נכון לגבי מפות הסמ"ש, כדי לשמור על התאמה בין המפות הדיגטליות והקשיחות כי לא מדפיסים מפות כל חודשיים.
ד.א מאותה סיבה בחלק מהמפות מופיעים שבילים שלא קיימים בשטח עדיין, כי מתכננים לסמן אותם בתקופה הקרובה.
Sent from my SM-A526B using Tapatalk
Printable View
נכון לגבי מפות הסמ"ש, כדי לשמור על התאמה בין המפות הדיגטליות והקשיחות כי לא מדפיסים מפות כל חודשיים.
ד.א מאותה סיבה בחלק מהמפות מופיעים שבילים שלא קיימים בשטח עדיין, כי מתכננים לסמן אותם בתקופה הקרובה.
Sent from my SM-A526B using Tapatalk
אני לא צריך עותק של הקלטה שלא הקלטתי אז אין לי בעיה עם זה.
אבל באמת זה לא לעניין.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ואיך יודעים שיואב לא עושה את זה ?
Sent from my DN2103 using Tapatalk
מפת ממ״ג זה מינוח טכני של סוג המפה לא של התוכן, בגדול, תמונה סרוקה או מידע.
זה הר״ת בעברית של GIS.
אתה יכול להפוך כל מפה לממ״ג.
זה אפילו יתרון כי מפות כאלו דורשות פחות משאבי עיבוד וזיכרון במכשיר.
אישית,
אחרי התנסות עם האפליקציות השונות, התצוגה המסורתית של מפה טופוגרפית כמו ״פעם״ הכי נוחה לי בעיניים בזמן נסיעה.
הגוון רקע של השבילנט מעלים את הטופוגרפיה, זה ״ניווט על חוט״ אבל לא ניוווט עם השטח.
אני עובר בין המפות לראות האם יש מידע מוסף/שונה, אבל עמוד-ענן על החסרונות שלו, עדיין מוביל אצלי בשימוש.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
בהסכמה וכוונה מודעת של המשתמשים.
ואם יצא לי בטעות לרדת משביל מסומן/מורשה, זה צריך להופיע בשכבת מידע פומבית ? ואח"כ שהרשעויות יוציאו צו ויחשפו מי זה טייל להם מחוץ לשביל המאושר ??
האח הגדול במיטבו, וזה עוד בא מאיתנו.
אני לא פותח יותר את האפליקציה הזו, יש מספיק חלופות אחרות.
זה לא אומר כלום. גם אופרוד עובדת באופליין. זה לא אומר שהיא לא מעלה לשרת את נתוני האח הגדול בזמן שהיא מעדכנת את נקודות העניין וכו'.
השני סנט שלי:
תכנון - מבצע באתר של IHM, כי הוא הכי נוח לתכנון. אח''כ מעביר את הקובץ לעמוד ענן, לראות אם יש איזו נקודה מעניינת שפיספסתי ואם כן מעדכן את המסלול. בסוף שומר אותו לאוף רואד. בתאי שטח/מסלולים חדשים אני לפעמים גם זורק את הקובץ לגוגל ארת' רק כדי לוודא שאין טעויות קריטיות.
ניווט:
אוף רואד. רכשתי את שתי המפות: שבילנט וסמ"ש.
בשבילנט אני משתמש בעיקר הטיולים רגליים. רמת הפירוט פחות רלוונטית לטיול רכוב.
במפות סמ"ש אני משתמש בעיקר ברכב, כשמכסים תאי שטח גדולים יחסית.
בכל מקרה, אני קורא לחזרה לשיתוף פעולה בין אוף רואד לIHM. המפות החינמיות של IHM הן ליגה. האפליקציה של אוף רואד יותר נוחה עבורי.
IHM נמצאת גם באתר וגם באפליקציה,מכיוון שחסרים בה שבילים רבים
אבל יש בה גם שבילים שלא מופיעים במפות הרשמיות התיכנון המיטבי
הוא לנדוד בין כל המפות ולבדוק איזה שביל קיים ובאיזה מפה .
אני משתמש קבוע ב oruxmaps
יש מפות וקטוריות חינם די מעודכנות
יש אפשרות להורדה כאוף ליין של strava heatmap
אני מוריד מסלולים מאופרוד ומלביש על האורוקס.
עמוד ענן הכי טוב בנקודות עניין.
אבל אורוקס .. זה הדבר
Sent from my SM-A325F using Tapatalk
אפשרויות ליצור שכבות של מפות, שימו לב למפות החום.
(oruxmaps)
שווה להשקיע שעות וללמוד את האפליקציה הזו.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...decc16b10c.jpg
להבנתי המפות האלו לא מגיעות עם אורוקס. צריך להתקין קובץ הגדרות למפות נוספות.
כיום יש מגבלות לא פשוטות על הגישה למפות החום של סטרבה שלא דרך האתר/אפליקציה שלהם.
גם גוגל ושרותי מפות אחרים משנים את הגישה למידע שלהם מידי פעם כך שקובץ הגדרות ישן הופך פחות ופחות רלוונטי עם הזמן.
עובדhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...badb03561a.jpg
לדעתי מסכם את הנושא.
אורוקס היא הטובה ביותר בהפרש מהמתחרות.
מפות סמ"ש יש בישראל הייקינג , חינם, חוקי ומעודכן, תצ"אות או מפות אחרות מכינים בעזרת MOBAC, ויש לך את הפתרון המלא והטוב ביותר לניווט, רכוב, רגלי, אופליין וכו'.
כשאני רוכב על אופני שטח אני גם מקליט את המסלול כולל דופק, אורוקס תומכת גם בזה ובפיצ'רים רבים נוספים.
גילוי נאות: אני סתם משתמש רגיל ולא מקבל שום טובת הנאה וכו'.
כאמור,
ביום שבו יבוא הגאון שידע להפוך את נקודות העניין של עמוד ענן לשכבה ברת שימוש (גם אם בתשלום) זאת תהיה הפעם הראשונה שאני אפתח את הארנק.
עד אז עם אורוקס (ורק בגלל שאופרואוד מקשים את החיים מאוד על שימוש במפות אופליין. כי מעבר לכך, זאת אפליקציה שנותנת לך אפשרות תכנון צירים נוחה וקלה, וגם נקודות עניין).
למה מקשים את החיים? יש מפת אוף ליין חינמית שמורידים דרך האפליקציה וזהו.
דווקא עם אורקס ממש הסתבכתי.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
לאורוקס אכן יש עקומת למידה די משמעותית.
לוקח זמן לשלוט בכל הפונקציונאליות ולהבין את הראש אבל אחרי שעוברים את זה, היא הטובה ביותר.
רק לאנדרואיד - אין לאפל.