תגובה: סדקים בצמיגי bf km3
אני חושב שחבר על 75 נתקל בבעיה דומה באותה פנצ'ריה, וכמעט בטוח עם אותם צמיגים, רק שאצלו זה צץ בשנה הראשונה והוחלפו באחריות.
בקריאה נוספת, לא באותה המידה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
על הדרך ממליץ לשקול החלפה לטויו MT
+1.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
רואים בצילום נזק מכני בדופן.
לגבי נזק לצמיג ימני,
חבר בעל פנצריה ומכון פרונט אומר שהוא בהחלט רואה יותר בלאי דופן ומכלולי ההגה בצמיג ימין בכלל וקדמי בפרט וחושב שזה בגלל שאנשים נכנסים במדרכה באופן עקבי.. לא חייב במכות חזקות, אבל כל פעם קצת וזה מצטבר.
אז אולי בשטח זה דומה, ואם כך, חיזקת לי את התחושה שזה משהו אחר ולא בהכרח פגם בצמיג.
יש לי מיקי טומפסון 3 שנים ו40K ק"מ + , אני נכנס לחניות בדרך קבע דרך המדרכה , עולה על המדרכה ומישר את הרכב בחזרה ויורד מהמדרכה .
אין שום סימן על הצמיג שקרוב לחריצים האלו , לפי התמונות הצמיג הזה נראה בן 10 שנים .
המידה 33/10.5R15 זה 265/85R15, זה אומר דופן גבוהה וגמישה מאד אבל בדרוג עומס נמוך, C. אני במקומך, מתוך מחשבה לטווח ארוך, הייתי שוקל שינוי. חזרה לג'אנט 16 מקורי ולצמיג בדרוג עומס E המקורי של הרכב. 265/75R16 או 285/75R16 נגיד.
ממש מדהים איך שיש נושאים \ תחומים, שהפכו לדת, ואנשים לא מסוגלים לנהל עליהם דיון עניני.
אחד מצליח לאבחן פגיעות מכניות והשני מסביר שהשימוש לא נכון ( למרות שאסף כבר עשה פה את החישוב של המשקל בהנתן הלחץ שימוש).
כולנו מנסים לברוח מצמיגים בחתך נמוך, איך הגעת להצעה לעלות לג'נט 16?
מי שנוסע על צמיג MT ברכב כזה ( לא איזה סופה פתוחה ומקרקשת), השילוב של ג'נט 15 ולחץ 30 עושה הרבה שכל .
אני חושש שהתשובה מאוד פשוטה - דפקט ביצור.
אז נכון שזה ב.פ. אבל גם לטויוטה יש ריקול :-)
זיו, ה"רכב כזה" הוא הדבר הכי קרוב לסופה במידות, במשקל, בייעוד, בתכנון ובמבנה, מאשר לכל ה-SUV מפלסטיק המקובלים כאן. ל"ק 73 הוא סופה יפנית, שההבדל הגדול ביניהם מבחינתי הוא שאם תנעל בתוך שניהם חתול, בסופה החתול יברח (או יטבע) ובל"ק הוא ייחנק.....
אני בטוח שבמקרה המדובר, הצמיגים בסך הכל לא נראים כמי שסבלו יותר מדי בחייהם הקצרים - לעניות דעתי הלא מבינה כלום, ככה אשכרה נראה פגם בייצור.
מצד שני, גם אני שומע הרבה תלונות על צמיגי BF-KM3 מג'יפאים שנוסעים על כל מיני דגמי רכבי שטח.
לי אין נסיון עם KM3. היו לי KM2 שהיו מצויינים, שקלתי להחליף ל-KM3 אבל חזרתי לטויו MT כי הם, נו, יותר חזקים ויותר מצויינים מה-BF.... ועליהם אני ממליץ. אני מוציא אויר לערכים נמוכים (10-15PSI) שלוש פעמים בשבוע, כולל מאות ק"מ רצופים בלחצים האלה בירדן אחת לשבועיים בחודש וחצי האחרונים..... וצמיגי הטויו שלי, בני שנה ורבע, עם יותר מ-20K שרואים עליהם בבירור את אופי השימוש הכסחני שהם חווים, לא פיתחו מעולם את התופעה הנ"ל. צמיג בנזונה. חבל רק שלא תמיד זמין. מי שמצליח למצוא כאלה טריים, שלא יהסס - זו ליגה אחרת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
ממש מדהים איך שיש נושאים \ תחומים, שהפכו לדת, ואנשים לא מסוגלים לנהל עליהם דיון עניני.
אחד מצליח לאבחן פגיעות מכניות והשני מסביר שהשימוש לא נכון ( למרות שאסף כבר עשה פה את החישוב של המשקל בהנתן הלחץ שימוש).
כולנו מנסים לברוח מצמיגים בחתך נמוך, איך הגעת להצעה לעלות לג'נט 16?
מי שנוסע על צמיג MT ברכב כזה ( לא איזה סופה פתוחה ומקרקשת), השילוב של ג'נט 15 ולחץ 30 עושה הרבה שכל .
אני חושש שהתשובה מאוד פשוטה - דפקט ביצור.
אז נכון שזה ב.פ. אבל גם לטויוטה יש ריקול :-)
בצילומים יש פגיעות מכניות בדופן מעבר לסידוק האלכסוני שחוזר על עצמו, ומאפיין בלאי של צמיג שנסעו בו בלחץ נמוך מהרצוי.
2 התופעות האלו יחד יכולות להיות קשורות, ויכולות שלא, אבל הן שם, וזה מקשה על האבחנה, אבל אי אפשר להתעלם לא מזה ולא מזה.
מה שאותי מדהים, זה איך זה מדהים אותך שיש דיעות אחרות עד כדי כך שאתה נדהם ומשחרר תגובה שתכליתה להדהים את כולם כדי להבליט את המודהמות שלך.. אתה לא אדם צעיר, להיות כ"כ נדהם זה כבר יכול להיות מסוכן, חבל להתדהם כ"כ בקלות (זהו, נגמרו לי ההטיות של המילה מדהים ועכשיו אני ממציא הטיות חדשות).
בפרקטיקה הלא מדהימה, הכי פשוט ללכת למי שמכר את הצמיגים להתייעץ.
מישהו פרסם בפורום לנד רובר בפייסבוק על אספקה של טויו חדשים לגאנט 16, אם מישהו במקרה מעוניין. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...511c06fa28.jpg
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
יש לי מיקי טומפסון 3 שנים ו40K ק"מ + , אני נכנס לחניות בדרך קבע דרך המדרכה , עולה על המדרכה ומישר את הרכב בחזרה ויורד מהמדרכה .
אין שום סימן על הצמיג שקרוב לחריצים האלו
שים לב שב"נזק" התייחסתי לצ'יפים וחתיכות חסרות.
לא לסדקים.
חתיכות ופגיעות כאלו אפשר לייצר בכמה שניות של סבסוב כל צמיג על חתיכת צור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זיו, ה"רכב כזה" הוא הדבר הכי קרוב לסופה במידות, במשקל, בייעוד, בתכנון ובמבנה, מאשר לכל ה-SUV מפלסטיק המקובלים כאן. ל"ק 73 הוא סופה יפנית, שההבדל הגדול ביניהם מבחינתי הוא שאם תנעל בתוך שניהם חתול, בסופה החתול יברח (או יטבע) ובל"ק הוא ייחנק.....
אני בטוח שבמקרה המדובר, הצמיגים בסך הכל לא נראים כמי שסבלו יותר מדי בחייהם הקצרים - לעניות דעתי הלא מבינה כלום, ככה אשכרה נראה פגם בייצור.
מצד שני, גם אני שומע הרבה תלונות על צמיגי BF-KM3 מג'יפאים שנוסעים על כל מיני דגמי רכבי שטח.
לי אין נסיון עם KM3. היו לי KM2 שהיו מצויינים, שקלתי להחליף ל-KM3 אבל חזרתי לטויו MT כי הם, נו, יותר חזקים ויותר מצויינים מה-BF.... ועליהם אני ממליץ. אני מוציא אויר לערכים נמוכים (10-15PSI) שלוש פעמים בשבוע, כולל מאות ק"מ רצופים בלחצים האלה בירדן אחת לשבועיים בחודש וחצי האחרונים..... וצמיגי הטויו שלי, בני שנה ורבע, עם יותר מ-20K שרואים עליהם בבירור את אופי השימוש הכסחני שהם חווים, לא פיתחו מעולם את התופעה הנ"ל. צמיג בנזונה. חבל רק שלא תמיד זמין. מי שמצליח למצוא כאלה טריים, שלא יהסס - זו ליגה אחרת.
הסיפור על החתול, זה כל ההבדל בין לנסוע ברכב פתוח, מרעיש, ורועד, לבין איכות נסיעה סבירה.
לביא נוסע בתצורה הגיונית ביותר.
ובכלל, במחשבה שניה, הלוגיקה של נמרוד בכלל לא עושה שכל.
צמיג עם חתך גבוהה יותר יאפשר עבודת דופן קלה יותר ( באחוזים) ע"מ להשיג אותה נוחות נסיעה.
ה KM3 כבר מזמן לא שווים את המחיר שלהם.
וגם ה KO2 ( שיש לי כרגע) התגלו כאכזבה גדולה.
2 טון משקל עצמי.
2.5 טון משקל מירבי.
תודה לכולם על העצות הטובות.
אשאר במידה הקיימת שמתאימה לאופי הטיולים שאני עושה ואקנה 4 צמיגים חדשים.
הם בכל מקרה כבר בני שלוש וחצי.
כרגע מה שיש במלאי במידה הזו הם ה general x3.
ראיתי חוות דעת טובות.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
אתה צודק ברצון להשאר במידות הנוכחיות.
לגבי הדגם עצמו, הייתי בודק יוקוהמה או קופר.
או...בכלל משנה גישה, ובמקום צמיגים של 700+ש"ח , מחפש צמיג לללא שם ( סיני, אינדונזי...) ב 550 ש"ח , ומחליף כל שנתיים.
זה מבטיח שאתה כל הזמן על צמיג טרי.
יצא לי במקרה לדבר אתמול עם הצמיגאי שלי, בחור עם הרבה ניסיון ברכבי שטח ורכבים מיוחדים , ולא רק צמיגאי פרייבטים/ליסינג
מכיוון שחסרים צמיגי שטח במידות גדולות בעיקר כרגע , דיברנו על החלופות לביאף. הוא התייחס לג׳נרל בתור זבל
הד
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני נוסע על ג'נרל AT, שהוא בערך הצמיג הכי אגרסיבי שמצאתי במידה הבעייתית של הדיסקו 4.
בכביש אחיזה ושקט מצויינים כולל במצבם הנוכחי.
בשטח עמידות טובה, יש כמה 'ביסים' בדפנות אבל לא נקרעו עד עכשיו, אחיזה בסדר גמור על יבש, לא משהו בבוץ.
נקודת השלילה העיקרית היא אורך חיים: אחרי שנתיים ו 25,000 ק"מ של שימוש לא אגרסיבי במיוחד הצמיגים די גמורים, בעיקר קוביות נתלשות.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אתה צודק ברצון להשאר במידות הנוכחיות.
לגבי הדגם עצמו, הייתי בודק יוקוהמה או קופר.
או...בכלל משנה גישה, ובמקום צמיגים של 700+ש"ח , מחפש צמיג לללא שם ( סיני, אינדונזי...) ב 550 ש"ח , ומחליף כל שנתיים.
זה מבטיח שאתה כל הזמן על צמיג טרי.
כרגע יש במידה הזו רק את ה general 3x.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
כרגע יש במידה הזו רק את ה general 3x.
אני נסעתי על כאלו במידה הזאת בערך כשנה (אמנם על רכב בלי משקל) אבל הם עבדו טוב מאוד גם בשטח וגם בכביש (כולל כמריר אחד ונחל עדשה אחד)
אבל כאמור - רכב ששוקל חצי מה-73 שלך.
מה שאני רואה זה פשוט זבל של צמיג...
גם אם קיימת שחיקה מאסיבית ופגיעות מכניות, הצמיג לא אמור להגיע למצב של הקרעים האלה.
כולם כאן כבר התאכזרו לצמיגים לא מעט, וכבר יודעים איך נראה צמיג שעבר התעללות. זה לא המקרה.
אם היה מדובר בצמיג סיני ולא בעל יחוס כגון זה, הייתם קובעים לגביו את אותה הקביעה מבלי לחשוב שניה אחת יותר...
אני גם בדעה של ZIVO בנוגע לבחירה של צמיגים, (מדהים...).
קבוע על מקסיס שאף פעם לא איכזבו (בניגוד לנסיונות עם המיוחסים, שכן), ונמצאים במקום מצוין בשיקול של עלות מול תועלת.
טל.