האמת,
כשגרתי בתל אביב היה לי אחד כזה שטיפל בפריווט של אשתי לעתיד דאז.
ישראל ממוסך סע-קל. הוא כבר הרבה שנים לא במקום שבו היה, ולא יודע מה עלה בגורלו.
Printable View
זה נכון בחציו.
החצי השני זה שרוב המוסכים האלו לא עובדים לפי הספר ומחפפים. זה גם מתאים לחלק מהלקוחות שמתרשמים מסיפורים ולא יודעים לבקר את העבודה שהם מקבלים, לא מכירים בעצמם את הפרוצדורה ולאט לאט אבל בטוח וביחד עם שימוש אגרסיבי מדי לרוב הרכבים מתחילים להידפק והמוסך לא יודע והלקוח לא מוכן להשקיע בתיקונים כמו שצריך.
ראה אפילו את הדוגמא המוכחית של המאוורר החשמלי.
במקום לשחזר את הכונה ולהיצמד למקור הולבש קיט שכבר פוגע בחשמל הרכב שעוד מימי הבעלים הקודמים כבר היה חשמל שנגעה בו יד זדונית.
הג׳יפ מזדקן.
הערך יורד אבל הטיפולים והחלקים לא נהיים זולים יותר.
בסוף מדובר ברכב פאר מורכב וישן שעלול לעלות בתחזוקה לא מעט גם אם טופל כהלכה ו וודאי אם טופל אצל כל מיני כאלו שלא עובדים לפי הפרוטוקול אלא בצורה חפפנית.
אין מנוס מאשר ללמוד לטפל לבד ולעבוד עם ספר. אחרת זה יהיה כואב עד בלתי אפשרי
מצד אחד - בחדרה יש את מוסך עדי. מוסך מורשה יבואן, צוות מקצועי ברמה מאוד גבוהה. המחירים בהתאם.
הבעלים, פאבל, נוסע עם רנגלר ושיפץ בעבר 4 ראנר.
מצד שני, בבנימינה - מוסך עמית.
מגיע אמנם מהעולם של קבוצת VAG אבל מטפל בכולם. מקצוען. ג'יפאי גם הוא.
אגב, בלי קשר לנושא, אולי זה קטע של לנדרובר, אבל חלפים בהחלט הולכים ונהיים זולים כשהרכב מזדקן.
זה קרה בדיסקברי 2, וזה קורה בדיסקברי 4.
ומשהו שכן קשור לשרשור,
הוזכר כאן ש"תמיד משיג חלפים משומשים תוך כמה שעות"....
כשהתחלתי לטפל בקלאנסווה, הבהרתי למוסכניק בנימוס הנדרש (כמה שאפשר), שאני לא מוכן להכניס לרכב חלפים "ממקור לא ידוע". גם אם זה אומר שהרבה פעמים אני שם חלק חדש שעולה לי פי ארבע (ברוב המקרים במילא אין טעם לשים משומש, אלו רכבים בני עשרים כבר). בפעמים שכן שמתי משומש, הלכתי איתו לג'אנקיה מאחור ופירקנו מאחת הנבלות שזרוקות לו שם.
עידו - תודה
מוסך עדי בעדיפות אחרונה מבחינת עלות .
אבדוק את מוסך עמית , נשמע ממש בחצר האחורית .
זו הסיבה שמוסכים לא רוצים להתעסק עם רכבים כאלו ומי שכן הוא יאכיל אותך חצץ כנראה ותצא לא מרוצה.
עבודה טובה עולה יותר כסף אבל לא כל מוסך שלוקח יותר כסף גם נותן עבודה טובה.
המוסכניקים בחושהיהם המחודדים ולאור בחינת מצב התחזוקה של האוטו יודעים להגיד לעצמם מייד אם ישתלם או לא לגעת באוטו מסויים.
תתחיל לקנות כלים ובגדי עבודה ותלמד לטפל לבד… רק ככה תאזן