מאחורה רק הרפידות הוחלפו בפעם הקודמת
מקדימה החלפתי צלחות ורפידות ב280k , החלפה לפני כן הייתה ב175 אלף כתוב רק רפידות.
פעם הבאה שאפרק גלגל אצלם..
פרייבט זה לא ג'יפ, בטח לא כשזה ידני ודיזל
Printable View
אלו בוודאי לא אגדות, אבל אלו נתונים לא רלוונטיים לשאלה, כי כמו שכתבתי: המנעד של מועד ההחלפות הוא עצום.
מה יעזור לכם לדעת על מועד ההחלפה של זה שנוסע כל יום מעידן לאילות? הוא לא יחליף רפידות לפני שהרכב יגיע לגריטה. אז?
כנראה שהנהג (במקרה שלי נהגת) וסגנון הנהיגה מאד משפיעים, פחות דגם הרכב.
אצלי האקסית עם מסלול יום יומי קבוע (קציר פרדסיה וחזור, כ90 קמ' יומי)
כל שנה החלפת דיסקיות, כל שנתיים גם צלחות.
הרכבים שהיו , מאזדה , פוקוס , B4
אני מבין שעניין הצלחות מאוד מרשים ועושה חשק לדבר דווקא עליו, כי זה באמת הפריט שנשחק פחות, אבל שוב, יש הרבה אנשים, כולל אותי, שכשנגמרות הרפידות מחליפים גם צלחות.
אם הפרקטיקה נכונה או שגויה, כבר דיברנו בשרשור אחר לפני מספר חודשים.
אז לגבי רפידות: כמו שציינתי, החלפתי בעבר ברכב של אשתי, כשגרנו באיזור הררי, ואשתי נסעה כל בוקר לפקקים של דרום תל אביב, רפידות וצלחות באינטרוולים קצרים מאוד, שהקיצוני ביניהם היה 7000ק"מ. אף אחד לא רימה אותי, כי אני בדקתי והחלפתי והמצב היה שחוק ברמה שסמן השחיקה הווקאלי של הרפידה כבר שרק.
אותה נהגת, שנוסעת בשנים האחרונות בית גוברין קרית גת, תגיע כנראה ל150000 על הסט המקורי.
נושא שעלה בעבר בפורום, ולא מקבל מספיק תשומת לב הוא התיישנות הרפידות גם אם לא נשחקו למינימום.
גם אצלי הרפידות והדיסקים החזיקו המון קמ כשהרכב נסע רוב הסמן בינעירוני, אבל לזמן, חום בפעולת הבלימה ולחצים יש השפעה.
חוויתי רפידה בת 5 שנים שהחומר בלימה נפרד מהלוחית מתכת אליה היא מודבקת בעת בלימת חירום בכביש, מסוג הבלימוצ ש״עומדים על הברקסים״.
מקבילתה הייתה עם הרבה בשר.
לשאלתי במוסך, וגם כאן באתר, שיש התיישנות החומר וזה לא משהו שהם לא ראו, וממליצים לרענן רפידות כל שנתיים~ בלי קשר לעובי חומר הבלימה.
יש כאלו שגומרים צלחות ורפידות ביום אחד, והם נחשבים נהגים מצויינים. "נהגי מרוץ" אפילו קוראים להם.
כן, אבל כשזאת בחירה שלך, זאת בעיה שלך. כל אחד והשגעונות שלו. אני למשל בוחר לנהוג בלנדרובר.
כשזאת פרקטיקה שמוסך מכתיב לך, זה נשמע לי כמו דחיפה (מלשון חיוב) של חלפים ועבודות ללקוח שלא לצורך. וההדבקות לעניין הצלחות היא כי זה הרבה יותר נדיר שצלחת נשחקת בנסועה כזאת, מאשר רפידה.
נו, תן לי קרדיט שלא הייתי מרמה כך בדיון. מדובר בפיקנטו. הרכב ששחק רפידות בקצב היה סיריון.
כבר כתבתי שמדובר באותו סגמנט רכב ושניהם אוטומטיים.
בחשמלי הבלמים לא יגמרו לפני חצי מיליון, להערכתי. כנראה הרבה יותר.
בוא נוציא לך את החשק: אני הולך להוציא בשבוע הבא כ2400ש"ח על טיפול 60000 שכולל החלפת 11 ליטר נוזל קירור סוללה שהמיוחד בו הוא שהמוליכות החשמלית שלו נמוכה.
קבלו סיפור, בדוי כולו מהתחת, חוץ מהתיאור של א' :
לפליקס יש מוסך.
ענר, גולש בג'יפולוג, מביא את הקורולה האוט' שלו לטיפול ראשון במוסך. 15000 ק"מ.
אחמד מוריד גלגלים ומודיע לפליקס שנשאר עוד 2/3 בשר. פליקס מורה לאחמד על החלפת רפידות וצלחות.
ענר שואל בג'יפולוג אם זה סביר. הדעות חלוקות.
א', מהנדס רכב אמין, ותיק ובכיר, מציע את עזרתו.
הם ניגשים למוסך. מבקשים את הרפידות הישנות. א' בודק עם קליבר, ומזהה שהרפידה שעוביה המקורי הוא 10 מ"מ, עוביה הנוכחי הוא 7מ"מ. בספרות רשום שהעובי המינ' הוא 2מ"מ.
לאחר דין ודברים, החלקים הישנים מוחזרים למקומם. הלך הכסף של הרפידות והצלחות. הלכו שעת עבודה ושעת ליפט.
בג'יפולוג מציינים שפליקס נוכל.
לאחר כחודש מגיעה למוסך שרה עם רכב זהה. 14500ק"מ.
אחמד בודק, אומר שנשאר שני שליש רפידה. פליקס אומר לו עזוב את זה.
שרה נוסעת לביתה עם רפידות בעובי של 6מ"מ.
בתה של שרה, אלזה, חובבת רוק מטאלי כבד, קיבלה במתנה את הקורולה. היא גרה בכפר הורדים ולומדת באונ' חיפה. הרפידות נשחקות קצת יותר מהר.
כשהרכב מגיע ל30000ק"מ הרכב מתרסק בתעלה בירידה מכפר הורדים. אלזה מתה. בבדיקה מתגלה שהרפידות נגמרו, אחת הרפידות יצאה מהמקום, ולאחר פירוק גלגל הצלחת נופלת על הריצפה בחמש חתיכות לא שוות.
יש כתבה בעיתון. חקירה. נמצא האשם.
בג'יפולוג מציינים שפליקס פושע.
ענר, גולש בג'יפולוג, מביא את הקורולה האוט' שלו לטיפול ראשון במוסך. 15000 ק"מ.
אחמד מוריד גלגלים ומודיע לפליקס שנשאר עוד 2/3 בשר. פליקס מתקשר ללקוח ונותן לו להחליט תוך כדי שהוא משתף אותו בדעתו.
גם דרך לא? אישית ככה נהג המוסך שלי בטיפול האחרון ברכב.
בהחלט דרך טובה. אפילו מומלצת. ענר יהיה קשוב, יקבל החלטה ויעמוד מאחריה.
את שרה זה לא מעניין. שיעזוב אותה בשקט. היא עסוקה והיא בכל מקרה לא תקח אחריות בדיעבד על שום החלטה כי זה לא המקצוע שלה.
כל זה המה נמנע אם אלזה הייתה שומעצ את שריקת האינדיקטור...