננות ספיגה,
וכמעט תמיד מוכיחים לנו שתשכחו מחזל"ש בזמן הקרוב.
אני רק הופתעתי מזה שגם באוסטרליה ודר' אפריקה יש הענשה קולקטיבית.
(אני בטוח ששם זה הרבה יותר "לייט" מאשר כאן)
יכולים להגיד לא להכליל וזה נשמע מאוד נכון ומנומס אבל קח דוגמא-
שיטת האבטחה הישראלית מבוססת על פרופיילינג ונחשבת לשיטה המוצלחת ביותר.
פרופיילינג זה שם יפה להכללה, לשיוך למגזרים.
בועז אתה אומר את מה שאני אומר.
ישנם מקרים בהם הכללות מקורן בבורות ודעות קדומות
וישנם מקרים שהכללות מבוססות על נסיון העבר ואת חלקן
אפשר אפילו לגבות בנתונים סטטיסטיים.
דוגמה דומה למה שאתה אומר, בשדות התעופה אם אתה בעל חזות חזות סקנדינבית סיכוי מאוד נמוך
שתקרא הצידה.
אז אני נוטה לקבל את מה שהאוסטרלי טוען.
ועדיין, לא הייתי מתנגד לפטרול (עם מנוע תקין):cool:.
https://youtu.be/rQBM3z-99PE
דקה 10:00, אפריקה זה פה בעצם?!
רגע, לפני 30 ומשהו שנים דודו טופז אמר "צ'חצ'חים" , לא?
ולפני פחות מ-10 שנים אחד הפרץים קרא שלהם שלופים...
תודה
Sent from my M2010J19SY using Tapatalk
אהבתי את הגזענות השנונה של חברי הפורום.
יישר כוח, אתם מלח הארץ..
מזל שאין לכם רנגלר אחרת הייתי חושב אחרת
הפרץ ההוא השתלח במי? בדיוק בקהל שלו.
זו לא גזענות, זו לא אפליה.
הצנון האוסטרלי חרד ברצינות להמשך קיומו של התחביב שלנו.
הבעיות שהוא מדבר עליהן רלוונטיות בכל העולם - ההתנהלות הברברית של חלק (קטן) מחובבי נהיגת השטח עלתה לשאר הציבור ומשם גם למקבלי ההחלטות עד לכאן - והם עושים מעשים.
הדרום-אפריקאים אסרו נהיגה בחופים בדיוק בגלל זה, כי למרות שהרוב הוא נורמטיבי ורק מגיע לחוף כדי לעשות בו קמפינג, עדיין מספיק אחד שמתחרע "כי מותר" ועושה נזק בל ישוער. ולכן עוד מעט גם האוסטרלים יסגרו את החופים לרכב.
אצלנו חוק החופים בתוקף כבר 20 שנה ויותר - בינינו? בצדק. כל מי שנהג להגיע בג'יפ לחוף, לפרוס ציליה וצידנית עם אבטיחים ובירות, זוכר מה הלך שם. איזה כאוס, איזו השתוללות. איזו ערסיאדה. אני הפסקתי להגיע עם הג'יפ לחוף עוד הרבה לפני שנחת עלינו חוק החופים. פשוט הפך להיות לא נעים להגיע לשם ולשהות שם בין מאות הערסים המשתוללים, שגם כשנרגעו קצת ועצרו לנוח, המשיכו להרעיש עולמות עם המוסיקה שלהם ולטנף את החוף בטונות של אשפה.
כן, זה עניין תרבותי. תופעת הערסים/bogans/חוליגנים/איך שתקראו לאותם קופי-אדם אלימים ורעשניים, זו בעיה כוללת שמתהווה בכל מדינה - לא רק בחוף ולא רק בשדות ולא רק בכביש 6 ובמגרש כדורגל אלא בכל מקום. בעיה קשה שנעוצה בפוליטיקלי-קורקט שמכתיב ויתורים - ויתורים בתרבות, ויתורים בחינוך, ויתורים בחקיקה, ויתורים באכיפה ועוד ועוד.
כשמפלס האלימות והונדליזם עולה מעבר לקו האדום, נדרשת פעולה. ומכיוון שהפוליטיקלי-קורקט הוא עדיין זה שמכתיב את ההתנהלות, תהיו בטוחים שלא יטפלו בשורש הבעיה - תרבות, חינוך, אכיפה סלקטיבית וממוקדת על העבריינים, אלא ינקטו באיסורים קולקטיביים. זה מה שמטריד את הצנון והוא כל כך צודק. אבל כל עוד פוליטיקלי-קורקט מכתיב את מהלך העניינים, שום דבר לא ישתנה לטובה.
אני חייב לומר משהו. אני שונא אנשים שבקורונה לא שמו מסיכה. שלא שמרו מרחק. אני יודע שזה נשמע מוזר אבל אני שונא כאלה, כי ביקשו שתעשה משהו. לא עשית. אני זוכר איך ישבתי לפניי שנתיים עם גיסי, רופא, שאמר לי "זה מדהים איך ספציפית הם לא מצייתים לחוק. הם לא מבינים שהם חוזרים הביתה והורגים את סבתא???". אני שונא את ההוא, הראשון, ש"השתעל" בכוונה על פקחי משרד הבריאות וצעק עליהם "טפו עליכם שרמוטות".
אני גם שונא אנשים שעושים לכלוך. אנא עארף, תקרא לי "משוגע", זה מפריע לי. כשחושבים על זה, אני שונא את שכנים שלי שהשתלטו על חדר המדרגות ועשו ממנו מחסן. שמו ארונות בחדר המדרגות ועל הדרך הם גם שולחים את הילדים לשחק בחדר המדרגות בקומה שלנו. כדורגל אגב. בקומה עשירית. רגע, עוד משהו: אני שונא אנשים שעושים קריוקי. לא היפנים. אלה שבשעה 12 וחצי בלילה מקפלים את הרמקולים כי המשטרה הגיעה. שניה...אני שונא אנשים אלימים. למה? כי לא כיף אלימות. אני שונא את האנשים שבגללם סוגרים לנו את השטח. המשתוללים.
אלה האנשים שאני שונא. הם הרוויחו את השנאה שלי ושל רוב הדור שלי ביושר. כי בזמן שאני ודומי חיים מגיל אפס כדי לשרת את המדינה, הם שמים עליה זין, הם מטרד, הם משהו שמוריד את איכות החיים של כולם. אני לא יודע למה שאדם יחיה את חייו תוך שימת דגש על חוסר התחשבות באחר. תכלס בזה זה מסתכם. הם הסיבה שאנשים לא רוצים לגור לידם, הם הסיבה ללא מעט פשיעה, אלימות, הון שחור, ירידה ברמת החינוך. כשחושבים על זה- אשכרה פגיעה במדינה.
עכשיו אני רוצה להבין משהו: אני לא שונא אף אחד על סמך עדה. זו גזענות (ועוד אני, חצי חצי, תערובת עדות מוזרה שכמותי ). אני כן שונא על סמך חוסר התחשבות והרס של מדינת ישראל. אתה בעצם רומז שיש כאן אנשים עם שיוך עדתי מסוים שנוטים להתנהגות הזאת??!?!?!?!?
שמע בן אדם....אתה חתיכת גזען.
מוזר שלקחת את זה אישית
אתה זה שלוקח את זה אישית...
בעלים של רנגלר?
תקשיב לצנון... לא הרכב אשם...
התנהגויות של אנשים.
ואגב... הפגיעה בסוף היא בהחלט אישית בכל אחד ואחד מאיתנו באופן אישי.
התחביב הולך ונהייה מצומצם...הטיולים.. החניונים... השבילים בהם כל אחד ואחד מאיתנו יכולים לטייל.
הרשויות מתנכלות לבעלי רכבים באופן אישי.
אז כן התנהגות של קומץ בבונים... והמוני אנשים טובי לב ומכבדים... ששותקים מהצד ומקבלים בכניעה התנהגויות כאלו גורמים לפגיעה אישית בטווח הארוך בכל אחד ואחד מאיתנו, בבון או לא, בעל רנגלר או סמוראי.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
נזכרתי בדוגמא מהחיים,
מי שהיה ממארגני את מלך הסלעים (או שאני טועה והוא רק השתתף בחורבן, צר לי עבר זמן..) ... הרס כמה חלקות טובות ביערות קקל... כרת גם כמה גשרים עם הרשויות בדרך ..התאמן מחוץ לשבילים בשמורות מאושרות, היום לצערנו/מזלנו מוכרזות וסגורות למטיילים היום הוא מייצג את מדינתנו בספורט המוטורי ומקבל דחיפה וגיבוי מכל עבר.
דוגמא קלאסית.
המון שלא מוקיע.... מיעוט שהורס להמון.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
אתה לא מדייק. הוא לא אירגן. (אבל כן השתתף כמתחרה).
היום הוא מתחרה בעולם תחת דגל ישראל, מארגן כאן אירועים על פי כל החוקים והכללים. בנאדם משכמו ומעלה, בהחלט ראוי לגיבוי ותמיכה.