-
תגובה: שיפוץ בולמים, האם חייבים לשפץ את שניהם?
לאחרונה שלחתי לשיפוץ 2 בולמים שלא נזלו, אבל עבר המון זמן מהשיפוץ האחרון.
כמה שנים.
הסיבה לבדיקה הייתה בכלל בושינג בלוי.
למרות שזה אמור להיות מובן מאליו, עדיין היה מפתיע (שוב) איזה הבדל יש בין בולם חדש (מחודש במקרה הזה), מול בולם עייף.
הדעיכה של הבולמים איטית והדרגתית ואנחנו מתרגלים לפיחות הזוחל בירידת איכות השיכוך.
וקשה לשים לב לירידה באיכות השיכוך, להבדיל משינוי מיידי משמעותי שבולט.
-
יונתן,
כל הדיון פה חצי תאורטי, כתבתי כבר קודם שברוב המקרים, ולו רק בגלל השיקול הכלכלי והבלבול מוח, לדעתי, נכון לשפץ את שניהם.
כתבתי במפורש, שזה מה שאני עשיתי עד היום.
פתחתי את הדיון אחרי שבעל מקצוע, שעושה שיפוץ בולמים, התעקש, שתמיד צריך לשפץ את שניהם.
ולראיה, גם פה, היו שאמרו שתמיד צריך לשפץ בזוג.
אני לא חושב שבולם שעשה 100000 ק"מ השמן שלו כמו של חדש. השאלה המעניינת היא מה מצבו ב 10 או 20 אלף?
אני חושב שגם חנן וגם יואב הדגישו, מההתחלה את השיקול של המרחק שהבולם עשה, ואני מסכים איתם.
מבחינתי, כל הסיבה לדיון הייתה שאנשים יבינו את השיקולים ( ולא יחליפו אוטמטית).
לגופו של עניין, אצלי המקרה ממש קל ופשוט, הבולמים עשו כבר 60K (ולמעלה מ 6 שנים), אין בכלל ספק שצריך לשפץ את שניהם.
-
ב 6 שנים ברור שאין שאלה.
אבל זה לא 'אוטומטית' בכל גיל ובכל קילומטרז'.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
אם הייתי מתחבט בשאלה הזאת, הייתי מפרק את שניהם והולך איתם פיזית לאאוטבק. אני סתם זורק את השם שלהם כי יש להם ציוד בדיקה, ובחור בשם איתי (מקווה שהוא עדיין) שלפחות בזמנו, היה לו המון סבלנות, להסביר ולהראות לי את ה"מעבדת בולמים" שלהם (פינה אחת במתחם).
משפץ אחד ואז בודק את ההבדלים בין שניהם על המכונה. אם לאספיר יש ציוד דומה, אז אפשר גם אצלהם. פשוט לא מכיר אותם וכמה הם יסכימו.
-
זיו, איפה אתה משפץ?
אאוטבק, אספיר, אביתר- כולם מצויינים.
עכשיו בהערת אגב - אם לא צריך להחליף חלקים ואם לא צריך דינמומטר (ולמה צריך דינמומטר? מחליפים שמן לא משנים את הכיול) - קל מאוד לשפץ לבד. ה2" הם היוצא דופן כי הראש מתחבר עם מין טבעת קפיצית וטיפה קשה יותם לפרק ולהרכיב בלי מיומנות.
אבל את הדגמים האחרים- אני כותב מנסיון מי שזוכר לפני 15 שנה פתחתי וסגרתי לא מעט פוקסים - זה קל אם יש מלחציים וכלים בסיסיים. רק צריך לשמור מאוד על סדר ונקיון.
יש ביוטיוב כמה וכמה סרטונים שתוכלו להתרשם.
אסף.
-
האמת ששקלתי והסתכלתי על זה.
אבל יש כמה כלים מיוחדים וצריך להתעסק עם גז בלחצים גבוהים.....
בשביל פעם ב 6 שנים, בכלל לא בטוח שתהיה הפעם הבאה.
השיסתום המקורי נעשה ע"י איתי שעבד בהמתלם, ומחיר הקניה כלל כיוונים ( הפירוקים ההרכבות והשינוע, עלי) .
את השיפוצים עשיתי באספיר, ואני מרוצה מהעבודה והשרות.
אבל המחירים בארץ מוציאים את החשק....
הסופית של הפוקס (eyelet) עשויה מאלומיניום, המחיר בארץ, מעל 300 שח, בחול, 20-22 דולר, שלושה ימים, ויש לך את זה בבית.
-
אני חושב (לא בטוח) שלדגם הזה לא צריך שום כלי מיוחד. אתה לא פורק שסתום גז כי זאת קפסולה מעל הבוכנה. גם אם כן זה סה״כ סיכה שפותחים איתה ונטיל ואחרי כן ללכת לאספיר למלא גז...
אסף.
-
תחפש הוראות שיפוץ כתובות לדגם ifp.
אסף.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני חושב (לא בטוח) שלדגם הזה לא צריך שום כלי מיוחד. אתה לא פורק שסתום גז כי זאת קפסולה מעל הבוכנה. גם אם כן זה סה״כ סיכה שפותחים איתה ונטיל ואחרי כן ללכת לאספיר למלא גז...
אסף.
אסף,
קח אתגר, איך מפרקים ( וסוגרים) eyelet מבלי לפגוע במוט???
-
מלחציים עם מגן פלסטיק / אלומיניום רך / נחושת.
ותשומת לב לא לתת למוט להסתובב.
אסף.
-
1 קבצים מצורפים
לא מסובך,
מייצר מתקן לקיבוע המוט
משהו בסגנון כזה עם חתך באמצע ע"מ להרכיב משני צידי המוט
קובץ מצורף 138141
מזיז את הבאמפסטופ למעלה
מחבר את המתקן לחלק התחתון ביותר של המוט,
ככה שגם אם פגעת/שרטת את המוט בסגירה מלאה לא יקרה דבר.
לוחץ אותו עם פרס/מלחציים,
מחמם את הeyelet כדי להמיס את הלוקטייט
ומפרק.
-
1 קבצים מצורפים
עריכה לתגובה הקודמת:
בפוקסים שאני מכיר יש באמפסטופ
קובץ מצורף 138142
ומשטוט קצר באמזון,
מסתבר שלא לכל הפוקסים יש באמפסטופ..
-
הסתכלתי עכשיו על הכלים הדרושים - וצריך לבולם הזה באמת מחט ארוכה כדי למלא את החנקן - כאמור... הולכים לאספיר למלא.
לגבי פתיחה של הבוכנה - עם הטבעת הקפיצית זה באמת דורש יותר מיומנות מאשר הבולמים האחרים עם הסגירה המתברגת.
אז אחרי מחיר של סט אטמים ב13$ + משלוח + שמן + תשלום על מילוי חנקן.... ועם הסיכון לקרוע אטם או לדפוק את המכסה בגלל חוסר מיומנות.... כמה עולה לתת לשיפוץ?
דווקא הבולמים היקרים יותר - נראה שקל יותר לשפץ.
אסף.
-
[QUOTE=הכוכב הכחול;988983]לא מסובך,
מייצר מתקן לקיבוע המוט
משהו בסגנון כזה עם חתך באמצע ע"מ להרכיב משני צידי המוט
קובץ מצורף 138141
מזיז את הבאמפסטופ למעלה
מחבר את המתקן לחלק התחתון ביותר של המוט,
ככה שגם אם פגעת/שרטת את המוט בסגירה מלאה לא יקרה דבר.
לוחץ אותו עם פרס/מלחציים,
מחמם את הeyelet כדי להמיס את הלוקטייט
ומפרק.
[/QUOTEנכון, אסף חי בעולם האידיאלי \ תאורטי :-)
לוקחים בלוק אלומיניום, עושים חור בקוטר של המוט, ואז חוצים את הבלוק.
בגלל העובי של המסור ( שאיתו חוצים) מקבלים שני בלוקים, כל אחד עם קצת פחות מחצי קוטר של המוט, ואת זה סוגרים במלחציים.
ואסף הביא דוגמא לאיזה מחט ארוכה, ומי אמר שאספיר מוכנים רק למלא גז? וכמה זה עולה? וזה כבר אומר משלוח הלוך וחזור....
בקיצור, בחנתי, ראיתי, ולא ואישית, לא השתכנעתי להתעסק עם זה.
דרך אגב, אפילו פעולה בסיסית של הכנסת \ הוצאת בושינג, פעולה שמצריכה פרס, לא לכל אחד יש פרס בבית.
-
זה חד משמעית לא לכל אחד ובטח לא למי שלא מחזיק כלי עבודה או ערוך לתקלות.
אסף.
-
אסף,
מאחר והדיון פה מוצה, ואני לא רוצה לחרב לך את השרשור על הרכב הבלתי שביר שלך, אז אני אנצל את השרשור הזה -
אם אתה לא מנצל את האפשרות של כיול "אישי" של הפוקס (והולך על כיול "מדף"), אז למה בכלל לקנות פוקס ולא איזה מונוטיוב טוב אחר (בילשטיין)?
אני מאמין שכל היצרנים ברמה הזו מכירים את הרכבים ויודעים לכוון את הבולמים בהתאם.
איזה הבדל מהותי, מבחינת איכות נסיעה, יש בין FOX 2.0 לבילשטיין B8 (5100)?
בלפחות 30% יותר זול, אתה מקבל בולם פלדה הרבה יותר חסון ואמיד (וזה לפני להביא בולמים לבד ולשלם שליש ).
וכן, אני מכיר את הסיפור על הגוף אלומיניום והפיזור חום היותר טוב שלו, לא בטוח שאנחנו מרגישים את ההבדל.
-
[/QUOTE
דרך אגב, אפילו פעולה בסיסית של הכנסת \ הוצאת בושינג, פעולה שמצריכה פרס, לא לכל אחד יש פרס בבית.[/QUOTE]
לא חייבים פרס, יש כלים ייעודיים פשוטים לשליפה/הכנסת בושינג, ואפשר גם לייצר כלי כזה די בקלות
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אסף,
מאחר והדיון פה מוצה, ואני לא רוצה לחרב לך את השרשור על הרכב הבלתי שביר שלך, אז אני אנצל את השרשור הזה -
אם אתה לא מנצל את האפשרות של כיול "אישי" של הפוקס (והולך על כיול "מדף"), אז למה בכלל לקנות פוקס ולא איזה מונוטיוב טוב אחר (בילשטיין)?
אני מאמין שכל היצרנים ברמה הזו מכירים את הרכבים ויודעים לכוון את הבולמים בהתאם.
איזה הבדל מהותי, מבחינת איכות נסיעה, יש בין FOX 2.0 לבילשטיין B8 (5100)?
בלפחות 30% יותר זול, אתה מקבל בולם פלדה הרבה יותר חסון ואמיד (וזה לפני להביא בולמים לבד ולשלם שליש ).
וכן, אני מכיר את הסיפור על הגוף אלומיניום והפיזור חום היותר טוב שלו, לא בטוח שאנחנו מרגישים את ההבדל.
הפוקס בולם עם שטח בוכנה יותר גדול, מוט יותר עבה, וגוף אלומיניום שמן יותר. זה באמת לא משנה למי שלא נוסע מהר לאורך זמן, ואם אני לא טועה זה לא באמת לא הסגנון שלך (?). אתה יכול להסתפק גם בטווין טיוב באיכות טובה.
-
וחזרה לשאלה המקורית, ולאבחנה של חנן שאם אחד נוזל השני בדרך.
יש הבדלים בין הצדדים, בעיקר בסרן אחורי. בדרך כלל בולם אחד נמצא ליד האגזוז החם והשני לא. ויש כלי רכב שבהם בולם אחורי אחד יושב לפני הסרן ואחד אחרי, כלומר רמת החשיפה ללכלוך ואבנים שונה.