תגובה: מסנן אויר מקורי/תחליפי לרכב טיולים.
יש תחליפיים טובים ויש זבל. איזה אתה שם ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
יש תחליפיים טובים ויש זבל. איזה אתה שם ?
בפילטרי שמן בדרך כלל mann או mahle, אבל יצא לי לשים גם אחרים לא מוכרים.
בפילטרי סולר-הכי זול. גם ככה הכל מזויף.
בפילטר אויר כנ"ל. לאחרונה עברתי רק במוסו אחד ל-k&n, אז הוא נכנס לניסוי :)
במוסו הספציפי הזה אני גם משתמש בשמן מינרלי 15-40,
בכל השאר בשמן חצי סינטטי 10-40. אבל כולם איכותיים (וולווליין או ליקווי-מולי). עוד ניסוי..
Sent from my SM-J510H using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
בפילטרי שמן בדרך כלל mann או mahle, אבל יצא לי לשים גם אחרים לא מוכרים.
בפילטרי סולר-הכי זול. גם ככה הכל מזויף.
בפילטר אויר כנ"ל. לאחרונה עברתי רק במוסו אחד ל-k&n, אז הוא נכנס לניסוי :)
במוסו הספציפי הזה אני גם משתמש בשמן מינרלי 15-40,
בכל השאר בשמן חצי סינטטי 10-40. אבל כולם איכותיים (וולווליין או ליקווי-מולי). עוד ניסוי..
פילטרים מזמינים מחול, מאמאזון, מקבלים מהר וסחורה לא מזוייפת, לא תמיד מה שמקורי זה הכי הטוב, זה לפעמים רק טוב בגדר הסביר לרכב, יצרני הפילטרים המקוריים יכולים להיות mann לרכבים הגרמניים או farm לאמריקאים, וניתן לחסוך אם יודעים מה להזמין, המהדרין יידעו להתאים לסוג השמן שהם ממלאים את הפילטר הנכון, לא הרבה מודעים לעניין שישנם פילטרים מיוחדים לשמן סינטטי מלא, וכאלה שמותאמים לחצי סינטטי,
לגבי פילטר אויר, אישית אני אוהב את הרב פעמי של k&n, לטיולי מדבר מאובקים מחליף לפילטר נייר רגיל, כל עוד שיצרן הפילטר ידוע כמו ac delco, farm, wix ואחרים לא אמורה להיות בעיה שזה לא מקורי.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
הסיפור הזה מחזק בדיוק את מה שאמרתי בתגובות הראשונות, תדירות ההחלפה היא החשובה.
בפוך גוטה.. הפוך.
+מה שאיציק הרחיב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בפוך גוטה.. הפוך.
+מה שאיציק הרחיב.
נכון, הסיפור הזה הוא בדיוק הפוך ממה שאני עושה ;)
גם אני לא הייתי קונה ממנו רכב.
לא מחליפים בזמן=נזק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
פילטרים מזמינים מחול, מאמאזון, מקבלים מהר וסחורה לא מזוייפת, לא תמיד מה שמקורי זה הכי הטוב, זה לפעמים רק טוב בגדר הסביר לרכב, יצרני הפילטרים המקוריים יכולים להיות mann לרכבים הגרמניים או farm לאמריקאים, וניתן לחסוך אם יודעים מה להזמין, המהדרין יידעו להתאים לסוג השמן שהם ממלאים את הפילטר הנכון, לא הרבה מודעים לעניין שישנם פילטרים מיוחדים לשמן סינטטי מלא, וכאלה שמותאמים לחצי סינטטי,
לגבי פילטר אויר, אישית אני אוהב את הרב פעמי של k&n, לטיולי מדבר מאובקים מחליף לפילטר נייר רגיל, כל עוד שיצרן הפילטר ידוע כמו ac delco, farm, wix ואחרים לא אמורה להיות בעיה שזה לא מקורי.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
אני מסכים עם רוב הדברים, ומזמין מחו"ל כמובן החל מפילטרים דרך מיסבים טורבואים ועד קיט שיפוץ לגיר (שיהיה..)
לגבי סוגים שונים של פילטרים לשמן סינטטי וחצי סינטטי, לא מכיר את העניין הזה. ומה קורה עם המינרלי? אולי ההתאמה הזאת רלוונטית לרכבים יתר מתוחכמים ממה שאני מכיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
הסיפור הזה מחזק בדיוק את מה שאמרתי בתגובות הראשונות, תדירות ההחלפה היא החשובה.
ולעצם העניין,
הרכבים שלנו אצלנו שנים רבות: ארבעה מוסו, כולם בין 8-12 שנה אצלי, 3 מהם עם 400-450k קמ. אחד "חדש" עם 220k (של אשתי כמובן).
כולם מטופלים היטב ובמצב טוב נוסעים יומיום.
כולם עם מנועים מקוריים ללא אכילת שמן וכיוב'. עוברים טסט בלי קומבינות, ללא בעיית זיהום אוויר. כולם בני 20 שנה פלוס מינוס.
סה"כ עשו 1.4 מיליון ק"מ, מתוכם 700k ק"מ אצלי. כולם עם פילטרים תחליפיים. לא מכירים פילטר מקורי. חלקם נוסעים הרבה בשטח. אחד מהם כל שבוע יורד מהמרכז לערבה כולל עבודה בשטח. כלומר רואים הרבה אבק ועושים הרבה קילומטראז'.
אני מתכוון להחזיק אותם עוד שנים רבות. מעולם לא מכרתי מוסו :). מעולם גם לא נתקעתי עם מוסו בדרך.
אני מטפל בהם לרוב לבד, משקיע בשמנים איכותיים, ובתדירות החלפה, ויודע מה זה נזק של נסיעה בלי פילטר אוויר. בין עוונותי בצעירותי בדקתי גם את זה..
היו לי מספיק רכבים בחיים,
עשיתי אוברול או שניים ועוד הרבה עבודות מכונאות וכל השנים טיפלתי בכל הרכבים שלי בעצמי בהנאה וכתחביב. לא מתיימר להיות מכונאי מקצועי, אני רחוק מזה, אבל גם לא מנחש ולא מהמר
לגבי מה שאיציק כתב, אני מסכים ומעריך את הניסיון שלך, קטונתי. אבל את הניסיון שלי בפילטרים כבר עשיתי, ולכן מבחינתי זה מוכח, ברכבים שלי.
אם הייתי היום לפני הניסיון הזה, יכול להיות שהייתי מקשיב לך ולא נוגע בתחליפי. אבל אני כבר אחרי זה. והניסיון היה מוצלח.. ומאד כלכלי.
לגבי מי שמחזיק רכב אחד, שנוסע 5000 ק"מ בשנה, זה באמת לא משמעותי, מקורי או תחליפי. לא מבחינת הכסף וגם לא מבחינת הבלאי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
לגבי מי שמחזיק רכב אחד, שנוסע 5000 ק"מ בשנה, זה באמת לא משמעותי, מקורי או תחליפי. לא מבחינת הכסף וגם לא מבחינת הבלאי.
תכלס...
אזמין מקורי.
תודה לעונים.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk