תגובה: יעוץ לפני קניה (רנגלר ספורט או לנד קרוזר)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ויש ברונקו ביבוא מקביל תוך חודשיים? אם זה נכון אני לא מבין מה יש להתלבט בכלל.
מישהו כתב על זה (בין השאר) בכלכליסט - https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=sjblousw5
נשלח מהנייד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
לדעתי ה"מישהו" הזה חבר פה בפורום...
בכל מקרה, ברונקו יד שניה כמעט חדש ניתן למצוא במגרשים בארה"ב. של כאלו שלא עמדו בתשלומים, התגרשו ומחלקים רכוש, נקלעו לקשיים ועוד. קניה ושליחה לארץ לוקחת כחודשים. השאלה היא כמה זמן האוניה תחכה בארץ מחוץ לנמל עד שיפרקו אותה.
השאלה המעניינת יותר כמה זה זול יותר מברונקו חדש.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
השאלה המעניינת יותר כמה זה זול יותר מברונקו חדש.
אסף.
בשנה עד שנתיים הקרובות הברונקו בכל שיטה שהיא לרכוש אותו בארץ יהיה יקר יותר מרנגלר - הוא נמכר מעל מחירון בכמעט כל ארהב וזמני האספקה מבאסים
וכשיש לא מעט יכולת לרכוש רנגלר ובפחות מברונקו ולמעשה הוא טוב יותר בשטח ובכלל בידע של המוסכים שלו בארץ הברונקו לא יהיה תחרות בארץ לעת עתה נקווה שישתנה
Sent from my iPad using Tapatalk
ולכן לא רלוונטי לדיון הזה.....
אז חוזרים לשתי החלופות שפותח השרשור העלה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Galaye
כשיש לא מעט יכולת לרכוש רנגלר ובפחות מברונקו ולמעשה הוא טוב יותר בשטח
אני לא יודע מאיפה אתה מביא את האמירה הזו. מכיוון שיצא לי לעמת את השניים ראש בראש, המסקנות שלי הן..... תקרא במגזין אוטו שייצא בתחילת יוני.
ובכלל בידע של המוסכים שלו בארץ
עניין של זמן.
הברונקו לא יהיה תחרות בארץ לעת עתה נקווה שישתנה
כל ברונקו שמגיע לארץ לא מחפש קונים. הכל נמכר.
אין ספק שטרלול הקורונה שיבש הרבה תכניות של כל היצרנים, אבל קשיי אספקה תפגוש אצל כל היבואנים וכל המותגים. למעשה, חלק מהיבואנים הרשמיים מייבאים היום באופן "עקיף" כדי להימנע מזה/להקטין זמני המתנה.
Sent from my iPad using Tapatalk
למעט מחיר דומה, 4 גלגלים והנעה 4X4 אני לא רואה שום דבר משותף בין לנדקרוזר לרנגלר. אלה כלים מקטגוריות שונות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
למעט מחיר דומה, 4 גלגלים והנעה 4X4 אני לא רואה שום דבר משותף בין לנדקרוזר לרנגלר. אלה כלים מקטגוריות שונות.
צודק מסכים איתך.
אבל עדיין לרוב האנשים בארץ על שבילים בארץ עושה מה שצריך ורוב המוסכים יודעים לטפל בו גם ….
מה שאני לא מבין למה המחיר שלהם זהה בארץ במיוחד שיש להם יתרונות אחד על השני במקומות שונים ועונים על צרכים שונים
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Galaye
צודק מסכים איתך.
אבל עדיין לרוב האנשים בארץ על שבילים בארץ עושה מה שצריך ורוב המוסכים יודעים לטפל בו גם ….
מה שאני לא מבין למה המחיר שלהם זהה בארץ במיוחד שיש להם יתרונות אחד על השני במקומות שונים ועונים על צרכים שונים
אז אתה בעצם פשוט שואל את ברלי למה טויוטה עולה כמו שהיא עולה ?
רק מניח את זה כאן [emoji41]
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
JustDoB
תכלס מעניין
למרות שאני יודע מה התשובה - ״יש מי שיקנה הכל ובכל מחיר …. ״ כמו שענה לי איש מכירות של דלק מוטורס על הברונקו .
זה המקום שאנחנו חיים בו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Galaye
זו התשובה, לא השאלה.
כנראה שאם הרכבים היו זהים, המחיר היה שונה...
נשלח מהנייד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
JustDoB
ובהפוכה, למה הרנגלר יקר?
כי לנדקרוזר יקר בכל העולם, באופן יחסי לשוק המקומי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Galaye
תכלס מעניין
למרות שאני יודע מה התשובה - ״יש מי שיקנה הכל ובכל מחיר …. ״ כמו שענה לי איש מכירות של דלק מוטורס על הברונקו .
זה המקום שאנחנו חיים בו
אתה מתבאס על זה? או מזלזל בזה?
התנהגות השוק...
מה הכוונה זה המקום שאנחנו חיים בו ?
אתה מעדיף מקום שבו לא יכולים לקנות רכבים יקרים או נדירים ? שבו כולם רגישים ל 50K,100K,200K ? ואין אנשים שיכולים לעשות מה שבא להם ?
לנדקרוזר רכב יקר בכל מקום, יחסית לשאר השוק? אולי.
גם רנגלר, אגב. כבר זמן רב מאוד (מאז שנולד ה-JK) שהוא אינו דגם עממי שמיועד לסטודנטים. הוא אולי בנוי זול כמו רכב עממי מאוד, אבל המחיר שלו ממקם אותו גבוה. מאוד.
מה שאני מתכוון זה ש"כמה עולה" אינו הפרמטר היחיד. המחיר שלהם דומה אבל התכונות לא. הם לא באותה קטגוריה ולא מיועדים לאותו לקוח ואותו שימוש.
הברונקו כן בר השוואה לרנגלר כי הם בנויים לפי מתכון דומה ומתחרים על אותם לקוחות.
עד לפני שבועיים חשבתי שרגלר ספורט זו פשרה , לפני שבועיים לקחתי רגלר ספורט 2.0 לימיטד בשדה התעופה LAX וחייתי איתו שבועיים שלמים ו3500 מיילים , הרכב הזה הוא ממש הפתעה מבחינתי , מפנק , נוח , יציב , מנוע מדהים,תאוצה כיפית, טיילתי איתו בחולות בSAND HOLLOW , בשטח בינוני וקל ונהנתי מכל רגע , פשוט רכב מדהים, במואב השכרתי רוביקון 2.0 מוגבהה עם צמיגי 35 אינץ זה בכלל חלום רטוב מבחינת עבירות , הנוחות והמנוע הרגישו בדיוק אותו הדבר כמו הספורט.
צריכת הדלק היתה משהו בסביבות 8.5-9 קילומטר לליטר בנסיעה משולבת ורגועה יחסית , כרגע זה נהפך לרכב החלומות שלי , לא יודע אם זה יהיה ספורט,סהרה או רוביקון (בהתאם לתקציב) אבל הרכב הבא יהיה גיפ רנגלר.
לגבי הטיוטה , כולנו יודעים שזו מניה בטוחה עם שוק מטורף , אז קצת קשה להתעלם מהלנד קרוזר כאופציה אולי אפילו טובה יותר ורק בגלל השוק והאמינות .
בהצלחה בבחירה.
יעוץ לפני קניה (רנגלר ספורט או לנד קרוזר)
להבנתי, הרנגלר (JK) שומר על שכירות, לא פחות טוב מהטויוטה…
כפי שכבר כתבתי, מניסיוני, בנהיגה בכביש, הלנדקרוזר (2019) מרגיש כמו משאית קטנה (בהשוואה לרוביקון שלי (2018)).
בשטח בכלל לא בר השוואה.
ולגבי הבדלים בין הרוביקון / סהרה / ספורט,
אין שום הבדל בכל הקשור להתנהגות הרכב בנסיעה על הכביש.
בשטח עדיפות ברורה לרוביקון (מהסיבות הידועות: נעילות, שחרור swaybar, צמיגים וסרנים גדולים יותר)
הספורט/סהרה נעימים לנסיעה ועדיפים על הרוביקון בכביש ובפער לא קטן - בדיוק הפער בו הרוביקון עדיף עליהם בשטח.
יעוץ לפני קניה (רנגלר ספורט או לנד קרוזר)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הספורט/סהרה נעימים לנסיעה ועדיפים על הרוביקון בכביש ובפער לא קטן - בדיוק הפער בו הרוביקון עדיף עליהם בשטח.
לא מניסיוני (ונהגתי לא מעט, על כל הדגמים).
מלבד הפינוקים (והמערכת האקטיבית) שיש בסהרה, לא הרגשתי כל הבדל בהתנהגות הכביש (על אחת כמה וכמה בין רוביקון לספורט עם אותה רמת הגימור).
למען הסר ספק, מדובר על רכבים סטנדרטיים ללא הגבהות/שיפורים מהיצרן / בעלים (״אקסטרים ריקון״ וכו׳)
אגב, הרוביקון שלי (יבוא אישי) הגיע לצערי עם רמת גימור זהה לסהרה…
עם סרן כבד יותר, צמיגים גדולים יותר ברוב המקרים , ובשורה התחתונה משקל בלתי מוקפץ גבוה יותר, נרוביקון יהיה מראש נחות מול סהרה וספורט בכביש
לא שזה בכלל מעניין . על צמיג גדול והגבהה ה jk לא איזה תענוג גדול הכביש . יותר מרגיש כמו משאית קטנה. ועדיין שום ברונקו פריך מוט הגה ונפרד מתלים לא יחליף אותו . זה לא רלבנטי איך הוא על הכביש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
עם סרן כבד יותר, צמיגים גדולים יותר ברוב המקרים , ובשורה התחתונה משקל בלתי מוקפץ גבוה יותר, נרוביקון יהיה מראש נחות מול סהרה וספורט בכביש
גם אני חשבתי בתחילה שכך יהיה, אך להפתעתי ההבדל בין 32 ל 33 ובגודל הסרנים (35 לעומת 44) לא הורגש בנסיעה סטנדרטית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
גם אני חשבתי בתחילה שכך יהיה, אך להפתעתי ההבדל בין 32 ל 33 ובגודל הסרנים (35 לעומת 44) לא הורגש בנסיעה סטנדרטית.
גם אני לא הרגשתי הבדל בין הרוביקון המשופר לספורט הסטנדרטי מבחינת נוחות נסיעה בכביש . ובין המסלולים במואב עשיתי קצת קילומטרז בכביש כדי לנסות את ההבדלים בינהם.