ריזיקה שכל אחד צריך לחשוב עליה במקרה כזה, במעמד הקנייה.
הבעיה החריפה יותר אצלינו היא ניתוק המחירון מהשווי האמיתי. זה כבר מתחיל להיות בעיה רצינית.
במקרה של גניבה או טוטלוס, אפשר להפסיד הרבה מאוד כסף.
התחביב שלנו מתחיל להיות יקר מאוד.
Printable View
ריזיקה שכל אחד צריך לחשוב עליה במקרה כזה, במעמד הקנייה.
הבעיה החריפה יותר אצלינו היא ניתוק המחירון מהשווי האמיתי. זה כבר מתחיל להיות בעיה רצינית.
במקרה של גניבה או טוטלוס, אפשר להפסיד הרבה מאוד כסף.
התחביב שלנו מתחיל להיות יקר מאוד.
התחביב תמיד היה יקר מאד.
רוצה מחיר השקעה, תביא שמאי ותבטח לפי ההערכה שלו
Sent from my HD1903 using Tapatalk
עזוב השקעה (תוספות)
מחיר מחירון בסיסי מנותק לגמרי
שמאי יעריך קרוב למחיר השוק?
שמאי יעריך כמה שתגיד לו.
הפרמייה בהתאם.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מתאים לי
לשלם עוד כמה מאות בשנה ולישון בשקט, שלא ייעלמו לי 50-100k במקרה של גניבה.
אבדוק את האפשרות ברכב הבא.
למישהו יש פרטים של שמאי? או שזה חייב להיות מטעם הביטוח?
אני פניתי לסוכן ביטוח ואמרתי לו שרכב משופר ואני רוצה לבטח את השיפורים.
ביטחתי עוד 11 אלף בערך.
עולה לי 400 שח בשנה.
זה עדיין נמוך משווי ראלי. אבל זה כבר קרוב יותר
לי זה נשמע כמו רכב שלא כדאי לעשות לו מקיף, ובטח שלא להפעיל אותו. על אחת וכמה בתאונה "קלה".
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
לא ישן טוב בלילה בלי מקיף
כל רכב, בוודאי ברמות מחירים האלו.
מהרכב הספציפי הזה ירדתי. מסובך מידי וגדול עליי כל החקירות.
אני רק יכול לספר שמישהו נכנס ברכב שלי, תאונה די קלה.
בא שמאי שאל אותי אם אני רוצה להוריד את הרכב מהכביש או לתקן, באותו זמן דווקא הסתדר לי להפטר ממנו.
תוך פחות מ 24 שעות מאז שהגרר לקח אותו כבר ראיתי אותו בתיקון בכפר אצל הבני דודים..
חברות הביטוח מוכנות לקבל רק הערכת שווי רכב של לוי יצחק (הכוונה לחוות דעת פרטנית לרכב כזה או אחר ובעיקר לרכבים ביבוא אישי)
אפשרות נוספת היא לבטח את האיבזור/ השיפורים הנוספים על בסיס הצגת הקבלות של השיפורים והאיבזורים שהותקנו ברכב - אם אין קבלות אז חוות דעת של לוי יצחק.
במידה מסויימת כשמדובר בחוות דעת פרטית של לוי יצחק וכשאין קבלות אז ניתן רק על בסיס אמירה (שאין דרך לאמת אותה בלי לפרק את הרכב) לבטח שיפורים כמו נעילת דיפ',ציריות מחוזקות, יחי העברה בסרנים, טרנספר מחוזק ושונה וכו'.
אני ממליץ חד משמעית לעל בעל רנגלר משופר לבטח את כל השיפורים בסכום ביטוח גבוה ככל האפשר במיוחד כשמדובר ברכבים משנתונים ישנים יותר שאז הפער בין מחיר המחירון לבין שווי השוק בפועל הוא גדול יותר ויכול להגיע להפרש של אפילו 100%.
את הרנגלר האישי שלי ביטחתי באופן הזה. הרנגלר שלי הוא במקור דגם סהרה שנת ייצור 2011 מחיר המחירון על פי לוי יצחק הוא כ- 90,000 ש"ח. הרכב משופר מאד לרמת רוביקון כולל סרנים שך רוביקון עם נעילות רוחביות, הגבהה, פגושים, מגיני סף, רוביקראולר ועד ועוד...בהערכה דיי ריאלית שווי השוק של הרכב שלי בסביבות 180,000 ש"ח. בחוות דעת פרטנית לוי יצחק העריך את שווי הרכב שלי ב- 165,000 ש"ח
לי היה רכב שבוטח לפי שווי של הערכה פרטנית (G קלאס, יבוא אישי), למרות זאת כשנגנב חברת הביטוח לא הסכימה לשלם את המחיר.
התירוץ: לא יכול להיות שרכב משנתון כזה שווה כל כך הרבה...
לוי יצחק שעשה לי את ההערכה? צידד בחברת הביטוח!
אז מי שמבטח רכב ששוה ב"מחירון" 90 לפי 180, שיתכונן למלחמה.
אם הוא עו"ד, הוא יקבל את הכסף...
וואוו
לוי יצחק הזה....איזה הסדר יש לו עם חברות הביטוח....
ממש קוזה נוסטרה
חברת הביטוח מוכרת לכם בתשלומים התחייבות לקנות מכם את הרכב, בלי בדיקה, ברגע כלשהו בעתיד שלא בשליטתה (ואם כבר מישהו יכול להשפיע עליו, זה דווקא בעל הרכב, אהם).
שלמה, כדוגמא, "מעריך" שהוא יכול לקבל על הרנגלר שלו 180,000 שקל. שימכור - אולי יקבל את הסכום הזה ואולי הרבה פחות כי הקונה שיבדוק את הרכב בפרטי פרטים יחליט שהרכב שווה הרבה פחות. אבל מחברת הביטוח אנחנו מצפים לתת את המחיר התיאורטי שכל אחד מפנטז עליו בלי ויכוח, ואם היא לא - אז היא רמאית. חייב להיות איזשהו מחיר מוסכם, וזה דווקא הגיוני שיש מחירון אחד שהשוק עובד לפיו. אחלה עבור מכוניות נפוצות וסטנדרטיות, אבל על הפנים עבור רכבים ישנים שמושקע בהם המון כסף בשיפורים ושינויים.
אני לא מצפה לקבל יותר ממחירון לוי יצחק במקרה ביטוחי, ומה שהשקעתי מעבר, אם זה בקנייה מעל המחירון ואם זה בשיפורים, זה סיכון שלי.
בסדר גמור
אבל למה רק לוי יצחק ? שמאות זה קוסמות ?
בנוסף, העניין הזה של ניתוק המחירון מהשווי האמיתי מתחיל להיות בעיה רצינית.
את זה תגיד לכל החזירים שמוכרים נבלות בנות 20 במשקלן בזהב.
והחברים המטומטמים שלהם שמוכנים לשלם את הסכומים האלו ולנפח את הבועה.
נשמע קצת מוזר והזוי - כשיש סכום ביטוח שנקוב בפוליסה טענה סתמית כזו של חברת ביטוח לא תחזיק מים בבית המשפט.
עוד יותר מוזר שהמומחה (לוי יצחק) שנתן חוות דעת לגבי שווי הרכב חזר בו מחוות דעתו - יש כאן עילת תביעה כלפיו בשל רשלנות מקצועית.
בכל אופן לי אישית, לצערי, נגנב דיפנדר 110 ארוך ששופץ ושופר מהיסוד על ידי. על פי מחירון לוי יצחק מאחר וזה היה רכב של הצבא בעברו שוויו היה כ- 30,000 ש"ח בלבד. הרכב בוטח על בסיס חוות דעת פרטנית בסכום ביטוח של 80,000 ש"ח וזה אכן הסכום שקיבלתי מחברת הביטוח ללא שום סייג או ויכוח.
לא הזדהיתי כעו"ד בעת הדיווח לחברת הביטוח על מקרה הביטוח.
מקווה שלא אצטרך לממש הביטוח המקיף עם הרנגלר הנוכחי אבל מול טענה סתמית שכזו של חברת הביטוח זו תהיה "מלחמה" הכי קלה שיכול להעלות על דעתי מול חברות ביטוח (תכלס אני לוחם דיי ותיק מול חברות ביטוח ולא נתקלתי מעולם בטענה סתמית שכזו)
שלמה,
הזוי, אכן.
שילוב של סוכן גרוע, מעבר שלי לחו"ל, (ורכב שרשום על זאת שהיתה אשתי, ואז גרושתי) לא נתן לי מוטיבציה להלחם.
שיחה על לוי יצחק בטלפון היתה דבר מאד לא נעים...
ובכל זאת, חברת הביטוח תנסה למצוא כל דרך לשלם פחות.
אם יש לך את מספר הרכב, תשלם 200 שקל ותוציא דוח בלק"ר.
נותן לך היסטוריה ביטוחית מלאה של הרכב כולל תיעוד התיקון בתאונה.
יחסוך לך הרבה כאבי ראש
תודה
גם את זה לא ידעתי. אבל אני כבר ירדתי מהרכב הזה.
לא בשבילי העניינים האלה, ורק לחשוב על התיקונים של ״המקצוענים״ בארץ אחרי התאונה, והאם כל המשמעויות נבדקו וכו…
חוזר לתהליך המוכר, חיפוש בנאדם נורמלי, עם רכב שמור ומטופל נכון.
זה יכול לקחת זמן רב, אני מודע לזה, בעיקר כשאני די נעול על רנגלר.