-
תגובה: לכל בעלי החשמליות, תתכוננו לחלוק את העמדות הציבוריות עם עוד 3100 ישראלים.
אני חוזר וממליץ למי שחושב שדרור הוזה, לקרוא על ה
Great reset
תכנית ההון- שלטון האולטימטיבית שמטרתה היא שלא יהיה לנו כלום ונהיה מאושרים.
(כלומר הכל יהיה שלהם והם יתנו לנו כל מה שנרצה באופן חופשי ושיתופי. כלומר רק אם נתנהג יפה ונרוויח קרדיט חברתי חיובי. מדובר בטוויסט מעניין על הקומוניזם, רק שהכל יישלט לא על ידי מדינה או נבחרי ציבור אלא על ידי מועדון מצומצם של בעלי הון שנקרא WEF.)
אני כותב את זה כי לא המכוניות החשמליות הן הסכנה לחופש שלנו..... יש דברים הרבה יותר מפחידים בדרך אז בינתיים שיתנו לנהוג ולא משנה במה....
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
תגובה: לכל בעלי החשמליות, תתכוננו לחלוק את העמדות הציבוריות עם עוד 3100 ישראלים.
-
לדעתי דרור עושה סלט בין המעבר לקרוסאובר שדפוק מבחינת מרכז כובד ואחיזה ביחס לרכב רגיל, בלי קשר לסוג ההנעה.
השוק לצערנו בחר בקרוסאוברים אופנתיים ועל זה אנו משלמים בהתנהגות.
אני לא מכיר תלונות מהותיות על התנהגות טסלה3 ביחס לרכבי מנהלים מקבילים בתקציב
Asaf-a
אסף.א
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אל תטעה - זה בהחלט רכב. זה רק "לא אוטו".
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אלה לא באמת מכוניות. אותי זה לא מעניין.
הצלחת לבלבל אותי ...
אשמח להבין את ההבדלים בין:
א. רכב
ב. מכונית
ג. אוטו
וגם אם כרגע יש מקבץ של רכבים חשמליים, סיניים או אחרים, שהתנהגות הכביש שלהם מזכירה, נניח, קורולה - האם זה אומר שכך יהיו כל החשמליות שייצאו גם בעתיד ? האם יש קשר בין טכנולוגיית ההנעה לבין התנהגות הכביש וההנאה מנהיגה ?
-
אם לדרור מותר להתקרבן,
לי מותר לשמוח לאיד.
אני מברך אותך על הצטרפותך למועדון שלי ושל רוב המדינה, בו לנסוע במכונית על הכביש זה משהו שעושים כי חייבים, ומחכים בעיקר שזה יגמר. לנו זה ככה כבר עשרות שנים. אתה עוד טירון. בטוח שתתישר.
-
חברים
1. לכל הפרנואידים, ורואי החשבון,שחושבים שאוטוטו כולם עם חשמליות, ומה יהיה עם הבנזין שלי - תנוחו.
ייקח הרבה יותר זמן ממה שאתם חושבים, ויש אפילו סיכוי שיגבילו את זה. כן כן.
תחשבו על סנריו שכולם חוזרים הביתה באוגוסט באיזור 17-19 מטעינים את הרכב, מדליקים מזגן, מכונת כביסה, 3 מחשבים עם פורטנייט ומיינקראפט….
תוסיפו לזה בניינים ישנים ועוד 100 בעיות תשתית.
לא כולכך מהר, תנוחו.
חברת החשמל לא כאלה יעילים 🤣
2. ברור לי שהסלידה שלי מהמוצר הזה נובעת מקיבעון מחשבתי, ו 90% פסיכולוגיה ו 10% סיבות אמיתיות,ומהעובדה שאני נוסע ממש מעט בסהכ, ואם הייתי חוסך 2000 שח בחודש דלק, כנראה שהייתה לי כבר טסלה בחנייה, וכוס אמק התפלספויות.
זה שלי, מותר לי לצפות מהצד, לא חייב להיות מהראשונים לאמץ טכנולוגיות חדשות כשמדובר במשהו כולכך חשוב, יומיומי, בטיחותי, ואהוב.
מה שכן, ההסתערות מדהימה, מותגים לא מוכרים, לאף אחד לא איכפת מנתונים טכניים.
כנראה כשמדובר בחסכון כספי, הישראלים מאוד גמישים.
-
שיט, עוד לא יבש הריר הברליסטי על המקלדת וכבר הגיע לארץ מכונית חשמלית עם התנהגות כביש מעולה? לא יכול להיות. מי זה הברנש הזה בסרטון שרוקד ככה?
https://www.calcalist.co.il/local_ne...icle/hjqqzixfs
-
אפשר לחשוב שהוא קורא פה ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
רק תיזהר מלהסתייג מרכב חשמלי כי זה לא פוליטיקלי-קורקט ותתכונן שישתיקו אותך.
הדעות שלך לא מעניינות, וגם אף אחד אחר לא יושתק על הדעות שלו.
לגבי פייק עובדות שאתה טורח לערום כאן, סיפור אחר.
אם צריך תזכורת, אתה בג'יפולוג, אתר שהוקם כדי לתת מידע מהימן לגולשים.
-
אני רוצה רגע לחזור למידע אמיתי.
ומשהו שלא קל, אבל חשוב להבין. אני אכתוב בקצרה - ההסבר המלא טיפה מורכב.
השורה התחתונה היא שכל זמן שטכנולוגיית הסוללות היא כפי שהיא - הנעה חשמלית יעילה באמת ככל שהרכב קטן יותר. הגבול שבו זה הופך לא יעיל הוא קצת יותר ממכוניות הפרימיום שאנחנו רואים.
זה הופך להיות יעיל שוב במשאיות בינוניות (משאיות חלוקה) שם האנרגיה צבורה הן בבטריות והן במימן. אחרי כן ככל שהמשאית תהיה גדולה יותר כך היעילות שוב הולכת ופוחתת.
כיוון שמשאיות פחות מעניינות אותנו כאן - מספיק להבין שאפילו טנדר קטן כמו היילקס לא יוכל להיות חשמלי ולעשות את העבודה שלו בטכנולוגיה הנוכחית של בטריות.
כדי לתת לכם מושג, מספיק לראות שהטווח של האמר חשמלי חדש על בטריה של טון וחצי הוא סביר בשביל טנדר רק כשהוא ריק ולא גורר. כנ"ל פורד חשמלי. ושניהם במשקל כולל גדול מדי לעומת המשקל המועיל, כלומר המשקל העצמי שלהם עצום. זה אומר ברכב שתכליתו להעמיס ולגרור כל היום - לא רק לקחת נוסעים לעבודה וחזרה - זה אומר חוסר יעילות.
אני לא נכנס לחישובים כאן, אבל עשיתי אותם. אם תרצו אני אוכל להעלות אותם באופן מסודר בכתבה - אבל האמינו לי - המספרים ברורים מאוד. הטכנולוגיה הנוכחית זה פשוט לא יכול לקרות.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני רוצה רגע לחזור למידע אמיתי.
ומשהו שלא קל, אבל חשוב להבין. אני אכתוב בקצרה - ההסבר המלא טיפה מורכב.
השורה התחתונה היא שכל זמן שטכנולוגיית הסוללות היא כפי שהיא - הנעה חשמלית יעילה באמת ככל שהרכב קטן יותר. הגבול שבו זה הופך לא יעיל הוא קצת יותר ממכוניות הפרימיום שאנחנו רואים.
זה הופך להיות יעיל שוב במשאיות בינוניות (משאיות חלוקה) שם האנרגיה צבורה הן בבטריות והן במימן. אחרי כן ככל שהמשאית תהיה גדולה יותר כך היעילות שוב הולכת ופוחתת.
כיוון שמשאיות פחות מעניינות אותנו כאן - מספיק להבין שאפילו טנדר קטן כמו היילקס לא יוכל להיות חשמלי ולעשות את העבודה שלו בטכנולוגיה הנוכחית של בטריות.
כדי לתת לכם מושג, מספיק לראות שהטווח של האמר חשמלי חדש על בטריה של טון וחצי הוא סביר בשביל טנדר רק כשהוא ריק ולא גורר. כנ"ל פורד חשמלי. ושניהם במשקל כולל גדול מדי לעומת המשקל המועיל, כלומר המשקל העצמי שלהם עצום. זה אומר ברכב שתכליתו להעמיס ולגרור כל היום - לא רק לקחת נוסעים לעבודה וחזרה - זה אומר חוסר יעילות.
אני לא נכנס לחישובים כאן, אבל עשיתי אותם. אם תרצו אני אוכל להעלות אותם באופן מסודר בכתבה - אבל האמינו לי - המספרים ברורים מאוד. הטכנולוגיה הנוכחית זה פשוט לא יכול לקרות.
אסף.
אתה צודק. גם אני עשיתי כמה חישובים גסים כאלו. לרכב טיולים/מסעות, רכב עבודה, רכב למשימות צבאיות - זה עדיין לא זה.
אבל שלא יבינו אותך את לא נכון: הצד השני של מה שכתבת זה שלמכונית נוסעים הטכנולוגיה הנוכחית מאד פרקטית ויעילה כבר היום. ולכן בדיוק הביקוש למכוניות חשמליות עולה על ההיצע. "הציבור" לא רק שלא מטומטם, הוא הרבה יותר חכם מ"כתבי הרכב".
-
1. איך לברלי אין עדיין Q&A ייעודי בתת פורום משלו ?
ככה אנחנו חובבי הז'אנר נקבל את הכל מזוקק, ומצידכם הוא יפסיק להתווכח אתכם פה בכל דיון על חשמליות.
2. טכנית לנושא בוננזת הרכב החשמלי :
אם את מבחן אורך חיי הסוללה טוענים שפתרו....
ונניח ונשים בצד את בעיית הטעינה הביתית או משק האנרגיה בכלל...
אני מעריך שההפתעה לרעה (בסיניות האלו במיוחד אבל גם בשאר) בכלל יהיו המערכות סביב המנוע - בקרים, מודולים, דרייברים ,חיישנים.
זאת הבעיה בכל המערכות האלו בתעשייה (המנוע לא מת בקלות, רק כל מה שסביבו) אז למה שזה לא יזלוג לרכב ? איך ירוויחו כסף ?
ואלו רכיבים שתמיד מתומחרים ה-ז-ו-י.
ייקח זמן להבין את זה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אתה צודק. גם אני עשיתי כמה חישובים גסים כאלו. לרכב טיולים/מסעות, רכב עבודה, רכב למשימות צבאיות - זה עדיין לא זה.
אבל שלא יבינו אותך את לא נכון: הצד השני של מה שכתבת זה שלמכונית נוסעים הטכנולוגיה הנוכחית מאד פרקטית ויעילה כבר היום. ולכן בדיוק הביקוש למכוניות חשמליות עולה על ההיצע. "הציבור" לא רק שלא מטומטם, הוא הרבה יותר חכם מ"כתבי הרכב".
מרגיש קצת לא נעים עם התגובה הזאת נמרוד.
גם אם אתה לא מסכים איתו, זה קצת חורק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ודרך אגב, הציבור כן מטומטם, במגוון תחומים, ובעיקר בתחום הרכב.
-
הציבור לפעמים מטומטם ולפעמים לא.
כשאת הציבור הדבר היחיד שמעניין הוא שהאוטו יניע בבוקר ויקח אותם באמינות למחוז חפצם, אם אפשר עם בקרת שיוט אדפטיבית, הוא הרבה יותר חכם מאותו אחד שמתעניין ברכינה בפניות. כתב רכב או לא.
רוצה לומר,
מי שמעדיפ יונדאי על פני אלפא, הוא בד"כ פחות מטומטם. נכון, חייו אפרוריים יותר, אבל אני בטוח שיש לו תחביבים מטומטמים אחרים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
להערכתי, נמרוד לא התכוון לדרור, אלא לכתבי רכב אחרים. משהו בסגנון של הערה שהועלתה בדיונים פנימיים בפורום המערכת, לאחר שהועלתה עוד כתבה מטופשת באחד ממגזיני הרכב:
"
איזה חוסר הבנה של המצב. חוסר הבנה שנובע מזה שxxxx עצמו לא מבין את התחום במובנים הטכניים.
עם ישראל הוכיח שברובו הוא לא מטומטם:
מוצרים נחותים טכנולוגית, חד פאזיים, או כאלה ללא אביזרי בטיחות, לא נמכרים בכמויות. רק מעט ולפראיירים.
זה נכון לseres, gac, skywell ואייווייז.
"
או, באופן כללי יותר, שכתבי רכב מספרים לציבור איזה רכב הוא אמור לרצות, והציבור מבין מעולה בדרך כלל איזה רכב הוא צריך.
-
כל הדיונים האלה חסרי טעם, הרבה יותר מהר ממה שנראה לרובנו רכב שמטרתו להביא אנשים ממקום למקום יהיה חשמלי. כנראה תוך חמש שנים או פחות. יש כאן "הטיית תחביב" - מי שכותב על רכבים גם נהנה מהם, אבל רוב הציבור מחפש פתרון יעיל להגיע ממקום למקום.
שאר סוגי המנועים יישארו לשימושי נישה (משאיות, שטח, ספורט וכו') וכנראה יהיו תעשייה לא קטנה בפני עצמה עוד הרבה שנים, אבל בשביל להעביר עד שבעה אנשים ממקום למקום? חשמלי.
שיקולי תשתית, הנאה וכו' ? יפתרו "מעצמם".
מהפכות מהירות קרו בככ הרבה תעשיות אחרות ואין שום סיבה שזה לא ייקרה כאן. כבר הייתי בסרטים האלה. ב 2004 עוד התווכחו מתי סנסור דיגיטלי יהיה איכותי כמו פילם.... ב 2007 לא היית יכול למצוא פילם בחנויות.
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
-
יש אנשים שצריכים לקנות רכב, עכשיו. הנושא בכותרת הוא פרמטר די משמעותי להחלטה כזו, בעיקר למי שמתכוון לטעון הרבה מחוץ לבית.
אז זה לא מיותר.
הדיון בכללי על כן/לא חשמלי הוא באמת חסר תוחלת, והוא בוודאי לא משפיע על התהליך בכללי. אבל הוא מהנה, לעתים, מתסכל, בעתים אחרות.
אם זה מהנה מישהו אז זה לא מיותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
הציבור לפעמים מטומטם ולפעמים לא.
כשאת הציבור הדבר היחיד שמעניין הוא שהאוטו יניע בבוקר ויקח אותם באמינות למחוז חפצם, אם אפשר עם בקרת שיוט אדפטיבית, הוא הרבה יותר חכם מאותו אחד שמתעניין ברכינה בפניות. כתב רכב או לא.
רוצה לומר,
מי שמעדיפ יונדאי על פני אלפא, הוא בד"כ פחות מטומטם. נכון, חייו אפרוריים יותר, אבל אני בטוח שיש לו תחביבים מטומטמים אחרים.
G
עזוב הנאה מנהיגה, כרגע חלק מהציבור קונה כי ״זה מה שהולך היום״, וכי אפשר לחסוך כסף.
שאר הפרמטרים, אפילו השוואה נכונה בין החשמליות - לא מעניין.
ראה את הדוגמא עם הקרוסאוברים בשנים האחרונות, למה קונים? כי קל להכנס ולצאת? לא, בדכ לא, הם קונים כי זה הטרנד, זה מה שהולך היום.
לכל רכב כזה אני יכול לתת אלטרנטיבה יותר נוחה, חסכונית, חזקה, פשוט חבילה טובה יותר, אבל זה לא מספיק. זה פחות אופנתי מרכב מנהלים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
בוא וארגיע אותך: נמרוד צודק. וגם חנן לא טועה כשציין שהכוונה לא היתה אלי. רוב מוחלט של כתבי הרכב באמת עדיין לא מבין את הנושא הזה.
לא אכביר במילים והרמז ברור, אם כי מדי פעם אני מרגיש צורך להגן על הברנז'ה במידה מסויימת (אני כבר מזמן לא עוסק בעיתונות רכב, אבל נשאר לי שריד של קולגיאליות לחברים?...)
אבל אולי תרגיש חורק עם זה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הדעות שלך לא מעניינות, וגם אף אחד אחר לא יושתק על הדעות שלו.
לגבי פייק עובדות שאתה טורח לערום כאן, סיפור אחר.
אם צריך תזכורת, אתה בג'יפולוג, אתר שהוקם כדי לתת מידע מהימן לגולשים.
"את לא מעניינת" - ב. נתניהו לאחת מחסידותיו השוטות, אי שם בק.שמונה לפני אחת ממערכות הבחירות, שנייה לפני שהושתקה.
אז למי שלא מכיר, אני מאוד מחבב את חנן אישית ואנחנו מכירים שנים רבות, אני מחזיק ממנו כאחד המומחים הגדולים לנושא הזה בישראל אם לא מומחה מס' 1, לא פחות. אבל אני והוא גם נמצאים בקצוות ההפוכים מבחינת דעותינו על הנושא הזה ממש. פשוט כי אני מסתכל על זה מהצד שלא מקבל אוטומטית בברכה כל טכנולוגיה חדשה רק כי היא חדשה ומגניבה. מכיוון שזה משהו שהופך כל מוסכמה, משנה את כל תעשיית הרכב מהיסוד ומטרלל עולם שלם, אני מאמין שצריך לבחון את זה מכל הפרספקטיבות, כולל זו שחושדת שכל העניין הזה של מכוניות חשמליות שהוא רק תשובה לרגולציה, רגולציה שמגיעה כתוצאה משקר אחד גדול. הרבה יותר גדול, שנוגע לסיבות שבעטין החלה כל הסחרחרת הזו, כולל כפיית המהלך הזה באופן מדורג - "רך" ו"בטוב" בהתחלה. אבל הכפייה האמיתית, זו שלא תשאיר לנו ברירה, נמצאת בדרך וקרובה ממה שאנחנו חושבים.
כן, זה משהו עקרוני וגדול, זה משהו שמעלה חשש שכל העיסוק הזה ברכב חשמלי לא באמת רלוונטי לצורך הצלת כדור הארץ מתחלואיו וגם הגמילה המיוחלת מהנפט של הרעים, אולי בסה"כ דוחפת את אותו עולם בדיוק לתלות דומה במקור אנרגיה אחר, שלפי כל חוקי מרפי, יימצא איך לא, בעיקר בידיהם של רעים אחרים.... כמובן שמכיוון שגם זו דיעה שמנוגדת לקונצנזוס המזמרר, זה הופך גם אותה ללא מעניינת... ואז כנראה ישתיקו אותי. הפרוגרס במיטבו.
"אף אחד אחר לא יושתק על הדעות שלו".
כלומר סביר להניח שאני דווקא כן. רק אני. כי לא רק שדעתי לא מעניינת, אני גם מעז להביע אותה ולא בעדינות. אבל אחרים, כל עוד מתיישרים עם הקו הרשמי ולא חורגים ממנו יותר מדי או בכלל, יוכלו להמשיך להנהן. אז הושתקתי כאן כבר לא מעט פעמים והשמיים לא נפלו וכנראה אמשיך להיות מושתק מדי פעם ולא אתרגש מזה. אולי יש מי שמקווה שכן אתרגש מזה, אחליט שנמאס לי ואוותר מרצוני על התענוג?....