הפתרון עד שיגיע עדכון תוכנה היה הרכבת טיימר על קו הפיקוד לממסר המדחס, שבכל פקודת כיבוי מהמחשב, השהה בפועל את הכיבוי למשך שלוש שניות.
במצב של נסיעה בפקק עם לחיצות תכופות על דוושת ההאצה זה שיפר את זמן עבודת המדחס מחמישה אחוזים למאה.
Printable View
הפתרון עד שיגיע עדכון תוכנה היה הרכבת טיימר על קו הפיקוד לממסר המדחס, שבכל פקודת כיבוי מהמחשב, השהה בפועל את הכיבוי למשך שלוש שניות.
במצב של נסיעה בפקק עם לחיצות תכופות על דוושת ההאצה זה שיפר את זמן עבודת המדחס מחמישה אחוזים למאה.
א. הקו מחשבה שלך לא מדויק
ב. הייתי לומד די הרבה ובודק את עצמי כמה פעמים לפני שאני מתווכח עם חנן בנושאי חשמל וצרכנים ואומר "אין מצב"..
Sent from my SM-A526B using Tapatalk
אפשר להתווכח אתי, חופשי, אבל רצוי לבסס מידע קודם, כמו בכל דיון בג'יפולוג, עם כל גולש. היה לי מידע מוקדם על הנושא, ובכל זאת ביצעתי בדיקה ממגוון מקורות לפני שרשמתי כאן את המספרים. במקרה הקיצוני ביותר ראיתי ירידה של עשרה כ"ס על דינמומטר בהפעלת מזגן.
שתי נקודות לחשוב עליהן:
1. מכונית היא חממה רצינית ביותר לקרר. זה לא חדר מבודד היטב ללא קרינה ישירה.
2. המדחס חייב לתת תפוקה מספקת כשהמנוע בסרק, 800סל"ד, ואז מעלים אותו מדי פעם ל7000. אם הוא נותן בסרק אפילו חצי כ"ס כדבריך, אפשר להעריך מה יהיה ההספק ב7000סל"ד.
באחד הרכבים שלי אני אפילו לא צריך לנחש. באיוניק5. אני רואה על המסך את צריכת החשמל מהסוללה כשהמזגן פועל. לא זוכר את המספר המדויק, אבל זה לא רחוק מ5כ"ס בשיא. כ4kw. לאחר שהרכב מתקרר ואני יורד לרמת מפוח של 1 מתוך 8, זה יורד לאיזור ה600וואט.
לא רק שרכב לא מבודד כמו בית, הוא גם לא סטטי כמו בית, והאוויר סביבו כל הזמן מתחלף, לכן האובדן הטרמי שלו עוד יותר גדול ודרושה ספיקת קירור גדולה יותר כדי לפצות.
חנן צודק, אלו ההספקים.
תביא את מק"ט המדחס שלך ותראה.
אגב המדחסים האלו יחסית קטנים בהשוואה למדחס מזגן ביתי פשוט בגלל שאין להם את יחידת ההנעה, אלא זו רק יחידת הדחיסה.
אם היה לה מנוע משלה והיא לא הייתה משתמשת במנוע של הרכב זה היה מגדיל את המדחס משמעותית.
אם כבר נכנסת לזה, אז בנוסף לאובדן לסביבה, מכונית עובדת (גם שעומדת במקום), שורפת אנרגיה ומייצרת הרבה חום.
המנוע, כל רכבת ההנעה, ובנסיעה גם הגלגללים והברקסים. כל זה, מתחת למכונית.
מכונית חשמלית אולי יותר יעילה אנרגטית, אבל גם בה יש יצרני חום לא קטנים, וחלקם ממש בתוך (ריצפת) המכונית.
וכן, המספרים של חנן לגמרי נכונים.
SEIKO SEIKI SS07LK10
Sent from my iPhone using Tapatalk
תודה על ההבהרה, לא מזלזל פשוט נראה לי מאוד תמוה. עכשיו אחרי ההסבר זה יותר ברור. מה שעדיין לא ברור זה איך מזגן 2 כ"ס בבית תופס חצי מסתור כביסה ומזגן 4 כ"ס ברכב מצליח להיכנס בתוך מנוע של ג'ימני.
אם תיקח בחשבון את המניפה והמצנן, ואת זה שהמנוע מניע את המדחס בניגוד למדחס בבית שכולל גם את יחידת ההנעה ותחבר את הכול ביחד תגיע לנפח לא רחוק.
בנוסף, הצורך הוא אבי ההמצאה. הנדל"ן ברכב יקר בהרבה אז המהנדסים מתאמצים יותר. אם פתחת יחידת מזגן חיצוני בבית בוודאי ראית שרובה ככולה הוא חלל ריק.
מזגן ביתי מתוכנן לנצילות מקסימלית והנדל"ן פחות חשוב, מזגן לרכב, יותר בזבזן אנרגית, אבל יותר חסכוני בנדלן.
למשל, מזגן רכב פחות רגיש לרעש, אז אפשר להזרים יותר אוויר על מאייד קטן יותר .