לגבי כל הדיון לגבי גז, רק רוצה להסב את תשומת לב החברים לכך שזה לא רלוונטי לפותח השרשור, הנה ציטוט מהודעת הפתיחה:
Printable View
בניין של צדיקים, ומסביבם סדום ...
"ולא דיברנו על כלים בני 15, הוא שאל על כלי 2017."
2017 לאחר הקנייה ועוד 4 שנים הוא בן 10....לזה התכוונתי, בראייה עתידית, במכירה.
אבל עזוב, התעייפתי מהפוסט הזה, יש פה עוד דברים שפורשו אחרת לגמרי ממה שהתכוונתי, כנראה משהו בפורמט הזה, כמו האי הבנות בוואטסאפ.
לא השתכנעתי אחרת, ואני עדיין חושב (בתמציתיות הפעם) שלהחליף רכב עקב עליית מחירי הדלק לגראנד צ'ירוקי שייסע 65 ק"מ ביום + טיולים זה החלטה לא נכונה, בעיקר עקב אחזקה יקרה (כולל דלק).
בהצלחה.
- - - Updated - - -
כן אבל בגראנד זה ביתר שאת...
(-:
זהו, ברחתי מפה.
היי,
אני עם לימיטד שנתון 2017, ממוגן עם מתלי אוויר. לפני כמה שבועות עלינו את מעלה נוח בלי שום דרמות ולדעתי למאפייני השימוש שלך (דומים מאוד לשלי) הרכב מתאים מאוד. כמובן שנדרשת החלפת צמיגים, הגבהה ורצוי גם מיגונים.
לגבי הקנייה, היה קשה למצוא ולא היה זול, מקווה שזה יהיה נכון גם כשאמכור...
מתן
כל רכבי השטח נסחרים עכשיו במחירים הזויים. הרבה מעל למחירון.
ככל שזה נוגע לרכבי 4X4, המחירון היום הוא אפילו לא המלצה. בקושי שלב אחד באבולוציה מעל לנייר טואלט....
לגבי גרנד צ'רוקי WK2
פחות מרווח מפאג'רו, אבל מרגיש הרבה יותר מודרני ומעודן ומלוטש.
בכביש היתרון שלו חד-משמעי (מתחת ללוגו ולמנוע של Jeep זה מרצדס E קלאס. עם כל מה שמשתמע).
בשטח יש יתרונות וחסרונות.
כעקרון זה עובד מאוד דומה לפאג'רו - ארבעה מתלים נפרדים עם מהלך קצרצר מתחת לאין-שילדה, גלגלים באויר מעל כל מהמורה מזדמנת
אבל בקרת המשיכה שלו טובה משמעותית מזו של מיצובישי והעבירות בפועל מצוינת.
מצד שני - המון פלסטיק פגיע מסביב. חובה להגביה ולמגן, חשוב גם להחליף לצמיגים עמידים יותר. חשוב מאוד לבנות משהו שיגן על הרדיאטור מפגיעת הפגוש הקדמי - סתם מכה קלה בכניסה לדיונה עלולה לחסל לכם רדיאטור ואז המנוע יתחמם מיד ותצטרכו גרירה.
מי שלא מפחד מחריגה מהמידות המותרות, ישמח לגלות שג'נטים 17 עם צמיגים 245/75 מרנגלר ספורט או 255/75 מרוביקון אירופאי, עושים לו רק טוב בשטח.
סה"כ אוטו מאוד נעים ומפנק. בסעיף האמינות, חשוב לזכור שזה כבר שייך לקטגוריית המפלצת המוצצת. יש כאלה שנשבעים באמא'שלהם שהוא אמין לחלוטין, אבל מה שבטוח זה שאף אחד לא רוצה להיקלע לסיטואציה של תקלות, כי זה יהיה יקר.
מומלץ בחום להיזהר מהדגמים עם מערכות הבטיחות האקטיביות שמבוססות על הרדאר/מצלמה המטופשת בפגוש הקדמי. היא תישבר במוקדם או במאוחר, וכשהיא תישבר, תצטרכו לשבת ולקחת הרבה אוויר כשתשמעו כמה היא עולה (חמש ספרות, עם קידומת בחצי הדרך לשש ספרות) - ולקוות שיש לכם ביטוח טוב.....
אישית אני מאוד נהנה כשאני מקבל אחד כזה להוביל קבוצה של המועדון.... אם כי תמיד מודאג לא לפגוע בפלסטיקים.
לגבי צריכת דלק.... אפשר לראות 8-9 ק"מ לליטר בנזין בבינעירוני רגוע ואם אתם נוהגים כמו סבתות אולי אפילו 10. אבל איך שלא תהפכו את זה, הממוצע יהיה תמיד סביב 6-6.5 ק"מ/ליטר. לא בדיוק מציאה למי שמחפש לחסוך דלק.
הצריכת דלק הזאת נכונה גם לגרנדים שנוסעים על סולר?
- - - Updated - - -
כמה זה בעייתי לקנות גראנד צ'ירוקי דיזל עם קילומטראז' גבוה?
הדבר הנכון יהיה לקנות רכב לנסיעות היומיומיות
כפי שאני רואה זאת, ההבדל בעלויות השוטפות יהיה זניח אם בכלל.
השאלה היותר חשובה האם הפאגרו הקצר בהסתכלות עתידית לא קטן מדי ואז זה שיקול לעבור לגרנד שירוקי מבית טוב.
אם הקוטן של הפאגרו הקצר אינו מגביל מצד אחד ומצבו טוב מצד שני, אז מה הסיבה להחלפה?
Asaf-a
אסף.א
תודה לכולם על כל התגובות המועילות.
כפי שציינתי הסבה לגז אינה אופציה מבחינתי. בראיה עתידית, הפאג'רו הקצר יהיה קצר מדי אבל משתמע שגם האמינות של הצ'ירוקי עשויה, לרוב, להיות נמוכה יותר.
לעת עתה החלטתי להשאר עם הפאג'רו הקצר שאני אוהב, בעיקר כי תוספת התשלום על ההחלפה תתקזז כנראה עם החסכון בעלות הדלק במשך שנים בודדות. כשאצטרך את המקום הנוסף אבחן אם צ'ירוקי יכול להיות חלופה ראויה, מפנקת במחיר דומה או נמוך יותר (משל פאג'רו ארוך מאותו שנתון).
תודה!
מה קורה
אני אולי קצת באיחור- אבל אני יכול לומר לך בצער רב שאם אתה מטייל בצורה רצינית, גראנד חדש אינו בהכרח הרכב בשבילך.
אחד החבר'ה אצלנו ביצע חישוב דומה - והחליט להצטייד בWK2 - במחשבה שזה ג'יפ, בניה ראויה של הרכב תניב תוצאות יפות, יש לרכב LOW והכול יהיה בסדר. זה לא איזה קקה.
וכמובן שהרכב נבנה כהלכה וכדת וכדין. השנה האחרונה לא היתה שנה שאני מגדיר כשנה קשה - כן היה מעלה רמון, ציר המוסכים, מצלעות, עשוש ורדית- הדברים הטובים הרגילים. כעת לקראת סוף עונת הטיולים כולנו נכנסים לישורי קו - והרכב שלו פשוט נהיה סמרטוט. בדיוק ישבנו על ישורי קו, אצלו הרכב ממש מתפרק. כולל שלדה. אני לא אומר בהכרח שכולם עושים עשוש ורדית, אבל הממצאים והעלויות רחוקים מלהיות מה שאני חווה בסוף עונה.
קובץ מצורף 138193
ריתוך שילדה?
פרוק והרכבת מושבים ושטיחים?
זרחן?
מה קרה לו?
קפץ מורדית/רמון הישר למטה?
איזה שנה האוטו?