תגובה: מישהו פה מחזיק ( או מכיר מישהו שמחזיק ) רכב חשמלי בלי עמדת טעינה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
סבלנות. עוד מעט יבואו ברי הסמכה ויסבירו לנו ממה אנחנו אמורים להנות בנהיגה.
לא כל הדיוט יכול להחליט על זה לעצמו.
בעיקר מלהגיע לאן שהייתי צריך.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
כלכלית נטו. אוטו ליסינג זה בעיקר שמישהו אחר משלם על הדלק שאתה יכול לצרוך בלי חשבון. חשמלי ליסינג עם טעינה בבית - האנרגיה על חשבונך. עם טעינה בעבודה- האנרגיה על חשבונם בימי השבוע ועל חשבונך בחופשים ובסופי השבוע, תלוי כמובן איך משלמים על טעינה מהירה בדרך.
הערה / שאלה לחנן - אתה מניח שמי שיתכונן כראוי ויטען בעמדה סופר-אולטרה מהירה לא יהיה מוטרד יותר מדי. אבל חלק גדול מהחשמליות לא יכולות ליהנות מטעינה מהירה במיוחד. זה יוצר חלוקה שבצד של המכוניות שיכולות להיטען ב 10 דקות יש נדמה לי רק שני דגמים.... או שאני לא מבין נכון ואת כולן אפשר להטעין מהר?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
כל פעם שאני עובר ליד תחנת טעינה אני רואה את העמדות תפוסות.
בקניון פה בעיקר טסלה. במצפה רמון לפני שבוע זאת היתה מכונית אחרת .
זה מתחבר עם הדברים של תומר. גם עם האפליקציה. אי אפשר לדעת שיש מישהו בדרך לשם ויגיע חמש דק' לפניך.
גם אי אפשר לדעת שהוא לא נכנס עכשיו לסופר / ארומה לשעה או שעתיים..
חרדת טעינה.
זה נראה לי מי דבר אמיתי ... לפחות כרגע .
צריך לעשות סוויץ' בראש. יש לא מעט דברים שהם שונים מברכב רגיל.
ברגיל, כשאתה ממלא דלק אתה ממלא מיכל מלא. אין כל יתרון בלמלא חלקית.
בחשמלי, אתה ממלא בחוץ את המינימום שצריך ושיספק לך תחושה נינוחה שאתה לא על הקצה. אחרת אתה מבזבז זמן וכסף.
בנסיעה כמו שעשיתי אתמול, של כ570 ק"מ, הסוללה הספיקה בפועל לכ470 ק"מ. עוד רבע שעה שהוסיפה כ40 אחוז שמה אותי במקום נוח.
בנסיעה מנתניה (שם Asypeer גר?) לאילת, 373 ק"מ, אתה לא תהיה חייב לטעון, אבל אם תרביץ על כביש שש, ותרצה להרגיש בנוח יותר, אז טען בדבירה או בצוקים עשר דקות, בשביל התחושה הטובה. אין צורך במילוי מלא, ולכן ציינתי עשר דקות.
כן, זה תלוי ברכב ובעמדה הספציפית ובמצב טעינת הסוללה. בשביל לקבל תשובה קונקרטית אני מציע להביא כדוגמא מצב ספציפי: מרחק ורכב, ואז אפשר להיות מדויקים בתשובה.
צריך לומר: יש בהיצע היום רכבים שנחשבים בעיני לדפוקים, או לפחות לא הולמים את צרכיי. לכן התמהמהתי עם הרכישה עד שהגיע האיוניק5.
רכב שטוען בחד פאזי ac או בdc 50kw, רכב עם סוללה 50kwh, אם מישהו קונה אותו הוא צריך להבין טוב טוב מהן ההשלכות של זה ולהתמודד איתן.
גיא, זכית לסטטיסטיקה מרשימה.
ב46k km עוד לא חיכיתי פעם אחת להתפנות של עמדה.
כבר כתבתי: אם אתה לא יודע להתנהל, או לא מעוניין ללמוד להתנהל, ואתה מגיע עם חמישה אחוז לעמדה, שא בתוצאות. היא יכולה גם להיות פנויה ולא תקינה, ואז מה אתה עושה?
קחו את מה שכתבתי קודם, על טעינה בחוץ: כתבתי שבניגוד לרכב בנזין אין יתרון במילוי מלא. זה גם אומר שאין יתרון בלחכות שהסוללה תתרוקן. אם אתה יודע שהנסיעה שלך היא 120 אחוז מהטווח, אתה יכול לעצור לטעינה בודדת כבר לאחר שירדת ל60 או 70 אחוז סוללה, ואז אתה לא דואג מעמדה תפוסה או מקולקלת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אני לא בטוח שיש יתרון כלכלי משמעותי בזה.
אבל, אני מציע לשקול את האופציה לקנות את הרכב החשמלי באופן פרטי, תמורת פיצוי מתאים ממקום העבודה.
כתלות בתנאים, יתכן שתגלה שזה גם משאיר אותך מורווח בשוטף עם התשלומים החודשיים, וגם בסוף תקופת התשלומים הרכב יישאר בבעלותך.
לגבי שתי טעינות בדרך לאילת... עזוב. אתה מושפע מקשקשנים וחבל. תלוי במקום מגוריך, בצורת הנסיעה, וברכב הספציפי, זה כנראה יהיה היכנשהו בין 10 דקות עצירה לטעינה, לנסיעה רצופה ללא עצירות (שזה המצב אצלי).
הבנתי שהטווח של הMG הוא 200 ק״מ , מכן ההסקה לגבי 2 טעינות. אני גם לא מסוג האנשים שיכבו מזגן / יסעו 90 בירידות כדי לחסוך עוד פרומיל סוללה (הרגל מגונה מהליסינג..)
ייתכן וברכב אחר הטווחים טובים יותר.
כיום בהרצליה, נתניה לא מקום לגדל בו ילדים ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
הmg הוא באמת דוגמא רעה במיוחד, לפחות עד שתגיע הגרסה עם הסוללה הגדולה. צודק.
אני לא עושה את זה ולא מציע לאף אחד לנסוע חסכוני ברכב חשמלי. ההגיון שלי אומר שאם לנסוע חסכוני אז דווקא ברכב בזבזני, ולא ברכב עם עלות נסועה זניחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
חרדת טעינה.
זה נראה לי מי דבר אמיתי ... לפחות כרגע .
כן, זה אמיתי, למי שאין לו רכב חשמלי וחושב על כזה. גם לי היו חששות.
בפועל, מדובר בבולשיט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לא מציע לאף אחד לנסוע חסכוני ברכב חשמלי.
בפועל אני רואה לא מעט חשמליות זוחלות בכביש.
לא מעט בלי אורות, ולא מעט בפקק עם חלונות פתוחים.
נראה לי השלכה מצג אחוזי סוללה מהטלפון..
חנן,
אולי צריך לתת במעמד הרכישה ״קורס שימוש בחשמלית״.. כמו קורס שטח לרכבי שטח.
על פניו אצל מי שהקילומטרז הצפוי יהיה נמוך, אין הצדקה לחשמלי, לכן איני חושב שרלוונטי לך גיא.
אני גם משתעשע ברעיון לא לקחת ליסינג בפעם הבאה מהעבודה ולרכוש רכב חשמלי, צריך לבדוק עלויות ביטוח נהגים צעירים
אבל אני נוסע הרבה עם אופני שטח על התפוח, או אופניים/סאפ על הגגון, ופה ושם גורר עגלה.
על הג׳ילי לא ניתן להתקין תפוח.
חנן-יכול לשתף עד כמה אופניים על המנשא האחורי מנחיתות הטווח (רכיבות סוף שבוע אופייניות כוללות נסיעות ארוכות למדבר או לצפון עם אופניים)? וכמה אתה מוסיף ביטוח על נהגים חדשים/צעירים?
Asaf-a
אסף.א
קשה לומר. הייתי מהמר על 5-8 אחוז יותר צריכה.
הביטוח לכל נהג מגיל 17 הקפיץ את העלות מ5.5kש"ח לאיזור ה11. בתוך זה כלולים 800 ש"ח תוספת על זה שלא הסכמתי להרכיב מיגון נגד גניבה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בפועל אני רואה לא מעט חשמליות זוחלות בכביש.
לא מעט בלי אורות, ולא מעט בפקק עם חלונות פתוחים.
נראה לי השלכה מצג אחוזי סוללה מהטלפון..
חנן,
אולי צריך לתת במעמד הרכישה ״קורס שימוש בחשמלית״.. כמו קורס שטח לרכבי שטח.
דווקא את זה לא ראיתי.
כל הטסלות שאני רואה על הכביש ( איוניק עד היום ראיתי 3) אייואיי או איך שאומרים את זה ראיתי לא מעט וכמה mg. וגילי אחת.
תפרו אותי בלי לראות אותי במראה .. ואני לא נוסע לאט באופן מיוחד. ..
רק היום תפרה אותי טסלה בעקיפה בעליה (בסיבוב ובלי שדה ראיה), משל היתה אופנוע.
ואיפה שאני נוסע, רוב המקומיים "חוסכים בחשמל לאורות" ונוסעים עם חלון פתוח, גם ברכבי בנזין....
קראתי
ועוד פעם קראתי
והשרשור תופס כבר עוד דף
אין לי מה להוסיף
יעלה כיתה לא בבית ספרנו
ואני ממתין ליום ( והוא ממש לא רחוק ) שהסוללות יתחילו להתפגר
איציק
רק למען הדיוק, ההטבה בשווי שימוש לרכב חשמלי עומדת על 1200 שח בחודש.
לדעתי, בשלב זה, למי שאין אפשרות לעמדת טעינה ביתית (או בעבודה)- כרגע זה לא מעשי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
דווקא את זה לא ראיתי.
כביש 4/20 וגם 6 מ-5 דרומה.
זה לא כולם, אבל הרבה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כביש 4/20 וגם 6 מ-5 דרומה.
זה לא כולם, אבל הרבה.
אולי זה איזור עם פחות עמדות טעינה למטר רבוע ?
לנסוע בחשמלית ללא עמדת טעינה בבית (רצוי מאוד מהירה, קרי, יעודית ולא משקע רגיל) מהמרכז לזכרון פעמיים + נסיעה נוספת, ללא היכרות מפת עמדות ההטענה המהירות ומשך הזמנים של האיטיות, לספר על זה קבל עם ועדה כחוויה מייצגת ועוד כשאתה מראש מודה שאתה לא ממש חובב הז'אנר / ארלי-אדפטר / מאותגר טכנולוגית / סתם שונא חשמליות, זה חכם בערך כמו להכליל ולקרוא לכל אנשי הטסלה דושים או כל איבר גלילי אחר אותו הפיק מר מרגליות ;-).
כמי שלמרות (ואולי בגלל) היותו חובב רכב / הגה / כידון מזה שנים, מצא עצמו בסטטוס "מאמץ מוקדם", והפך להיות חובב חשמל ובפרט בקונספט השרירני-טכנולוגי דוגמת הטסלה (רצוי החזקות וכפולות ההנאה) על הערכים המוספים שלה, אני מבין שאין מושלם ויש טרייד-אוף, ולעיתים הקרבה מסויימת של נוחות, לפחות עד לפריסת עמדות הטענה מהירות ורבות.
כמו שאסף חברי ציין למעלה, יש לי גרור עם אופנוע שטח עליו וכאשר אני רוצה להגיע מאות ק"מ מהבית עם הנגרר המועמס אז כבר נדרשת עמדת טעינה בקצה השני או חבירה לגרור של חבר בדרך ובקיצור מאתגר ודורש תכנון. גם לשדרג מקום עבודה או להתחיל עם בחורה (וכאן דווקא האיבר שמרגליות הזכיר פעמיים יכול היה להיות לעזר, תלוי (ועומד, עדיף)).
אגב, בחבילה שלי (נסיעה כמעט כל יום לעבודה המרוחקת 50 ק"מ הכיוון ללא עמדת טעינה שם), עם המעבר מליסינג (אוקטביה 1.5) לטסלה (LR) אני חוסך כמה מאות ₪ בחודש, ואין מה להשוות בתמורה שאני מקבל:
תאוצות מגוחכות ומגחיכות, אחיזה פנטסטית, רעש? - מצאתי שימוש אלטרנטיבי לאוזניים (סטופרים לחיוך שלא ינשיר לי את החלק העליון של הראש כמובן).
דשבורד א-לה ב.מ.וו ושות? העברת הילוכים (רצוי באמצעות משוטים מאחורי ההגה)? - חסרים לי, אבל כך גם הרגשתי בזמנו במעבר לבקרת משיכה, ל ESP, לגיר אוטומטי, להגה כוח ואפילו בביטול הצורך ב"סווישינג גז" בהורדת הילוכים מהירה למי שזוכר.
מתרגלים. מתקדמים.
לסיכום, אם אין לך עמדת טעינה ביתית - נראה שטיפשי היה ויהיה ללכת כרגע על חשמלי, אבל אם אני מסתדר עם הטענה לילית משקע קיר רגיל (אבל 16 אמפר. כן? 10 אמפר לא לוקח) ב95% מהמקרים, כולל נסיעות לעבודה של 100 ק"מ ביום ברוב ימות השבוע וללא עמדת טעינה שם כאמור, נסיעות נוספות ומדי פעם נגרר, עם קצת תכנון מוקדם - הרבה יכולים, בטח עם המשך פריסת עמדות הטעינה המהירות ושיפור ביצועי הסוללות (טווח ומהירות הטענה).
שאר הנקודות - חנן הרחיב ודייק לחלוטין לעיל, חוץ מלגבי נשיאת אופניים מאחור (וגם על הגג) - להערכתי נשיאת שני זוגות מורידה מהטווח לפחות 10-15%. מנסיוני אף יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Zeevzeev
שאר הנקודות - חנן הרחיב ודייק לחלוטין לעיל, חוץ מלגבי נשיאת אופניים מאחור (וגם על הגג) - להערכתי נשיאת שני זוגות מורידה מהטווח לפחות 10-15%. מנסיוני אף יותר.
אני לוקח אופנים עם מנשא אחורי (על וו הגרירה), אבל קשה לכמת את העליה בצריכת החשמל כי אין לי מספיק סטטיסטיקה להשוואה.
בכלל כל נושא הצריכה אצלי רועש להפליא ורחוק מאוד מנתוני היצרן - פונקציה של כמה נהגים, חוסר אחידות בפרופיל השימוש ושינויי מזג אויר.
תכלס כרגע הפילוסופיה היא to expect the worse, עד שאבין מי נגד מי.
ברמה התיאורטית אבל, איוניק עם מנשא אופניים אחורי תושפע באחוזים פחות מטסלה עם מנשא גג, משום שהאיוניק מראש עם מבנה יותר קופסתי ומשום שמנשא אחורי מייצר פחות גרר (גם פחות 'אכפת' לו אם יש זוג אחד או שניים).
ואחרון חביב המלצה חמה על הסינגל שיורד מערד דרך הר קנאים לשפך זוהר - הקטע החסר במעלה זרון הושלם והחוויה מדהימה.
יש בערד עמדת טעינה מהירה מצויינת של ג'ינרג'י בבפינה הצפון מזרחית של מרכז צים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
אני לוקח אופנים עם מנשא אחורי (על וו הגרירה), אבל קשה לכמת את העליה בצריכת החשמל כי אין לי מספיק סטטיסטיקה להשוואה.
בכלל כל נושא הצריכה אצלי רועש להפליא ורחוק מאוד מנתוני היצרן - פונקציה של כמה נהגים, חוסר אחידות בפרופיל השימוש ושינויי מזג אויר..
הפוך.. לפי התיאור דווקא זה מייצג שימוש ממוצע משפחתי בעולם אמיתי.
בניגוד לנהג יחיד מודע ומוקפד שהוא מקרה פרטי לא מייצג.