וואו! תודה, אחלה קישור יצא, מאד מעניין!
אריה, אני שם לב, שהחלטתה בכ"ז להיצטרף למועדון "ואנדורה - רכב קרב" :) , או שקניתה משהו אחר ואני לא מעודכן?
חיים, בניגוד לוואז, שהרכבתה עליו סרנים של G, לא ממש נראה לי, שנעילה של מרצדס עם הסרנים שלו תתאים ל"ילדה" שלי! :shock: :shock: :shock:
לגבי אוטומטים למיניהם: רק חסר לי, שתיהיה לי ולו "תופעה" אחת של נעילה אוטומטית בכביש עם המפלצון שלי שמלא יכול לשקול יותר מ-4 טון! זריקת תחת אחת, ו..... :roll: ועוד בנוסף לכל, אני גם "נהג שודים" :twisted: ! חשמל לא מפחיד אותי - אחרי הכל, חוץ ממחשבים אני חשמלאי טנקים ובית מוסמך :wink: , כך שזה פחות מטריד. כך שמיטרד הראשי נשאר מחיר :cry: :cry: :cry: , ובעיות פנאומטיקה שהוזכרו. הדגש כמובן על מחיר.... זהו, פחות או יותר, שוב תודה לכל התגובות.
המבנה המכני של נעילה הידראולית
בכדי לבצע נעילה בדיפרנצ' יש צורך בעצם להכניס עצם בין גלגלי השיניים שגורם לשני הגלגלים להסתובב כציר אחד. בנעילת 'זיקה' זו פעולה הנעשית באמצעות ריתוך קבוע. ואילו בסרנים חיים לא אוטומטיים מתבצעת הנעילה באמצעות הזחה של מוט הנכנס בין גלגלי השיניים והוצאתו כדי לחזור למצב רגיל. ההזזה הזו ימינה ושמאלה היא בסך הכל באורך של 25 או 30 מ'מ, ומתבצעת בכל השיטות שעליהן דנתם וכן בשיטה הידראולית - שלעניות דעתי הינה האמינה והזולה ביותר - חוץ מהשיטה המכנית שנהוגה ביונימוגים הישנים - החדשים עושים זאת בלחץ אוויר.בשיטה ההדראולית יש בסרן חריץ באורך 40 מ'מ וברוחב 10 מ'מ. מעל החריץ מורכבת באמצעות 4 ברגים תיבונת מיכנית קטנה עם פין בקוטר 8 - 9 מ'מ שנכנס לחריץ וזז ימינה ושמאלה 25 מ'מ. כדי לנעול - זז הפין שמאלה באמצעות משאבה הידראולית קטנה של קלאצ' המחוברת וצמודה לתיבה ,והשחרור מלחץ השמן מחזיר את הפין ימינה באמצעות קפיץ מכני פשוט. ( כשאדע להכניס תמונות ושרטוטים ,אכתוב כתבה מסודרת בנושא } המשאבה התחתונה על הסרן מחוברת למשאבה נוספת הנמצאת בתא הנהג ( זו כוללת גם נוזל בלמים להזנת המשאבה - כדוגמת משאבת ברקס ) שבאמצעות מנוף ידני דוחסת את הנוזל לעבר המשאבה שעל הסרן, ונועלת את הדחיסה עד שהנהג מחליט לשחרר את הנעילה , ואז הקפיץ שבתיבה מחזיר את הפין לאחור - והנעילה משתחררת. היות וזו מערכת סגורה ועצמאית שאינה זקוקה לשום אנרגיה להפעלתה זולתי החלטת הנהג למשוך ידית - זו הנעילה שנמרוד התכוון לה - כסוף הדרך. עלויות : אם אתה קונה שתי משאבות חדשות של דגמים ישנים שהוצאו משימוש - קלאצ' וברקס' תקבל את שתיהן ב300 עד 400 שקל. תיבה צריך לבנות לבד או להשיג ממרצדס שזה כנראה עסק לא זול - בו נעריך ב-500 שקל בבניה עצמית . עוד 100 שקל לצנרת ואביזרים ועוד 300 שקל לבנית מנוף בתא שיהיה טוב גם לנעילה הקדמית - סך הכל כ-1300 שקל לנעילה אמינה. שנה טובה.