תגובה: מחשב גיימינג - מדריך למתחילים ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מיכה, עם כל הכבוד לידע שלך, אתה במקרה הטוב מסוגל להרכיב לגו של רכיבים ולא להנדס מערכת שלמה ואפילו אין לך הידע והכלים למדוד את האיכות אז תהיה קצת פחות יהיר.
לבנות מחשב מרכבים זה לא בגלל איכות אלא יותר בשביל החיסכון או לעיתים עבור נסיונות לסחוט ביצועים במקומות שיצרני הרכיבים לא תכננו את הרכיבים לכך כמו אובר קלוקינג וכו׳.
כל מני פעולות שחובבים עושים בלי להבין לרוב את מלוא המשמעות שלהם
מעניין, למה אתה חושב שחובבים לא יודעים? אתה אולי לא יודע. אני אולי לא יודע אבל סטיב מגיימר נקסוס יודע יותר ממני וממך ביחד.
לשים מאוורר 80 ממ, על מעבד 12900k עם כרטיס מסך 3090ti רק בגלל שלא טרחו לשנות שאסי מ2009...כן זה טימטום. ראית בכלל את הסרטון או שאתה ישר קופץ כמו איזה פאנבוי מתלהב? לומר שכל מוצרי דל גרועים? בהחלט לא. ראיתי עכשיו סקירה על נייד של דל שנראה פשוט מדהים. במקרה הזה הם לדעתי האישית ולא קובעת הם ממש פישלו.
אתה טוען שחברות יודעות יותר טוב? למה אתה משנה את הרכב שלך ולא נשאר עם הבולמים/קפיצים/צמיגים סטוק?
מחשב גיימינג - מדריך למתחילים ?
ראיתי את כל הסרט החובבני הזה. לא רציני.
דל עורכת בניגוד לבחור סטרס טסט ובדיקות פיזור חום.
גם איך שהוא מפרק את המארז בלי להכיר את סגנון המארזים של דל ובלי לפתוח את הספר של המוצר ( ובדל הוא מאוד מפורט) לא מוסיף לבחור כבוד כלל ועיקר.
אני משנה את הרכב שלי ומתאים אותו לשטח מפני שהיצרן שיווק אותו עם יכולות שטח מסורסות וכיוון אותו לקטגוריה של עשירים שנוסעים בכביש בעיקר. גם הרבה רכבים שמוכרים כיום כחיות שטח, יוצאים מהמפעל מסורסים גם בשל כל מיני תקנות שאני לא רוצה לפתח כאן.
אגב, כיום היצרנים גם של המחשבים וגם של הגיפים מוציאים גרסאות אקסטרים שלא חייבים לשנות.
ראה מעבדי ה K למשל
לפותח השירשור, אני מכיר מישהי שקנתה מחשב מksp שעשה לה בעיות. היא החליטה להחליף למחשב מותג במקום. היא הוסיפה כסף וקיבלה מחשב בערך 30 אחוז פחות ממה שהיה לה.
הסיבה הייתה שהשרות של ksp היה ממש גרוע ועם מחשב מוכן מהם זו בעיה ומחשב מותג מקבל תמיכה מהיבואן/יצרן ולא ksp.
מאחר ואני ממש ממליץ, עקב ריבוי חוות דעת לא טובות, לקנות מהם מחשב מוכן אז זה לא הכי רלוונטי.
במחשב מותג אתה משלם על השם, לרוב זה לא מצדיק את זה. בחברה גדולה? של מאות מחשבים? כן. אבל אתה קונה את המחשב מותג בגלל השרות ולא בגלל החומרה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ראיתי את כל הסרט החובבני הזה. לא רציני.
דל עורכת בניגוד לבחור סטרס טסט ובדיקות פיזור חום.
גם איך שהוא מפרק את המארז בלי להכיר את סגנון המארזים של דל ובלי לפתוח את הספר של המוצר ( ובדל הוא מאוד מפורט) לא מוסיף לבחור כבוד כלל ועיקר.
אני משנה את הרכב שלי ומתאים אותו לשטח מפני שהיצרן שיווק אותו עם יכולות שטח מסורסות וכיוון אותו לקטגוריה של עשירים שנוסעים בכביש בעיקר. גם הרבה רכבים שמוכרים כיום כחיות שטח, יוצאים מהמפעל מסורסים גם בשל כל מיני תקנות שאני לא רוצה לפתח כאן.
אין לי להתווכח איתך. אתה רוצה לקנות מחשב ב20 אלף שקל ולקבל ביצועים עלובים? שיהיה לך בהצלחה.
אתה חושב שהבחור חובבן? לא ממש משנה לי, הוא סתם רק אחד הערוצים הכי ידועים ביוטיוב על הסקירות שלו אבל שיהיה.
רק ברשותך תגיד שאתה מוכר כאלו, אתה בהחלט משוחד
מיכה,
תאמין לי שבדקתי לא פעם נסיונות למכור בפרוייקטים מחשבים מורכבים. כח הקניה שלי הוא מספיק גדול כך שאני עובד מול היצרנים. בין אם של המחשבים וגם של הרכיבים.
כעיקרון מותג כיום לא עולה יותר ממורכב אם מנטרלים את האחריות.
למחשב מורכב אין אחריות שכדאי לרוב המשתמשים להתעסק איתה.
אפילו הרעש שמחשב מורכב עושה לעומת השקט שבו עובד מארז של מותג מצדיק לקחת מותג.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
אין לי להתווכח איתך. אתה רוצה לקנות מחשב ב20 אלף שקל ולקבל ביצועים עלובים? שיהיה לך בהצלחה.
אתה חושב שהבחור חובבן? לא ממש משנה לי, הוא סתם רק אחד הערוצים הכי ידועים ביוטיוב על הסקירות שלו אבל שיהיה.
רק ברשותך תגיד שאתה מוכר כאלו, אתה בהחלט משוחד
בדיוק מה שטענתי מראש. שוק הגיימרים שייך ברובו לטיפוסים לא אפויים ולא פלא שאלו הגורואים שלהם.
אני ממש לא מוכר כאלו ואין לי שום אינטרס כלכלי!!!
אני עובד בשוק ה OEM וגם אז כפריסייל/ מהנדס מכירות.
בעבר עבדתי ב CMS כמנהל מוצר של שרתי דל.
אני מכיר את העולם הזה היטב אבל יכול לדבר נקי בלי פוזיציה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
בדיוק מה שטענתי מראש. שוק הגיימרים שייך ברובו לטיפוסים לא אפויים ולא פלא שאלו הגורואים שלהם.
וואו, לא חשבתי שאתה כזה מתנשא.
אין לי מילים. שיהיה לך בהצלחה. אתה פשוט אדיוט גמור בכל מה שנוגע לגיימינג וקירור/איוורור.
כבר לא דיון לגיטימי [emoji17]
אני גם גזען [emoji23]
מיכה, אפשר להתיחס ברצינות לאנשים שמתלהבים מלדים על המאוורר או כנפונים במארז?
לא אפויים
שתו מים שניכם. סה"כ היה בסדר עד המשפטים האחרונים.
זה בסדר שיהיו חילוקי דעות, רק תשמרו על השפה.
תודה
Sent from my HD1903 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אתה כנראה מבין בזה יותר מרוב החברים באתר, אבל אתה גם בא מפוזיציה.
לא צללתי למפרטים ואני לא בקיא בצרכים הספציפיים של גיימרים, אבל כמה יעלה להרכיב מחשב מקביל לאותו דל, עם אותו המפרט ואותם רכיבים ראשיים, רק בלי המדבקות והעיצוב של המותג ?
(זו לא שאלה רטורית, וכמובן שההשוואה צריכה להיות הוגנת - מחירים בארץ לשתי האפשרויות)
הרבה הרבה פחות מ20 אלף שקל והרבה יותר טוב.
הבעיה עם הדל היא כזו: המארז שלו ישן. זה אומר שיש בגוף המארז מקום רק למאוורר 80 ממ, כמו שהיו במארזים הישנים לפני יותר מ10 שנים כשהחום שהרכיבים היה נמוך יותר.
אז כדי להתגבר על זה הם עשו קומבינה. קומבינה יפה מבחינה הנדסית אבל עדיין קומבינה. בנוסף, הם שמו קירור מים של רדיאטור 120 ממ. קירור מים, כדי שיהיה אפקטיבי, בטח ובטח למעבד כזה חזק, צריך מינימום 240 ממ רדיאטור. כל מה שמתחת, עדיף קירור אוויר אבל אין מקום במארז לקירור אוויר כי גם אין מספיק כניסת אוויר. את כל זה סטיב מהסרטון מסביר בצורה ברורה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני גם גזען [emoji23]
מיכה, אפשר להתיחס ברצינות לאנשים שמתלהבים מלדים על המאוורר או כנפונים במארז?
לא אפויים
כן אפשר. זה שאתה לא אוהב/מעוניין/מתרשם מזה? זה שלך זה אתה. זה לא אחרים ולומר שגיימרים/בוני מחשבי גיימינגלא אפויים? זו התנהגות בזויה ולא מכבדת.
לי הנראות של המחשב חשובה. האם היא חשובה יותר מביצועים? לא. האם האורות נותנים לך יותר ביצועים? לא. אבל זה נחמד ולא עולה יקר.
השקעתי הרבה באורות במחשב. כולל הדפסות תלת מימד בליטופן של כל מיני דברים. למה? כי לי זה כיף. כי נחמד לי שהמקלדת, העכבר והמחשב מסונכרנים מבחינת אורות. נחמד לי שכשאני נכנס למשחק האורות משתנים (וגם כל המקרואים וההגדרות). נחמד לי שכל המקשים של המשחק מוארים לי בצורה מסויימת ככה שאני לא צריך לחפש יותר מידי על איזה מקש ללחוץ או לשים את האצבעות. לומר שזה עוזר לי לשחק טוב יותר? לא יודע, כנראה שלא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני ממש לא מוכר כאלו ואין לי שום אינטרס כלכלי!!!
אני עובד בשוק ה OEM וגם אז כפריסייל/ מהנדס מכירות.
בעבר עבדתי ב CMS כמנהל מוצר של שרתי דל.
אני מכיר את העולם הזה היטב אבל יכול לדבר נקי בלי פוזיציה
אולי.
כמו שכתבתי, אין לי דבר וחצי דבר נגד מחשבי דל. בתכל'ס (יש סדרת סרטונים של LTT על מחשבי מותג) הם לא היחידים שעושים "שטויות" ומעגלים פינות.
ההתייחסות שלי היא אך ורק למחשב הדל הספציפי הזה.
כתבת שראית את הסרטון. באמת ראית? אתה חושב שזה הגיוני לשים את הרכיבים שהם שמו במארז שהם שמו עם הקירור שהם שמו? אני שואל ברצינות. נראה לך שקירור מים AIO של 120 ממ יתן משהו? יעשה משהו? הוא גרוע מקירור אוויר! לפני 10 שנים? כן בוודאי. על מעבדים חלשים במאות אחוזים עם צריכת חשמל נמוכה בעשרות אחוזים. הם לקחו את המעבד הכי חם שיש בשוק 12900 (נדמה לי K אבל אני לא זוכר) עם הכרטיס מסך הכי חם בשוק 3090, שמו אותם במארז חנוק ושמו קירור מים של 120 ממ. מצטער, אם זו הרמה של האינטגרטורים של המחלקת גיימינג של דל - שיעברו לעשות משהו אחר. במחיר שהם דורשים, צריך לקבל בוגאטי ווירון על סטרואידים ולא את מה שהם נתנו שנראה אולי כמו בוגטי, עולה כמו בוגטי אבל יסע כמו טויוטה קורולה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
שתו מים שניכם. סה"כ היה בסדר עד המשפטים האחרונים.
זה בסדר שיהיו חילוקי דעות, רק תשמרו על השפה.
תודה
Sent from my HD1903 using Tapatalk
התכוונתי להדיוט גמור, לא אידיוט, טעות בניסוח.
לבנות מחשב גיימיניג, כזה שמוציא את המקסימום שאפשר מבלי להכנס לTHERMAL THROTTELING, בעיות חום וכדומה - זה לא פשוט. צריך לדעת הרבה וצריךל עשות המון בדיקות.
לומר שגיימרים הם לא אפויים? זה זילזול. גיימינג היום זה כמו רכבי מרוץ, מביאים את המחשב לטופ שרק אפשר. מה שהיום נמצא בגיימינג מחר יהיה בMAIN STREAM. בדיוק כמו רכבי מרוץ.
לזלזל בזה... טוב את דעתי הבעתי.
אני לא מתמצא בתחום הגיימינג.
1. לגבי השאלה המקורית שבפתיחת השרשור, לא צויין תקציב. יש מדי פעם מבצעים טובים על מחשבים ניידים המתוארים כמחשבי גיימינג. אם יש צג חיצוני בביית, אולי זה יכול להיות פתרון לא רע לצרכים שהועלו. אני רואה כאלו בפחות מ-6000 שח. רלוונטי?
2. הדיון מבחינתי מעניין ואני לומד ממנו. מיכה, לדעתי פירטת יפה והוספת הרבה מידע שממנו ניתן ללמוד. בועז, הצגת את הצד השני, פתרון מוכן מראש של יצרן רציני. אל תיגררו לויכוח לא ענייני... עדיף להישאר עם עובדות וכיווני פיתרון מגוונים ולגיטימיים....
נשלח מהנייד
כן, נעלמתי, סליחה,
והמון תודה על המידע המפורט !
אני מבין שהסיכוי להשיג הכל כולל הכל ב 5000 לא קיים ?...
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
אתה יכול גם ב 5000 להשיג, הכל עניין של פשרות, למשחקים שציינת יספיק, אם תרצה אשמח לעזור לך.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
JustDoB
כן, נעלמתי, סליחה,
והמון תודה על המידע המפורט !
אני מבין שהסיכוי להשיג הכל כולל הכל ב 5000 לא קיים ?...
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
בטח שקיים! מי אמר שלא?
יש מגוון רחב של מוצרים ורכיבים. השאלה היא מה אתה רוצה, מה אתה משחק ועל מה אתה מתפשר.
מחשב כמו שבועז נתן, על הנייר - הטופ שבטופ. הבעיה היא שהמחשב הספציפי הזה לא בנוי טוב.
דבר איתי בפרטי/טלפון/וואטסאפ/מסנג'ר או אפילו פה אם אתה רוצה ואני אסביר לך מה התהליך חשיבה שלי בבחירת רכיבים. אני אפילו לא מדבר על דגמים ספציפיים. אלא על מה לבחור שיהיה במחשב ואחר כך איפה מחפשים את הדילים הכי משתלמים, מה האסטרטגיה יכולה להיות וכדומה.
לי לקח 3 חודשים להחליט איזה מחשב אני רוצה ובנינו - עשיתי טעות עם הלוח אם. קניתי לא את הטופ אבל בתחתית של הטופ (צ'יפסט Z, תמיכה מובנית בBT ובWIFI) ואני מודה שעשיתי טעות. כי אז ידעתי X והיום אני יודע יותר.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
אני לא מתמצא בתחום הגיימינג.
1. לגבי השאלה המקורית שבפתיחת השרשור, לא צויין תקציב. יש מדי פעם מבצעים טובים על מחשבים ניידים המתוארים כמחשבי גיימינג. אם יש צג חיצוני בביית, אולי זה יכול להיות פתרון לא רע לצרכים שהועלו. אני רואה כאלו בפחות מ-6000 שח. רלוונטי?
2. הדיון מבחינתי מעניין ואני לומד ממנו. מיכה, לדעתי פירטת יפה והוספת הרבה מידע שממנו ניתן ללמוד. בועז, הצגת את הצד השני, פתרון מוכן מראש של יצרן רציני. אל תיגררו לויכוח לא ענייני... עדיף להישאר עם עובדות וכיווני פיתרון מגוונים ולגיטימיים....
נשלח מהנייד
מחשב נייד גיימינג... אם אתה לא חייב את הניידות - לא כדאי. הוא פשוט חלש יותר, יותר בעיות חום וכדי לשחק במצב גיימינג נורמלי, אתה מאבד המון סוללה בדרך מה שאומר שאתה צריך לשחק כשהוא מחובר לחשמל.
התפזרתם לגמרי
אין צורך במותג, ואין צורך במפרט כזה
ההבדלים למשתמש הם זניחים מעל רמה מסויימת.
כנס לאתר של אייבורי או KSP ותבחר את החבילה הכי קרובה למפרט הזה:
מעבד i7 או i9
זכרון 16 ג׳
כרטיס מסך בעל זכרון פנימי 8 ג (חשוב, זה הגיימינג למעשה)
לוח אם הם מתאימים, וגם מארז עם ספק כח מינ׳ 600
דיסק טרה ssd או הטכנולוגיה החדשה המקבילה. (יש משהו מהיר יותר היום)
זה הכל, אל תשתגע, באמת שאין צורך.
אני לא ממליץ לקנות בKSP מחשב מורכב שלהם. מבחינת חומרה - כלומר רכיבים, אין בעיה. אני קונה את כה רכיבים שלי מKSP. זה יחסית קרוב לבית ומחירים טובים שמתחרים במחירי אמזון. לדברים קצת יותר יקרים יש חנות שאני קונה ממנה אבל לדברים מהירים שאני רוצה מייד - KSP.
הבעיה היא שיותר מלקוח אחד מתלונן על השרות הגרוע של התיקונים שלהם. אני לא אומר שזה בכל סניף אבל יש מספיק חנויות וטכנאים טובים ומוכשרים שיכולים לבנות מחשבים ושנותנים תמיכה יותר טובה.