שנתון, קילומטראז, ומתי הוחלפה משאבת מים.
השעון בפוטקוס לא ממש משתנה, ואין זמן להרגיש לפני צ'ק אנג'ין, מנסיון.
סורק - אולי יעזור ואולי לא, כי הוא על בסיס אותם חיישנים שעשויים להית תקולים.
Printable View
שנתון, קילומטראז, ומתי הוחלפה משאבת מים.
השעון בפוטקוס לא ממש משתנה, ואין זמן להרגיש לפני צ'ק אנג'ין, מנסיון.
סורק - אולי יעזור ואולי לא, כי הוא על בסיס אותם חיישנים שעשויים להית תקולים.
2011 (השנה הראשונה של דור 3) עם 140 אלף
נעשה טיימינג לפני כשנה והגיוני להניח (המוכר לא יודע להגיד בודאות) שגם הוחלפה משאבה.
ה"הנחה" היא אם כל הפאשלות.
והמוכר יודע באיזה מוסך זה נעשה?
"הגיוני להניח" שכשעשו טיימינג החליפו גם מותחן ומשאבה.
אני למדתי שבישראל, הגיון לא חודר שריון והמכוניות של רוב הישראלים/יות מתוחזקות ממש כפי שהם/ן נוהגים בהן. אני לא רוצה להכליל - אבל רוב הישראלים/יות הם נהגים/ות איומים ונוראים/ות עם מודעות אפסית לרכב, לנהיגה ולתחזוקה שלו - וכך באמת נראית גם תחזוקת המכוניות שלהם, במיוחד כשהן כבר לא באחריות.
איך בנאדם התייחס לאוטו שלו? תסתכל על הצמיגים. הם סיניים? אם כן, קיבלת את התמונה של האוטו הזה ובעליו. איפה שאפשר לחסוך, הם יחסכו. הטיימינג כבר פתוח. המשאבה מול העיניים ומוסיפה רק כמה מאות בודדות לחשבון - תחליף! לא, זה יקר להם.
אני חותם לך שלא הוחלפה משאבה כשעשו טיימינג.
ויודע מה? יש מצב שגם לא החליפו מותחן.
אז בדקתי ואכן לא החליפו משאבה:mad:
בקיצור מחר אשים את הרכב במוסך שאני סומך עליו
לבדיקה רצינית.
חייב להגיד שמעבר לזה האוטו הזה ממש כיף של אוטו.
ההתנהגות כביש שלו בעיקר בכבישים המפותלים שליד הבית תענוג אמיתי.
חשוב לי יותר אמינות ותחזוקה ואת זה ימים יגידו.
ומותחן של הטיימינג החליפו?
לא תאמין כמה דברים כאלה ראיתי - החליפו רצועה וחסכו במותחן. "הוא תקין".
במשאבת המים - ברור שחסכו. "היא עוד טובה".
בהחלט יש מצב שמשאבת המים עדיין תקינה, פשוט מקובל להחליף אותה כשעושים טיימינג כי זו הזדמנות. אחרת כשהיא תנזול - יצטרכו שוב לפרק את כל הטיימינג....
תעשה יישור קו כללי שם - טיימינג, מותחן, משאבת מים. כמובן בדוק רדיאטור. חלקים מקוריים בלבד. כן, הוצאה לא מתוכננת, אבל שיהיה לך שקט עד הטיימינג הבא בעוד 120K ק"מ או 5 שנים......
והייתי שוקל ברצינות גם להחליף רדיאטור, בפרט אם המשאבה לא מראה סימני קלקול בולטים.
המחיר של רדיאטור תחליפי באיכות סבירה לא גבוה מדי.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
מים אדומים. לא יכול לדעת איזה איכות אבל צבע אדום נקי
בלי שום משקעים.
- - - Updated - - -
בכל מקרה מחר אקפוץ למוסך.
ועוד דבר קטן, בנסיעה בבוקר אחרי לילה קריר פה בהרים
המחוג קפץ לאמצע תוך פחות מ2 דקות. בלי מצב ביניים.
ברור שתוך דקה וחצי מנוע לא מגיע לטמפ עבודה בבוקר.
בחזרה הביתה בצהרים אחרי שחנה 5 שעות תוך פחות מחצי דקה הראה
שוב חצי.
אז ברור לי שחיישן אבל זה לא שולל שילוב עם "בעיה אמיתי".
אז כאמור מחר יטופל.
תודה!
פוקוס, מודל 2013, תקין וללא שום בעיית התחממות, במשך כמה שנים אותו דבר בדיוק.
אז מה?
אני לא רואה בזה בעיה. הוא מודד את טמפ' המים לא המנוע, ומכוייל מול השעון כפי שבפורד החליטו שטוב לנהג.
אתה רוצה להחליף חיישן לך על זה.
אבל כאמור, אל תזניח את הסיבות היותר סבירות לתקלה שלך.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
אני במקומך לפני שאני מחליף חצי אוטו, בודק, אם אפשר, אם החליפו עם הטיימינג גם את המותחן. על המשאבת מים לא הייתי דואג היא לא הולכת ב-140 אלף.
במקביל מתקין חיישן חום חיצוני ב-20 שח כולל משלוח מאיביי, ונוסע בסבבה. אם יש בעיה אמיתית החיישן חום החיצוני יתריע.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
גם בפוקוס שלי, דור 2.5, שנת 2010, כרגע עם 318,000 ק"מ, אצלי שנתיים במהלכן נסע 40,000 ק"מ, המחוג מגיע קצת לפני האמצע, לפי השעון זה 88-89 מעלות, תוך דקה-שתיים מהתנעת בוקר... ושם הוא גם נשאר, כולל בגרירת עגלה עמוסה במנועי ג'יפים ושאר ברזלים כבדים ששקלה כמו כל האוטו כנראה, בנסיעה די מאומצת שכללה עליות מהמכתש למצפה רמון....
עד כמה החיווי נכון ומדויק? לא יודע. אבל בדגם הזה שבנוי מאוד איכותי, כל המחוונים, כולל מחשב דרך, נוטים מאוד לדייק וככה האוטו מתנהג כל הזמן. נוסע מצוין עד כמה שנבלה כבדה וישנה כזו עם 1.6 אוט' ו-100 כ"ס בלבד יכולה לנסוע מצוין... אבל מתנהג ומרגיש בריא, אין שום סימפטומים חריגים.
לפני כמה חודשים שמתי לב לכתם קטן של נוזל קירור מתחת לצד ימין קדמי, קצת אחרי נסיעה כשהמנוע עדיין חם. המחלה של כל הפוקוסים - מיכל עיבוי מזדקן שפיתח סדק קטן בתחתית, שנפתח כשהמנוע בטמפ' עבודה ויש לחץ במערכת. כשהמנוע מתקרר, הסדק נסגר והדליפה מפסיקה. החלפתי מיכל לחדש מקורי בעלות של פחות מ-100 שקל ושתי דקות עבודה וזהו, נפתר. זה אותו מיכל בדיוק גם בדור 1 ובדור 3. נוזל הקירור המומלץ ע"י היבואן הוא של דלקול והוא אדום.
So far, so good, רכב אמין בצורה יוצאת דופן. טפו טפו. שרק ימשיך ככה.