תגובה: חסימת הדרך לבורות לוץ
שמיל,
אתה מבלבל שני נושאים שונים.
אין דבר כזה כביש בלי אבא, יש כבישים שהאבא מתכחש להם ....
לכל הכבישים יש הגדרה ברורוה, וכמו שכתבתי, לפעמים הגופים קומבינות.
כל זה לא קשור לעובדה, שאתה נכנס לתל אביב, ברור לך שאתה נוסע בכביש שממומן ותוחזק ע"י עירית תל -אביב.
אבל שמפריעים לשלווה של ישוב כפרי....אז התושבים מתרעמים....
זה לא קשור למימון ולתחזוקה, זה קשור לבעיה אחרת של הכוונת תנועה.
זו לא בעיה של מי ממן, זו בעיה איכות חיים.
אההה...ואני מכיר את כל זה, בגלל שאני גר בבנימינה, ואצלנו יש תושבים שלא מבינים למה תושב זכרון יעקב שרוצה לרדת לפרדס חנה, חוצה את בנימינה....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
איך צודק. אם זה אחריות המדינה אז הוא לא אחראי.
חוץ מזה עוד לא ראיתי אף אחראי במדינה על כל כביש שלא יהיה מועמד לדין.
אם זה היה קורה כל משרד התחבורה ומעץ היו עשרות שנים בכלא.
זה סתם עוד דוגמא לשימוש לרעה בכח המשרה וניצול לא הגון של הכספים שכל הרשויות מבזבזות ומפקירות את האזרחים לנפשם.
זה לא חכול עוד להמשיך הרבה זמן.
המדינה לפני קריסה
בועז,
ממש אין לי חשק להכנס פה לעוד וויכוח על תחושות בטן.
יש פה כמה עורכי דין, ואם בא להם, שילמדו אותך, אבל בגדול-יש הבדל בין מי תפקידו לתחזק, מי מגדיר את המפרט של התיקון, ומי משגיח שיתקנו ומי.... ומי......
תסתכל למשל על דיוני הוועדה לחקירת אסון המירון -
אם מחפשים רק אשם אחד, למה שלחו כל כך הרבה מכתבים?
שאני הדרכתי בחוגי סיור, היה סיפור על ילד של משפחה אמריקאית שהשתתף בטיול של החברה מעד, ונהרג בזוויתן.
המשפחה תבעה את:
החברה להגנת הטבע, מארגנת הטיול.
הרשות להגנת הטבע - הטיול בשטח שמורה על שביל מוגדר של הרשות.
צה"ל - שטחי אש , ושטח כבוש - הגולן ( לפני חוק הגולן).
מדינת ישראל.
לך ותחפש את המקרה, תראה איך כולם היו חלק מההסדר.
נסעתי בכביש 171 לפני שלושה שבועות.
הכביש כביש מסוכן. חד משמעית. בורות עוד מילא, אבל סיבובים מפתיעים, שוליים גבוהים וחדים והוא גם צר. ממש סכנת נפשות. בכלל, כבישים ומכוניות זה דבר מאוד מסוכן.
אגב,
גם הסיבוב של מוצא היה מאוד מסוכן. אני לא זוכר שסגרו את כביש מס' 1 בגלל זה.
לגבי זה שאנשים הם חארות ולא יודעים לקחת אחריות על מעשיהם? וואוו! חידשתם לי! אני בשוק!
הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם, מה שבא בעמל ויזע של דור המייסדים בקלות יעלם.
נסעתי גם שם לפני 3 שבועות .. לא מבין על מה אתם מדברים. כביש יפיפיה ולא ראיתי או הרגשתי בור אחד אפילו. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...cfac788d56.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...eec69a33fc.jpg
Sent from my DN2103 using Tapatalk
המתלים של הדאסטר הם הטובים בעולם
Sent from my HD1903 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כן.
ממש כשם שאותו תושב עזוז - אם וכאשר יבוא לתל אביב יהנה ממה שכספי הארנונה שלי מממנים.
ואם הוא יוזמן לבת מצווה של האחיינית שלו שהיא שכנה שלך - אתה מממן עבורו את הכביש במושב.
ככה זה עובד.
השיטה השניה נקראת כבישי אגרה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
יש הבדל גדול בין אורח אקראי לבין תנועה יוממית קבועה.
גם מבחינה כלכלית, גם מבחינת אחריות על הכביש.
יש היום מודלים לשימוש, והגדרות אחריות והן שונות ממה שציינת.
כון שיש גבול למה שאני יכול לכתוב כאן, וכפי שאמרתי, אני מכיר את הנושא לעומק מכמה וכמה זוויות, נאלץ פשוט להסכים שלא להסכים.
מה הקשר בין יוממות לבין תייר בכביש בורות לוץ?
אסף.
אתה השווית את הכפר לתל אביב, ושם היוממות קשורה.
לגבי בורות לוץ, כמו שציינתי, ועל אף מחשבותיו של זיבו - יש דבר כזה כבישים ללא אבא. זה שאתה (זיבו) לא יודע את זה, לא הופך את דעתך לנכונה.
הבעיה היא לא הכסף או האחריות או כלום
הבעיה זאת השיטה.
הדרך הנבונה ( לדעתי ) היא לשים שלט ענק 'זהירות. כביש הרוס, הנסיעה מסוכנת. קח אחריות על עצמך !'
ולא לחסום .. כרגיל פה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
הבעיה זאת השיטה.
הדרך הנבונה ( לדעתי ) היא לשים שלט ענק 'זהירות. כביש הרוס, הנסיעה מסוכנת. קח אחריות על עצמך !'
ולא לחסום .. כרגיל פה.
נכון
מסכים לחלוטין זה מה שהיה צריך לשים שם
שלט שאומר ,האחריות מפה והלאה על הנכנס בלבד
Sent from my iPhone using Tapatalk
זה בדיוק מה שהם עשו. במילים קצת אחרות. אין חסימה פיזית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
הבעיה זאת השיטה.
ולא לחסום .. כרגיל פה.
ומה אתה יודע,
אפילו קיים תמרור במיוחד בשביל זה (144). תוסיפו הגבלת מהירות של 25 קמ"ש ואתם מכוסתחים.
1 קבצים מצורפים
חי בפזורת הנגב ונמצא על הכביש הזה כמה פעמים בשבוע. כמו כבישים אחרים באזור, גם הכביש הזה נסלל לפני המון שנים, בשנות השמונים ובעקבות פינוי סיני. במפות ישנות, אפשר לראות שהדרך הזו, חופפת פחות או יותר דרך עתיקה מאוד, יש אומרים אלפי שנים, הדרך עצמה נמצאת בתוואי יחסית נוח, בין מצוקי מכתש רמון לבין האיזור ההררי שנמצא צפונה משם, בטופוגרפיה לא פשוטה. מי שמטייל שם ברגל, מוצא שעל הקו הזה ישנם לא מעט אתרים ארכאולוגיים, בורות מים ושרידי התיישבות. שסללו את הדרך בשנות ה 80, לא חצבו ולא השחיתו את הנוף, פשוט סללו דרך יפה שזורמת עם הנוף והטופוגרפיה. רובה של הדרך טובה מאוד וכל מה שצריך זה לנסוע לאט וליהנות מהנוף, בקצב נסיעה רגוע, אין שום בעיה. ישנם כמה נקודות שבהן הדרך נשטפה ב 2018 ו 2020 שהיו שטפונות חזקים באזור, אבל מדובר על תיקון מקומי. בכל מקרה, אני אמשיך לנסוע בדרך הזו ואם אין תקציב לתקן את הדרך, שיגדירו אותה כדרך ולא ככביש. כמו שאף אחד לא מתקן את מעלה רמון או מעלה ערוד ולמרות זאת מותר לנסוע שם ואף אחד לא יכול לתבוע את המדינה או רטג או נתיבי ישראל על כך שמעלה רמון מחורבן ואפשר להיתקע או להתהפך שם, כנ'ל במקרה הזה, סעו לאט, הדרך יפה. בקובץ המצורף תוכלו לראות את תוואי הדרך כפי שמופה ב 1913. אפשר לראות את סהל אל אהווה - מישור הרוחות, ג'בל טווילא - הר אריכא, ג'בל חמתייה - הר חמת, ראס אל רומן - הר רמון . מצפה רמון היא ראס אבו סרביט. תוואי הדרך עתיק מאוד, אולי אלפי שנים, אולי הכביש קצת משובש, אבל דעתה של מדינת ישראל הרבה יותר משובשת.
קובץ מצורף 140134
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
זה בדיוק מה שהם עשו. במילים קצת אחרות. אין חסימה פיזית.
הבעיה היא שעכשיו ניידת של מתנ'א משועממת שחסר להם למשמרת עוד 12 דוח'ות .. תחכה ליד צומת הרוחות. כל מי שיוצא משם בסוף טיול יומיים בשטח .. סוגר להם את הפינה.
אני חייב לשתף אתכם במחשבה.... על איך 'פעם' התגאו בסלילת דרכים. והיום ראש מועצה מתגאה בסגירת דרך...
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eyalski
איזו מפה נהדרת.
לא פחות מעניין שם זה הדרך שמובילה מכיוון עין אום צלח בואכה מעלה אנמר, חוצה את בקעת ארדון וממשיכה דרך מפער קמאי לנחל מעוק.
שרידים ברורים של הציר הזה קיימים עד היום.
ובהיעדר יכולת להגשים חלום ולנסוע שם, הליכה שם היא הדבר הכי קרוב ...
תודה אייל [emoji120]
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
3 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eyalski
ישנם כמה נקודות שבהן הדרך נשטפה ב 2018 ו 2020 שהיו שטפונות חזקים באזור, אבל מדובר על תיקון מקומי. ]
שתי תמונות מהכביש ב-2018, וגם תמונה אחת יפה של המפל במעלה העצמאות באותו יום
קובץ מצורף 140137קובץ מצורף 140138קובץ מצורף 140139
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
גם בכביש 171 אי אפשר לנסוע וגם בכביש 20 אי אפשר. מה נשאר לנו? לשבת בבית ולצפות בתמונות...
את 171 צריך להיות לי גם במושלג, מ-2014 או 2015, אם ימשיכו לסגור כבישים אחפש..
Sent from my SM-J710F using Tapatalk