הגלגלים הסגירו את זה
Sent from my HD1903 using Tapatalk
Printable View
מתקדמים
כל העסק כבר מקבל צורה.
נשארו כמה פינישים קטנים בדמות מזרנים לפינת הישיבה\מיטה תחתונה, סוגרים לתאי האחסון, כיור סיליקון מתקפל, קצת צנרת מים.
אחר כך יגיע החלק החשוב - מכיוון שמדובר באבטיפוס (הזיווד הפנימי, לא הקמפר עצמו שאיתו כבר יש ניסיון) נאלץ לצאת לטייל ולבדוק את הציוד בשטח על מנת לשפר ולתקן את הגרסאות הבאות שיבואו.
כבר במהלך ההתקנה הקפדנו לצאת עם הרכב לנסיעות אגרסיביות בשטח הקרוב, על מנת לבדוק את העמידות של המוצרים. בחלק מהמקרים הוסקו מסקנות, חלקן כבר יושמו בגרסה הנוכחית, חלקן בגרסה הבאה.
קצת פירוט על מה שרואים בתמונות:
ריהוט פנימי:
הAluCabin מגיע כבר עם מיטה זוגית מרווחת במיוחד בחלק העליון של הארגז, כך שהריהוט בקומה התחתונה צריך להכיל גם מיטה זוגית נוספת (לילדים או לשני מבוגרים נוספים), מקרר ותאי אחסון לציוד קמפינג (כיסאות, שולחן ומחצלת), ציוד קבוע ברכב (כלי עבודה וציוד חילוץ) וציוד אישי של הנוסעים.
כל הקונסטרוקציה תוכננה מעץ בירץ' ימי - מדובר בפלטות עץ חזקות במיוחד ועמידות בכל פגעי מזג האוויר ללא חשש של עיוותים לאורך זמן.
חשוב היה לנו שהחלקים החשופים יהיו נעימים למגע וגם לעין ובמקביל יהיו עמידים בחיכוך ומים - ולכן כל המשטחים העליונים נבנו מבמבוק.
תאי האחסון בהיקף הארגז כאשר בכניסה לקמפר תוכננו מדפים לארגזי AmmoBox שמשמשים כמגירות ציוד נוחות לשליפה מהירה.
החלק העליון של תאי האחסון משמשים כפינת ישיבה עם שולחן קטן במרכז במשך היום ובלילה משלימות פלטות במבוק נוספות את תאי האחסון והופכות אותן למיטת הילדים.
על חלונות הקמפר הותקנו וילונות קנבס אטומים לאור (כדי לאפשר שינה עד מאוחר :)) ורשתות נגד חרקים.
מטבח:
על הדלת האחורית הותקן שולחן מטבח מתקפל מאלומיניום ומתוכו נשלפת הרחבת משטח העבודה מבמבוק.
במשטח העבודה מוטמע כיור סיליקון מתקפל ומעליו ברז מטבח לשטיפת כלים.
מעל המטבח כיסי בד המיועדים לתבלינים וסכו"מ. לצד המטבח יש צמד מגירות (מארגזי Ammobox) ובתוכו כלי בישול ואוכל ומזון יבש.
מערכת החשמל:
בחרנו במקרר SnoMaster Classic 60L מספיק גדול כדי להכיל מזון ושתיה למשפחה בטיולים ארוכים, בנוסף, יש מקרר קטן SnoMaster Leisure 18L בתא הנוסעים לשתיה ופינוקים בזמן הנסיעה.
על מיזוג האוויר אחראים צמד מאווררי Scirocco 12V מתכווננים (מאוורר אחד לכל קומה)
לתאורה - יש 7 גופי תאורה National Luna בעלי אור לבן או אדום (שלא מושך חרקים) מתכווננים ב3 עוצמות שונות. 4 מתוכם מיועדים כדי להאיר את שטח המחנה בחוץ, 2 לתוך הקמפר (אחד לכל קומה) ואחד מאיר את מטבח החוץ.
בנוסף יש צמד מנורות קריאה בצידי המיטה העליונה ו4 שקעי טעינה מפוזרים (2 בכל קומה).
כדי להזין את כל מכשירי החשמל האלה בזמן שהייה הותקנו צמד מצברי Optima BlueTop 75H פריקה עמוקה (150AH בסה"כ) ומוקמו מתחת למקרר.
על טעינת המצברים אחראית מערכת ניהול טעינה RedArc BCDC1225 שמווסתת את הטעינה בצורה חכמה בין האלטרנטור של הרכב לבין 4 פאנלים סולארים גמישים 100W כל אחד (400W בסה"כ) שמותקנת על גג הקמפר.
מערכת החשמל בתצורה הזאת מאפשרת שהייה רצופה של כמה ימים ללא צורך בטעינה חיצונית.
פאנל המתגים, יחד עם מכוון הטעינה ממוקם משמאל לדלת הכניסה. בית הפיוזים מוסתר בתוך ארון חשמל נגיש.
מערכת המים:
הקמפר מגיע עם מיכל מובנה של 50L שמותקן בחלקו הקדמי של המבנה, על מנת לאפשר מקלחות למשפחה, נוסיף מיכל של 130L שימוקם במקום הגלגל הרזרבי מתחת לארגז הטנדר (הגלגל הרזרבי יותקן על הדלת האחורית).
בקמפר הותקנו 3 נקודות מים: ברז המטבח, ברז שטיפה כללי באחורי הרכב וצינור דוש ליד אוהל המקלחת .
סככת צל:
הAluCabin מגיע עם סככת צל ענקית מובנית בצידו AluCab Shadow Awning 270 שמאפשרת לאדם אחד לפתוח אותה לבד ללא צורך בעיגון לקרקע גם ברוחות קשות.
מקלחת:
הקמפר מגיע עם מקלחון מותקן בצידו - AluCab Shower Cube
עידן
הרמה הכי גבוהה שנראתה פה. שאפו!
גם אם אין לי כסף לכל השיט הזה... ואני לא מהלקוחות הפוטנציאלים.. קשה לי להתעלם מהתשומת לב לפרטים הקטנים ומענה לכל צורך בצורה מונגשת כל כך.
באמת העלתם את הרמה בארץ!
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
רק טיפ קטן.
צרפו תמונות עם הסמליל של התמונה. לא הסמליל של האטב.
וואו!
באמת רמה מעל מה שנהוג בארץ
הצעה לגבי המקרר- חורי אוורור לפינוי האויר החם.
מהצילומים נראה שהקופסא סגורה סביבו למכט חור עגול אחד.
אם יש משהו שמאד מקשה על המקררים האלו, זה פינוי האויר החם מהמחליף חום בחלק התחתון.
תשקול אפילו מאורר 12V בחור העגול שמפנה אויר מהחלל התחתון של הקופסא.
חלום. בזמן שאני מתלבט איזה קפיצים לשים, בנית אוטו שלם.
שאפו
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
עידן השולחן על הדלת של הסגירה של alucab או פיתוח שלכם?קובץ מצורף 139997
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
אחרי שבחנתי את כל התמונות בזכוכית מגדלת נראה לי שהמדבקה של ה סנו מאסטר והקינג קאמפ לא באותו מרחק כמו השאר [emoji41]
חוץ מזה באמת נפלא ונראה כמו חלום שלעולם לא אגשים כנראה.
יכול להעיד שיצא לי לראות מקרוב והכול מרגיש כל כך איכותי.
כל הכבוד עידן ותתחדש!
השלב הבא זה להגדיל עוד קצת את המדינה בכדי שיהיה יותר שימוש לכל זה.
... או שלום כולל במזרח התיכון,
מדהים! וואו!
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
תודה רבה לכולכם על התגובות המפרגנות! זה פרוייקט מורכב שכל הצוות שלנו עבד עליו במרץ בחצי השנה האחרונה וכיף לקבל כזה פידבק!
צודק לגמרי! אמנם חשבנו על זה והשארנו כ8 ס"מ בדופן שבין המקרר לקיר ארגז הרכב (דופן הארגז לא שטוחה) ובנוסף עוד 5 ס"מ מהצד השני של המקרר (אותו אתה לא רואה בתמונות) ובכל זאת, אני חושב שנכון יהיה להוסיף מאוורר, זה יקל על המקרר ויוריד את צריכת האנרגיה.
ביקשתי מהראל, מעצב המוצר שלנו שיכין סרטון שממחיש את אופן הפעולה של מערכת הריהוט בקומה התחתונה:
https://youtu.be/ZXDQr8UCHPU
אצלי ברכב הוספתי מאוורר של מחשב בצד הנגדי לכניסת האויר למצנן הפנימי של המקרר, היכן שמותקן מאוורר חשמלי במקור.
היעוד היה פינוי אויר חם מהחלל של המצנן החוצה.
החשמל מחובר לחיווט המאוורר המקורי, כך שהם פועלים יחד.
יוצא משם הרבה אויר חם, בכיוון הנגדי לשאיבה, שאחרת היה חצי ממוחזר כי הוא בתוך החלל בו נמצא המקרר.
לתחושתי זה קיצר את משך עבודת המקרר באינטרוולים של עבודה.
ובלי ספק סביבת המקרר פחות חמה.
וואו שאפו ובענק. באמת רמה אחת מעל כולם.
כמעט מושלם. חסר לי בתמונות או בפירוט מערכת לחימום המים למקלחת ומקום ייעודי לבלון+ כירת גז.
צריך לחשוב גם על איבזור תא הנוסעים=> מערכת קשר, מכשירי ניווט וטלפונים ניידים בהתקנים מתאימים.
עוד חסר לי למען השלמות- ממיר מתח ופינת הטענה עם כמה שקעים להטענת כל המכשור הנטען (טלפונים, מחשב נייד, ציוד צילום, רחפן וכו'.
עוד הייתי שוקל לשלב איך שהוא בקמפר בגובה נמוך תאורת דרך קטנה שלהבדיל מתאורת מחנה תאיר בקטנה רק את סביבת הרכב (נניח יציאה לפיפי בלילה וכו'.
יש בתוכנית קמפרים דומים גם לטנדרים קטנים יותר כמו היילקס? גלדיאטור?
התחלנו בחלק הכי כיף בפרוייקט - בדיקות שטח מקיפות.
אחרי סיום הבדיקות נוכל לכייל את המתלים, לסיים את האבטיפוס ולסגור תכניות לייצור סדרתי.
בינתיים, קחו וידאו קצר -
https://www.youtube.com/watch?v=k0vC6m0RdYs
אני מניח שאתם צריכים נסיינים בלתי תלויים שיעבירו ביקורת בלתי אמצעית?
אני ומשפחתי פנויים בשני שלישי השבוע. יש רשיון ג.
:) ;)
אופס, פספסנו את הפנייה שלך...
מוזמנים לראות את הקמפר, את הטנדרים האחרים שלנו ועוד מגוון עצום של ציוד קמפינג בחג אישטח ביער בן שמן בסופ"ש הקרוב - https://www.jeepolog.com/forums/show...37#post1003637
נתראה!
https://www.youtube.com/watch?v=RZqdTwOqFAI
בשבוע הבא הוא יוצא לסיבוב חורפי ביוון :cool:
לקראת החורף (צפוי חורף קשוח ביוון) הוספנו לקמפר מערכת חימום פנימית 2KW.
המערכת מחממת בעזרת סולר (הותקן מיכל של כ8 ליטר בין הקמפר לקבינה, כדי לא לגעת בצנרת הסולר המקורית של הרכב) ומפזרת את החום בעזרת מפוח חשמלי 12V - המערכת מחחמת את כל החלל בקלות (תוך דקות ספורות).
בנוסף, הותקן דוד מים של 5 ליטר שיודע לעבוד על 12V וגם 220V. יש גם אפשרות לחיבור למערכת החימום של הקמפר אבל מפאת חוסר זמני במלאי, הותקן דוד חשמלי בלבד.
באחורי הרכב הותקן אינטרפוץ עם צינור מקלחת שמערבב את המים החמים והקרים.
אין חשש לחיכוך של המיכל בין הקבינה לקמפר? תנועות שישפיעו על ההברגה?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אהן נראה קרוב
אבל בהכרותי את עידן הייקה פוץ [emoji6]......
Sent from my SM-A530F using Tapatalk