-
תגובה: מחפש גיפון יד 2 עד 60,000 - רק לסופי שבוע - עם כלבה ומטפס
אוקיי, אנחנו קצת צריכים ליישר קו במושגים. כשאתה כותב fwd אתה בעצם רושם front wheel drive.
שזה אומר 2x4, הנעה קדמית בלבד. זה לא טוב לך לשטח. בטח שלא בחורף.
בתור התחלה אתה צריך הנעה 4x4. באותיות זה אומר AWD, או 4WD, או 4x4.
אחרי שדיברנו על זה, אתה צריך לחפש בגוגל מה המשמעות של הילוך כוח (low) ולהבין האם יש לך צורך בכך. בגדול, ממה שתיארת, כנראה שלא. אבל כמו שכתבו, עם הכניסה לשטח יתכן ותגלה שאתה צריך יותר. מכיוון שזהו רכב שמשמש רק אותך ואת הכלבה, והוא גם רק לטיולים, הציעו לך ג'ימני, שהוא אוברקיל לחלוטין לצרכים שלך, אבל יאפשר לך לצמוח אם תרצה, ובנוסף הוא זול יחסית לאחזקה.
החסרון העיקרי שלו, שהוא קטן בשביל יותר משני אנשים, לא רלוונטי לגביך.
ועכשיו כדאי שגם תסביר האם האוטומט הוא מגבלה קשיחה או שניתנת לפשרה (שאלו את זה קודם).
-
אני טיילתי עם סובארו אאוטבק במשך 10 שנים. בתקציב שלך נכנס 2012 בערך. תא מטען ענקי (מתאים לכלב) אחלה רכב בכביש ומתאים בהחלט לשטח קל-בינוני. קח בחשבון עוד 5000 שח להגבהה ומיגון (אם אין).
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
והסביח ההוא מהאגדות זה בכלל בגבעתיים
בגבעתיים זה אולי ההוא מהאגדות, אבל המקורי והטעים (הרבה יותר) - ברמת גן!
הסביח "המקורי", למעשה הבן של השותף המקורי, נמצא כיום לא רחוק ממך... נגבה פינת הרואה.
לפחות לפני כמה שנים היה גם בהרואה קרוב לחיבת-ציון (הבן של השותף המקורי השני, אם אני זוכר נכון).
אני מתוודה שאני עוד מאלו שצרכו מאות מנות (ועוד "מנות בשוונג") בסניף המקורי של שני השותפים בגן בר אילן, בעוזיאל קרוב לשדרות ירושליים... מאז אני עדיין פוקד מדי פעם את הסניך בנגבה פינת הרואה וצר לי, אין מה להשוות את הטעם להוא מגבעתיים (שאין ספק שיודע להציג ולשווק מעולה את המנה שלו).
-
אצל ההוא שיודע להציג ולשווק, תמיד יש תור ולכן תמיד הכל חם וטרי, ולכן טעים [emoji846]
לא מכיר את האחרים, אולי אנסה בהזדמנות ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אוקיי, אנחנו קצת צריכים ליישר קו במושגים. כשאתה כותב fwd אתה בעצם רושם front wheel drive.
שזה אומר 2x4, הנעה קדמית בלבד. זה לא טוב לך לשטח. בטח שלא בחורף.
בתור התחלה אתה צריך הנעה 4x4. באותיות זה אומר AWD, או 4WD, או 4x4.
אחרי שדיברנו על זה, אתה צריך לחפש בגוגל מה המשמעות של הילוך כוח (low) ולהבין האם יש לך צורך בכך. בגדול, ממה שתיארת, כנראה שלא. אבל כמו שכתבו, עם הכניסה לשטח יתכן ותגלה שאתה צריך יותר. מכיוון שזהו רכב שמשמש רק אותך ואת הכלבה, והוא גם רק לטיולים, הציעו לך ג'ימני, שהוא אוברקיל לחלוטין לצרכים שלך, אבל יאפשר לך לצמוח אם תרצה, ובנוסף הוא זול יחסית לאחזקה.
החסרון העיקרי שלו, שהוא קטן בשביל יותר משני אנשים, לא רלוונטי לגביך.
ועכשיו כדאי שגם תסביר האם האוטומט הוא מגבלה קשיחה או שניתנת לפשרה (שאלו את זה קודם).
כן אני מבין.
יש לי טראומה מפיאט פונטו שנת 2001 שנהגתי עליה מספר חודשים בשנת 2005.
אולי אני צריך לנסות לנהוג בדאסטר ידני ולראות כמה אני בסדר עם זה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
בגבעתיים זה אולי ההוא מהאגדות, אבל המקורי והטעים (הרבה יותר) - ברמת גן!
).
אני כל הזמן מקבל את הרושם שכל מכובדי ג'יפולוג מגיעים לבקר כל הזמן ליד הבית שלי (אגב רמת גן די גדולה, אני גר רק בחלק אחד של העיר, נשבע לכם. ואם מישהו שואל מאיפה אני אז אני אומר מחיפה. גם בגלל שזה כבוד, גם בגלל שחיפאי זה לכל החיים וגם בגלל שבואו...מרמת גן לא יוצאים זוכי פרסי נובל- אגב זה לא נכון, דן שכטמן למשל גדל ברמת גן וזכה בפרס נובל לפיזיקה)- ואף אחד לא אומר אפילו שלום. בגלל שכולכם חבורה של מלוכלכים חוץ מבועז אברהמי.
לגבי הידני, ההנעה הקדמית וכיוצא בזאת - עצתי לפותח השרשור היא לקחת את הדברים לאט ובזהירות ובאופן שיטתי. אני אישית זכיתי לבלות 3 ימים על סיפון דאסטר דיזל ידני ביום חורפי שכלל שלג בגולן
https://www.calcalist.co.il/local/ar...649664,00.html
ולמחרת נסיעה לאילת (על אמת) וקשה לי לומר שסבלתי. אבל זה אני. גם על דאסטר הנעה קדמית יצא לי לבלות- וזה כלל הרבה שטח- וזה היה תענוג, אבל זה אני. זהו נושא מאוד אנידיבידואלי ואני חושב שהכי טוב לנהוג ברכב כמו שהחבר'ה כאן נוהגים בסביחיות: לבדוק הכול, כמה פעמים, לגבש דעה על מה שבאמת צריך בפועל - ורק אז להסתער.
-
ההם מרמת גן ספוגי שמן וחסרי מלח. וכן, הם התחילו עם זה.
ההוא מגבעתיים ידע לנצל את הרגע ועד היום נמצא על הגל, אפילו שיש לו מתחרים גם בתל אביב וגם בשרון. כלל המרכיבים טובים בהרבה, אני חותם על האמירה הזו.
אני שם לא מעט, אוכל אצל כולם כבר 25 שנים+ כי אבא שומר אמונים לנגבה ואני לגבעתיים. תומר, אם זה כל כך לחוץ לך להפגש, בוא ואזמין אותך למנה איפה שתרצה.
------
לגבי הגיר הרגיל - אין דין גיר פיאט פונטו לפני 20 שנים לגיר של דאציה 2015+.
ובטח שלא ליצרנים אחרים ואיכותיים יותר.
גימני זה אחלה עד 1.80, אחרי זה הוא צפוף מאד. אני 1.83, מדבר מנסיון גם בגימני וגם בסמוראי סגור.
גרנד ויטרה קצרה זו אפשרות מצוינת גם כן, מהדור החדש יותר. יש אוטומטי, יש הילוך כוח.
דאסטר אכן מרווח יותר וחסכוני ובתקציב שלך תמצא אחלה כלי ותשאר עם עודף לשיפורים. והיי, זה רכב עם 5 דלתות.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-
חלאס. חזרה לנושא.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
-
לדעתי גם אם תכנס לפה ותגיד ״אני מבקש ג׳יפון אמין שיכול לסוע בשבילי עפר בלי חשש ולהביא נהג גבוה בנוחות לכל מקום שיעלה על דעתו לטפס בו, כולל הנסיעה בכביש לתמנע או ליהודיה ויש לו תא מטען גדול והוא אוטומטי וליצרן שלו שבעה כוכבים בלוגו ושם שמתחיל בסמך ונגמר בוו״ ימליצו לך על מליון רכבים, אבל מה שאתה רוצה ואכן צריך זה סובארו פורסטר דור 3 (שנתון 2008-2013) שמתאים בדיוק לצרכיך ולתקציבך חוץ מנושא צריכת דלק, אלא אם תמצא אחד שכבר התקינו בו מערכת גז.
בקבוצות של חובבי סובארו בפייסבוק יש לא מעט שזכו להרבה אהבה והתאמות לשטח (תכלס אתה צריך רק מגיני גחון וצמיגים טובים), משהו כזה (כדוגמא, לא מכיר אותו). אתה יכול לקנות בסביבות 50K ומטה ובכסף שנשאר לעשות יישור קו יפה ולחסוך לדלק. אל תתפתה לדגם הטורבו XT, הוא פחות אמין ויותר שתיין.
האאוטבק אולי אפילו יותר טוב, אבל יכול להיות קצת מאתגר מבחינת חניה בקסבה של רמת גן. ל XV תא מטען קצת צפוף, והדגם של 1.6 חלש מדי. אם אתה בכל זאת מוכן לידני, אז דאסטר גם יהיה בחירה טובה מאד וחסכוני משמעותית בדלק.
-
חסרון אחד לפורסטר מהשנתונים המדוברים - נדיר למצוא אחד שגם טופל באהבה וגם הק"מ שלו נמוך מ200 אלף. לגז יש חסרון נוסף והוא כניסה לחניונים מקורים/תת קרקע.
מסכים שזה רכב שיכול להתאים לו בול אם בנקודות הנ''ל יש מקום לפשרה
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-
מי שממליץ על אאוטבק למי שכתב מראש שהוא מעדיף רכב קצר כדי לתמרן בעיר - כנראה מעולם לא חיפש חניה עם רכב של 4.90 ברחובות הכרך.
גם פורסטר לא צעצוע.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ג'ימני זה האופציה מספר 1.
תבדוק לעומק. אם תפסול ג'ימני מסיבה כלשהי תעבור הלאה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
דאסטר. ואם תמצא אחדמוגבה וממוגן.
אתה מקבל רכב עם יכולות שבילים טובות בהרבה מהטריוס, ומעט גבוה מהויטארה. וגם חדש משמעותית מהן.
אני לא מתווכח חלילה,
אבל על מה מבוסס המשפט "יכולות שבילים טובות בהרבה מהטריוס"?
אותה מידת צמיגים, סרן חי לטריוס שאין בדאסטר, הטריוס שוקל 350 ק"ג פחות. שניהם ללא הילוך כוח.
האדם היחיד שאני מכיר שמחזיק בשניהם תמיד טוען שהטריוס עדיף בשטח.
אני לא חווה דיעה כי אין לי ניסיון עם הדאסטר, אבל מאוד סקרן לשמוע.
(כמובן שדאסטר חדש יותר וחסכוני יותר, אני מדבר נטו על היכולות.)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Guy Levin
אני לא מתווכח חלילה,
אבל על מה מבוסס המשפט "יכולות שבילים טובות בהרבה מהטריוס"?
אותה מידת צמיגים, סרן חי לטריוס שאין בדאסטר, הטריוס שוקל 350 ק"ג פחות. שניהם ללא הילוך כוח.
האדם היחיד שאני מכיר שמחזיק בשניהם תמיד טוען שהטריוס עדיף בשטח.
אני לא חווה דיעה כי אין לי ניסיון עם הדאסטר, אבל מאוד סקרן לשמוע.
(כמובן שדאסטר חדש יותר וחסכוני יותר, אני מדבר נטו על היכולות.)
הלך עליך !
תכף גיא יראה התגובה "ידלק ויצא" עליך ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
הלך עליך !
תכף גיא יראה התגובה "ידלק ויצא" עליך ...
מעולם לא היה לי טריוס .. הוא תמיד היה נראה לי נורא צר.
אבל לדאסטר יש מערכת בקרת משיכה / אחיזה / משהו שלטריוס אין, האוטו יותר מודרני בכל מקרה .. ולטריוס יש מנוע אלומיניום של דייהו ..
לדאסטר יש נעילה ( שעכשיו אי אפשר יותר להביא לארץ ), לטריוס לדעתי רק לדגמים מסויימים יש נעילה לדיפ' המרכזי ..
מעבר לזה, אני לא יודע.
אני כן יודע שהדאסטר אלוף בחולות, למרות שפעם הצלחתי להתקע אי שם ליד עזוז .. אסור לעצור בעליה בחול ... מניח שכל רכב היה נתקע שם.
מקווה שלא אכזבתי אותך רענן :)
-
ברשותכם ממכובדיי, אנסה לתקוף את השאלה מכיוון אחר -
ידידי, אתה מטפס, אז בוא נדבר דוגרי
למצוק של גיתה אני חושב שאין גישה נוחה אלא אם כן אתה עם ג'יפ משופר באקסטרים, ואני חושב שתושבי המקום גם ביקשו מהמטפסים לא להגיע עם רכב עד המצוק.
לזנוח רוב הג'יפים שהוזכרו כאן יעשו עבודה טובה, אתה בעיקר צריך להיות מוגבה קצת ואז אתה בסדר
למחצבה בזכרון בתלות במצב הבוץ בחורף אבל רוב הרכבים שהוזכרו כאן יתאימו לך (תכף אציין מניסיוני הדל מה עשוי להתאים).
ספציפית לגבי טריוס, חפש בתת פורום reader's rides את השרשור של שחף, גם הוא מקהילת המטפסים.
לגבי בוץ, אישית לא הייתי ממליץ להיכנס לבוץ כרכב בודד. כמו שכתבו לעיל, יש הדרכות 4x4 שיכולות להעשיר לך את הידע, אחרי זה זה רק ניסיון ושיקול דעת.
ספציפית לגבי רכבים - מבחינת יכולות שטח ועבירות אין ספק שג'ימני ייתן לך מענה, אבל תהיה אמיתי לגבי כמות הציוד שאתה מתכוון להעמיס ליד הכלבה.
אישית במצב שלכם הייתי מסתכל על דגמי סובארו שהומלצו פה - פורסטר ו xv. מספיק מקום לכולם, נוח, המנוע נחשב יחסית אמין (לקחת לבדיקה במקום שמכיר את סוג הרכב).
גרנד ויטארה בשנתונים שנכנסים בתקציב גם ייתן לכם מענה מצוין, הבעיה היא שבשנתונים שנכנסים בתקציב הרבה מהם כבר לעוסים לגמרי.
בהצלחה, תהנו וטפסו חזק :-)
Sent from my SM-G985F using Tapatalk