תגובה: איך אפשר לעזור לבלם יד חלש בטסט?
אצלי בטנדר בדיוק אותה הבעיה
שלחתי להדבקה וחריטה את הסנדלים והתוף - לא ממש עזר .
מסתבר ( בעקבות בחינה נוספת של מכונאי בתחום ) שצלחת הבסיס מעוותת .
מנסה כעת למצוא כזאת צלחת תקינה .
אצלי ( 1987 ) מהלך הידית ארוך למדי אבל לא מצליח לייצר בלימה מספקת .
היו לי סרנים של מודל חדש יותר אולם לא רציתי להיכנס לפרוייקט החלפה .
אילן
לדעתי הדראם שחוק מדי.
את הרגולאג' פתחת יחסית הרבה, כדי שהרפידות יתקרבו לדראם בחלק התחתון. אז לכאורה אין מרווח מיותר. אבל עכשיו, כדי לבלום החלק העליון של הרפידות (איפה שהמנוף דוחף) צריך לעשות תנועה ארוכה יחסית, כי המרחק מהרפידות לדראם מאד גדול, ומהלך הכבל לא מספיק בשביל זה, לכן אתה לא מגיע לבלימה.
הייתי בודק מה הקוטר הפנימי הרצוי של הדראם, ומה הקוטר הקיים. סיכוי טוב שתגלה שהדראם עשה את שלו.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
1 קבצים מצורפים
חיפוש מהיר העלה את הקוטר הפנימי המירבי, 182 מ"מ. ראה בתמונה
קובץ מצורף 139883
בניגוד לרפידות ודראם של ברקסים (למי שעדיין בלי דיסקים..) שם הכל צריך להיות מאוד מדוייק ואם הדרם הגיע לקוטר מוגזם אז אין טעם להדביק סנדלים ממש עבות - בסופו של דבר זאת בטיחות . בבלם יד הקוטר של הדראם לא ממש קריטי כל עוד מדביק הסנדלים מתאים לדראם (שיעבור חריטה קלה ..) את עובי הסנדלים כך שהרווח יהיה מינימאלי לכל אורך הסנדל , וכל עוד המנגנון (כבל ,מנוף, ומנגנון הפיסוק..) יהיה במצב סביר של שחיקה וחופשים - אין סיבה שזה לא יעבוד .
זה לא מדע טילים ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
לא משנה כמה אני מנסה לכוון אותו, אני לא מצליח למצוא איזון בין תוף שמסתובב חופשי כשבלם היד לא משוך ולבין בלימה חזקה כשבלם היד לא משוך.
גילבו,
זה לא מדע טילים זה נכון,
אבל ב-20 תשובות לפני אף אחד לא נתן תשובה לשאלה שציטטתי כאן, של פות"ש, בפתיחת השרשור. רק ניסיתי להסביר למה מהלך הידית לא מספיק, לכאורה.
אז לא, המנגנון לא תוכנן באופן שלא ניתן לכוון אותו, יש סיבה לתופעה.
הפתרון הנכון, אם באמת הדראם חורג מהמידות הוא החלפתו.
הפתרון שלך גם יעבוד, אבל הוא לא הפתרון הנכון. כי המשמעות שלו היא שגם רפידות בעובי תקין סטנדרטי, אינן מספיקות כשהדראם שחוק מדי.
ואגב, חריטה של הדראם- בהינתן שהקוטר הפנימי אכן גדול מ-182 מ"מ- רק תחמיר את הבעיה.
להחליף דראם, או לעבות את הרפידות+חריטה קלה- אני לא רואה הבדל גדול בהשקעה, ולכן הייתי הולך על הפתרון הנכון ולדעתי גם הפשוט יותר
לכל תוף יש מידות מינימום.
שווה להתחיל משם, ולהבין אם התוף בכלל תקין.
עיבוי מוגזם של הרפידות יפצה לזמן מוגבל כי למנגנון יש טווח עבודה שמותאם למידות התקינות של התוף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לכל תוף יש מידות מינימום.
שווה להתחיל משם, ולהבין אם התוף בכלל תקין.
עיבוי מוגזם של הרפידות יפצה לזמן מוגבל כי למנגנון יש טווח עבודה שמותאם למידות התקינות של התוף.
למה לזמן מוגבל? הרפידות האלה לא אמורות להישחק בהנחה ואתה לא שוכח להוריד את בלם היד לפני נסיעה...
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
הפתרון הנכון, אם באמת הדראם חורג מהמידות הוא החלפתו.
השאלה אם ניתן להשיג דראם במחיר סביר... בכל זאת רכב בן 40. מצאתי דראם כזה אבל באזור 500-600 יורו כולל משלוח ומיסים. ובדראם משומש אולי אתקל באותה בעיה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
ואגב, חריטה של הדראם- בהינתן שהקוטר הפנימי אכן גדול מ-182 מ"מ- רק תחמיר את הבעיה.
אני גם חושב, בגלל זה לא ממהר לחרוט. מה גם שכשאני פותח מעט יותר את הרגולאז בלם היד מספיק חזק.
במחיר הזה של דראם חדש יש הרבה פיתרונות אחרים…
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
האמת שחיפשתי פתרון קסם פשוט יותר :)
אבל רעיון מעניין. צריך להוסיף שיניים והידית תיהיה ממש גבוהה, אבל אולי זה אפשרי עם ריתוך ודיסק.
בתכלס אף פעם לא ניסיתי להחזיק את הידית משוכה למקסימום עליון ולראות אם יש לה קצה מהלך - כי אם לא, אז אפשר להפעיל כוח בזמן הבדיקה בטסט.
יכול להיות שאפשר להאריך את המנוף של הידית בצד השני שלה, זה שמושך את הכבל ?
בכל מקרה, אם כבר משקיעים בזה תשומת לב, הייתי מכוון לפתרון שייתן לך בלם יד שעובד כל הזמן ולא רק לטסט ...
https://boodmo.com/catalog/part-5481183000-16981360/
כזה? פחות מ-150 שקל בהודו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
למה לזמן מוגבל? הרפידות האלה לא אמורות להישחק בהנחה ואתה לא שוכח להוריד את בלם היד לפני נסיעה...
הרפידות תמיד נוגעות/לא נוגעות בנסיעה.
מהלך הבוכנה/ מנוף מתוכננים לקוטר מסויים, וכד רפידות ישחקו, לא יהיה לך מנוף.
אם יש טווח תנוע לא מנוצל, אולי באמת הפתרון הפשוט הוא עוד כמה שיניים לידית.
ומחזיר לשאלה הראשונה, את התוף מדדת כבר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
תודה!
אופציה רלוונטית להמשך, אך יש לי נסיון רע עם חלפים מהודו. וגם צריך פתרון לשבועיים הקרובים.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הרפידות תמיד נוגעות/לא נוגעות בנסיעה.
אם יש טווח תנוע לא מנוצל, אולי באמת הפתרון הפשוט הוא עוד כמה שיניים לידית.
ומחזיר לשאלה הראשונה, את התוף מדדת כבר?
למה שהן יגעו תמיד?
עדיין לא מדדתי. בתחילת שבוע הבא אגיע לטנדר.
הפסקתי לקרוא באמצע אז אני אכתוב מה שאני יודע.
אתה מודד את התוף. אם הוא מעבר למה שכתוב בספר צריך להחליף.
התאמה - רגולז' - לפתוח עד שהתוף לא מסתובב ולהחזיר טיפה (אם יש שיניים לאבטחה, אני מחזיר 2-3 שיניים). זה עדיין ייגע אבל לא יפריע. חשוב לפתוח ואז לסגור ולא לנסות לקלוע בול בפתיחה.
את כיוון הידית עושים אחר כך.
יוצאים לנסיעה קצרה ואחריה התוף צריך לא להיות חם מדי. אם הוא חם זה אומר שצריך לשחרר עוד טיפה.
אם יש איך למדוד, אז צריך להיות רווח של עשירית או שתיים בין אמצע הרפידה לתוף. וכשאמצע הרפידה צמוד לתוף בלי הרבה כוח בידית אז רווח של 3 עשיריות או קצת יותר בקצוות.
אם תכוון בשיטה הזו (הצמדה ואז חזרה) תקבל את המקסימום שהמנגנון יכול לתת.... יותר מזה - אין.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אין כיוון לידית או לכבל. הדבר היחידי שאפשר לכוון זה הרגולז.
אם תסתגל על התמונה למעלה תראה שהרגולאז מכוון רק צד אחד של הרפידות ככה שעד כמה שאני מביןף אין דרך להצמיד את אמצע הרפידה למצב שהמרווח בשני קצוות הרפידה זהה.
אתה צודק, בדיוק בגלל זה או ששמים סט חדש או חורטים את התוף + מדביקים חומר על הסנדל על מה להתאים רדיוסים ואז הכיוון קובע את עוצמת ההצמדה הראשונית של נוגע בקלות .
וגם, את הצד השני של האין רגולאז מבצעת הידית, או "משאבת גלגל" =הבוכניות בבלם היראולי.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
הבעיה מוכרת בהמון רכבים, שמעתי שגם בג'יפ ליברטי. בפעם האחרונה שבדקתי - כשהבוחן עומד ליד החלון שלך או לפני האוטו שלך וצועק "משוך הנדברקס"- הוא לא ממש מסתכל האם אתה בולם עם דוושת הבלם בו זמנית.
נכון, אבל הוא כן מסתכל אם הרכב קופץ קדימה מהגלילים, מה שלא קורה כשאתה לוחץ על דוושת הבלם ...
עזוב, תגיד שאתה 4 על 4 קבוע וזהו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
עזוב, תגיד שאתה 4 על 4 קבוע וזהו
אתה צוחק.. אבל בשני טסטים האחרונים הבוחן ביקש שאעקוף את המד בלם.. עם מוסו מודל 2001..
בפעם האחרונה אמרתי לו חלאס ועליתי למד בלם לבדיקה נורמלית. [emoji28]