מרוצה מרוצה אבל עדיין מתגעגע...
למה למה ניקו...
מתגעגע למכונה שלי ... מכיר כל בורג שם וסומך עליה בעיניים עצומות...
חבל שלא עשיתי לו כיפה אדומה כמו שעשה לי... 😂
Printable View
לפות״ש
עבור רכב בן כ 20 שנים לדעתי מפגין אמינות סבירה לגמרי. כמובן שכדאי מאוד להתחיל מרכב שמור ומטופל :)
ישנן תקלות בעיקר בלאי, אבל נדיר שמשביתות טיול. **חשוב לדעת שהרכב מאוד לא סבלני לטיפול קמצני ,ודורש חלפים מקוריים/ אפטרמרקט איכותיים.** כל חסכון יתגלה מהר כיקר.
אגב , אני עם דיסקו 2, דגם מפואר כולל 2 חלונות גג, מערכת ACE, חימום במושבים :) ולא סובל במיוחד מתקלות הקשורות לכך (החלפתי בוכנות ACE פעמיים ב 6 שנים), הרכב בשימוש כמעט יומי וטיולים, כ 10-12 אלף קמ בשנה.
מטפל במוסך בלבד, היו שנים קשות היו טובות, בממוצע על פני 6 שנים אחרונות כ 10,800 לשנה על תחזוקה ושבר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אז קניתי דיסקברי 2 לפני חודש, השירשור עזר לי מאוד בהבנת ״מחלות כרוניות״ של הכלי, וכבר יצא לי להיתקל בקפיץ/כרית אוויר סוררת שהתפוצצה.
מהנסיון הקצר שלי, החלפתם אינה מסובכת יותר מהחלפת צמיג, והזמנת זוג כזה מחו״ל עלה לי 1400 ש״ח כולל מיסים ושילוח, לזוג של contitech (https://www.famousfour.co.uk/search?...00&veh=disco_2) כך שניתן להוריד משמעותית את עלות האחזקה השנתית בהיערכות מראש.
מן הסתם, הרוב יבוצע במוסך, אך הדברים הפשוטים, כמו ניקוי צינורות פינוי המים מחלון השמש או החלפת כרית, אעשה לבד.
בשעה טובה, סע בדרכים משובשות!
ראוי לפתוח ננושא ב RR עם פרטים ותמונות...
קודם כל, תתחדש מאחל לך טיולים מהנים ורבים.
קח בחשבון שקיימות מספר מחלות הכרוניות בדיסקו 2:
א. נזילות. אותי אישית זה מטריף. לכן, בעוד כ חודשיים שלושה לקראת הטסט מתכנן להוריד טרנספר (במוסך) ולהחליף אטמים ואולי על הדרך מיסבים וכו'. לפני שאבצע זאת אפתח שרשור מה כדאי אם וכאשר יבוצע..
הבעייה היא שאם הנזילה חריפה אתה עשוי להשאר בלא שמן ואז הלך גיר/טרנספר ושות' (אין מדיד שמן גיר/טרנספר) . זה לא המצב אצלי, יש לי נזילה ''מבוקרת'' (כלומר אני מבקר במוסך קבוע כדי להשלים חוסרים :-) ). אבל אני לא אוהב כתמי שמן על הכביש ונזילות בכלל.
.
ב. נזילות מים מחלון קדמי בעיקר מהפינות בעיתות גשם .
אסור להתעלם מהנזילות. (לדברי רמי) הן עשויות לפגוע בחשמל/מחשב של הרכב.
אם מישהו מכיר זגג טוב באזור המרכז עד אשקלון אשמח להמלצה.
ג. גומיות איטום סביב דלתות ובעיקר דלת אחורית כשיש סולם. נכנסים משם מים.
ד. בדוק בכל טיפול גל הינע בקביעות ( בעיקר קדמי) . כשל יגרום לנזק גדול וכואב מאוד בכיס.
בס'ה רכב אמין, נוח מאוד ומהנה בשטח ובכביש שחובה לטפל בו בזמן בלא קיצורי דרך והתחכמות.
תודה לכולם!
א. להפסקת הנזילות כדאי להישתמש רק בחלקים מקוריים, שימוש בחלק חליפי זה רק פלסטר לכמה חודשים והנזילה תחזור.
ב.כמו בכל רכב מזדקן, החלפת הגומיות לחדשות פותרת את הנושא.
ג. כנ"ל. בדלת אחורית לשים לב לכוון את הצירים כמה שניתן ולדאוג לחזק את הברגים/שימוש בלוקטייט.
ד. מומלץ להחליף לאפטרמרקט כזה עם פיטמות גירוז כולל במיסב הקרדן, אם הרכב מוגבה אז להחליף לכזה עם זוויות משופרות.
טיפולים בזמן מונעים נזקים ותקלות, כמו בכל מכונה.
אני מטפל כל 10K ק"מ , המושג תחזוקת שבר אינו מוכר לי . כל הרכבים שלי מטופלים בתחזוקה מונעת..
תכנית התחזוקה שלי כוללת החלפת שמן בסרנים\ טרנספר \גיר (אוטומט) כל 20K ק"מ . אני מניח שיהודה ירים גבה.
בנוסף, בפעם הבאה אבקש החלפת נוזל בלמים + הגה (אם לא נעשה בטיפול קודם).
נכון ל 10K האחרונים החלפתי נוזל קירור פעמיים בגלל החלפת רדיאטור.
אין ספק שלהחזיק רכב שטח זה תחביב יקר שבא (לעיתים) ע"ח דברים אחרים.
מצד שני... בשדות ובטבע אנו מכיילים את הנפש.
זה מבחינתי שווה הרבה.
ההילפה של שמן גיר כל 20 היא מוגזמת לחלוטין. מיותרת ולא נותנת לך שום דבר.
סרנים כל 20.
טרנספר כל 40. למרות שאם תחליף כל 20 לא יקרה כלום.
מסכים עם כל הנאמר.
הרכב שקניתי מטופל באדיקות אצל רמי, היה אצל הבעלים הקודם כ-12 שנה והקילומטרז׳ 280000 קילומטר. גם אני מתכנן על תחזוקה מונעת,
הרכב עבר שיפוץ גיר ב-200000 קילומטר, מתכנן לעשות שוב ב-300000.
הטרנספר הוחלף לפני 3000 קילומטר, אז מתכנן טיפול בטרנספר גם ב-300000.
חוץ מזה החלפת שמן כל 10000 קילומטר או שנה (המוקדם מבין השניים)
צמיגים (לא פחות חשוב) כל שנתיים
לגבי הנזילות, בעיה מוכרת. אחליף גומיות לחדשות, בנוסף הבעלים הזהיר אותי שחלון השמש דולף בגשם חזק, אז אנסה לטפל בניקוז בעצמי.
ולגבי הכריות, כמובן אוסיפ שירשור שמתאר את התהליך כולל תמונות ווידאו מיו טיוב.
גם שיפורים יש וגם זה דורש תכנית מסודרת כדי לא לאבד את התחתונים (לפי סדר עדיפות יורד) וגם כי גם אני מתכנן להחזיק בו שנים רבות:
- נעילות דיפרנציאל
- כננת
- גגון
- מגירות בבגז׳ (יש איבזור מהבעלים הקודם, אני חושב שאפשר לנצל יותר טוב - אבנה לעצמי, או שאקנה מסדנא)
- מערכת שמע
- מקרר
- שיפורים אסתטיים, בעיקר בפנים הרכב
ממש נהנה מהרכב, מוצא את עצמי מחפש סיבות לרדת לחניון,בסופשים מתנייד רק איתו, ירדתי איתו לשטח, והוא פשוט מושלם.
למטה תמונה של הכלה
https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.n...YQ&oe=63BB6313
הרכב נראה פגז
תתחדש!
Sent from my SM-G970U using Tapatalk