תגובה: עלויות אחזקה אמתיות של רכבי "יוקרה" קטנים - התלבטות
אבי,
כמעט כל טיפול יש דברים גדולים שכאלה.
העפתי מבט על היסטוריית הטיפול של הסקודה (180אק"מ, מדובר על 12 טיפולים)
בממוצע גס, עלות של 1500-2000ש"ח לטיפול.
תמיד יש משהו. בלמים, משאבת מים, מדחס מזגן, בלמים מאחורה וכו' וכו'
אם אתה רוצה לדבר קונקרטית: (משווה את הסקודה/אלפא לדיסקו 300TDI ולצ'ירוקי XJ)
שמנים:
שמן מנוע לאלפא, בתקן הסופר ייחודי שהיצרן מגדיר עולה 300ש"ח לטיפול - גם בדיסקו שנכנס בו 7 ליטרים של שמן, לא מגיעים למחיר כזה
מצברים:
מצברי AGM שכל רכב חדש צריך עולים המון כסף. מהזיכרון - 850-900ש"ח למצבר AGM של ורטה/בוש - זה בודאות יקר יותר ממה ששילמתי על מצברים ברכבי השטח שהיו לי.
צמיגים:
צמיגים לאלפא (ולכל רכב פרטי עם מידות ג'אנטים הזויות) צמיגי מישלין PS4 עולים 650 ש"ח ליחידה. הטויו שטח מלא עלו 760ש"ח ליחידה - לא הבדל משמעותי.
מכלולים שלא קיימים:
דפיקת חנייה הכי פשוטה שאפילו לא השאירה סימן והחיישן של המערכות האקטיביות ייצא מאיפוס, החברה תדרוש ממך איזה 2000ש"ח כדי לכייל אותו
תדפוק מראת צד עם תאורה, חיישני שטח מת וכו' ותגלה שהכיסוי הביטוחי של 4000ש"ח לא מספיק בשביל מראה חדשה (וגם פנסי לד מגיעים למחירים הזויים)
תחליף בולמים אקטיביים שקיימים בהמון רכבים חדשים ותגלה סכומים בידיוניים
קלאצ'ים בDSG, מכנטרוניקס בDSG עולים ביחד סכום של 5 ספרות.
אחזקה מונעת:
בסקודה, החליפו משאבת מים באחריות וגבו רק תשלום סמלי של 500ש"ח על חלקים. בדיסקו, משאבת מים של דנסו בארץ עולה 200ש"ח, ועם מזמינים מחו"ל ב350ש"ח מקבלים משאבת מים, אטמים, צנרת וכו'.
בסקודה, החליפו מדחס מזגן שהתפגר, חליפי סיני עלה 1000ש"ח. בצ'ירוקי מדחס מזגן סיני עלה 300ש"ח, בארץ זה היה באיזור ה500ש"ח.
מיכלי אוריאה שמתפגרים בקונצרן PSA עולים פעם האחרונה שבדקתי כמעט 5 ספרות
ירידת ערך:
את הצ'ירוקי מכרתי אחרי 5 שנים ב25% מעל מה שקניתי אותו
את הסקודה מכרתי אחרי 5 שנים ב40% מהמחיר שקניתי אותה
ביטוח:
ברכבי השטח חובה וצד ג' עולים 3000ש"ח
ברכבים החדשים על פני כל התקופה ביטוח עולה בממוצע פי 2 יותר (הוא יורד ככל שהשנים מתקדמות)
ועדיין, כנראה שרכב שטח יקר יותר, אבל זה לא הבדל כזה גדול שמכניסים פנימה עלויות הזויות של חלפים, מחירי ביטוח וירידת ערך
"הג'יפ זה במקום פסיכולוג, יועץ זוגיות, גירושים, ותחביבים יקרים אחרים בהרבה"
הפתעה - אתה הולך לייעוץ זוגי, זה לא עוזר, מתגרש, מקבל כאפה לפנים והולך לפסיכולוג וגם צריך לשנות תזונה כי התחביב שלך (בירות, בשר, וישיבה שעות מאחורי ההגה) נתן סימנים במקום אלו עם האופניים שנראים טוב ונשארו נשואים.
תכניס גם את זה להשוואת העלויות.
ותמכור.
חלאס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ariel-ro
אבי,
אם אתה רוצה לדבר קונקרטית: (משווה את הסקודה/אלפא לדיסקו 300TDI ולצ'ירוקי XJ)
שמנים:
שמן מנוע לאלפא, בתקן הסופר ייחודי שהיצרן מגדיר עולה 300ש"ח לטיפול - גם בדיסקו שנכנס בו 7 ליטרים של שמן, לא מגיעים למחיר כזה
מצברים:
מצברי AGM שכל רכב חדש צריך עולים המון כסף. מהזיכרון - 850-900ש"ח למצבר AGM של ורטה/בוש - זה בודאות יקר יותר ממה ששילמתי על מצברים ברכבי השטח שהיו לי.
צמיגים:
צמיגים לאלפא (ולכל רכב פרטי עם מידות ג'אנטים הזויות) צמיגי מישלין PS4 עולים 650 ש"ח ליחידה. הטויו שטח מלא עלו 760ש"ח ליחידה - לא הבדל משמעותי.
מכלולים שלא קיימים:
דפיקת חנייה הכי פשוטה שאפילו לא השאירה סימן והחיישן של המערכות האקטיביות ייצא מאיפוס, החברה תדרוש ממך איזה 2000ש"ח כדי לכייל אותו
תדפוק מראת צד עם תאורה, חיישני שטח מת וכו' ותגלה שהכיסוי הביטוחי של 4000ש"ח לא מספיק בשביל מראה חדשה (וגם פנסי לד מגיעים למחירים הזויים)
תחליף בולמים אקטיביים שקיימים בהמון רכבים חדשים ותגלה סכומים בידיוניים
קלאצ'ים בDSG, מכנטרוניקס בDSG עולים ביחד סכום של 5 ספרות.
אחזקה מונעת:
בסקודה, החליפו משאבת מים באחריות וגבו רק תשלום סמלי של 500ש"ח על חלקים. בדיסקו, משאבת מים של דנסו בארץ עולה 200ש"ח, ועם מזמינים מחו"ל ב350ש"ח מקבלים משאבת מים, אטמים, צנרת וכו'.
בסקודה, החליפו מדחס מזגן שהתפגר, חליפי סיני עלה 1000ש"ח. בצ'ירוקי מדחס מזגן סיני עלה 300ש"ח, בארץ זה היה באיזור ה500ש"ח.
ירידת ערך:
את הצ'ירוקי מכרתי אחרי 5 שנים ב25% מעל מה שקניתי אותו
את הסקודה מכרתי אחרי 5 שנים ב40% מהמחיר שקניתי אותה
ביטוח:
ברכבי השטח חובה וצד ג' עולים 3000ש"ח
ברכבים החדשים על פני כל התקופה ביטוח עולה בממוצע פי 2 יותר (הוא יורד ככל שהשנים מתקדמות)
ועדיין, כנראה שרכב שטח יקר יותר, אבל זה לא הבדל כזה גדול שמכניסים פנימה עלויות הזויות של חלפים, מחירי ביטוח וירידת ערך
1500-2000 ש"ח בממוצע לטיפול?
כלקוח וותיק של צ'מפיון, בנוסף למוסך רון (לא נוח לכולם אצלינו ליסוע לתל אביב) - טיפול פשוט עולה 800-900, לא יודע מאיפה הסכומים האלה. מישהו כנראה מזמבר אותך.
כל השאר, אני פשוט לא מכיר, לא נתקלתי כמעט בשום דבר ממה שרשמת חוץ ממראות שהחלפתי בתחליפיות במקום ייעודי (300 ש"ח למראה) ודאגתי להכניס לפוליסת ביטוח הבאה.
אנחנו מחזיקים גולף במחזורים של 6 שנים.
לא מכיר שום דבר ממה שרשמת.
- - - Updated - - -
אההה כן, באמת מצברי "עצור וסע" עולים יותר, קניתי ב 700 ש"ח של בוש לפני חודש.
שוב, לא הסכומים שציינת.
רק כדי לסגור את העניין מבחינת המידע שאני יכול לספק:
הסקודה טופלה במוסכים של צ'מפיון בתקופת האחריות ובמוסך רון לאחר מכן - נקנתה ב2017 ונמכרה ב2022.
האלפא טופלה באחריות במוסך המרכזי של סמל"ת וכיום מטופלת אצל אבי במוסך תלתן. הראשונה נקנתה ב2015 ונמכרה ב2018, השנייה נקנתה ב2018 ועדיין אצלנו.
וכמובן שטיפול פשוט עולה 800-900ש"ח (שזה המון בשביל שמן ופילטר שמן ואולי גם פילטר מזגן, בפעם היחידה שהחלפתי שמן ופילטר שמן במוסך לצ'ירוקי, זה עלה 400ש"ח כולל השמן והפילטר), רק שזה אף פעם לא מסתכם בזה.
אפרופו מוסך רון:
הוא העלה לפייסבוק שלו בשבוע שעבר על שכן שלו שנשבר לו הפנס בג'ילי החשמלית... מחיר הפנס אצל החברה (ואין להשיג לא בחברה):
10,000ש"ח
- - - Updated - - -
לא יכול לערוך את ההודעה
*נושק ל10,000ש"ח מלמטה
נהיה קצת ערבובייה…
אבל הכל טוב.
ראיתי את הפוסט על הפנס, בקרוב נשמע על כל מיני סיפורים מעניינים ברכבים החשמליים, בעיקר מתוצרת יצרנים סיניים פחות מוכרים שפרצו לשוק בסערה, והביקוש עולה על ההיצע.
פתאום השוק הזה שהיה שמרני במשך שנים, השתנה מאוד, והרבה אנשים לוקחים ריזיקות מעניינות בסכומים לא מבוטלים.
נחמד.
היסטוריה.
אם האוטו חי רק בבינעירוני ורק משייט כל היום בהילוך הגבוה, אולי באמת לא יהיו לכם תקלות בגירים המתוחכמים.
אבל ברכב שחי כל הזמן בפקקים ולכן מעיף קלאצ'ים ומכטרוניקים ללא הכרה, תגלו שרכב מודרני כזה הוא מפלצת מוצצת. אולי אין בלאי כמו ברכבי שטח, צריכת הדלק הממוצעת היא בוודאות כמעט מחצית משל רכב שטח ממוצע, אבל זה לא אומר שהאחזקה תהיה זולה.
כל מי שעוקב אחרי הפוסטים המושקעים של מוסך רון רואה ומבין מה הולך שם.
הבחור שמשפץ מנועים אצלו, תמיד עסוק - כי מנועי ה-TSI האלה מתפגרים סביב 220-280K ק"מ. גירים DSG - כושלים ללא הפסקה (רק לפני שבוע, הוא העלה בהתלהבות תמונה של איזה ג'טה יד-ראשונה "שייכת למהנדס מכונות" שהגיר שלה הגיע ל-250,000 ק"מ (קלאצ'ים הוחלפו רק פעם אחת בתקופת האחריות בגלל תקלה). וואו! והוא מתאר את זה כמשהו חריג "בזכות בעל האוטו שהוא מהנדס מכונות ולכן מבין את המכניקה של הרכב". מה יש להוסיף? ממש מגיעה לבעל הרכב, למוסך ול-VW מדליה על ההישג.... אולי צריך לעשות להם גם טקס ומסיבה?.... כי ברוב הרכבים האלה שחיים במתאר של פקקים ומזנקים-עוצרים 5,000 פעם בכל נסיעה לעבודה, הגירים המזויינים האלה לא מגיעים גם לחצי מזה. (ושלא יהיו טעויות - מבלי להמעיט בערכם של מוסכים אחרים, מוסך רון הוא חד משמעית המוסך הכי מקצועי והכי אמין למכוניות VAG בישראל - עם תמחור נמוך יותר, לעתים משמעותית, בהשוואה למוסכי היבואן).
עכשיו תעטפו את כל זה במרכב עם לוגו של יצרן פרימיום ותכפילו עלות של כל דבר ב-2 לפחות.
על זה תוסיפו הפתעות שלא קשורות לאמינות, אבל עדיין גדולות ויקרות - צמיגי חתך היפר-נמוך על ג'נטים עצומים - סידור שרגיש מאוד לעליה לא זהירה על מדרכות, לאיכות סלילה, לכניסה אלימה לבורות, לבאמפרים - ועולה הון. בלמים אקזוטיים, מפתנים ופגושים קדמיים נמוכים שנדפקים, פנסי קסנון שכל סבתא בפיקנטו שדופקת עליכם רוורס לא זהיר בחנייה ושוברת אותם, מכניסה אתכם להוצאה של 5 ספרות שמצריכה הפעלת ביטוח, כל מיני מראות מתוחכמות ששליחים ממהרים שוברים עם הארגז של הטוסטוס שלהם, דברים כאלה. פנס קדמי, פנס אחורי, מראה, אלה חלקים שבמכוניות "רגילות" עולים לכל היותר כמה מאות שקלים בכל חנות חלפים. מישהו שבר לי פנס אחורי בפוקוס - חדש קומפלט עלה 120 שקל. פנס קדמי חדש קומפלט עולה 450-500. מראה - 450-500. בדגמים חדישים של מותגי הפרימיום שהכל בהם מוכרח להיות מקורי, מקודד, אלה אלפים רבים עד עשרות אלפים. ברכב פרימיום אתם גם לא מתעלמים משריטות-חנייה למיניהן. מה שממש לא מעניין אותי בפרייבט הפשוט שלי שבן 12 ושווה סכום של ארבע ספרות, מאוד אכפת ומפריע למי שנוסע בב.מ.וו בת 4-5 ורוצה שתישאר יפה ומטופחת.
ואלה בפירוש לא מכוניות שמתחזקים לבד.
נדרשים כלים ספציפיים והרבה ידע מקצועי. טיפול תקופתי אמיתי ברכב כזה לא מסתכם בהחלפת שמנים ומסננים ולא מבצעים אותו על המדרכה. מסתבר שגם לא כל מוסך כללי יודע להתעסק במכוניות כאלה. כבר ראיתי את אחד ממכונאי הג'יפים הידועים, אחד שבאים אליו מכל הארץ, מסתבך, שובר את הראש ומקלל על איזה גרמניה יקרה שתפסה לו את הליפט לכמה ימים.
רכב פרימיום נשאר פרימיום בעלויות התחזוקה שלו גם אחרי כמה שנים טובות, אחרי שערכו ירד מאוד והפך להיות נגיש ובהישג יד. מי שמוכן לזה פיננסית ונפשית, ייהנה מרכב כזה מאוד. כי איכות הנסיעה והביצועים הן ברמה אחרת לגמרי.
אבל אם מחפשים לחסוך בהוצאות, זה ממש לא הכיוון הנכון.
בשביל כאלו עלויות לא צריך רכב פרימיום.
'סתם' מכונית שנשבר לה פנס וצריך להחליף אותו... ואת המחשב שלו.... ולכייל את המחשב.... אז האוטו זבל דפק לך את הפנס בחניה והביטוח שלך ישלם 40000 שח.
לא רכב יוקרה.
אז לפחות להנות....
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
דרור
איך אתה אוהב את הסיפורים האלה על הגירים הרובוטיים ומנועי הטורבו.
זה כזה ישן ולא רלוונטי.
"הבחור שמשפץ מנועים אצלו, תמיד עסוק - כי מנועי ה-TSI האלה מתפגרים סביב 220-280K ק"מ "
אני לא מתקרב לרמות הק"מ הזה עם רכבים פרטיים, אפילו לא חצי מזה.
וכך גם כל מי שאני מכיר סביבי (עם הרכבים האלה)
זה לא ג'יפ.
אני מדבר על אחזקת רכב חדש, או בן 3 נניח, עד 6, ולא יותר מ 100K ק"מ.
אצלי מעולם לא התפגר שום מנוע, ושום סיפורים אחרים. הרכבים האלה עובדים אצלינו יומיום ובסה"כ מאוד אמינים וזולים לאחזקה.
אני יכול לבדוק היסטוריית קבלות (מוסך מורשה באשדוד ורון בת"א) של גולף בת 8 של אישתי (מודל 2015 עם 75 ק"מ, הפעם משכנו קצת בגלל חוסר מלאים אצל היבואנים) ולהעלות לפה. אין שם כלום, טיפול קטן, טיפול "גדול". מצברים, רפידות, סט צמיגים (פעם אחת), ועדיין לא עשיתי טיימינג (הזנחתי הפעם האמת, זה כבר חורג מהוראות היצרן)
וכמובן הדלק, החסכון בדלק (מנוע 1.4 עם גיר רובוטי (ידני)).
לא פרימיום, רק התייחסתי לסטיגמה הזאת עם VAG.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
דרור
איך אתה אוהב את הסיפורים האלה על הגירים הרובוטיים ומנועי הטורבו.
זה כזה ישן ולא רלוונטי.
"הבחור שמשפץ מנועים אצלו, תמיד עסוק - כי מנועי ה-TSI האלה מתפגרים סביב 220-280K ק"מ "
אני לא מתקרב לרמות הק"מ הזה עם רכבים פרטיים, אפילו לא חצי מזה.
וכך גם כל מי שאני מכיר סביבי (עם הרכבים האלה)
זה לא ג'יפ.
אני מדבר על אחזקת רכב חדש, או בן 3 נניח, עד 6, ולא יותר מ 100K ק"מ.
אצלי מעולם לא התפגר שום מנוע, ושום סיפורים אחרים. הרכבים האלה עובדים אצלינו יומיום ובסה"כ מאוד אמינים וזולים לאחזקה.
אני יכול לבדוק היסטוריית קבלות (מוסך מורשה באשדוד ורון בת"א) של גולף בת 8 של אישתי (מודל 2015 עם 75 ק"מ, הפעם משכנו קצת בגלל חוסר מלאים אצל היבואנים) ולהעלות לפה. אין שם כלום, טיפול קטן, טיפול "גדול". מצברים, רפידות, סט צמיגים (פעם אחת), ועדיין לא עשיתי טיימינג (הזנחתי הפעם האמת, זה כבר חורג מהוראות היצרן)
וכמובן הדלק, החסכון בדלק (מנוע 1.4 עם גיר רובוטי (ידני)).
לא פרימיום, רק התייחסתי לסטיגמה הזאת עם VAG.
שום סטיגמה.
סטיגמות לא נולדות סתם ככה.
אבל אין צורך שתבדוק. אני מאמין לך.
אתה לא מתקרב לרמות ק"מ כאלה.... יופי. אז על סמך מה אתה מבסס את ההכרזה שהן אמינות?
מזכיר לי מישהו מכאן שבמשך שנים טען שה-CJ שלו מאוד אמין. החזיק אותו יותר מ-10 שנים במהלכן הג'יפ נסע בטוטאל אולי כ-5,000 ק"מ.... העביר את רוב ימיו מתחת לסככה בלי לנסוע בכלל, אבל היה "אמין". גם ה-CJ הנוכחי שלו אפילו עוד יותר אמין למרות שהוא עוד יותר ישן. כבר כמה שנים לא נסע אפילו מטר - אבל היי, לא מתקלקל. נו..... על אותו משקל, גם דגמי המכוניות בויטרינה אצלי מאוד אמינים.
אתה לא מתקרב לרמות ק"מ כאלה אבל זה שיקנה ממך את האוטו כבר כן יגיע לשם. ובגלל שאתה לא מטפל באוטו בזמן (אתה בעצמך הודית שעוד לא עשית טיימינג שאולי כבר הגיע הזמן לעשות. על איזה עוד טיפולים אתה מדלג?...) כנראה יכיר די מהר את דני, זה שמשפץ את המנועים אצל רון.
ואם ייסע הרבה בפקקים, יכיר ויקלל גם את ה-DSG. שם, כל מה שנחסך בדלק, צריך לשים בצד - לטובת תיקון עתידי שיגיע גם יגיע.
אני כן מגיע לרמות ק"מ שכאלה ואפילו ממש בקלות. הרוב אמנם במתאר בינעירוני, אבל פעם שבוע בפקקים של המרכז כשבחוץ 400 מעלות ו-850% לחות, זה מתאר נהיגה שרוצח מכוניות יותר מאשר מסלול מירוצים. זה למה אני פשוט לא מרשה לעצמי להתפתות לרכוש VAG משומשת ו/או שום אוטו אחר עם גיר רובוטי. כי זו מלכודת ידועה מראש.
ועכשיו בלי ציניות - אני מת על המכוניות של VAG. נוסעות אש ומרגישות על הכביש סוף הדרך, ומי יודע? מתי שהוא הילדים יגדלו וכבר לא אצטרך להגיע למרכז ולפקקים והק"מ השנתי שלי יירד דרסטית, ואז אולי תהיה לי כזו. חדשה. ברור שחדשה. רק חדשה.
כי ככה זה ב-VAG. קונים חדשה, נהנים ומוכרים קצת לפני שתיגמר האחריות ויעוף גיר או מנוע וקונים שוב חדשה. הכל צריך להיות מתוכנן - בגדול, תכנית האב של היצרן קובעת שזו צריכה להיות הבעיה של היד השניה ואילך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כי ברוב הרכבים האלה שחיים במתאר של פקקים ומזנקים-עוצרים 5,000 פעם בכל נסיעה לעבודה, הגירים המזויינים האלה לא מגיעים גם לחצי מזה.
רכב חשמלי אוכל את המתאר הזה בלי מלח, תוך חיסכון עצום באנרגיה ובלי להרעיל את השכנים לפקק.
דרור עדיין לא מאוחר לשנות את דעתך.
בתמצות
בנסועה שלנו (אצלי ובמשפחה המורחבת משהו כמו עד 15K ק"מ בשנה), כל רכבי ה VAG מאפס עד 6 שנים בערך לא איכזבו במשך 3 החלפות.
הרכבים מהנים וחסכוניים מאוד. ולא היו לנו תקלות.
הייתה החלפה יזומה של קלאצי'ם בדורות הישנים יותר.
הגיעו צ'קים בדואר מתישהו על סך 1000 ומשהו ש"ח כפיצוי מהסכם פשרה כלשהו בעבר. (-:
בהרחבה
אמינות זה מושג חלקלק, מתעתע, וקשה למדידה אצלינו בארץ.
ויכחים בלי סוף.
מה שמצחיק הוא שזה כבר לא רלוונטי בכלל, מנועי טורבו וגיר רובוטי, כי תכף הכל מתחשמל. ואתה עוד משמיץ אותם....
צריך להשמיץ עכשיו את החשמליים. :D
לגבי "מי שיקנה ממני את האוטו", תתפלא זה בד"כ מהחוגים הקרובים, ולפעמים זה ידוע מראש. לא קיבלתי תלונות עד עכשיו. (לא שיש לי מחויבות כלשהי)
והערה כללית - אני משתדל להינות מהקריאה ומהכתיבה פה, לצחוק כמה שיותר (ולהצחיק אם אפשר, לא תמיד זה מתאפשר), נא לא לקחת אותי ברצינות בשום מקרה.
ובכלל, אל תיקחו גם את עצמכם יותר מידי ברצינות, ואל תתרגשו מכל פלוץ שאחר הפליץ.
כולנו פלצנים.
תהיו טובים.
אבי ביטר.
אבי לא סטיגמה ולא נעליים, אני נכוותי קשות מפולו בת 10, אותו מנוע אותו הגיר שבגולף, הגיעה ל 150k קמ, ואין חלק שלא התפגר או התפרק ברכב, החל מפעמיים מכהטרוניקס, כמה משאבות מים, מיכל עודפים שנוטה לפתח סדקים, רעשים בשסתומים, ריפוד גג שנושר על הראש, פלסטיקה שמתפרקת בדשבורד, פשוט רע, הם מייצרים רכבים שמתכלים לאחר 10 שנים,
הליסינג המשפחתית הוחלפה לאחרונה לקופרה פורמנטור, עוד וואגית, אין מה לומר, רכב חדש, מתנהג יפה, טיל בכביש, אבל מה..את כל הדרעק שנוטה להתקלקל ועולה הון הכניסו שם, מי צריך פנסים עם שני מנועים שמכוונים את עצמם אוטומטית או בולמים עם כיול אדפטיבי, ולא נגענו באותם מסכי מולטימדיה משוכללים שיתבשלו בחום הישראלי ודינם להתפגר ולהשבית את הרכב, כי כל התפעול שלו הוא דרך אותו מסך, מסכן הבעלים שירכוש בעוד כמה שנים את העלוקה הזו.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
grand
פולו בת 10 עם 150 ק"מ ?
כנראה שהפרופורציות שלי מאוד שונות משלכם.
רכב פרטי כזה, סביר מאוד שסעיף האחזקה יתחיל לעלות ביוקר. וברור שכגודל השכלולים ופינוקים כך גם התקלות.
VAG תמיד היו חדשניים, זה נכון.
איך ה 300 כ"ס בקופרה ? כיף להתנהל ככה נכון ? למרות הפקקים וכו', מידי פעם מוצאים הזדמנות, וגם נסיעה מנהלתית הופכת לכיפית.
תהנה.
ברור שאם הייתי מחפש רכב בן 10-15 מאיזושהי סיבה, לא הייתי מכוון לשם, אבל זה לא מה שפותח השרשור מחפש.
אני עדיין טוען שלדרישות שלי ושל המון משפחות "סטנדרטיות", נו אתם יודעים, אלו שמחליפים רכב חדש כל 3-5, VAG זאת בחירה מעולה, כיפית, ו א מ י נ ה.
אבל זה כבר לא רלוונטי בכלל, אנחנו בעיצומה של מהפיכה בתחום.
הדיון על רכב פרימיום בן 3-4 ב 170 אלף שח.
לא על נבלת גולף ב3-4 אלף עם 170 אלף קמ. זה דיון אחר.
ההיקש הלוגי בין רכב בן 3 לבין הקביעה שב220000 קמ ילך גיר - לא ברור לי.
אסף.
חבר לעבודה החליף לאחרונה אאודי A4 בת 4-5 עם כ- 130 אלף ק"מ באחת חדשה. זאת האודי העשירית שלו, בד"כ מחליף אותן כל שנתיים - עם זאת הוא השתהה יותר זמן ולפחות בשנה האחרונה אין חודש שהרכב הזה לא נגרר או צלע למוסך, לדבריו 130 אלף ק"מ זה יותר מדי לאודי.
לא יודע אם זה נקרא רכב יוקרה קטן או גדול, מרצדס A180 או פולו/גולף זה לא מכוניות יוקרה. הוא סיפר לי שבאחת מהקודמות רצו 40K רק כדי לאבחן תקלה שגרמה להדלקת נורת מנוע (זה דרש פירוק של כל רכבת הכוח כדי להגיע לאיזה חיישן).
גם שעון רולקס מראה את אותה שעה כמו שעון קסיו.
אבל מה נחשב יותר?
כל נושא ה"יוקרה" דבילי קצת בעיני, אבל בעולם הרכב במיוחד, הוא שריר וקיים.
לרוב האנשים זה חשוב. כל תרבות הסגידה למותגים עם כל הפסיכולוגיה שמסביבה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ההיקש הלוגי בין רכב בן 3 לבין הקביעה שב220000 קמ ילך גיר - לא ברור לי.
עד 220,000 גיר DSG או דומה יסבול מתקלה יקרה של קלאצ'ים/מזלגות/מכטרוניקים/מוח/השד יודע מה, לפחות פעם אחת. סביר להניח שפעמיים או יותר.
סביב 250,000, קצת פחות, קצת יותר, יש גם מצב לפתיחת המנוע.
אני מדבר רק על ק"מ, לא על גיל הרכב.
לעניין מנועים - כל ההספקים האלה מנפח קטן גדוש בהיסטריה, זה לא מתכון לאריכות ימים.
אני אולדסקול - מעדיף לקבל את ה-150 כ"ס בניחותא ובליניאריות ממנוע אטמוספרי בנפח 2.0 ליטר בלי להוציא לו את הנשמה, מאשר לסחוט אותם בכוח ממנוע גדוש בנפח 1.0 ליטר שנולד רק כדי לרצות את הרגולטור.
ולי ברור שרכב כזה שחי רק בבינעירוני יחיה הרבה יותר קילומטרים ויסבול מהרבה פחות תקלות אם בכלל, לעומת רכב זהה שבילה את חייו רק בפקקים.
והעובדה שחשמליות "אוהבות/מתאימות לפקקים" לא משכנעת אותי באופן אישי. אני שיניתי מקום מגורים ואורח חיים וברחתי מהפקקים - במקום לנסות לחיות איתם באמצעות "נהיגה" במייבש כביסה. אם הבעיה היא פקקים, רכב חשמלי אינו הפתרון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ariel-ro
אבי,
...
אחזקה מונעת:
אני רק שאלה ,
אם החליפו באחריות , אז למה 500 ש"ח.
הרכב נקנה עם שנתיים אחריות.
בשנה השלישית, אם טיפלת במוסכים של צ'מפיון בתקופת האחריות, הם נוהגים ללכת לקראת הלקוח.
אז הייתה רק השתתפות חלקית מצידנו בעלות התיקון, כי התקלה התרחשה בשנה השלישית.
קצת מהניסיון שלי, במהלך שנות הנהיגה שלי מעל 22, היו לי גולף ידנית 2.0 (אכלתי איתה חרא, אבל גם נהגתי בה כנהג חדש ופוחז, לא ריחמתי והאוטו החזיר לי עם ריבית והצמדה), הייתה לי בין השנים 2008-2020 ג'יטה 1.6 בנזין שנקנתה מליסינג, למעט תקלות שהחלו בשנתיים האחרונות להחזקתה (הגיעה ל230 אלף קילומטר בלי יותר מידי תקלות), רק טיפולים שוטפים ללא תקלות יוצאות דופן, לבסוף הוחלפה בטרייד אין בג'יטה 2016 TSI שנקנתה שוב מליסינג עם 91 אלף קילומטר, אצלי משנת 2020 עד עתה, כעת עם 116 אלף קילומטר, בלי עין הרע, ללא תקלות מיוחדות (חמסה חמסה מלח מים).
בכל אותן שנים היו לי שני טראנו בנזין, יונדאי גלופר וכיום ג'יפ גרנד צ'ירוקי, חשוב לציין, שלמעט הטראנו האחרון, רוב רכבי השטח שהיו לי לא עבדו קשה, אני לא מאלה שמחפש מעלות ומקומות לבדוק את גבולות הרכב והנהיגה שלי, לא לקחתי סיכונים יוצאי דופן ולא קרעתי אותם בשטח. לציין כי ברכבי השטח אכלתי לא מעט חצץ והיו לא מעט תקלות ובלאי שממש לא התקרב לפולקסווגן והעלויות של האחזקה השוטפת שלהם היו בשמיים. גם היום הגרנד צ'ירוקי עולה המון כסף ולאחרונה בשל אילוצים אני בלבטים האם להשאירו או למכור אותו ע"ר עלויות ההחזקה הגבוהות.
שורה תחתונה: אני בסך הכל לקוח מרוצה של פולקסווגן, המכוניות שלי שהחזקתי נסעו יפה מאד והיו מאד אמינות יחסית בהבדל משמעותי מרכבי השטח שהיו בבעלותי. ברור לי שגם בפולקסווגן יש בעיה עם הגיר וכן זה מדאיג אותי, מתפלל שלא יהיה במשמרת שלי או שלא יעלה סכום פסיכי.