-
תגובה: סוזוקי גרנד ויטרה XL7 שנת 2003 V6 2,736סמ"ק, מאבדת שמן.
רבע מתחת לנקודה העליונה זה זניח לקילומטרז' הזה.
כאמור - תמלא כמה שצריך ותמשיך לבדוק כל 2000 קמ.
היצרן ממליץ על שמן 5w30 ואני ממליץ לך לדבוק בהמלצה הזו כל עוד אין בעיה אמיתית של לחץ שמן נמוך. אם תזהה חריגה בלחץ השמן ביום חם אפשר לעלות ל 5w40 אבל לא בלי סיבה טובה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לא הייתי ציני בכלל. רוב האנשים עם רכבים בני עשרים הם כבר אחרי החלפת מנוע ראשונה או שנייה.
האוטו שלך צורך טיפה שמן? לא נורא. אל תעשה עם זה כלום בשלב הזה. חבל על הכסף ועל הטרחה. למנועים מותר לצרוך שמן בכלל, ובפרט כשהם ותיקים.
המשך לעקוב ומלא לפי הצורך.
תודה רבה חנן על התייחסותך!
גישה מעניינת.
אבל המנוע, כמו גם הרכב, עברו 112000ק"ם, ישנה גם היסטוריה טיפולית לרכב שבו רואים שזהו הקולומטראז', הרכב טיפל במורשה, אך לא ראיתי שהוא מטופל לשביועות רצוני.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
היצרן ממליץ על שמן 5w30 ואני ממליץ לך לדבוק בהמלצה הזו כל עוד אין בעיה אמיתית של לחץ שמן נמוך. אם תזהה חריגה בלחץ השמן ביום חם אפשר לעלות ל 5w40 אבל לא בלי סיבה טובה.
אסף.
תודה רבה על תשובתך וההמלצה!
סליחה על הבורות, איך מבחינים בלחץ שמן נמוך?
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
ולמה לא לעבור קבוע ל-5w40 או אולי 5w50?
-
למה כן?
אסף.
-
הזדמנות מצויינת להפנות למאמר הישן והטוב על שמני מנוע - https://www.jeepolog.com/forums/content.php/1570
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
למה כן?
אסף.
כדי לשים במנוע שכבר כמעט בן 20, שמן יותר סמיך קצת., זאת מחשבה מוטעת?
אני חלש בתחום, לכו השאלות והתגובות שלי הו כאלה, מצטער!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Shurko
אני חלש בתחום, לכו השאלות והתגובות שלי הו כאלה, מצטער!
אז:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
אז:
או קיי!
קראתי, מעניין מאוד ויש גם כמה אי הבנות שלי[עליהן אחר כך].
שאלה, ואם שמו כבר כליטר תוסף לשמן מנוע, לפני שבוע...?
כדי לעשות שטיפת מערכת, פלאשינג, נגיד פעמיים?
-
מכל הפרטים שכתבת מצטיירת התמונה הבאה: אחרי 2000 ק"מ חסר לך בערך רבע קילו שמן במדידה על משטח לא מישורי.
אני מציע שתחכה עוד 2000-3000 ק"מ לראות אם המפלס ממשיך לרדת, לפני שאתה ממהר למלא את הרבע קילו שוב.
כי ייתכן שהמפלס על המשטח הלא מישורי נראה חסר כרבע קילו, הוא בעצם מלא, ותגלה שהמפלס נשאר יציב גם בהמשך ולא יורד מתחת לנקודה שציינת. אחרי 5000 ק"מ תבדוק ואם באמת צריכת השמן ממשיכה באותו קצב (שהוא סהכ קצב סביר של חצי קילו ל-5000 ק"מ) יש אולי סיבה לבדוק מה הבעיה. אבל אם תגלה שהמפלס לא ירד מעבר לנקודה שהוא היה בה אחרי 2000 ק"מ מהמילוי האחרון אז המנוע לא אוכל שמן.
מנועים לעיתים לא "אוהבים" לחיות עם עודף שמן ונוטים לשרוף אותו, עד שהמפלס מתייצב. המדידה הלא מישורית אולי מטעה אותך ואתה ממלא יותר מהמקסימום, למרות שסהכ מדובר בכמות קטנה שלא אמורה לשנות הרבה.
זה מה שאני הייתי עושה.. רק תקפיד להמשיך למדוד את המפלס באותם תנאים על אותו משטח לא מישורי.
בכל מקרה תנסה למדוד גם על משטח מישורי כדי להשוות ללא מישורי ולקבל מושג למידת הסטייה, ואולי תגלה שבאמת אתה ממלא מעל המקסימום..
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
-
פות"ש (פותח השרשור) יקר,
מתקבל כאן הרושם שאולי אתה נחפז מדי, נשום עמוק ועקוב אחר המצב בתקופה הקרובה מבלי למהר להוסיף מאומה, אלא אם כן תגלה שהמצב מחריף משמעותית.
אני עובר וקורא כעת שוב את כל התגובות שלך בשרשור ומלקט את העובדות שפיזרת לאורך התגובות:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Shurko
אני מבחין שהרכב איבד כרבע מכמות שמן מנוע
אז כאמור - לאחר מכן מתברר שלא מדובר ברבע מכמות השמן במנוע אלא שעל המדיד חסר רבע מהמרחק בין המקס למינימום. טוענים כאן החברים שמדובר בכ-רבע ק"ג שמן לאחר נסיעה של 2000 קמ. אבל לא מדדת כאשר הרכב נמצא על משטח ישר.
("משטח ישר" - אין הכוונה בהכרח על ליפט מפולס, כל מקטע כביש קרוב לביית שאינו בעליה או בשיפוע צד חריף הם נקודה טובה. תתרגל גם לבדוק תמיד באותה נקודה ויהיה לך קנה מידע להשוואה).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Shurko
יום אחרי הטיפול, בבוקר... הוספתי כליטר וחצי שמן מנוע וכליטר וחצי שמן גיר.
מדוע יום אחרי הטיפול כבר הוספת 1.5 ק"ג שמן מנוע? זו כמות גדולה יחסית. למה לא חזרת למוסך לבדיקה כבר באותו רגע?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Shurko
שאלה, ואם שמו כבר כליטר תוסף לשמן מנוע, לפני שבוע...?
כדי לעשות שטיפת מערכת, פלאשינג, נגיד פעמיים?
עוד עובדה חדשה שמתגלה פתאום - לשמן המנוע הוסיפו לאחר הטיפול (האם גם לאחר שאתה הוספת 1.5 ק"ג שמן?) עוד ליטר של תוסף לשמן?
למה הכוונה "נגיד פעמיים" - האם הוסיפו פעמיים או לא?
האם לאחר השטיפה הוציאו עודפים ודאגו שיהיה שוב על המקסימום?
אז אם לסכם:
1. עשו טיפול לרכב ומילאו שמן עד למקסימום.
2. למחרת כבר הוספת 1.5 ק"ג שמן (!)
3. לאחר כחודש הוספת 1 ליטר תוסף לשמן (או אולי 2 ליטר תוסף לשמן?), לא ברור לי האם דאגו לרוקן את העודפים.
4. שבוע לאחר מכן כנראה חסר שוב רבע ק"ג.
אתה חייב לנשום עמוק ולעשות סדר לפחות בעובדות הללו בצורה ברורה.
-
לנשום עמוק ולעזוב את האוטו המסכן בשקט. זה נשמע שאתה נלהב מדי לשלם על חומרים, טיפולים ותיקונים, שכנראה עושים יותר נזק מתועלת.
פשוט תיסע ותהנה. המפתחות בפנים.
שמו ליטר חומר פלאשינג במנוע, בלי להחליף את כל השמן מייד לאחר מכן? מישהו נותן לך עצות רעות. ממש.
-
מה דינו כתב בדגש אחד.
איזה תוסף שמו בשמן?
אסף.
-
הטווח בין סימוני רמת המינימום לרמת המקסימום על המדיד הוא ליטר שמן. זה הכל.
במנוע יש בין 3 ליטר (פרייבטים עם מנועים קטנים) ל-6 ליטר (ג'יפים עם מנועים גדולים).
כך שאתה לא באמת נוסע ללא שמן.
למנועים ישנים כאלה כבר מותר לצרוך קצת שמן.
ב-2,000 ק"מ נשרף רבע ליטר שמן? זה ממש לא הרבה. יכולות להיות לזה הרבה סיבות, אבל האוברול עוד רחוק....
תשלים את הרבע-ליטר הזה, תבדוק על משטח ישר ותמשיך לעקוב.
סע ותהנה ממנו. יש לו עוד חיים ארוכים ויפים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
מכל הפרטים שכתבת מצטיירת התמונה הבאה: אחרי 2000 ק"מ חסר לך בערך רבע קילו שמן במדידה על משטח לא מישורי.
אני מציע שתחכה עוד 2000-3000 ק"מ לראות אם המפלס ממשיך לרדת, לפני שאתה ממהר למלא את הרבע קילו שוב.
כי ייתכן שהמפלס על המשטח הלא מישורי נראה חסר כרבע קילו, הוא בעצם מלא, ותגלה שהמפלס נשאר יציב גם בהמשך ולא יורד מתחת לנקודה שציינת. אחרי 5000 ק"מ תבדוק ואם באמת צריכת השמן ממשיכה באותו קצב (שהוא סהכ קצב סביר של חצי קילו ל-5000 ק"מ) יש אולי סיבה לבדוק מה הבעיה. אבל אם תגלה שהמפלס לא ירד מעבר לנקודה שהוא היה בה אחרי 2000 ק"מ מהמילוי האחרון אז המנוע לא אוכל שמן.
מנועים לעיתים לא "אוהבים" לחיות עם עודף שמן ונוטים לשרוף אותו, עד שהמפלס מתייצב. המדידה הלא מישורית אולי מטעה אותך ואתה ממלא יותר מהמקסימום, למרות שסהכ מדובר בכמות קטנה שלא אמורה לשנות הרבה.
זה מה שאני הייתי עושה.. רק תקפיד להמשיך למדוד את המפלס באותם תנאים על אותו משטח לא מישורי.
בכל מקרה תנסה למדוד גם על משטח מישורי כדי להשוות ללא מישורי ולקבל מושג למידת הסטייה, ואולי תגלה שבאמת אתה ממלא מעל המקסימום..
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
שלום רב ehudzeelim היקר!
על המדיד, בערך רבע מתחת לנקודה עליונה על המדיד-שזה לפי הערכתי כ0.75 ליטר שמן.
תודה רבה על הייעוץ המפורת!!!!!!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
פות"ש (פותח השרשור) יקר,
מתקבל כאן הרושם שאולי אתה נחפז מדי, נשום עמוק ועקוב אחר המצב בתקופה הקרובה מבלי למהר להוסיף מאומה, אלא אם כן תגלה שהמצב מחריף משמעותית.
אני עובר וקורא כעת שוב את כל התגובות שלך בשרשור ומלקט את העובדות שפיזרת לאורך התגובות:
אז כאמור - לאחר מכן מתברר שלא מדובר ברבע מכמות השמן במנוע אלא שעל המדיד חסר רבע מהמרחק בין המקס למינימום. טוענים כאן החברים שמדובר בכ-רבע ק"ג שמן לאחר נסיעה של 2000 קמ. אבל לא מדדת כאשר הרכב נמצא על משטח ישר.
("משטח ישר" - אין הכוונה בהכרח על ליפט מפולס, כל מקטע כביש קרוב לביית שאינו בעליה או בשיפוע צד חריף הם נקודה טובה. תתרגל גם לבדוק תמיד באותה נקודה ויהיה לך קנה מידע להשוואה).
מדוע יום אחרי הטיפול כבר הוספת 1.5 ק"ג שמן מנוע? זו כמות גדולה יחסית. למה לא חזרת למוסך לבדיקה כבר באותו רגע?
עוד עובדה חדשה שמתגלה פתאום - לשמן המנוע הוסיפו לאחר הטיפול (האם גם לאחר שאתה הוספת 1.5 ק"ג שמן?) עוד ליטר של תוסף לשמן?
למה הכוונה "נגיד פעמיים" - האם הוסיפו פעמיים או לא?
האם לאחר השטיפה הוציאו עודפים ודאגו שיהיה שוב על המקסימום?
אז אם לסכם:
1. עשו טיפול לרכב ומילאו שמן עד למקסימום.
2. למחרת כבר הוספת 1.5 ק"ג שמן (!)
3. לאחר כחודש הוספת 1 ליטר תוסף לשמן (או אולי 2 ליטר תוסף לשמן?), לא ברור לי האם דאגו לרוקן את העודפים.
4. שבוע לאחר מכן כנראה חסר שוב רבע ק"ג.
אתה חייב לנשום עמוק ולעשות סדר לפחות בעובדות הללו בצורה ברורה.
ערב טוב לerezgur היקר ולכל חברי הקבוצה הנכבדים והתותחים!
אני אעשה סדר!:
1- אז כאמור - לאחר מכן מתברר שלא מדובר ברבע מכמות השמן במנוע אלא שעל המדיד חסר רבע מהמרחק בין המקס למינימום. טוענים כאן החברים שמדובר בכ-רבע ק"ג שמן לאחר נסיעה של 2000 קמ. אבל לא מדדת כאשר הרכב נמצא על משטח ישר.
("משטח ישר" - אין הכוונה בהכרח על ליפט מפולס, כל מקטע כביש קרוב לביית שאינו בעליה או בשיפוע צד חריף הם נקודה טובה. תתרגל גם לבדוק תמיד באותה נקודה ויהיה לך קנה מידע להשוואה). --- כן, נכון מאוד וזה מה שאמרתי על ההתחלה, אולי לא הייתי ברור. כמובן שיעשה את הבדידות הנוספות על משטח מישורי יותר!!!
2- מדוע יום אחרי הטיפול כבר הוספת 1.5 ק"ג שמן מנוע? זו כמות גדולה יחסית. למה לא חזרת למוסך לבדיקה כבר באותו רגע? --- לא יודע למה לא חזרתי והמדידה שלי הייתה על חניית ביתי שהיא משטח לא מישורי לגמרי.
3- עוד עובדה חדשה שמתגלה פתאום - לשמן המנוע הוסיפו לאחר הטיפול (האם גם לאחר שאתה הוספת 1.5 ק"ג שמן?) עוד ליטר של תוסף לשמן? --- כן וזה לאו דווקא עובדה שמתגלה פתאום, אני מעלה את כל המתרחש עם הרכב., את ה1.5 ליטר שמן שמתי בוקר למחר הטיפול, נסעתי עם הרכב בערך חוד וקצת, עברתי כ2000ק"ם עם נסיעות שבילים ואז הבחנתי, כאשר הרכב עומד בחניית ביתי, שאמרתי שהיא לא משטח משורי והיה חוסר של כרבע מתחת לנקודה העליונה.
4- למה הכוונה "נגיד פעמיים" - האם הוסיפו פעמיים או לא?
האם לאחר השטיפה הוציאו עודפים ודאגו שיהיה שוב על המקסימום? --- כאן אני מתייעץ, לאחר הקריא של המאמר על השמנים, האם כדאי לנקות את המנוע עם פלאשינג ולעשות 2 החלפות בזו אחר זור של שמן לאחר שהוסיפו לי תוסף[שעל פי המאמר רק עושה נזקים-אני לא מעוניין בנזקים!!!]
***אז אם לסכם:***
1. עשו טיפול לרכב ומילאו שמן עד למקסימום. - כן. נכון מאוד!
2. למחרת כבר הוספת 1.5 ק"ג שמן (!) - כן, בהחלט ככה!
3. לאחר כחודש הוספת 1 ליטר תוסף לשמן (או אולי 2 ליטר תוסף לשמן?), לא ברור לי האם דאגו לרוקן את העודפים. - 1 ליטר תוסף[אבדוק את שמו!!!]
4. שבוע לאחר מכן כנראה חסר שוב רבע ק"ג. - ממש לא, ביום שישי הזה יהיה שבוע לאחר מילוי התוסף[1 ליטר שמן סמיך{ככל הנירה דבש}], בדקתי היום בחניית ביתי הלא משורית, ואני ב8\1 מעל נקודת המקסימום על המדיד.
אני השתדלתי עכשיו להיות הכי ברור ומדוייק בתשובותיי לנקודות שעלו כאן בצורה מרוכזת.:)
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לנשום עמוק ולעזוב את האוטו המסכן בשקט. זה נשמע שאתה נלהב מדי לשלם על חומרים, טיפולים ותיקונים, שכנראה עושים יותר נזק מתועלת.
פשוט תיסע ותהנה. המפתחות בפנים.
שמו ליטר חומר פלאשינג במנוע, בלי להחליף את כל השמן מייד לאחר מכן? מישהו נותן לך עצות רעות. ממש.
--- ללא-לא, ממש לא!
שמו תוסף שמן, שמן מרוכז, מסיך ככל הנירה 'דבש'.
לאחר הקריאה שלי של המאמר על השמנים ותוספים, אני רוצה לנקות את המנוע, מערכת שמן בפלאשינג, כמובן להחליף פילטר ושמן מהתוסף וליכלוך של המנוע ולמלא שמן חדש למפלס הנידרש ואז לעקוב אחרי המערכת.:rolleyes:
-
לא. אל תעשה פלאשינג ושום טיפול מיוחד. אתה עלול להשמיד את המנוע עם המשחקים האלה.
חזור לבסיס. החלפת שמן ומסנן רגילים, וזהו. מכאן והלאה מעקב בלבד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הטווח בין סימוני רמת המינימום לרמת המקסימום על המדיד הוא ליטר שמן. זה הכל.
במנוע יש בין 3 ליטר (פרייבטים עם מנועים קטנים) ל-6 ליטר (ג'יפים עם מנועים גדולים).
כך שאתה לא באמת נוסע ללא שמן.
למנועים ישנים כאלה כבר מותר לצרוך קצת שמן.
ב-2,000 ק"מ נשרף רבע ליטר שמן? זה ממש לא הרבה. יכולות להיות לזה הרבה סיבות, אבל האוברול עוד רחוק....
תשלים את הרבע-ליטר הזה, תבדוק על משטח ישר ותמשיך לעקוב.
סע ותהנה ממנו. יש לו עוד חיים ארוכים ויפים.
דרור ברלי היקר!
תודה רבה על התיחסותך!
המנוע עצמו עבר לא הרבה, כרגע עומד על 112000ק"ם, לכן השאלות שלי, כמובן שהרכב כבר כמעט בן 20 ורוב הסיכויים שיש לו בלאי בחלקים הרכים של המנוע, כגון גומיות, אטמים ןמחזירי שמן, האם אני טועה ו\או מפספס משהו?
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לא. אל תעשה פלאשינג ושום טיפול מיוחד. אתה עלול להשמיד את המנוע עם המשחקים האלה.
חזור לבסיס. החלפת שמן ומסנן רגילים, וזהו. מכאן והלאה מעקב בלבד.
וואו....!
פלאשינג אלול ומסכן את המנוע בהשבתה, איך....??????
:eek:
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מה דינו כתב בדגש אחד.
איזה תוסף שמו בשמן?
אסף.
היי אסף!
לא הבנתי את הכתוב ולמה הוא מתייחס בבקשה...?:confused:
-
בדילול השמן ובהסעה של משקעים אל דיזות השימון וסתימתן, כמו גם סתימת המסנן הראשוני של משפך איסוף השמן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
בדילול השמן ובהסעה של משקעים אל דיזות השימון וסתימתן.
רגע, רגע,רגע...., ואם אני מחליף מייד את השמן, הפילטר ועושה שוב פלאשינג שני במיידי ולא ל10 דקות כמו שרשום, אלה לחצי שעה עבודה ושוב מחדש את השמן והפיךטר ואז משמיש את הרכב רגיל?
או שעושה לו 'ניקוי פיח' - הדבר "האופנתי העכשיוי"?, מה לגבי הפעולה הזו בכלל?
-
לא. כלום. אל תעשה כלום. החלף שמן ומסנן, עזוב את האוטו בשקט ותקווה שלא פגעת בו עם המשחקים האלה.
הנח את הכלים על הרצפה והתרחק לאט לאט אחורה מהאוטו בידיים מורמות.
-
תוסף דבש = כלורין
רע מאוד ומזיק ממש.
מכאן כמו שחנן כתב לך. תחליף שמן ופילטר. שמן טוב ופילטר מקורי. מלא בדיוק כמה שצריך.
וזהו. אל תיגע יותר.
עוד 2000-3000 ק"מ תראה כמה חסר ותשלים קצת פחות מהקו העליון במדיד. וככה עד הטיפול הבא עוד 10000 קמ.
ועוד דבר. המוסך הזה ? ששם לך במנוע תוסף דבש ? תמצא מוסך אחר.
ומה העניין עם ניקוי פיח???? מאיפה הבאת את זה? מנוע בנזין, לא הזרקה ישירה - אין הצטברות פיח! לא צריך ולא קשור!
אני מבין שאתה רוצה לפנק את הרכב שקנית. אבל עזוב. עוד חצי שנה אתה תרגיש טמבל שעשית את כל הדברים האלה.
אסף.