תגובה: טיול בר מצווה - ארצות הברית
סברבן מומלץ, מאוד.
אצלנו דווקא הספסל האמצעי היה של הגדולה, והאחורי של הבנים.
שמחתי שלא היו כסאות קפטן אלא ספסל.
הילדה פתחה שם חפק סנדביצ'ים וגם היתה לה שליטה על מערכת הסאונד המעולה.
במקרה גיליתי - וחסך לי הרבה $$ - פיצול ההשכרה ל-2 חברות. ז"א החזרה באמצע המסלול ובאותו היום משיכה מאותו מקום להמשך. הסתבר ש-2 החברות הן אחת (אלמו ונשונל) ולכן רק סידרתי את הניירת, בלי לפרוק ולהעמיס מחדש.
מוטורהום - אני בעד, צריך להתחבר לרעיון.
בטיול שלנו, כבר כתבתי, פגשנו משפחה מספר פעמים. שם האמא כבר גלתה נטיות אובדניות.
לנו חודש עלה כ 80K ש"ח (לפני כ-8 שנים).
אתה עם ילדים בגיל המתאים. אל תוותר על כמה ימי טירונות באורלנדו או מקבילתה המערבית.
טיול בר מצווה - ארצות הברית
יש לך שתי אפשרויות הגיוניות לרכב: פול סייז SUV בגרסא ארוכה או מיני-ואן.
אנחנו שכרנו קרייזלר פאסיפיקה שהיתה מעולה.
היתרונות: נוחות גבוהה מאד (אין נדנוד של SUV) וצריכת הדלק עדיפה בהרבה.
חסרונות: תא המטען גדול אבל נדרשת העמסה בצורה של מגדל. הוא גבוה וקצר יחסית..
הסיבה היא שהמושבים הם בסידור קפטן ואתה חייב להשתמש בשורה האחורית.
דרך אגב, הסידור של מושבי קפטן הצליח אצלנו מאד בנסיעות הארוכות.
בפולסייז צריכת הדלק גבוהה בהרבה, כך גם מחיר ההשכרה.
היתרון הוא בתא מטען ארוך ונוח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עירא
טוב, אז מתקדמים לאט לאט.
מתוכננים לנחות בסיאטל באמצע יולי.
משם מזרחה לכיוון הילוסטון
מדרימים לכיוון מואב (ועוברים דרך השמורות בדרך)
מערבה לווגאס ועד סאן פרנסיסקו שמשם נטוס חזרה בתחילת ספטמבר.
התכנון בסיאטל לשכור (או לקנות אם זה הגיוני) רכב, להצטייד בציוד קמפינג ולצאת לדרך.
אבל כדי שזה יקרה אני צריך לדאוג שיהיה רכב.
ולכן אשמח לקבל עצות והמלצות על השכרת רכב בארה"ב.
דגמים מומלצים (בהתחשב בנסיעות ארוכות של 5 אנשים עם ציוד לטיול קמפינג)?
השכרה או קנייה של רכב?
ביטוחים?
השכרה בסיאטל והחזרה בסאן פרנסיסקו?
ברוח הפורום, 4X4?
האם להשכיר מחברות פה בארץ, או לחפש ברשת חברות מקומיות שם?
וכל שאר הדברים שאני אפילו לא יודע שצריך לשאול לגביהם...
תודה,
עירא
עד הקורונה היה כדאי להזמין בארץ , משום מה המחירים קפצו פי 3 ונשארו במחירים האלו למרות שבארה"ב המחירים של השכרת רכבים החלו לרדת.
תבדוק הסכמי חברות , למשל באלמו יש הסכמי חזרה בין לוס אנגלס , לאס ווגאס , וסולט ליק סיטי . בקיצור לא משלמים עמלת החזרה במדינה אחרת
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
אתה עם ילדים בגיל המתאים. אל תוותר על כמה ימי טירונות באורלנדו או מקבילתה המערבית.
חס וחלילה אורלנדו באוגוסט , זו התאבדות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמוץ נ.
יש לך שתי אפשרויות הגיוניות לרכב: פול סייז SUV בגרסא ארוכה או מיני-ואן.
אנחנו שכרנו קרייזלר פאסיפיקה שהיתה מעולה.
היתרונות: נוחות גבוהה מאד (אין נדנוד של SUV) וצריכת הדלק עדיפה בהרבה.
חסרונות: תא המטען גדול אבל נדרשת העמסה בצורה של מגדל. הוא גבוה וקצר יחסית..
הסיבה היא שהמושבים הם בסידור קפטן ואתה חייב להשתמש בשורה האחורית.
דרך אגב, הסידור של מושבי קפטן הצליח אצלנו מאד בנסיעות הארוכות.
בפולסייז צריכת הדלק גבוהה בהרבה, כך גם מחיר ההשכרה.
היתרון הוא בתא מטען ארוך ונוח.
אין שום השוואה בין הפאסיפיקה לSUV המפלצתיים של ארה"ב , השברולט טאהו או הסברבן הם לימוזינות אין שום נדנודים והרכבים נוחים בצורה יוצאת דופן, יש להם גם 4x4 לשבילים קלים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
אין שום השוואה בין הפאסיפיקה לSUV המפלצתיים של ארה"ב , השברולט טאהו או הסברבן הם לימוזינות אין שום נדנודים והרכבים נוחים בצורה יוצאת דופן, יש להם גם 4x4 לשבילים קלים
״לימוזינה״ מבוססת טנדר עם שלדת סולם וכושר גרירה של D-9.
זה לעולם יהיה פחות נוח ממוביל אנשים ייעודי, בטח בשורות שאינן הקדמית (יש לי עשרות נסיעות שם…).
דרך אגב, בהשכרה הם כמעט תמיד ללא הנעה כפולה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
חס וחלילה אורלנדו באוגוסט , זו התאבדות
הבחור דיבר על החגים, זה כבר לא אוגוסט
אני הייתי בתקופה זו, אורלנדו ודרומה עד מיאמי והאברגליידס - לא נורא בכלל
ניסיתי לתרגם מהג'יבריש:
היי עירא!
אין כמו טיול ארוך בארה"ב, יהיה לכם כייף אדיר.
אם מוותרים על ׳נסיעה צפונית ליוקון ואלסקה, אז המסלול האחרון שהעלית, הגיוני וכייפי מאוד.
אתה נופל בעונת החגים והחום, זה קצת חבל, אבל אני מניח שזה חלון הזמן היחיד.
אני מתפלא שאף אחד לא העלה כאן את האופציה של קרוואן (מוטורהום)?
זה דרך נפלאה לטייל במשפחה שבועות ארוכים. שכירות תהיה יקרה מאוד, אבל אם מכניסים בפנים את מחיר המכונית + מלון + ארוחות שמבשלים לבד, זה כבר לא כל כך יקר, אולי אפילו יותר זול.
ואתה ישן בטבע, לא צריך להחליף מלון כל יום, נהדר.
הייתי בודק ב Cruise America מה המחירים שלהם.
לטיול של חודשיים, בדוק גם אפשרות של קניית קרוואן משומש (בקרוז אמריקה) עם אופציית buy back, בה הם מתחייבים לקנות את האוטו במחיר של כ-60% מערך הקניה; בזמנו זו הייתה עיסקה לא רעה, שווה לבדוק. אם אתה יכול למצוא חבר שרוצה להתחיל טיול אחר בסוף הטיול שלכם, אז זו בכלל עסקה מדליקה. ודרך נפלאה לטייל.
בכל מקרה, זה יהיה כייף גדול!
קצת המלצות בצד הדרך:
אם גוררים אותך לווגאס, ממליץ לפנות בוקר ולנסוע ל Nelson Ghost Town, זאת ג׳נקיה מאד נחמדה של כלי רכב ובתים.
אם אתם כבר שם, להמשיך כמה דקות מזרחה ל Eagle Wash, חתיכת חוף מבודדת על נהר הקולורדו.
המים מדהימים ותהיו שם (כמעט) לבד.
שלח את הילדים לשחות ולחצות את הגבול לאריזונה [emoji6]
אם אתם באיזור Mammoth Lake
אפשר לעצור ב Wild Willy's Hot Spring
מעיינות נעימים על רקע הרים מושלגים.
על האוטוסטרדה בין LA לווגאס, אפשר לשבור את הנסיעה המשעממת עם עצירה ב Calico Ghost Town
ואז מילקשייק ופאי בפונדק המפורסם Peggy Sue
וואו, תודה על התגובות.
לגבי מוטור הום, זה היה הכיוון הראשוני, אבל אחרי לא מעט מחשבות על הנושא, החלטנו שזה פחות הכיוון שלנו.
אנחנו כרגע מתכווננים להשכרה (או קנייה) של סברבן / תאהו.
מבדיקה שעשיתי עכשיו באתרים של מספר חברות השכרת רכבים, העלות של השכרת הרכב ל-55 ימים, כוללל ביטוחים (לרכב עצמו ולצד ג' וכולל נהג נוסף) היא סביב ה-7,500 דולר. מדובר בסכום לא מבוטל כלל, אך הוא מגלם בתוכו שקט תעשייתי שלא מצריך התעסקות ברכב (נלקח בשדה התעופה בסיאטל עם הנחיה, ומוחזר בשדה בסאן פרנסיסקו רגע לפני ההמראה). בנוסף, אמור להיות רכב יחסית חדיש ואין דאגה לנושא האחזקה שלו.
עלויות של רכישת רכב, כנראה גבוהות יותר, אבל במעמד המכירה כנראה שניתן להחזיר את הרוב. זה מצריך הרבה יותר התעסקות סביב הנושא.
אני עדיין לא סגור על זה ב-100% אבל נראה לי שהכיוון הוא השכרה (וקניית "שקט")
יש שיטה מומלצת להשכרת רכב, או רק להיכנס לאתרים של חברות ההשכרה וללכת על הזולה שבהן?
יש דברים נוספים שצריף לשים לב אליהם בזמן ההזמנה?
כשכתוב, שברולט סברבן או דומה, כמה דומה זה דומה? אני יכול לקבל שברולט ספארט ויגידו לי שהוא דומה כי יש לו 4 גלגלים והגה?
תודה,
עירא
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עירא
וואו, תודה על התגובות.
לגבי מוטור הום, זה היה הכיוון הראשוני, אבל אחרי לא מעט מחשבות על הנושא, החלטנו שזה פחות הכיוון שלנו.
אנחנו כרגע מתכווננים להשכרה (או קנייה) של סברבן / תאהו.
מבדיקה שעשיתי עכשיו באתרים של מספר חברות השכרת רכבים, העלות של השכרת הרכב ל-55 ימים, כוללל ביטוחים (לרכב עצמו ולצד ג' וכולל נהג נוסף) היא סביב ה-7,500 דולר. מדובר בסכום לא מבוטל כלל, אך הוא מגלם בתוכו שקט תעשייתי שלא מצריך התעסקות ברכב (נלקח בשדה התעופה בסיאטל עם הנחיה, ומוחזר בשדה בסאן פרנסיסקו רגע לפני ההמראה). בנוסף, אמור להיות רכב יחסית חדיש ואין דאגה לנושא האחזקה שלו.
עלויות של רכישת רכב, כנראה גבוהות יותר, אבל במעמד המכירה כנראה שניתן להחזיר את הרוב. זה מצריך הרבה יותר התעסקות סביב הנושא.
אני עדיין לא סגור על זה ב-100% אבל נראה לי שהכיוון הוא השכרה (וקניית "שקט")
יש שיטה מומלצת להשכרת רכב, או רק להיכנס לאתרים של חברות ההשכרה וללכת על הזולה שבהן?
יש דברים נוספים שצריף לשים לב אליהם בזמן ההזמנה?
כשכתוב, שברולט סברבן או דומה, כמה דומה זה דומה? אני יכול לקבל שברולט ספארט ויגידו לי שהוא דומה כי יש לו 4 גלגלים והגה?
תודה,
עירא
קודם כל בחברות הרציניות שברולט טאהו או דומה זה בדרך כלל טאהו או פורד אקספדישן
7500 דולר זה סכום מטורף , ולפעמים שינוי קטן במסלול או הפיכתו למעגלי משנה את המחיר באלפי דולרים.
למשל יש אתר בשם TURO , הרעיון מאחוריו זה השכרה של רכבים פרטיים סטייל AIRBNB , שם תוכל למצוא רכבים בחצי מחיר מחברות השכרה, לדוגמא קאדילק אסקלייד 2015 (זה בעצם טאהו סופר משופר) בפחות מ5000 דולר ל55 יום ,החיסרון אתה חייב טיול מעגלי .
לפעמים תכנון אחר של הטיול מהחלום\תכנון ראשוני יחסוך לך אלפי דולרים גם במלונות או טיסות . ההפרשים יכולים להיות משמעותיים ובגדול זה לא ממש יוריד לך מהכיף של הטיול ולפעמים אפילו יוסיף .
אם אתה מקובע אז תשלם , אם לא ואתה סופר גמיש , אפשר לתכנן טיולים בחצי מחיר, בטיול של 55 יום זה משמעותי ויכול להתבטא בעשרות אלפי שקלים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
קודם כל בחברות הרציניות שברולט טאהו או דומה זה בדרך כלל טאהו או פורד אקספדישן
7500 דולר זה סכום מטורף , ולפעמים שינוי קטן במסלול או הפיכתו למעגלי משנה את המחיר באלפי דולרים.
למשל יש אתר בשם TURO , הרעיון מאחוריו זה השכרה של רכבים פרטיים סטייל AIRBNB , שם תוכל למצוא רכבים בחצי מחיר מחברות השכרה, לדוגמא קאדילק אסקלייד 2015 (זה בעצם טאהו סופר משופר) בפחות מ5000 דולר ל55 יום ,החיסרון אתה חייב טיול מעגלי .
לפעמים תכנון אחר של הטיול מהחלום\תכנון ראשוני יחסוך לך אלפי דולרים גם במלונות או טיסות . ההפרשים יכולים להיות משמעותיים ובגדול זה לא ממש יוריד לך מהכיף של הטיול ולפעמים אפילו יוסיף .
אם אתה מקובע אז תשלם , אם לא ואתה סופר גמיש , אפשר לתכנן טיולים בחצי מחיר, בטיול של 55 יום זה משמעותי ויכול להתבטא בעשרות אלפי שקלים.
הרעיון של TURO הוא מדליק ,
אבל למיטב הבנתי הבעיה מאחורי הרעיון למי שהוא לא אמריקאי זה הביטוח.
אמריקאי הביטוח הוא אישי , ויכול להעביר את הביטוח שלו לרכב שהוא שוכר.
ישראלי שמגיע לארהב , אין לו ביטוח רכב
לשים לב שההשכרה כוללת ביטוח מלא.
זה לא מובן מאליו בחלק מהחברות או אתרי השכרה מוזלים.
שלא תהיה הפתעה בדלפק.
לתכנן תדלוקים מראש כי הבדלי המחירים בין המדינות מאד גדולים.
ווייז נותן מחירים די מדוייקים.
השרשור הזה בא לי בזמן (פתחתי שרשור דומה באוף)
רוצים לסוע אבל מוגבלים ל3 שבועות באוגוסט
בנוסף "חייבים" לבלות את השבוע הראשון בניו יורק ופילדלפיה (התחייבויות משפחתיות)
חשבתי לנחות בניו יורק, לקחת את הרכב שם,בתום השבוע הראשון (ניו יורק,פילדלפיה) להתחיל לנהוג מערבה ולהגיע עד LA דרך מקומות מענינים.
השאלה מה יכול לעניין על המסלול הזה 2 בנות עשרה וחייל אחד משוחרר טרי - שאף אחד מהם לא חזק בעניין של "טבע וקמפינג"
הפחד שלי שזה יהפוך לנסיעת שעמום לפחות עד שנתחיל להגיע יותר מערבה - נגיד אזור הגרנד קניון,ווגאס,route 66, ו LA ואז להחזיר את הרכב ולחזור בטיסה לארץ מ LA
אשמח לרעיונות מה לעשות במסלול הנ"ל, בפרק זמן של שבועיים +/-
תודה
נשמע לחוץ מדי - או שתטייל צפונה מערבה לכוון האגמים או קח טיסה לאיזור בגרנד קניון ומשם סע בניחותא.
בטיול כזה חייבים זמן ספייר לבלתמים.
עירא - כתבתי מקודם. אצלנו בטיול של חודש, במקרה בדקתי פיצול השכרות. הדבר הוביל לחיסכון של המון $$ (להחזיר ולקחת "אחר" באותו היום ואותו מקום). אני גם הזמנתי ואן 7 מקומות. הוציאו לי איזו קיה. כשאמרתי שלא הגעתי מהמידלאיסט טו דרייב א קוריאן שיט, החליף לי מיד ללא תוספת לסברבן.
ערן,
מניויורק ופילי - אנחנו המשכנו דרומה דרך וושינגטון והבלוריג' מאונטיין, דרך אורלנדו למיאמי והאברגליידס.
יש שילוב טבע (בלי קמפינג) אטרקציות ועוד.
מומלץ.
ברכב גם מיזוג טוב להגנה מהחום והלחות בפלורידה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
עירא - כתבתי מקודם. אצלנו בטיול של חודש, במקרה בדקתי פיצול השכרות. הדבר הוביל לחיסכון של המון $$ (להחזיר ולקחת "אחר" באותו היום ואותו מקום). אני גם הזמנתי ואן 7 מקומות. הוציאו לי איזו קיה. כשאמרתי שלא הגעתי מהמידלאיסט טו דרייב א קוריאן שיט, החליף לי מיד ללא תוספת לסברבן.
ערן,
מניויורק ופילי - אנחנו המשכנו דרומה דרך וושינגטון והבלוריג' מאונטיין, דרך אורלנדו למיאמי והאברגליידס.
יש שילוב טבע (בלי קמפינג) אטרקציות ועוד.
מומלץ.
ברכב גם מיזוג טוב להגנה מהחום והלחות בפלורידה.
עלה לי עוד רעיון
לוותר על נהיגה מפילדלפיה מערבה ובמקום זה לטוס לדנוור ומשם לנהוג עד סאן פרנסיסקו דרך ווגאס ולחזור לארץ מסאן פרנסיסקו (לוותר על לוס אנגלס ובמקום זה לטייל ביוסמיטי בדרך מווגאס ל SF ואז באיזור SF מונטריי והסביבה
זה כבר נשמע הרבה יותר נכון
אם אפשר לשלב את יוטה אז בכלל עדיף
אסף-א
Asaf-a
מתלבש על השרשור, (יכול להיות טוב גם לפות"ש כי הוא מתכנן טיול ארוך)
מחפש רעיונות לטיול שני בארה"ב אחרי חודש לפני 3 שנים: ילוסטון, מואב, גרנד קניון, זיון, יוסמיטי וכביש החוף מ SF ל AL.
מתוכנן שלושה שבועות מה 20.6 , חושב הפעם על קרוואן ועל צפון מערב ארה"ב-קנדה, אולי אלסקה.
כמה שפחות ערים, כמה שיותר הרים וטבע, הייקים וכו'
החשש הוא שאחרי ש'כיסינו' את האטרקציות הגדולות, תיהיה ירידה.
אשמח להמלצות, ארנון