תגובה: האם האירוע הבא מעיד על בעיה במערכת ה 4X4?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ה cvjoint זה מה שכונה בתחילת הדיון הזה 'צלבים'.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תודה. לפי מה שאני מבין מהסרטון, מערכת ה TC אכן ניסתה לבלום את הגלגל השמאלי-קדמי כמו שצריך, אבל תקלה טכנית מנעה מהפעולה לפעול כראוי.
כנראה שאקח אותו למורי/עמית גלעד ואעדכן אם יש התפתחות (אלא אם כן יש פה המלצה למומחה סוזוקי בצפון הארץ...לא ראיתי מומחה צפוני בולט בפוסט הנעוץ)
CV JOINT - (CV=Constant Velocity) מה שמכונה "פעמון" במכוניות רגילות עם מתלים נפרדים וציריות "פתוחות".
בג'ימני, לנדרוברים, טויוטה ועוד כל מיני, תמצא את זה גם בסרן קדמי חי, בתוך מין "כדור" אטום שמגן עליו ("בירפילד").
בכמה ג'יפים של Jeep יש גם פעמון כזה, עטוף בגרמושקה מגומי, בתוך נאקל+ספינדל פתוחים של סרן דנה סטנדרטי (גרנד צ'רוקי, רנגלרים).
הרעש שנשמע משם אצלך בפירוש לא טוב. אבל עוד לא נתקלתי בג'ימני מהדגמים/שנים האלה שלא הרעיש ככה משם בזמן הצלבה כשה-TC מנסה לעבוד....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
CV JOINT - (CV=Constant Velocity) מה שמכונה "פעמון" במכוניות רגילות עם מתלים נפרדים וציריות "פתוחות".
בג'ימני, לנדרוברים, טויוטה ועוד כל מיני, תמצא את זה גם בסרן קדמי חי, בתוך מין "כדור" אטום שמגן עליו ("בירפילד").
בכמה ג'יפים של Jeep יש גם פעמון כזה, עטוף בגרמושקה מגומי, בתוך נאקל+ספינדל פתוחים של סרן דנה סטנדרטי (גרנד צ'רוקי, רנגלרים).
הרעש שנשמע משם אצלך בפירוש לא טוב. אבל עוד לא נתקלתי בג'ימני מהדגמים/שנים האלה שלא הרעיש ככה משם בזמן הצלבה כשה-TC מנסה לעבוד....
תודה על התגובה אבל לא בטוח שהבנתי. אתה טוען שהרעש "לא טוב" אבל מייד אחר כך מציין שזה נורמלי לדגמים האלה. אפשר בבקשה קצת יותר פירוט? אתה טוען שכדאי לי ללכת לבדוק את זה, או ש "זה מה יש"?
אני לא מכיר את ה TC של הגימיני מהשנים האלו.
אני כן מכיר רעש שפעמון עושה אם הוא סדוק או מעוות והצריה "קופצת" בפנים.
זה נשמע ונראה מאוד מאוד דומה למה שיש לך.
מצד שני לדרור יש הרבה יותר נסיון עם TC של גימיני מהשנים האלו...
הדרך היחידה באמת לבדוק היא לפרק ולראות.
או אם יש אפשרת לבטל את ה TC ואז לבדוק אם עדין יש את הרעש הזה ?
לא רוצה לחתום לך על "נורמלי", כי זה לא נשמע נורמלי ובטח לא טוב - אבל אני נתקל ברעש הזה בלי סוף בג'ימנים 2015-2018. זה כנראה באמת מה-CV של ציריה קדמית, ושומעים את זה תמיד - תמיד - כשהאוטו בהצלבה וה-TC נאבק בגלגל קדמי מסתחרר.
האם ה-CV נדפק/נסדק/עומד להישבר? לא יודע. הצליל הזה בוודאות לא נשמע טוב.
אגב, ברכב נעול כפול זה כנראה לא יקרה. ובכלל, נעילות מאפשרות נהיגה רגוה מאוד ולכן שומרות על הרכב.
אין אפשרות לנתק TC. חוץ מאשר אולי להוציא פיוז או משהו דומה - לא בדקתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא רוצה לחתום לך על "נורמלי", כי זה לא נשמע נורמלי ובטח לא טוב - אבל אני נתקל ברעש הזה בלי סוף בג'ימנים 2015-2018. זה כנראה באמת מה-CV של ציריה קדמית, ושומעים את זה תמיד - תמיד - כשהאוטו בהצלבה וה-TC נאבק בגלגל קדמי מסתחרר.
האם ה-CV נדפק/נסדק/עומד להישבר? לא יודע. הצליל הזה בוודאות לא נשמע טוב.
אגב, ברכב נעול כפול זה כנראה לא יקרה. ובכלל, נעילות מאפשרות נהיגה רגוה מאוד ולכן שומרות על הרכב.
אין אפשרות לנתק TC. חוץ מאשר אולי להוציא פיוז או משהו דומה - לא בדקתי.
תודה על התגובה המפורטת. זה רק מחזק אצלי את התחושה שאני צריך לקחת את האוטו לבדיקה ואולי לשקול לנעול לפחות את הציר האחורי. אני ממש לא אוהב את כל הבלאי הזה של משחקי ברקס-גז וכל ענני האבק, זה לא נראה מקצועי ולא מרגיש מקצועי וזו התעללות ברכיבים.
אגב, לפי מה שהבנתי מספר הרכב, מערכת ה TC במצב 4L נדלקת באופן אוטומטי ואם מכבים אותה אז היא נדלקת חזרה רק מעל 30 קמ"ש, כלומר, בתאוריה, אם אני מעביר ל 4L ואז מכבה את ה TC ידנית דרך הכפתור, ואני נוסע בקטע הטכני לאט, אז תאורטית ה TC לא אמור לפעול.
הבנתי נכון?
האם האירוע הבא מעיד על בעיה במערכת ה 4X4?
אתה מבלבל בין ESP ל TC.
את ה ESP ניתן לבטל בלחיצת כפתור במצב H. במצב L מתבטל לבד.
ה TC נכנס לפעולה אוטומטית ע״י מחשב הרכב. לא ניתן לבטל / להשפיע על המערכת הנדונה.
כמו שכבר נכתב, הדרכה תעשה לך סדר במושגים ובמונחים כמו גם אמורה (בתקווה) לשפר את נהיגת השטח שלך…
Sent from my iPhone using Tapatalk
אבי,
אני חושב שכתבו לך כבר בשרשור הזה - אני ממליץ שלפני שרצים לקנות נעילות ושיפורים לעשות הדרכת שטח עם הרכב שלך. ניר ודרור שענו כאן עוסקים בהדרכה כזו ויש גם אחרים.
כאשר תבין מעט טוב יותר כללים בסיסיים בנסיעת שטח ותכיר טוב יותר מה אפשר לעשות עם הרכב שלך - תוכל להיות ממנו יותר, לאתגר אותו יותר ולמצות את היכולות הקיימות בו בלי להוציא כספים על שדרוג. היבט נוסף - תבין ותדע טוב יותר מה נכון לך לשדרג.
נשלח מהנייד
אני חיובי לעשות הדרכה. את הניסיון שטח שיש לי זה מג'יפ סופה צבאית אבל בצבא אין יותר מדי קטעים טכניים ככה שהרוב זה נסיעות בשבילים לא מאתגרים. את גבולות היכולת של הג'ימני אני לומד תוך כדי נסיעה.
מי שמוכן לעשות הדרכה באיזור הצפון אפשר להשאיר לי הודעה פרטית, תודה.