תגובה: בגי'ה - מה זה NFT ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מה העניין עם הקוף ?
זה חוזר פה כמה פעמים כבר.
זיו. ה db משנה כנראה כי הוא לא נמצא פיסית אצל גוף אחד כמו היום.
לגבי הקופים ראה: https://m.ynet.co.il/Articles/60881640
לגבי הרעיון של התחליף למניות, לא צריך NFT שמזהה משהו ספציפי אחד אלא אסימון קריפטו כללי, ואכן לפני שלוש או ארבע שנים היה הייפ של כל מיני חברות קיקיוניות שיצרו ומכרו אסימונים כאלו כתחליף למניות של עצמם. ההייפ הזה ירד אחרי שרוב האסימונים האלו ירדו לערך אפס.
שלא נדע ....
מצטער ששאלתי.
על זה נאמר אל תשאל שאלות שאתה לא רוצה לשמוע את התשובה עליהן.
מבחינתי אם אין בזה ברגים זה לא קיים.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
זה הכל נורמות חברתיות, בדיוק כמו שלנד קרוזר בן 15 עם 400 אלף ק"מ נמכר ב100 אלף ש"ח, פשוט כי ככה זה הסטנדרט הנהוג.
פספסת את הנקודה... :)
אפילו ב NFT לא תמצא היום קרוזר 2007 ב 100,000 ש"ח.
אני מנסה להשפיע על השוק, אל תהרוס לי [emoji6]
אגב כשאני חושב על שימוש לעולם שלנו, אם המדינה הייתה מחליטה שלא בא לה לנהל את רישום הבעלות של הרכבים, אז NFT שמסמן בעלות על רכב מסויים היה הגיוני.
אתה נורמלי? בלי שליטה על רישום הרכבים המדינה תפסיד כספי מיסים.
אבל הרעיון שלך ברור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
אגב כשאני חושב על שימוש לעולם שלנו, אם המדינה הייתה מחליטה שלא בא לה לנהל את רישום הבעלות של הרכבים, אז NFT שמסמן בעלות על רכב מסויים היה הגיוני.
אלו שתי שאלות לגמרי שונות, שהרבה נוטים לבלבל -
מי עושה?לעומת, איך עושה?
נגיד שהמדינה מחליטה שלא בא לא לנהל את רישום הבעלות, אז יש שתי בררות, או שפשוט לא מנהלים רישום כזה (בדיוק כמו שאף אחד לא מנהל רישום ארצי על הרבה סוגי רכוש אחרים), או שהמדינה מפריטה את השרות לאיזה חברה \ יזם.
אם המדינה מחליטה שבכל זאת צריך לנהל רשום כזה, אז לא משנה אם זה המדינה או איזה חברה\ יזם, בכל מקרה מישהו צריך לקחת החלטה איך לפתור את האתגר הזה.
ופתרון מבוזר, מבוסס בלוקצ'ין \ NFT, יקר ומסובך מהפתרונות הקיימים.
ולכן NFT נשאר אפיזודה, ומי שבאמת צריך לנהל מערכות מידע ולנהל מידע, לא בוחר ב NFT.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
לגבי הקופים ראה:
https://m.ynet.co.il/Articles/60881640
לגבי הרעיון של התחליף למניות, לא צריך NFT שמזהה משהו ספציפי אחד אלא אסימון קריפטו כללי, ואכן לפני שלוש או ארבע שנים היה הייפ של כל מיני חברות קיקיוניות שיצרו ומכרו אסימונים כאלו כתחליף למניות של עצמם. ההייפ הזה ירד אחרי שרוב האסימונים האלו ירדו לערך אפס.
אני לא מדבר על תחליף למניות (טוקן בעלות) אלא על הוכחת בעלות על מניות, אותן מניות שהונפקו לפני שנים.
גילוי נאות - אני עו"ד שמתמחה ברגולציה פיננסית, אני מבין מעט מאוד בטכנולוגיה והרבה מאוד בבירוקרטיה ורגולציה.
לNFT יש יכולת טכנולוגית להציע אלטרנטיביות פיננסיות אמיתיות ומעניינות, הן לטובת נוחות השימוש והן לטובת ייעול הרגולציה.
האם זה יתפתח בכיוון הזה? לא בטוח
מה שכן בטוח הוא שגופים גדולים, מכובדים ומחושבים מתחילים להכנס לעולם הקריפטו ואף יוצרים ETF שמחקים מטבעות באישור הרגולטורים במדינות שונות בעולם. הקריפטו לפעמים מסווג כסחורה, לפעמים כמניה ולפעמים כמטבע. מה שבטוח הוא שכבר לא ניתן להתעלם ממנו ולחכות שיחלוף.
זה אותו הדיון שעשו לגבי ביטקוין לפני 10 שנים.
עד היום אף אחד עדיין לא יודע בשביל מה ביטקוין טוב, ועדיין יש לא מעט שעשו ממנו הרבה מאוד כסף.
תחליטו אם אתם רוצים להיות אלא שמחפשים היום את ההזדמנויות שמגיעות עם NFT (לא בטוח שתמצאו, אבל לפחות תחפשו) או שתהיו מאלה שעוד עשר שנים ידפקו את הראש בקיר.
או במילים אחרות, פחות חשוב להבין בשביל מה זה טוב. יותר חשוב להבין איך עושים מזה כסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dorbh
אני לא מדבר על תחליף למניות (טוקן בעלות) אלא על הוכחת בעלות על מניות, אותן מניות שהונפקו לפני שנים.
למה שיהיה לי איכפת לגבי מניות מסויימות אלא אם זה לצורך אספנות?
כשאני מחזיק מניות של חברה X אז מה שחשוב זו הכמות (והסוג), לא זהות של מנייה בודדת.
כך לגבי שקלים שיש לי בחשבון, מה שחשוב זו הכמות ולא הזהות של השקל הבודד. כשאני עושה העברה בנקאית אז נרשמת טרנזקציה של העברה של כמות X שקלים מחשבון A לחשבון B.
אותו הדבר לגבי ביטקויין. לביטקויין (או הייצוג המינימאלי שלו שנקרא סאטושי - 10e-9 ביטקויין) הבודד אין זהות. הוא קיים במסגרת רישום טרנזקציות של העברת כמות בין ארנקים כשהרישום הזה קיים בבלוקצ'יין.
NFT לעומת זאת מציין בעלות על דבר מסויים, למשל קובץ דיגיטלי של ציור של קוף מסויים. הוא חסר תחליף, כלומר יחודי.
חוק המדינה לא מתייחס לNFT לכן בעלות על NFT לא בהכרח משמעותה בעלות על זכויות יוצרים.
הקריפטו אולי לא הולך להיעלם אך הוא סוג נכס מסוכן. התקופה האחרונה מוכיחה שכשכל השוק יורד, גם הקריפטו יורד. ההיסטוריה שלו קצרה מידי וקופצנית מידי מכדי שאפשר יהיה להניח בביטחון שלאורך שנים הוא יעלה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
NFT לעומת זאת מציין בעלות על דבר מסויים, למשל קובץ דיגיטלי של ציור של קוף מסויים. הוא חסר תחליף, כלומר יחודי.
מה ההבדל בין הקובץ של הקוף ששמור אי שם במחשבו או חשבונו של הבעלים המתועד בבלוקצ׳יין, לבין העותק הזהה בינארית של אותו הקובץ שנמצא אצלי ? מה עושה את העותק ההוא ייחודי ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Juv
זה אותו הדיון שעשו לגבי ביטקוין לפני 10 שנים.
עד היום אף אחד עדיין לא יודע בשביל מה ביטקוין טוב, ועדיין יש לא מעט שעשו ממנו הרבה מאוד כסף.
תחליטו אם אתם רוצים להיות אלא שמחפשים היום את ההזדמנויות שמגיעות עם NFT (לא בטוח שתמצאו, אבל לפחות תחפשו) או שתהיו מאלה שעוד עשר שנים ידפקו את הראש בקיר.
או במילים אחרות, פחות חשוב להבין בשביל מה זה טוב. יותר חשוב להבין איך עושים מזה כסף.
לא השקעתי בביטקויו לפני עשר שנים
ואני לא דופק את הראש בקיר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
מה ההבדל בין הקובץ של הקוף ששמור אי שם במחשבו או חשבונו של הבעלים המתועד בבלוקצ׳יין, לבין העותק הזהה בינארית של אותו הקובץ שנמצא אצלי ? מה עושה את העותק ההוא ייחודי ?
אין שום הבדל. זה רק כאילו נתנו לך פתק שיש לך את העותק האורגינלי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
אין שום הבדל. זה רק כאילו נתנו לך פתק שיש לך את העותק האורגינלי.
אפילו זה לא.
זה רק פתק שיש לך זכויות על העותק האורגינלי, לא הוא עצמו .
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
יופי, אז נניח שיש לי נכס דיגיטלי אורגינל, נניח התמונה הזו, איך NFT עוזר לי להוכיח שזה שלי ?
ומה מזה בכלל שלי אחרי שהתמונה עלתה למרחב הציבורי באינטרטנט ?
מה יש לי יותר מאשר לכל אחד אחר ?https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6cf54c74b2.jpg
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
יש לך HASH ארוך ומגניב !
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר אלוני
"במקרה" , רגע אחרי שהוא חתם עם איזה חברה בתחום ה NFT...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר אלוני
השמועות אומרות. שזאת שיטה שלו להלבין כסף שחור..
Sent from my SM-G960F using Tapatalk