קודם כל, למען הגילוי הנאות - אני מתפרנס מנווט לרכב ואביזרי נווט למינהם.
ההמלצה שלי, לפי סדר החשיבות והכסף. אני מדגיש שזה כפי שאני רואה אותם על בסיס נסיוני האישי בלבד:
1. מצפן. קודם כל, חייב, ותמיד ברכב. מצפן מתכתי, פלסטיק בלתי שביר, או מצפן רכב (אחרי כיול, לפחות גס). האהוב עלי הוא הריינג'ר 3, בגלל הדיוק, הזרחנים וזכוכית המגדלת לניתוחי שטח ופריטים קטנים (להשיג בחנויות מחנאות וריקושט, 100 ש"ח: סילווה 7 - 75 ש"ח)או 15 של סילווה (עד היום לא היה בארץ, אני מייבא עכשיו), אבל גם מצפן מתכת "צבאי אמריקאי" (כל חנות מחנאות, 50-60 ש"ח) או מצפן פלסטיק בלתי שביר יפני עגול בשמן (אצלי בלבד, 55 ש"ח) יעשו עבודה טובה. אל תקחו "מצפן מהנדסים" - הם לא נוחים.
2. מפות סיור וטיול. נורא פשוט: לכל טיול מעל "בפרדסים ליד הביית", לא יורדים בלי מפה! הסט המלא יקר, לכן קונים כל טיול מפה רלוונטית של סיור וטיול 1:50 כפי שפורט כאן. מנויילנת בלבד. לאט לאט נוצר אוסף, ומעדכנים בהחלפה מול החב' להגנת הטבע.
3. נויגויאד. כל מפות הסיור והטיול, על מחשבך האישי בביית, עם הדפסה עצמית, תכנון טיול - כולל מדידת קילומטרג' - נוח יחסית, העלאת מסלולים קיימים ועוד. יתרונות: 760 ש"ח כולל מע"מ וכל הארץ במחשב. חסרונות: אי אפשר לתכנן טיול ארוך וגדול על הצג - התמונה הכוללת פשוט קטנה מידי. לכן, רצוי לתכנן על מפת סיור גדולה, ולשמור אותה כגיבוי בתיק. לשטח מדפיסים מפות המסלול ולוקחים על לוח A4 כמו שקיד כתב. (וכן, אני מוכר לוחות נווט שעשיתי לבד). לבעלי גרסאות ישנות, קיימים שדרוגים למפות עדכניות.
4. GPS. יקבל נתונים ממוחשב בטעינה ישירה מנווי, או הקלדה ידנית בצירוף מפה. ושוב - לוקחים לשטח מפה ומצפן כי זה מכשיר אלקטרוני שעלול להתקלקל בשטח!. יתן זמן, כוון ומרחק ליעד הבא, כולל כל המסלול. עזר נהדר לנווט שטח ותכנון היום וקצבי הנסיעה. מחיר למכשיר נורמלי: 1000 ש"ח ומעלה.
5. PC ברכב. לפטופ ישן, טאבלט מאי - ביי, מחשב ייעודי (15K במשחטות המובחרות, 4K בנורמלי), פוינטר משומש - הכל הולך. לשים לב למאוורר, הגנת החום וההרד דיסקים. בשילוב GPS עצמאי כאנטנה+ גיבוי (מומלץ), או אנטנת ג'פס בלבד. הערכת עלות, כולל תוכנה ואנטנה: 2000 ומעלה.
6. מחשב כף יד, רצוי משולב אנטנה. החל מ- 1200 ש"ח למשומש, חדש סביר באזור 1850 + 1380 ש"ח תוכנה + 100 ש"ח לכרטיס הזכרון. אם יש לכם נווי ישנה או טורבו סי - די, חסכתם - ניתן לשדרג. שוב, עזר יעיל...להראות לכם איפוא אתם על מפת הנייר.