כמי שנוסע במגנטיס ידנית קרוב ל6 שנים, טפו טפו בלי השבתה אחת, יכול רק להמליץ על הרכב. עלויות חלפים זולות כיאה לקוריאנית.
משהו יותר "משעמם" יהיה איי30 ידנית כפי שהציעו, אופציה מצויינת.
Printable View
כמי שנוסע במגנטיס ידנית קרוב ל6 שנים, טפו טפו בלי השבתה אחת, יכול רק להמליץ על הרכב. עלויות חלפים זולות כיאה לקוריאנית.
משהו יותר "משעמם" יהיה איי30 ידנית כפי שהציעו, אופציה מצויינת.
קקטוס / סי3 / 2008 / 208 ידנית ואטמוספרית זה די אותו דבר - ובלי משהו מרגש לטובה או לרעה לומר עליהם. מכוניות פשוטות וטובות סה״כ. הטורבו כאמור יש ריקול וחוץ מזה אין משהו מיוחד לומר עליהן.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
C3 פיקאסו בנזין- האוטו ככלי תחבורה- מצויין. קטן ומשתחל, אמין יחסית, מרווח לזוג +3 ילדים. יושבים בנוח. פלסטיקה עמידה. קצת מזכיר סקייטבורד בגודל הגלגלים ומהלך המתלים -אבל אחלה כלי בסיסי. לא מכיר את הדיזל- הבנזין צורך -1-12 כללי אלא אם אתה משייט כל היום. ולא סוחב. כולם צופרים ועוקפים...
מי שרוצה, מוצא.
אבל הם לא רוצים.
הם כן רוצים לשלם פי 3 על מכוניות פחות טובות ופחות אמינות.
ואין עם מי לדבר.
וזה כל כך זועק שלרגע נדמה שאם כולם כל כך מומחים, אז למה בכלל הם שואלים כל הזמן את אותן שאלות? כדי לקבל חיזוקים?
צחי, רק בגלל שאתה חבר אני מוצא לנכון להזהיר אותך ממכוניות PSA עם מנוע Puretec 1.2 גם אם הן ידניות.
הבעיה בהן אינה הגיר אלא המנוע.
דיר בלק - במסורת PSA, זה מתוכנן ומבוצע רע ויקר לתפארת
גם מהרנו היית צריך להזהיר אותו, לא?
תראה תשמע, נראה שלכל המלצה חיובית תמצא מי שהיה לו נסיון שלילי…אין לזה סוף, ההמלצות שנתתי היו מנסיון אישי או של חברים קרובים שהייתי מעורב.
לרשימת ההמלצות הלא נפוצות אוסיף עוד אנדרדוג משעמם מכוער אך פשוט באופן חיובי וזול:
פיזו 301 במיוחד בגרסת ה1600, לפני כשנתיים קניתי כזו לאחיינית שלי עם 80,000 קמ (2014) בכלום כסף (20,000₪) , 1600 אוטומטית פלנטרית הדגם שאינו בסיסי, מאוד נוחה לנסיעות בינעירוניות רגועות.
יש גם גרסה זולה יותר 1.2 אטמוספרית וסיטרואן אליזה תאומה.
Asaf-a
אסף.א
i30/25 הכי שמורה שתצליח למצוא. במשפחתיות כמעט ואין גיר ידני.. לך על משעמם ובטוח.
כשמדברים כאן על רכב משומש זול כדרישה בסיסית, מנועי טורבו קטנים באופן בסיסי חשודים מבחינתי. מהביצועים והאמינות של הרכב החדש נהנה מישהו אחר, אתם משלמים את החשבון.
אני ממליץ על מה שאני אישית יודע שטוב ואמין. וכנ"ל, מזהיר ממה שאני מכיר.
אחותי הקטנה עוברת עכשיו סאגה יקרה עם הטיימינג המחורבן של מנוע ה-Puretec1.2 ב-2008. עוד אחת שרכשה רכב בלי להקשיב לאזהרות.
אלה מנועים עם כשלים מובנים כתוצאה מהנדסה דפוקה. ואת זה לא רק אני אומר - תשאלו כל מוסך מורשה של PSA ויסבירו לכם את זה בשפה מאוד מובנת שלא משתמעת לשתי פנים.
שאל אותי מישהו כאן האם אני אשכרה חושב שהיצרנים עושים ככל שביכולתם כדי לסבך את המוצר, להכניס לתוכו תקלות ולהקשות ככל האפשר על תחזוקתו - עניתי לו שכן. המקרה הזה הוא הוכחה מובהקת.
גם מנוע 1.2 Tce של רנו/ניסאן/דאצ'יה הוא מלכודת ידועה שלא מזמן נחשפה. יש להם עכשיו מנוע 1.33 טורבו חדש שהחליף את ה-1.2 המושמץ, ואני יכול רק לקוות בשביל האומללים שרכשו את המכוניות האלה, (כולל מרצדס ששותפה למנוע הזה), שהתקלות נפתרו.... בוא ונאמר שעוד באירופה הייתי סקפטי, ולא לחינם.
כשרוכשים רכב משומש ישן וזול שעבר כמה ידיים ואי אילו עשרות/מאות אלפי ק"מ ומי יודע איך נהגו בו ואיזו תחזוקה קיבל, העמידות/אמינות ועלויות האחזקה הופכות לדרישה בסיסית. ולצערי, מנועי טורבו קטנים מודרניים וגירים כפולי מצמד - כנראה לא עומדים בדרישה הזו.
מי שמחפש תחבורה בסיסית אמינה עם עלויות שוטפות זולות, צריך להתמקד במכוניות פשוטות עם מנוע אטמוספרי וגיר ידני או אוטומטי-פלנטרי טיפש ולהימנע ככל האפשר מטכנולוגיות מרשימות שרק מחפשות מתי להתקלקל. זו כמובן רק דעתי, אפשר לחלוק עליה וללגלג, ואחר כך לשלם תועפות - אני מבטיח לא לשמוח לאיד.
לא מכיר את ה 1.2 המוגדש כל כך אבל יש גם אטמוספרי. לא כוכב על מבחינת כח ( קצת מזכיר את ה 205 1.4 של פעם) אבל אוכל 1:20.
למיטב ידיעתי מדובר במנוע אמין ומוצלח.
לגבי הפיורטק המודגש, היה ריקול ולמיטב הבנתי מי שהלך לא מנוע קיבל החלפה על חשבון היצרן.
2018 זה עדיין בתחום 5 שנות האחריות שהיו לסיטרואן.
ועוד דבר, גם אלו שטוענים לעניין רצועת התזמון אומרים שהעניין תוקן מאמצע 2017 על ידי החלפה לרצועה משופרת
ידני זה באג נחמד שאני מחבב אבל אישתי דווקא לא תתנגד לאוט'.
גיר פלנטרי אמין ומוכח גם הולך .
סופר מיני לא הולך (רק סטיישן), יש כבר אחת כזו וצריכים בעיקר קצת יותר תא מטען.
ביצועים, כל עוד אפשר לשמור על קצב תנועה סביר דיינו.
אבזור נדרש, מזגן והגה כוח, כל השאר מותרות.
מנוע בנזין פשוט ואטמוספרי לצורך אמינות מירבית.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
i30cw, kia ceed. סטיישן כמובן.
הזכרת C3 Picasso ידנית בנזין. למה לא הדיזל?
הייתה לנו דיזל ידנית במשפחה, נקנתה כמעט חדשה עם 17,000 ק"מ ונמכרה לאחר 180,000 ק"מ. בלי שום הגזמה - אפס תקלות!
זה מהרכבים שמהר מאוד אתה מבין שזו הייתה טעות למכור.
יש לי גם דור 1 אצל הבן. היא נהדרת.
אלה מכוניות מצויינות, אבל כבר ישנות. אקזמפלרים במצב טוב תמצא רק אצל חובבי הדגם שלא ירצו למכור, וממילא השיקולים שלהם להמשיך לנסוע דווקא באוטו כזה, הם אחרים לחלוטין.
אבל הודות לחברות הליסינג, דור 2-2.5 עדיין בכמויות על הכבישים.
לא מעט נבלות סרוחות. אבל גם לא מעט שמורות להפליא.
המון סטיישנים.
אני נוסע כ- 25K ק"מ בשנה על דור 2.5 שנת 2010.
אצלי שנתיים, חגג זה עתה 315K ק"מ שלא מורגשים בכלל.
זה רכב מעולה ואמין ביותר. חד-משמעית הכי הרבה אוטו לכסף.
צחי אני בדיוק עם אותו תקציב ואותן דרישות.
אני לא ממש לחוץ אז כל עוד המגאן החבוטה שורדת, מחכה בסבלנות בתקווה למצוא פוקוס ידנית נורמאלית (בעיקר בגלל
ההמלצה של דרור).
יש מצב שבקרוב תיגמר לי הסבלנות ואז כנראה אחת מהשלוש בסדר הזה:
קיה ריו/יונדאי i30 ידניות,
פוקוס אוט' פלנטרית.
אבל גם לא שולל לחלוטין צרפתית אטמוספרית ידנית בלבד.
פוקוס ידנית זה חד קרן , אבל יש שתיים כרגע ביד 2, שתיהן במרחק סביר ממך (לוד ובית שמש) .
רכב נהדר עם מחירון פח בגלל הגיר הרובוטי.
שתיהן 1600 שזה אומר שהן לא יסעו מהר כמו ה2000 אבל יהיו חסכוניות.
כשהיינו בהתלבטות הזו חשבנו על טנדרונים סטייל קנגו וברלינגו. מלא באגז, נוח בעיר, נוח בחניות ובחלק מהדגמים גם אמינות טובה.
(אני כבר לא זוכר במדויק , אבל לדעתי המסקנה הייתה ברלינגו בנזין)
זאת שבבית שמש כבר קבעתי לראות השבוע.
זאת מלוד פורסמה היום ועובד על זה...
אומי קבל שהפוקוס מלוד אצלי בחניה:cool:
ימים יגידו לגבי האמינות. מרגיש ובעיקר מקווה שהייתה בחירה טובה.
צחי מצטער אם מפריע בשרשור, אני סיימתי חיפושים. בהצלחה חביבי!