-
cj5.
מצטער להשבית שמחות אבל הנהג נותן בראש להיילקסים/דיפנדרים ושאר ירקות (לא הCJ).
ולעניין. הג'יפ הראשון שלי היה CJ5 מודל 75. מה שעושה אותו לרכב עבירות טוב מאד היא אותה נקודת תורפה שלו. השילדה שלו היא סופר-גמישה כי היא שילדה פתוחה (שילדת C כמעט לכל אורכה). מה שעושים כדי לחזר אותה נקרא FRAME BOXING אבל זה כבר פרוייקט בפני עצמו....
http://www.4x4wire.com/jeep/projects/pieces/frame2/
http://www.4x4wire.com/jeep/projects...ces_framec.jpg
יכול להיות שחיזוק הסרן הנפוץ (דנה 30 רחב) יצא לך זול וזמין יותר מהתאמות של סרנים מרכבים אחרים. לגבי האחורי. מהרושם שאני קיבלתי, האמריקאים לא נוהגים לשדרג סרנים עד למידה 35" כולל. מבחינה תקציבית, כנראה שהבי כדאי לך להרכיב זוג סרנים של ג'יפ ממודל חדש ולשדרג אותם לפי הצורך (אם יהיה צורך).
אם כבר אתה מחליף תיבת הילוכים, אני ממליץ לך להרכיב T-18A. עולה כמו T-176 (אני קניתי ב-1000 ש"ח עם טרנספר דנה 20 ובל-הוזינג) אבל חזקה במיליון אחוז ונותנת יחס העברה נמוך של 1:6.32. את התיבה הזו תוכל בערבות הימים לשדך לדנה 300 ע"י מתאם שעולה בערך 400$ או לשים קיט של 1:3.15 בעלות של 850$. בכל אופן השמיים והארנק הם הגבול.
לילה טוב.
אורי טל.
-
עלבון
עלבון ל-JEEP! הגזמת! איך אתה משווה את הקלאסיקה של כל הזמנים לעגלות המעשנות הללו?
-
מסקנה ?
אז מה ה- SETUP הסופי שאתה מציע, אורי ?
"33, סרנים DANA 30 קדימה ואחורה, איזה גיר וטרנספר ?
-
אורי, שלך היה שנת 75', ועל כן בעל שילדה שונה לגמרי - צרה מאחור ובעלת קורות אורך פתוחות בחתך "C". שילדה בעלת קורות אורך פתוחות אכן גמישה יותר, אבל עיקר הגמישות של הג'יפ הישן יותר נובע מהעובדה ששילדתו צרה יותר מהשילדות המאוחרות יותר, ועל כן קפיץ נתון יספק מהלך גלגל עדיף.
החל ממודל 77' שילדת ה-CJ5 קיבלה תוספת לרוחב בחלקה האחורי ובעיקר קורות אורך סגורות. שילדה זו אכן חזקה יותר מהשילדה שהיתה לך אבל קצת פחות גמישה, ואותם קפיצים גם נותנים לכן קצת פחות מהלך מאשר ב-5 הישן.
ה-CJ5 המדובר גם אינו אמריקאי ככל הנראה, אלא ישראלי, תוצרת "מתמר-חיפה". האם ברשיונות כתוב "קייזר-פרייזר יש"? מספר הרישוי מתחיל ב-876?
-
דרור...
אל תעליב... :cry:
מדובר ב CJ5 אמריקאי, ערל ונוכרי כדת וכדין.
מחר התמונות...
-
חלומות
סט-אפ סופי של CJ5 מהחלומות אתה יכול לראות ב-READERS RIDES כאן בג'יפולוג - הג'יפ של אורי להבי.
בגדול - אני חושב שדנה 30 עדיף ולו רק בגלל שהוא זמין ונפוץ בארץ - לפעמים יותר קל וזול לקנות סרן ימ"ח משופץ קומפלט מאשר לתקן או להחליף חלקים מסוימים.
-
נתונים מהראש !
סרן צר (שלך לדוגמא) הינו ברוחב 50.5"
סרן רחב (שנת 82 ומעלה) הינו ברוחב 54.5"
סרני פול סייז (מצ'ירוקי ישן ועד לוואנדורה) 58-60"
שוב, על מנת להישאר עם חמישה ברגים בג'אנט, תצטרך כנראה סרני סקאוט שאינם רחבים מדי וכנפונים רחבים יצליחו לכסות את הגלגל...
בכל מקרה ובחצי פה, אני מעריך שצמיגי 33 על סרן קדמי דנה 30 (רצוי מחוזק), יחסי העברה סבירים יספק...אבל !
סביר שבCJ5 הזה יש דנה20 כטרנספר וזה נותר 2:1 בLOW...ולכן בסרנים היום יש לו כמעט בוודאות 1:3.73 ומעלה ובמידה ויותקנו סרנים חדשים יותר של סיקס הוא ירד מטה ל1:3.31.
הLOW כבר לא יהיה כלכך LOW, לא עם 33" !!!
סרני סקאוט באים בסבירות גבוהה ע0 1:3.73 עד 1:4.27...וזה כן יכול לפצות אותו גם על גודל הצמיג.
זה עולה יותר במכה אחת אך זה לא יאכזב אותו לאורך זמן...וגם את הכיס.