זה מביא אותי לאיזה עמוד כללי. לא של תאים. אפשר לקבל צילומסך עם הנתונים?
Printable View
בוודאי,קובץ מצורף 139405קובץ מצורף 139406קובץ מצורף 139407
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
נראה מתאים. תפעול כננת, כמו שכבר דיברנו, בצורה מושכלת, למניעת צבירת חום בתאים. ההספק הפנימי שיווצר בתוך התאים ב265 אמפר הוא כ130 וואט. לא מעט.
לא מצאתי את התאים הללו בשום מקום מלבד עליבבא...
לא מצאתי ממש חוות דעת עליהם..
איך טוענים מצבר ליתיום 60-90 אמפר מאלטרנטור של 100 אמפר בצורה יעילה? חוץ מלחבר שתיים שלוש dc to dc במקביל?
כשמדובר במצבר ראשי/התנעה, ללא שום תיווך. כמו מצבר חומצה עופרת.
ומה בנוגע לפיטפוטים על שריפת אלטרנטורים במקרה והתאים מתרוקנים? אגב, האמפרז' המוצהר שהbms יכול לעמוד בו תלוי בטעינה המקסימלית או בפריקה המקסימלית או בשניהם?
למצבר אופטימה יש התנגדות פנימית דומה.
איך טוענים אותו?
כרגיל.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
פטפוטים זה לא מכבד. יש דעות, מכובדות, גם אם אני חולק על חלקן. האתגר לאלטרנטור במצב כזה הוא אמיתי, בכל סוג של מצבר, גם לדעת גדולים מאיתנו, כמו בוש.
לכן אני לא ממליץ על פריקה עמוקה במצבר התנעה, בכל סוג של מצבר. רוצה פריקה עמוקה? הוסף מצבר אביזרים שיטען בצורה מבוקרת.
חשוב מאוד שהbms יעמוד בכל התנאים שיוצבו מולו, עם ספייר. ההמלצה שלי היא לא להרכיב bms, הן בגלל המחיר שלו לזרמים כאלה, והן בגלל שכל דבר שיגרום לו להתנתק תוך כדי תנועה, כמו למשל נתק באחד מהחוטים הדקים או טמפ' גבוהה, יסכן מיידית את האלטרנטור.
- - - Updated - - -
בהחלט. פחות עומס על התאים.
אז תעודת ההסמכה שקיבלתי מטעם יוטיוב לא שווה. 😅
הממממ.... הכללה קצת מסוכנת.
קח מצבר עופרת 500AH וחבר אותו לאלטרנטור של רכב משפחתי, רוב הסיכויים שהאלטרנטור ישרף.
אותו הדבר עם ליתיום.
כל ניסיון של לקיחת חלק אחד לקיצון (כדי להגן עליו), סופו שיגמר בנזק של חלק אחר.
למען הסדר הטוב, אכתוב שאני חולק עליך, אבל לא אכנס ליותר מזה בשרשור הזה. פוצצנו גם ככה שרשור אחד יותר מדי :)
מה הבעיה? פשוט תטעין אותו מראש במטען ביתי במשך שבוע וסע לשלום.
וברצינות.. תאים שנותנים 100-150 אמפר מאלטרנטור של 100 אמפר נשמע כמו פשרה סבירה.
סולי מדבר על לצרוך 300 וואט (ואני חושב שטעית בחישוב) ממצבר התנעה של 60-90 אמפר.. זה כבר לא מצבר התנעה בלבד והפריקה משמעותית, ולכן ממה שאני מבין טעינה ישירה לא תתאים פה.
100-150 א"ש. 60-90א"ש. לא אמפר. בוא נכבד את הבמה הזו :rolleyes:
לפעמים נראה לי שיש פה אנשים שמחפשים לריב בכוח.... אתם לא מבינים משהו, מישהו...לגיטימי לשאול, לא צריך ישר לתקוף ולקפוץ.
שלא הבנתי איך סולי הגיע ל 300W צרכנים (רציף) פשוט שאלתי. פשוט כתבתי שני לא מבין איך הגיע ל 300 (וחנן, שרגיל לחנך אנשים על זה שהם לא משתמשים ביחידות הנכונות, ייחס לי את ההתנהגות שלו, ועקץ). בסה"כ אמרתי שאני לא מבין איך סולי הגיע ל 300.... למה לריב כל הזמן? (ודרך אגב, מרוב התפלספות והתחכמות, הנתון השגוי הזה ממשיך להסתובב פה "ולזהם" את הדיון).
סולי, מה שאתה מציע \ חושב לעשות, בכלל לא קשור להערה האחרונה שלי.
יוני, גם ההערה שלך (למרות שציטטת אותי), ממש לא קשורה.
זה הרבה יותר פשוט -
"מישהו" כתב "אז לפי קו המחשבה הזה, עדיף תאים כמה שיותר גדולים ואז הסיכויי לנזק קטן?"
"מישהו" אחר ענה לו (במפורש על הציטטה הזהו) - "בהחלט. פחות עומס על התאים."
ואני נסיתי להגיד, שאם כל הכבוד, הטענה הגורפת שעדיף תאים כמה שיותר גדולים, כי זה מקטין את הסיכוי לנזק, שגויה.
1- כמו בהרבה מערכות אחרות, שאתה מחזק רכיב אחד, אתה צריך לצפות שרכיב אחר ינזק. בקיצור, אתה אולי מקטין את הסיכוי לנזק במצבר, אבל מגדיל את הסיכוי לנזק במערכת אחרת, וגם על זה צריך לחשוב.
2- בדיון הזה, צריך להזהר לא להנעל רק על "טובת" המצבר, יש עוד מערכות שצריך לחשוב עליהן. צריך להזהר לא להוציא מערכות כאלו מהאיזון המובנה שלהן.
חנן,
אני מאוד אשמח לראות ממך הסבר מסודר למה האמירה שלי שגויה.
שאתה יודע שאתה שאתה צודק, אתה יודע להסביר מאוד יפה. ובבקשה בלי התחכמות.
האם אנחנו מסכימים שככל שמחברים מצבר גדול יותר, זה יכול לפתח עומסים גדולים יותר על האלטרנטור?
בהנחה שמסכימים על זה, אנחנו מסכימים שבשלב מסויים (מבלי להכנס כרגע באיזה ערכים), זה יכול להביא לנזק באלטרנטור?
הערה כמו שכתבת לא מקדמת את הדיון, וממש לא מתפרשת יפה.
תשובה עניינית, תתקבל בברכה
לי יש תחושה שאתה לא עונה לשאלות שאני שואל.
זיו אני מאוד אשמח אם תוכל לייעץ כיצד כן להתקדם בפרויקט...או מה אתה היית עושה כדי לענות לדרישות שעלו.
הדרישות המזהמות כבר נכתבו והן מה שהן.
הצעה מגונה, מאחר ומצברי ליתיום הם קטנים וקלים יחסית.
הפרדת רשויות:
מצבר אחד להתנעה, תאים עם C גבוה וטעינה ישירה מהאלטרנטור כמו שחנן מציע שוב ושוב
מצבר שני לצרכנים, טעינה ופריקה דרך BMS צנוע (יש יחידות שהטעינה בכבל אחד והפריקה בכבל שני). תוסיף עוד ממסר פשוט כך שהטעינה של מצבר הצרכנים תהייה מחוברת רק כשהרכב מותנע, וסע לשלום.
מאמין שאפילו בסמוראי תמצא מקום לזה ...