1500 היה המחיר ל7"
2000 היה ל9"
לכאורה עם נתוני חומרה שונים, אבל מספיק הגודל הפיזי בשביל ההפרש.
כולל מע"מ והתקנה כמובן.
Printable View
1500 היה המחיר ל7"
2000 היה ל9"
לכאורה עם נתוני חומרה שונים, אבל מספיק הגודל הפיזי בשביל ההפרש.
כולל מע"מ והתקנה כמובן.
אז הכלה המדוברת הינה דגם XS מבציר 2011. 168 אלף ק"מ,יד 2, כשזו האחרונה החזיקה את הרכב כעשור אצלה וטיפלה בו באדיקות לכל אורך התקופה, עם ספר טיפולים מסודר במוסך מישל-חיפה.
לרכב הגבהה של ספייסרים ומיגוני גחון, צמיגי 50/50 בני כשנתיים.
נפגשנו וירטואלית כאן בפורום, הבעלים יוחאי ואנוכי. ניכר שיוחאי התחבר אל הרכב כאילו היה חלק מהמשפחה. הפרידה הייתה קשה ואני לא מדבר על הנושא הכלכלי' כי אם באמת על רכב שהמשפחה שלו התפתחה לצידו.
https://www.jeepolog.com/forums/show...99%D7%A8%D7%94
משרשורי ההתלבטות שלי בחצי השנה האחרונה, כלל לא כיוונתי לאאוטבק, מודה ומתוודה, כיוונתי לתחליפי 4X4 מרווחים כמו קוגה וטיגואן. פורסטר, שנשמע כמו האלטרנטיבה האידאלית יש מלא בשוק אבל עם ק"מ של ל"ר/ל"ק ומחירון בשמיים.
ובאותו מחיר מקבלים הרבה יותר אוטו עם רכבת כוח יותר טובה. אבל הגודל של האונייה הזו הרתיע אותי, טוב לא אותי באמת, כי אם את הגברת ואין דבר מרתיע ומדיר שינה מגברת מורתעת (זוכרים מה כתבתי קודם? HAPPY-WIFE). זה יהיה רכב ראשי ואני צריך שהיא תהיה שלמה עם ההחלטה.
נסיעת מבחן ברכב מקביל שמצאתי בקרבת הבית נתנה את האישור להתקדמות והצפנתי לחיפה להפגש עם המיוחלת.
בדיקה במוסך, קצת שיחות הלוך ושוב ואישורי הנהלה משני הצדדים ואתמול (חמישי) חזרתי איתה מחיפה הביתה. כמובן ישר לתוך שביל הבדיקה שלי במצפה מודיעין, הרכב לוחץ 60-80 משל היה זה כביש רגיל עם פסי האטה פה ושם. לא האצתי יותר מזה כי הרגשתי שאני לא מוכן עדיין ולא מכיר את הרכב דיו, אבל לא רחוק היום שהבטחון וההכרות יאפשרו זאת.
רכב מרווח מאד כמו שאמרתי, תא המטען עצום. תא הנוסעים יכול להושיב 5 מבוגרים ללא כל בעיה. מאחורי הנהג ומאחורי זו/ה שלצידו/ה יש המון אבל המון מקום, גם כשהנהג במלוא 183 סנטימטריו פורש את הכסא ומכוון עצמו לנהיגה.
עד כאן הרכישה.
את המערכת כבר הטמעתי ברכב, מוקדם מהצפוי וקצת בעל כורחי אבל זה נשמע כמו אויויוי בעיקר ועכשיו השאיפות -
הרכב יהיה רכב שבילים וקמפינג, אך קודם כל רכב ראשי לכל הסידורים/בתי ספר/עבודה. מה שאומר שהוא לא יכול להתקלקל או להשבר ומכאן גם רמת הסיכונים שלוקחים בטיולים ואופי הריזיקות.
את תא המטען מאד מפתה למלא בכל מיני זיוודים ולתכנן שם איך ישנים בתוכו (משיכת ידית ייעודית והמושבים מתקפלים מתא המטען, לא צריך להתאמץ. טוב מאד גם לביקורים באיקאה) ואיך מבשלים ואיך מתחבאים שם במשחק.
האתגר האמיתי בכל זה - הגלגל הרזרבי. נחבא לו אי שם מתחת לרצפה וממש לא מתאים שהוא יעבור לטמבון האחורי או כל וריאציה אחרת כמו בתא המטען צמוד לדופן וכד'. הוא צריך להשאר שם.
אז מה עושים?
זיווד -
חבר טוב שלי הפתיע עם סט מגירות של רכס, 3 יחידות, אורך כולל 51 ס"מ, רוחב כולל 100 ס"מ כאשר החלוקה היא 32, 32, 36. אבל כאמור - אי אפשר להרכיבן ככה סתם כי יש גלגל.
אופציה א' - קונסטרוקציה שמסיעה את כלל היחידה הזו 100% מחוץ לגבול תא המטען ומאפשרת לפתוח את דלת התא של הגלגל הרזרבי ואולי אפילו לבטל את דלת התא לגמרי. קצת כמו מה שרדר עשה לריינג' שלו, אבל עבורי זה פרקטי כמו בדיקת שיניים מהעכוז בערך... במיוחד כי הרכב לא רק אצלי אלא גם אצל הגברת. אם היה רק אצלי אז היה וואסח מלא עם גלגל על וו גרירה או טמבון אחורי עם ציר.
אופציה ב' - להתקין את המגירות בצד אחד בלבד, עם הפנים לכיוון מרכז הרכב ולא לכיוון חוץ הרכב. והמסוע שלהן ישלוף אותן החוצה, בין אם 100 ס"מ שלמים או שנערום 2 מגירות ובכך נקצר חלק מהמסלול.
חסרון - בין דלת תא הגלגל לדפנות הרכב יש 8 ס"מ בכל צד, כך שלא ברור לי איך מייצרים מסוע שיוכל לשאת משקל של המגירות ויהיה ברוחב של 8 ס"מ בלבד...
נתקשקש על זה עוד לא מעט. יהיו תמונות והרבה טקסט מלא נסיון של כולכם.
מתלים -
ההגבהה הנוכחית נחמדה מאד אבל יש בולם אחד מזייף מאחורה, מה שאומר שלפחות זוג אחוריים צריך להחליף ואם כבר נכנסים לזה אז גם הקדמיים יוחלפו וכאן כבר תהיה התלבטות אם לא להחליף את הספייסרים בסט בולמים קפיצים או רק הבולמים. ואולי בכלל להוסיף לגובה הקיים את הקפיצים. צריך לחפור על זה לעומק כי השוק בארץ מנומנם מאד לרכב הזה, להבדיל מהפורסטר. בחו"ל יש קיטים של בין 2-6", כולל הנמכות ביצים וכל המסביב, ולא יקר כשזה שם.
בישול ותאורה -
עולם הבישול ישולב בתוך אחת המגירות/קופסאות רכס שהתקבלו ולמעשה יהפכו אחד מהם לסוג של צ'אקבוקס יחד עם כיריים כפולים של קולמן או גזנע שמתפוצץ.
לא יהיה מקרר. יש לי צידנית, זה מספיק לאופי הטיולים הנוכחי. אם אקבל במתנה, מי אני שאתנגד, אבל זה ממש לא ב-WISHLIST שלי בשום צורה.
יש לד-בר של בערך 120 ס"מ קשתי, עם תושבות מגנטיות וכבל ארוך ארוך שמתחבר לשקע מצית. כנראה אשדרג את שקע המצית לאחד ייעודי משולב מד טעינה ו-USB, שלכאורה עמידים לאבק. יש לי במחסן כאלה. טעיתי לחשוב שיש גם בתא המטען נקודות כאלה אבל צריך להכין אותן, הן לא היו קיימות אז.
קומפרסור יקובע לו בדופן עם צינור אוויר ארוך מאד (אולי על רולר?) כדי שאפשר יהיה למלא מקצה לקצה.
ובכלל, זה הזמן לנבור במחסן ולהוציא את כל מה שיושב על המדפים כבר כמעט 3 שנים, מאז שהדאסטר נעלמה ולפניה הויטרה והסמוראי.
עד אז - מניעים ונוסעים, הפקל קפה כבר יושב לו בתא ייעודי.
תתחדש!
מחכה לתמונות הזיווד ושאר עניינים.
עם כל הכבוד, אמרת שזה רכב שבילים ורכב ראשי.
אם כך לא מובנת לי ההסתערות על זיווד עם מגירות. הקפיצים לא ידעו להתמודד עם כל המשקל העודף שנראה שאתה מתכנן לו. אני הייתי חושב הרבה יותר בכיוון של דיאטה.
מצטרף להערה של אייל,
שלא לדבר על צריכת דלק שתעלה בהתאם...ובלאי לבלמים.ת בוודאי ברכב עם גיר אוטומת 4 הילוכים ...
הייתי ממליץ בשלד משאריות חלונות אלומיניום.. או דיקט... וארגזי פלסטיק במקסימום. יש מלא רעיונות ביוטיוב לזיוודים קלים לסטיישנים רכים.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
גיר רציף [emoji12]
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
ב2011 זה עדיין פלנטרי לא?
יש לי חבר טוב עם כזו 2010, הגיר רציף.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
מצטרף לתמיהה על זיוודים כבדים באחורי תא המטען הארוך, לא ככ מתאים לרכב.
הייתי מתעמק בעריסת גגון טובה ושטוחה שתורכב לפני הטיולים ופריקה בקלות כולל מיכל מים לא מוגזם, המסילות גג אינן סטנדרטיות.
Asaf-a
אסף.א
גם שלנו עם רציף.
הb4 סטיישן (זה הבסיס לא?) של ההורים בצעירותי הייתה עם גיר 4 למיטב זכרוני.
היא הייתה 2005 נדמה לי..
מנוע 2.0ליטר 150סוסים.
היי,
תודה על ההערות הבונות ואני מסכים איתן לחלוטין. הזיווד המדובר לא ישב קבוע ברכב, לפחות לא כולו. תכף יעלו התמונות (גשם בחוץ) וזה קצת יעזור להבין את המצב.
אופציית ארגזי תנובה נלקחת בחשבון גם כן, אבל היי כבר יש פה משהו קצת יותר משודרג אז לפחות נבדוק.
הרכב כבד ושתיין מטבעו (1:10). גגון על כל מרכיביו ועריסה יעשו לו פחות טוב. יש תיק גג למקרה ואצליח לסתום את כל המקום באוטו, אבל בשלב הזה אני לא רואה סיבה להעלות דברים לגג.
והגיר אכן רציף, אבל בנתיים עושה עבודה סבבה. יש מנופים על ההגה שגורמים ללחיצה על השביל להיות כיפית מאד והורדת הילוך מרגישה כבעלת השפעה שבולמת את המנוע. הרכב ממשומע ביומיים שהוא אצלי.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
מסכים על הכיוון. הייתי מסתפק אפילו במדף בלבד (אצלי זה דיקט על רגלי הום סנטר, בגובה המדוייק של הצידנית, שבשעת הצורך יודע גם לצאת החוצה ולשמש כשולחן נוסף, אם השולחן המתקפל לא מספיק, או נשכח בבית...). אפילו בלי יותר מדי ארגזי פלסטיק (למעט ארגז אוכל). כל מה שכבד מתחת למדף (כלי עבודה בבנדולרה, ערכת חילוץ בתיק שמשונית, שולחן, צידנית, ועוד..). מעל המדף מזרונים, שקשים, אוהל, תיקים אישיים.
עוד לא נתקלתי במצב בו אני צריך לשלוף יותר מפריט אחד כדי להגיע למה שנמצא למטה וקדימה. וזה עוד אחרי שויתרתי על האופציה לקפל כיסאות (כי קשורים אליהם כסאות בטיחות) ולהגיע לתא מטען מקדימה.
אז כן,
כשיהיה פנצ'ר תצטרך לפרוק צידנית וארגז אוכל כדי להגיע לספייר. לא אידיאלי, אבל בעיני עדיף מעודף משקל או תעלולים תופסי גב כמו שגיא עשה בריינג'רובר.
אני חושב שהייתה לי קונסטורקציה כמו שאמיר מדבר עליה של רכסים.
3 מגירות. 2 נמוכות אחת מעלה השניה ולצידן אחת עמוקה.
מעטפת פח חיצונית .. ממגירה מפח , 6 מסילות... המון משקל יבש בלי כלום בפנים.. בערך 20-30קג.
בשימוש בעץ ופלסטיק לא עברתי את ה10קג...וחושב ניצלתי אפילו טוב יותר את הנפח ללא המסילות שתופסות נפח משמעותי ברכב הקטנטן שלי.
את הקונסטורקציה של רכסים מכרתי...
אולי לא הובנתי, הגגון להרכבה רק לטיולים, לפי הרעש רוח להערכתי עריסה נמוכה שעלייה הציוד מייצרת פחות גרר מצמיגג , כנראה קשור לכך שמעבר הרוח בין העריסה לגג עדיף משמעותית לעומת תיק צמוד לגג שיוצר חסימה.
אני רואה את ההבדל כאשר אני לוקח סאפ קשיח על גגון לעומת כאשר אותו הסאפ מונח על גגון רך ישירות על הגג, ההבדל ברעש אדיר לטובת הגגון הקשיח.
Asaf-a
אסף.א
יש 2 דברים שאתה מחפש להשאיר מחוץ לקבינה.
עצים וזבל.
בהיעדר תיק על הספייר ו/או גגון איך אתה מתכנן לפתור זאת ?