ציטוט:
אבל העומס על הרצועה הוא סכום הכוחות המופעל ע"י שני הרכבים בדוגמא שנתתי למעלה.
העומס על הרצועה הוא בדיוק העומס שצריך בשביל למשוך את הרכב התקוע והוא זהה לחלוטין לכוח שאותו מפעיל הרכב המחלץ. הוא לא סכום.
Printable View
ציטוט:
אבל העומס על הרצועה הוא סכום הכוחות המופעל ע"י שני הרכבים בדוגמא שנתתי למעלה.
העומס על הרצועה הוא בדיוק העומס שצריך בשביל למשוך את הרכב התקוע והוא זהה לחלוטין לכוח שאותו מפעיל הרכב המחלץ. הוא לא סכום.
וואלה, כשאין שכל אין דאגות.
שאךה לכולם לאור כל העובדות שנאמרו...:
איפה אפשר לקנות כבלים טובים במחיר הוגן באיזור המרכז?... המלצות?
חנן, לא טעיתי. למעשה צדקתי. :grin:
אלון הסביר בהסברו הארוך על הסינוסים והקוסינוסים בדיוק.
אתה יכול להגיע למצב שאתה לא יכול לגרור את הרכב כלל, גם אם מישקלו 2 ק"ג ואתה מושך ב1240924243 ק"ג, אם הרכב ניצב לעלייה וחרטומו בולט בקצה, וזה בדיוק המצב שתיאר פותח השרשור.
לא לקחת כנראה בחשבון שהמשיכה של הרכב אינה בזוית העלייה כי אם בזוית המישור, ולכן המישור המשופע עצמו מפעיל התנגדות למתיחה (הנורמאל של המישור המשופע).
מקווה שעכשיו הכל הובן.
אם עדיין לא אז אשתדל לצייר דיאגרמה ואז זה חייב להיות ברור לכל אחד שלמד פיזיקה 1 בסיסית.
אתה צודק. חשבתי שאתה מדבר על מצב שבו כל מע' החילוץ נעשית על מישור בזווית X .
אם כבלים = רצועות גרירה, אז בל.כ. בצריפין.ציטוט:
נכתב במקור על ידי adir
http://www.lkltd.co.il/
ממליץ גם על ל.כ
כל מיני סוגי כבלי גרירה, מכפילי כוח לכננות שאקלים ועוד. בנתיים, טפו טפו טפו, עובד יופי.
לחנן, אני תמיד צודק,**************** או שלא.
גם רכב תקוע, כפי שניסה ערן לתאר, יגרר ע"י רצועה מתאימה וכוח מספיק.
אמנם המשיכה תהיה, בחלקה לפחות, בקו אופקי, אך גמישות הרצועה ( במקרה זה עדיף כבל מתכתי )
תפעיל כוח על הרכב המחולץ בכיוון השיפוע כשהקרקע משמשת מעין גלגלת לשינוי הכיוון. ולמרות החישוב התיאורטי, (המפריך זאת ) גם בזווית של 90 מע' הרכב יחולץ ! והכוח לחילוץ ( המתיחה בכבל/רצועה ) יעלה במעט על משקל הרכב. ולא, לא בגלל
חישובי הס' קוס', אלא בגלל החיכוך בקרקע. שהרי אם היתה גלגלת, נטולת חיכוך, בנקודת המפנה
הכוח היה שוה למשקל הרכב המחולץ.
בכל זוית קטנה מ- 90 מע' ברור, אני מקוה, שכוח המתיחה יהיה נמוך ממשקל הרכב. ערכם המכסימלי של סינ' קוס' הוא 1,כמדומני, מזה זמן רב.
אגב, אני מכיר רק את מכפלת משקל הרכב בסינ' זוית השיפוע ככוח הדרוש לחילוץ. לא מבין מנין הגיע
הביטוי הכולל מכפלה וחילוק בשרשור.
מכיוון שגם אני כשלתי בהבנת הנקרא, ועדיפה תמונה מאלף מילים, שמתי כאן איור מטופש של המצב המדובר:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...ntid=844&stc=1
במצב שבו הזווית של הפינה בקרקע היא 90 מעלות, אכן יידרש כוח אינסופי כדי לחלץ את הרכב.
אכן מטופש :lol: כך תכננתי לצייר את זה פחות או יותר. תודה לך חנן.
רפי, שים לב שמדובר אך ורק במצב, אשר בו הרכב נמצא עם האף שלו מעבר לשיפוע ונוצרת מתיחה ישירה של הרצועה מהמחולץ למחלץ ללא נגיעה של הרצועה בקרקע.
לערן, נו, ואז נראה לך שיש צורך בכח אינסופי ???
נניח שהרכב בולט מס' ס"מ בלבד, הרי שהכוח האופקי, של המחלץ, יגרום לרכב המחולץ להתנתק, בגלגליו האחוריים, מהמישור המשופע ולהיגרר בחלקו הקדמי לכוון המחלץ.
גם במקרה זה הכוח הדרוש רחוק מאד מכח אין סופי, שהוא כידוע כח רב מאד מאד...........
צריך רק להתגבר על כח החיכוך של הרכב המחולץ בקרקע וברגע שיש מגע של הגלגלים הקדמיים בקרקע ברור שהכח קטן דרמטית.
אל תיתן לתיאוריה להרוס לך את הפרקטיקה.
אגב, ניסית פעם, בהצלחה, לעבור שיפוע של מעל 45 מע' (בצל ) בשטח ?
למה אתה מתחכם? הרי ברור שהכל פה תיאוריה, והעניין של "כח אינסופי" בא כדוגמה בשביל להבהיר את המצב ואת החישוב הבסיסי לכח הנדרש למשיכת הרכב. תמיד אפשר להוסיף עוד ועוד מרכיבים למשוואה ומצבי קצה שונים.
יצא לי לעבור את ה45 מעלות. לפחות מד הזוית ברכב טען כך (לפני שהוא התפרק). עברתי בשלום.
רפי, אתה יכול לשרטט סכימה של וקטורי כוחות, ולחשב את הכוח הנחוץ כדי לחלץ רכב שנמצא במצב כמתואר בתמונה, כפונקציה של הזוית?
בשניה שאחד מכם מכניס משוואה דיפרנציאלית - ואתם לא רחוקים מזה - אני חובט בו.
שיהיה ברור.
:grin:
אגב רפי, במקרה שאתה מדבר עליו אפשר לחשב בכלליות את הכח הנדרש בשביל לחלץ את האוטו, אבל קח בחשבון שחילוץ כזה, סופו על הגג.
ערן, חילוץ, כל חילוץ, מתחיל בחיבור למקום הנכון. השרטוט שלך לוקה בהגזמה פראית מאד.
הרי ברור שבמקרה שלנו יש לחבר לנק' נמוכה ביותר אפשרית, נניח וו חילוץ. הרכב לעולם לא יגיע למצב
ששורטת. פשוט כי אין כל סיבה לכך.
כפי שכבר כתבתי, עזוב אותך מכל מיני חישובים תיאורטיים. נסה את הדבר הבא: קשור חוט תפירה לקופסת סיגריות ( מלאה ) . משוך אופקית, כאשר הקופסה נמצאת במישור ניצב ( לדוגמא לאורך
קיר המקרר ) וראה זה פלא הקופסה תגיע למישור האופקי ( גג המקרר ) ללא הפעלת כח רב
( ודאי לא אין סופי ) ללא קריעת החוט ומבלי שהיתה, ולו לשניה, במצב שחלקה האחורי גבוה מהקדמי.
בכדי לעמוד בתנאיך החל את הניסוי כאשר הקופסה בולטת מס' מ"מ מעבר לקו האופקי של תקרת המקרר. ( כך שהחוט לא נוגע ..... ).
ובא לציון גואל.
רפי, אם המתיחות בחוט שווה ל...נגיד משקל של עשר קופסאות, אז מבחינה עניינית זה שווה ערך לאין סוף. זה מה שמתכוונים כולם, ולא לערך המתימטי של אינסוף. (אתה הרי יודע את זה אבל נהנה לעקוץ. שיהיה לך לבריאות. ) אם צריך לגרור סמוראי בכוח של עשרה טון, אז הרצועה עלולה להיקרע, וגם יהיה קשה למצוא עוגן שיקח את העומס הזה וכוח שימשוך את זה.
מצטער. אבל השתמשתי במכשיר סלולרי עתיק ולא בקופסת גפרורים. הערך הכספי שלהם זהה.
שים לב שהמכשיר מחובר בחצי הגובה שלו, וזה הגיוני מאוד. החוט המושך מושך מנקודה גבוהה מאוד ביחס לגובה הכללי של המכשיר. כפי שאתה רואה בדיוק מה שניבאתי קורה, רק שהחוט, כמובן, נקרע הרבה לפני המצב האופקי, שלא נדבר על מצב אנכי.
בתמונה השנייה המכשיר נמשך במעלה האנכי ללא בעיות. החוט נושא את כל משקל המכשיר + כוחות חיכוך כנגד העיקול.
בתמונה השלישית כבר רואים שהמצב הוא בדיוק כמו שתיארתי. המכשיר מבצבץ מקצה העלייה והמתיחה אינה בקו ישר להמשך העלייה אלא לאורך המישור עם נטייה קלה למעלה. החוט מתוח בצורה גבולית. במתיחה נוספת החוט נקרע כמו שרואים בתמונה הרביעית.
שים לב איזה השקעה. למרות שזה ברור לחלוטין ולמרות שזה מבזבז לי מקום בשרת הגזעי הזה. :wink:
שים לב להערה של חנן כמו כן, ותלמד להפסיק בכבוד. :-P
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
מאיפה לקחת 10 קופסאות ( זה אגב מאד לא בריא ) ???
מדובר כאן במשקל הקופסה + הכח הדרוש לשינוי הכיוון, הרבה פחות אפילו מפי 2 !
להמחשה, תאר לך שיש גלגלת במפגש שני המישורים .
נסה 10 קופסאות ותווכח שהחוט לא יקרע וגם לא יהיה קרוב לכך.
בחישובים תיאורטיים יש לדייק, במציאות מעגלים פינות. ככה זה בחיים.
חכה חכה, "משוואות דיפרנציאליות חלקיות" זה בשנה שלישית, אם אני זוכר נכון.ציטוט:
נכתב במקור על ידי אלון_ק