מה צריך בשביל שזה יחליף מצבר ברכב? רק חיבור בטור ,לשים במארז כלשהוא וזהו?
יסתדר עם טעינה ישירה מאלטרנטור?
והאם אפשר לחבר שניים במקביל, כמו שיש בטרופר דיזל למשל?
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
Printable View
מה צריך בשביל שזה יחליף מצבר ברכב? רק חיבור בטור ,לשים במארז כלשהוא וזהו?
יסתדר עם טעינה ישירה מאלטרנטור?
והאם אפשר לחבר שניים במקביל, כמו שיש בטרופר דיזל למשל?
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
לגבי מצברי התנעה, רשמתי בעבר, אבל שימו לב לשני דברים:
1. לא מתאים לטמפ' של מתחת לאפס. בחלק מהתאים הגבול הוא ממש 0, בחלק מהתאים הגבול הוא מינוס 5. הרכב יתניע מתחת לאפס, אבל הטעינה תיפגע במצבר. כל עוד לא מניעים את הרכב אין בעיה באחסנה בטמפ' נמוכות. אם מדובר בפער של מעלות בודדות, ניתן להפעיל הרבה צרכנים לפני ההתנעה וכך לחמם מעט את המצבר.
2. כשהמצבר בתא המנוע תוחלת החיים הצפויה תיפגע מהחום. במקור היא 20 שנה. בכמה היא תיפגע? ימים יגידו.
תודה על הקישור חנן,
שאלה לי אליך:
האם יש בעיה לאחסן מצבר חדש שאכין, עד שהמצבר שלי ישווק חיים?
האם צריך לטעון אותו בזמן אחסנה?
ושוב תודה
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
אין בעיה לאחסן. אני מציע לבדוק את המתח פעם בשנה לראות שהפריקה העצמית, הכמעט אפסית, לא מביאה אותו לערכים לא בריאים. אם מזהים ירידה מוגזמת אז לטעון, כמובן.
עדיף לדעתי לאחסן ללא חיבור לbms, כשמדובר באחסנה של שנים. אמנם הוא צורך עשרות מיקרואמפרים בלבד, אבל בסוף גם זה מצטבר.
תודה רבה, הוזמן.
אם במקרה יש למישהו לינק לפסי חיבור ומתאמים לנעלי כבל קונבנציונליות, אשמח תודה
נדמה לי שפסי החיבור והברגים כלולים. אם לא, עדכן ותקבל קישור לפסי חיבור.
- - - Updated - - -
אשמח לעדכון אם מישהו מקבל את התאים. המחיר נשמע טוב מלהיות אמיתי.
אשמח גם לעזור בבדיקת הקיבול.
בעבר כשהזמנתי מאלי מוצרים שהיו זולים באופן חריג יחסית לקטגוריה , הם פשוט לא שלחו או ששלחו מספר מעקב פיקטיבי, בסוף החזירו את הכסף. אף אחד מהם לא הגיע גם כעבור שנה.
בגלל זה אנחנו מתגלחים על זנבו של שמיל.
אעדכן כשיגיע (אם יגיע)
למוכר הנ״ל יש גם תאים בקיבולת גדולה יותר, של 320ah
https://www.aliexpress.com/item/1005004200204500.html
וזה כבר נהיה מעניין מאוד לפחות בשבילי, כי 4 תאים יכולים להחליף שני מצברים אצלי בטרופר וזה מפנה לי מקום של מצבר אחד (שבו אוכל להשתמש על מנת להתקין קומפרסור למשל).
הנתונים נראים אותו דבר, וגם המחיר (אפילו כולל מע״מ) הוא אטרקטיבי לעומת היתרונות של מצבר כזה אל מול שני מצברי עופרת.
יש כמה ביקורות שהמוצר לא הגיע, ויש כמה שכן אבל יש הגנת פייפל אז מאמין שאפשר להיות רגוע.
מה אומרים?
הפחד היחיד הוא שהקיבול או נתון אחר הוא לא באמת כמו שמפורסם, ואז ״הלך״ הכסף
קובץ מצורף 139194קובץ מצורף 139195
נראה סבאבה, אולי מוגזם, אבל זה לשיקולך. שים לב לסף המכס. אני תמיד רוכש מתחתיו.
המשקל והנפח נראים מתאימים לקיבול המוצהר, וזו אינדיקציה מצוינת, למרות שראיתי פעם סרטון שמראה תא ממולא בקמח ועם תא זעיר בפנים.
ראוי לציין: רכשתי כבר כמה מאות תאים בעליאקספרס. בדקתי את הקיבול של כולם ולא נתקלתי בפערים מהותיים.
אני לא רוכש תאים שהנתונים שלהם נראים מופרכים, כי אז אני מראש מבין שאני סוחר מול שקרן.
יש כאלה דומים שמתאימים לסדרה 70 / משאיות / מערכות של 24V?
(כלומר לא לחבר שניים כאלה בטור כדי לקבל אחד של 24V הכוונה)
מראש זה תא של 3.2. כך שאתה צריך לשרשר בכל מקרה.
רק במקום לשרשר 4 אתה צריך לשרשר 8 או 7. אלא מה,
בשרשור כזה ארוך אתה מתחיל להתקל בקשיים פיזיים של אחזקת המארז. לכן פשוט יותר שניים של ארבעה תאים.
הטריק של בניית מצבר ללא איזון תאים עובד בעד ארבעה תאים. לא בשמונה תאים. קראתי כמה מאמרים על זה, ונדמה לי שאני מבין בערך את הסיבה.
צריך להוסיף מאזן תאים למארז. לא ביג דיל. עוד כמאה ש"ח ועוד עבודת חיווט.
הזמנתי גם אני ... בכל זאת מצבר שנת 2018, מקווה שישרוד עד שיגיע השליח מאליאקספרס.
אם זה למצבר צרכנים אז משתמשים בbms שגם יכול לאזן. הוא לא יעשה את זה, כי לא יהיה צורך, מהסיבה שתיכף אסביר, אבל הוא יכול.
למצבר התנעה אני לא משתמש בbms. זה יקר מדי לזרמים האלה. מעל לאלף ש"ח.
במקום זה אני דואג לכל פונקציה של הbms בנפרד, או לא דואג.
לגבי איזון תאי lifepo4: בדומה לתאי חומצה עופרת, יש להם תכונה טבעית, שלא משנה לכמה תטעין אותם מעל 90 אחוז, הם ידעכו תוך כמה שעות ל90 אחוז 3.31 וולט.
בנסיעה אתה טוען אותם ל3.5 וולט. 14 וולט לכלל המצבר. אחריה הם דועכים ל3.31 וולט, ואז הם כולם מאוזנים.
חנן,
מצבר כזה שמחובר דרך ממסר המחבר אותו אחרי סוויץ למצבר הנעה, לא מרגיש את עומס ההנעה?