תגובה: מחפש מידע אודות מקודד AES128 ECB
המוצר שלנו נקרא twincat , התקן מכונה בשם codesys שזה מוצר תוכנה של חברה שהבינה שיש פה משהו לעשות כסף ממנו,
אבל ל codesys יש פתרון לזה, הוא לא עובר בילד אצלי, כי הסביבות ריצה שונות, רק הנראות של שפות התוכנה, אין לזה פתרון בעולם שלי, למיטב ידיעתי אף אחד לא נתקל בזה, ואף אחד לא כתב לזה פתרון, עד עכשיו.
וכבר לא צריך לחפש לזה פתרון, כי כבר יש לי, מותאם בדיוק לממשק עם המזגן,ועכשיו כשאני מבין אותו הוא יכול להיות מותאם בקלות להיות גנרי לארכי טקסט שונים (אולי לא תהיה לי ברירה ואהיה חייב להתאים אותו לגדלי טקסט שונים, טרם הגעתי לכל הפקודות הנדרשות)
תודה נדב, אבל את הממשקים מכל עולמות התוכנה לבקר שלנו אני מכיר טוב, ותומך בלקוחות כאלה על בסיס כמעט יומ יומי, יש לנו DLL כמעט לכל פתרון תוכנה סטנדרטי שמתחבר לעולם שלנו שנקרא twincat ads
כן, יכולתי לקחת קוד מוכן ב #C או pythin או Java שיעבוד כמאין סרוויס מתאם, פשוט בחרתי שלא ללכת בכיון הזה, אלא במימוש מלא בתוך קוד הבקר.
סביר להניח שלמרות שכבת המעטפת הנוספת, קוד חיצוני כזה היה עובד ביעילות הרבה יותר גבוהה מאשר ליישם קריפטוגרפיה בשפה עילית.
יעילות? מאיזו בחינה? זה תקשורת עם מזגן פעם ב...זה לא קו מאובטח לשרותי תקשורת בין לווינים
יעילות מבחינת ביצועים וגם מבחינת זמן פיתוח, אלא אם כן אתה לוקח את זה בתור אתגר בשביל הכיף...
סביר גם להניח שספרייה מוכנה כזו תכיל פחות באגים ותתמודד טוב יותר עם מצבים פחות סטנדרטיים, נניח הודעה ספציפית שהיא 283 בתים במקום 280.
גם שלי כרגע לא "עגולה" היא מרופדת קצת.
אבל ברור שמשהו מדובג מסודר עדיף, לא מצאתי כזו, לכן פניתי לפיתוח כזה, זה עבורי, לביתי שלי, נעשה בשעות הלילה לאחר פנטזיה ארוכה רבת שנים שאני חולם לממש את זה,לכן שעות העבודה לא נספרות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
השלב הבא הוא קידוד הבקשה שאני שולח בסדר פעולות הפוך, אבל נראה לי שזה יהיה כבר החלק הקל.
חשבתי שיהיה קל, הקטע של ה mix הרג אותי שרף לי איזה שעתיים בלילה, כל ניסיונות החישוב עלו בתוהו, בסוף, הלכתי על 2 טבלאות lookup וזה עובד נהדר.
אז, יש מקודד ויש מפענח!
[emoji16]
הכי חשוב - יש מזגן ?
סחטיין על ההתמדה [emoji846]
המזגן עובד בלי קשר, חחחח
הממשק למזגן עדיין לא בוצע, הייתי צריך להבין שיש לי פתרון לקידוד /פענוח של הפקודות והתשובות, השלב הבא זה בניית המנגנון עצמו מול המזגן: יש תהליך חיפוש, התחברות לwifi של המזגן ושליחת פקודה להתחבר לwifi הביתי (כל פרטי ה ssid +password) ואז ניתן להתחיל לשלוח לו פקודות הפעלה/מיזוג /תריסים וכו...
וכל זה בגלל שהסוללות של השלט של המזגן נגמרו?
על זה בדיוק נאמר:
זה לא באג, זה פיצ'ר.
או בגיפולוגית:
זו לא תקלה, זו מחלה.
הבעייה שכולנו כאן חולים, איש בדרכו.
:p
זה מה שנקרא, אני לא צריך, פשוט בא לי!
ואם אני גם יכול לעשות לבד בעצמי, אז זה בכלל כיף.
מסתבר שפספסתי פה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
מומלץ שאתה מרפד להשתמש במידע רנדומלי ולא במידע קבוע (ובטח לא באפסים או אחדים).
.
את הבדיקות הבסיסיות שהקידוד עובד עשיתי כנגד דוגמאות מהרשת, שיש פירוט לכל מחזור ולהרחבת הסיסמא, אמממה! כל הדוגמאות האלה עגולות =בלוקים מלאים, והממשק למזגן שלי הוא "מרופד 7" ואני קצת שכחתי מזה והבנתי תו"כ דיבאג (השוותי את תוצר התהליך שלי מול אתר און ליין) והבנתי שאני נופל בדיוק בסוף הטקסט המקורי, איפה שאמור להיות הריפוד.
אז הכנסתי טקסט רנדומלי, ואז קלטתי שאחד הבתים הוא אפס, וזכרתי שזה הוזכר כאן.
אז יש לי עוד משהו קטן לסדר,אבל המזגן כבר מתקשר מה שנקרא "חצי קלאץ".
הי מוטי
אתה לא אמור לרפד ב PKCS7 ?
אם כן , זה לא מידע רנדומלי, זה מוגדר היטב :
ערך בתי הריפוד הוא כאורך הריפוד, למשל אם צריך להוסיף 2 בתים, בתי הריפוד יהיו:
0x02 0x02
ובמקרה של 8 בתים:
0x08 0x08 ….. 0x08
המזגן בודק שהריפוד נכון? או שמוכן לקבל חבילות גם עם ריפוד אקראי?
אה.... הבנתי, אז 7....
עובד! תותח! באת בדיוק בזמן.
עובד =אני שולח פקודת בקשת binding מקודדת AES128 + base 64 עם מפתח דיפולטי וזהה לכולם, והוא גם עונה לי והתשובה מכילה את הקוד המיוחד והפרטי שלו! =מענה מקודד זהה לבקשה שלי שכמובן אני צריך לפענח בסדר הפוך.
כל זה קורה ע"ב הרשת של המזגן (התחברות עם סיסמא דיפולטית פשוטה לרשת שהוא מספק )
מעכשיו, כל פקודת הפעלה צריכה להיות מקודדת עם הקוד האישי של כל מזגן.
השלב הבא לממש פקודת התחברות לרשת הביתית, אח"כ את כל הפקודות של הפונקציות שליטה הרגילות.
חפרתי כבר לא מעט, אז רק עוד קצת ,משהו לא מסתדר לי.
יש לי טקסט באורך 192 תווים (מתחלק ב 16 יפה ועגול, אז אין ריפוד) , אני מריץ עליו AES128 ומקבל קוד מוצפן באורך 192 תווים ללא ריפוד .נכנסים 12 בלוקים (12*16=192) ,יוצאים 12 בלוקים מוצפנים.
אני מריץ באתר כלשהוא את אותה הצפנה (אותו קוד נכנס + אותו מפתח) ומקבל תשובה ארוכה יותר עם עוד 24 תווים למה?
האם זה CHECK SUM כלשהוא ? לא מצאתי תיעוד לזה ברשת .
ההמשך כבר כמובן לא עובד, כי ע"ב אותם אקסטרא 24 תווים , גם ההצפנה של BASE 64 מחזירה לי ערך אחר, מן הסתם ארוך יותר מאשר הערך שהקוד שלי מחולל.
מה מעניין, שהמזגן עונה לפקודה המוצפנת ע"ב המידע מהאתר, אבל לא עונה להצפנה שלי, כי מן הסתם היא קצרה יותר.
אז השאלה, למה? למה AES128 מוסיף לי תווים. כי להבנתי זה אמור להיות 1:1 אלא עם יש ריפוד וזה ,כאמור, לא המצב שלי .
אולי יש הבדל ב- salt ?
יכול להיות שבאתר השני יש ערך ברירת מחדש שאינו ריק ?
מחקתי את כל התווים, מה שמוזר:
1. לפקודה המקדימה, הוא עונה ללא בעיות, ללא תוספות
2. לפקודה הנ"ל, דווקא התוספת תווים מקבל מענה, אז זה כנראה מה שצריך,
חיפשתי קצת ומצאתי ש MD5 מכיל 16 בתים. אז אולי זה זה, מוזר....