גיא-קרא טוב יותר מה שכתבתי, אם הזמנת סקודה אוניאק אז תקבל כזו או חשמלית בגודל ובמחיר דומה (לא בהכרח עם אותו הטווח סוללה), לא תקבל רכב בגודל של קטגוריית מיני.
לכן ההתעמקות שלך בטווח האוניטק (או איך שכותבים אותה..) אינה רלוונטית.
Asaf-a
אסף.א
Printable View
גיא-קרא טוב יותר מה שכתבתי, אם הזמנת סקודה אוניאק אז תקבל כזו או חשמלית בגודל ובמחיר דומה (לא בהכרח עם אותו הטווח סוללה), לא תקבל רכב בגודל של קטגוריית מיני.
לכן ההתעמקות שלך בטווח האוניטק (או איך שכותבים אותה..) אינה רלוונטית.
Asaf-a
אסף.א
מכיון שהם מציעים רק את הסקודה בגודל הזה .. אני מסופק אם יש להם משהו אחר .. בכל מקרה אני מניח שאקבל תשובה היום כשנגמר להם הסופ'ש ..
ובכל מקרה .. זה לא כל כך משנה לנו איזה אוטו נקבל .. זאת חוויה.
מניסיון רב של שכירות רכב בחול, בייחוד בעונה העמוסה, הנקודה שאסף העלה, היא מאוד מאוד חשובה,
אתה צפוי לקבל רכב מאותה רמה של זה שהזמנת, ללא קשר לקיבולת ויכולת הטעינה, ויותר גרוע, ה"אותה רמה" זה על פי מה שמקובל אצלהם.
בחברות היותר קטנות, "מה שמקובל אצלהם" מושפע בעיקר מהמצאי במגרש החנייה באותו הרגע...
לפני כמה שנים, בכרתים, בנסיון עקר לחסוך כסף, לקחתי מחברה קטנה מקומית, וגיליתי, כמו עוד כמה עשרות שהיו איתי, שכל אחד הזמין משהו אחר (אני הזמנתי ניסאן קשקאי) וקיבלתי כמו כולם, מיצובישי אטרג'.
היה איזה גרמני שעשה צעקות, כי הוא הזמין BMW, והיווני בכלל לא התרגש ואמר לו שזה אותה רמה, וחוץ מזה אין לו משהו אחר...
בקיצור - אם אתה הולך על חשמלי, תבדוק שאתה יכול "לנעול" רכב מסויים - לא יודע אם אפשר
בברכה,
יוני5
כן, תודה חברים.
יש לי מעט נסיון בעצמי, והפעם היחידה שלא היה מה שהזמנתי אז שודרגנו למעלה .. בכל מקרה, נוסעים מחוץ לעונה לקראת סוף ספט'.
ועוד מחכה לתשובות מהם.
אתה מדי פעם גם מבקר בישראל?
תשמע ...
חם פה .. ויש פה מלא אנשים עצבניים ... שני דברים שקשה לי למצוא באירופה ..
קובץ מצורף 139575קובץ מצורף 139574קובץ מצורף 139573
מניסיון מקצועי , אין שום בעיה בנורווגיה לקחת רכב חשמלי לנסיעה ארוכת טווח. יש עמדה כל כמה קילומטרים ורובן מהירות.
אני עובד במקום שמנהל את התחנות הללו , אז אתה יכול להאמין לי.
אגב רכב חשמלי..
אז במהלך החיפוש הזה נתקלתי ב פול סטאר. מותג שלא שמעתי עליו עד לפני מספר ימים ..
היום ראיתי אחת לבנה עם מספר ישראלי בסוכנות הונדה בעיר התחתית חיפה.
טוב... האדג'ט החליטו בשבילי.
אין להם מכוניות לא חשמליות אז... חשמלי זה הכי
יש חשמל בכל תחנת דלק. ארבע חברות. שתיים עם כרטיס אשראי שתיים רק אפליקציה.
אני אפרט יותר בהמשך - אבל גיא - לך על זה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
הולך ..כבר הוזמנו.
עכשיו לומדים את מיקום תחנות טעינה דיסי.
אגב זה, ראיתי היום במצפה רמון. חבוייה תחנת טעינה של טסלה .. מלא מטענים.
כי בכיכר יש רק שני מטענים ותור ארוך.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
נכון, וגם הן, כמו כל העמדות במצפה, מעפנות. 50kw בתיאוריה, בפועל יותר קרוב ל40.
בפעם האחרונה שחזרתי מאילת ראיתי שעמוס שם אז המשכתי הביתה ללא מילוי. התכנית המקורית היתה להתחבר לחשמל בזמן שאנחנו טוענים קלוריות בגולדה.
למי שיותר מאותגר טווח עדיף למלא באולטרה מהירות בבאר שבע או בלהב.
https://m.ynet.co.il/articles/hkmbfe9cq
הנה. ..
Sent from my DN2103 using Tapatalk
ה'חמסה-חמסה' חזרה לסוכנות ההשכרה.
החשבון לא פשוט וזה לא לכל אחד, אבל עם קצת שיעורי בית והכנה - האופציה בהחלט טובה.
אני אחזור הביתה בעוד כמה ימים ותקבלו מדריך שימושי לטיול בחשמלית שכורה בנורווגיה.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...694e396782.jpg
יש 3 חברות שבהן אפשר ברוב המקרים להטעין את מצברי הרכב:
MER - התקינו את האפליקציה Mer Norge. עמדות הטעינה שלהם בצבע כחול, האפליקציה ידידותית ובאנגלית, והתפעול קל. לאחר הרישום כשמתחברים תעמדת טעינה, מקישים את קוד המטען - קוד בן 5 ספרות שכתוב ליד החור שבו נח הפלאג, ומתחילים בטעינה.
IONITY - התקינו את האפליקציה ולאחר הרישום, תחילת הטעינה היא לאחר חיבור המטען לרכב וסריקת הQR קוד שליד הכבל או הקלדה של מספר העמדה. עמדות הטעינה עם ציור של שחף, וכתוב עליהן בגדול השם של החברה.
RECHARGE - ידידותי ללקוח מזדמן ללא אפליקציה, הטעינה בדקך כלל על ידי סריקת קוד QR וגלישה לאתר, הכנסת פרטי אשראי ויאללה לטעון. לפעמים לא עובדת הסריקה ואז אפשר להכניס את קוד המטען וזה עובד.
יש עוד כמה חברות שמפעילות עמדות טעינה שמתאימות ללקוח מזדמן עם כרטיש אשראי ישראלי - זה יהיה די אקראי ולא כדאי לבנות על זה, אבל לא מזיק לנסות
מה לא עובד?
התחנות של טסלה - מתסכל כי הפריסה שלהם מצויינת ויש המון מהם, אבל הפיילוט של טעינת לא-טסלה בעמדות של טסלה פתוח רק לנורבגים.
CircleK - גם זה מתסכל כי הפריסה מצויינת והעמדות מהירות, אבל לא אוהבות אותנו, חוץ מהעמדות שלהם שעליהם יש את הכיתוב של IONITY שהזכרתי קודם.
BILKRAFT - אפליקציית טעינה שמפעילה עמדות של מספר חברות - לא עובדת ללא תשלום מטלפון מקומי.
EVINY - עובדת רק עם אמצעי תשלום מקומיים. נפוצה באופן מרגיז בפריפריה
אסף.