לא יודע לגבי צפעים אבל יש בשוק מגני רגלים לנחשים. זה עד גובה הברך.
קובץ מצורף 140275
Printable View
לא יודע לגבי צפעים אבל יש בשוק מגני רגלים לנחשים. זה עד גובה הברך.
קובץ מצורף 140275
כל החברות הגדולות מציעות נעליים מעולות, היו לי סולומון דיסקברי שהחזיקו שנה של טיולים (כל יום), כנ"ל אסולו, לואה, וסקה, מנדל, קולומביה וכו' חוץ מסקרפה שפחות נוחות לי ברגל אז לא הלכתי איתן.
למרות שענית על השאלות יש עדיין המון דברים סובייקטיבים שרק ע"י מדידה והרגשת הנעל תוכל לדעת אותם.מדידה עם משקל, בשיפועים ועם גרביים מתאימות. הדבר היחידי שעולה זה שהייתי הולך על נעליים יחסית בינוניות-גבוהות כי במכינה יש נטייה לסחוב הרבה ציוד על הגב.
כמה דברים כלליים:
1. תשקיע בבחירה זמן כי נעל טובה ונוחה עושה הבדל משמעותי בהנאה שלך מהטיולים.
2. אל תתפתה ללכת על הנעליים הכי גבוהות-עמידות-מטורפות שאתה רואה, המוכרים בחנויות אוהבים אותן אבל לי אישית (וגם לך להבנתי) יותר כיף ללכת עם סוליה יחסית דקה ולהרגיש את הקרקע ונעל קלה גם בנעליים גבוהות, אני כרגע מטייל ועובד עם נעלי טיולים נמוכות (דומות לpeak5 של אלטרה) ונהנה מכל רגע.
3. יש לך נעל הליכה כלשהי כרגע? תתחיל איתה את השנה ותראה מה בדיוק אתה עושה במכינה ורק אז תקנה. במכינה/ש"ש לפעמים אנחנו מצפים לטפס על החרמון כל יום ואז מגלים שאנחנו בעצם פעם בחודש יוצאים ליומיים ברמות מנשה.
4. עדיף לא לקנות נעליים מחנויות עודפים כי דבק, גומי, פלסטיק פחות אוהבים להתיישן על המדף (זה לא יין) ונעליים מעודפים מתפרקות לפני שהן מתבלות הרבה פעמים.
4.אולי תעשו קבוצת רכישה כל המכינה ואז תקבלו מחירים מעולים מהיבואנים. לא יודע כמה אנשים אתם במכינה אבל תנסו, תופתע לכמה המחיר יכול לרדת.
קניתי ככה לואה 'צבאיות' ב450 שקלים זה קצת פחות מחצי מחיר.
נ.ב
תשקיע כמה שקלים בגרביים. לא הייתי משקיע 300 שקל, אבל זה אשכרה עושה הבדל לעומת הגרבי 10 ב100 שכולנו הולכים איתם בצבא.
Sent from my SM-A526B using Tapatalk
היחידה שאני מכיר שהוכשה על ידי צפע תו"כ הליכה בחושך, הוכשה בגובה כף הרגל (שן אחת ברגל,שן שניה ברצועה של הסנדל). לא אומר שום דבר סטטיסטי.
לא יפתיע אותי שאם תחפור אצל היסטוריונים, תגלה שגובה סטנדרטי של נעליים צבאיות מתייחס לזה (לי היו בזמנו מעין חפתי עור שמתלבשים מעל הנעל ומוסיפים לה עוד איזה 5-10 ס"מ. אין לי מושג איך הגיעו אלי, אבל עם לוק של לורנס איש ערב. להבנתי למניעת כניסת חול בנעלי צבא ישנות שהיו נמוכות מהמקובל היום. אולי מסבי מהפלמ"ח).
מעדכן שהלכתי לחנות ומדדתי מספר דגמים, בסוף הלכתי על Hoka Anacapa Mid. מאוד מאוד נוחות.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Columbia Men's Newton Ridge Plus... https://www.amazon.com/dp/B00KWK83PC...p_mob_ap_share
לגבי סולומון יכול להמליץ עליהם כנעלי סקי…
Sent from my iPhone using Tapatalk
תודה
קניתי את אלה בעיירה הקרובה. בינתיים מרגישות מצוין. אקווה שהצפעים יכוונו למקום הנכון.
130 אירו.
בזכות השרשור הזה גם השקעתי לראשונה בגרביים ייעודיות.
https://imageshack.com/i/poZp5WOrj
אני כבר מעל 30 שנה עם סקארפה, כל זוג מחזיק מעל 10 שנים, בשנים האחרונות בשימוש פחות אינטנסיבי ..
אני מטייל לא מעט ברגל עם כל הציוד על הגב, בשנה שעברה עשיתי את שביל ישראל.
2 הסנט שלי:
1. גרביים, גרביים, גרביים- גרביים מעולות מצמר מרינו במידה נכונה: שומרות על הרגלים משפשפות ואפשר ללכת כמה ימים ברצף והגרביים לא מסריחות.
2. המותג אולי חשוב אבל חשוב יותר שהנעלים יהיו מאוד נוחות כשמודדים אותן בחנות.
נעליים שקצת לא נוחות בחנות- יהיו מאוד לא נוחות בסוף יום טיול ולמחרת יותר גרוע.
3. בשנים האחרונות היו לי Lowa -מאוד נוחות. אח"כ סקרפה- פחות נוחות. באמצע השביל עם רגליים כואבות, קניתי בעקבות הרבה המלצות סלומון gtx4 והייתי מאוד מרוצה. נעלים מאוד מאוד נוחות, הסוליה מעט מתרחבת(כמו טרפז) המונעת נקעים.
חסרונות: די יקרות ( 900-1100 שח), בלאי מהיר יחסית.
עמיחי
לדעתי:
* לחשוב לפני שקונים נעליים עם גורטקס, אם אתה מטייל בעיקר בארץ או בעונות יבשות, אולי זה מיותר?
* לזכרוני צמר מרינו הוא הצמר הנפוץ בעולם, אני יודע שהחנויות מפמפות את המרינו כאילו מטפסים להרים בשביל לקטוף ידנית כבשים נדירות לגרביים, אז לא...
לפני שביל ישראל .
קראתי המון ברשת ,אח"כ הלכתי ל 3 חנויות שונות ,מדדתי את הדגמים, הלכתי כ 50 צעדים בחנות בכדי להבין את התחושה .
בסוף בחרתי ,ראה הצילום.
נעל גבוה או נמוכה ,זו גישה סובייקטיבית, לי עדיף גבוה מהרבה סיבות ,ובעיקר בגלל נקע או מעידה, מעדיף שהנעל תשמור לי על עצם הקרסול.
איכות ייצור הנעל ,משקל הנעל,אחיזת הרגל, יחד עם כמה ק"מ אתה הולך עם הנעל ,והאם היא מנדפת זיעה או לא ,אטומה למים וכד. אלו פרטים שלי היו חשובים.
בהצלחה
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...04b84be979.jpg
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
איזה חשיבות יש לנעל אטומה למים (בואו זה לא באמת אטום) בשביל ישראל? אני לא בא להקשות אבל אטומה ומנדפת זיעה אלה דברים מנוגדים. נכון שזאת ממברנה אבל עדיין.
המשמעות של GTX זה GORE-TEX, ממברנה אטומה למים.