-
תגובה: הגנה "אמיתית" מגניבת רכב, יש חיה כזאת?
קודם כל תנחומי... אבל ממש!
גם אם עושה רושם שבעל הרכב קיבל את יחסית "יפה" אני מתאר לעצמי שזה מפח נפש עצום.
הביטוח כנראה לא יכסה את עלות השיפורים אם קיימים..
חוץ מזה שהר הצופים זה איזור קשוח ביותר ומועד לגניבות רכבים, בטח בתקופות כאלו של לפני בחירות.
מעצבן להתעסק עם ברזלים ברמה היום יומית בטח אם הרכב משמש לנסיעות יום יומיות.
כיום מעטים שיכולים לגנבים האלו. הם פשוט מתוחכמים יותר וחסרי פחד יותר מאיתנו.
גם לי גנבו גיפ לפני יותר מ - 20 שנה. סופה ארוכה מדהימה שהסבה לי לכל כך הרבה אושר ותחושת חופש.
במקרה שלי הצלחנו ליצור קשר עם הגנבים ( יש דרכים..) , לשלם כופר ולהחזיר את הרכב הפצוע מבית לחם. זה היה טיפשי ביותר ולא מציע לאף אחד לעשות כך.
מאחל לכולם לקום בבוקר כל יום ולראות את יקירהם בחניה.
-
מבחינה טכנית יש בעייה עם כמעט כל ההצעות היותר מתוחכמות. לגרום להן לעבוד אך ורק בתנאים המאד מסוימים של ארוע אמת אך לא להפריע לשימוש ברכב בכל תנאי אחר. הסיוט ההנדסי המוכר בשם "וריפיקציה".
-
ולגבי משבתים סודיים. כדאי לזכור איך מניעים.
https://youtu.be/uq5rQlfEcjY
-
לא.
אין הגנה אמיתית 100%
בסופו של דבר ברזלים כבדים - סנדלי דנבר בריאים שמכסים את ברגי הגלגל + שרשרת כבדה, כנראה הכי מעכבים ובעיקר מרתיעים.
הגנב אינו סופרמן. הוא אולי מקצוען וחסר פחד וכו', אבל אין לו זמן לזה.
כן זה כבד ומסורבל ומלכלך ידיים ולפעמים גם פוצע (אם זה נופל על רגל חשופה - מכנס קצר וסנדל/כפכף) וזה ממש כבד וקשה לתפעול לנשים ענוגות ומעצבן בהתעסקות עם זה ביומיום.... אבל כנראה שזה הכי יעיל
ואל תבנו על המשטרה ועל מערכת המשפט. אתם יודעים בדיוק באיזו רמה אנושית ורמת שיקולים מדובר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא.
אין הגנה אמיתית 100%
בסופו של דבר ברזלים כבדים - סנדלי דנבר בריאים שמכסים את ברגי הגלגל + שרשרת כבדה, כנראה הכי מעכבים ובעיקר מרתיעים.
הגנב אינו סופרמן. הוא אולי מקצוען וחסר פחד וכו', אבל אין לו זמן לזה.
כן זה כבד ומסורבל ומלכלך ידיים ולפעמים גם פוצע (אם זה נופל על רגל חשופה - מכנס קצר וסנדל/כפכף) וזה ממש כבד וקשה לתפעול לנשים ענוגות ומעצבן בהתעסקות עם זה ביומיום.... אבל כנראה שזה הכי יעיל
ואל תבנו על המשטרה ועל מערכת המשפט. אתם יודעים בדיוק באיזו רמה אנושית ורמת שיקולים מדובר.
לא מסכים, אתם מייחסים לגנבים האלו תכונות על.
הם בסה"כ מפרקים את מה שהם למדו להרכיב בבוקר אצל המתקינים.
בעידן של מיחשוב הולך וגובר ( זה לא קרבורטור ופלוינות, זה מחשבים והרבה חישנים), אין בעיה להשבית רכב.
מוצאים איזה חישן שרוצים להשבית, ומוצאים מקום שעל מנת להגיע לצמה, צריך לעשות פירוק ארוך וקשה, חותכים את החוט, ומוצאים שני חוטים לעבר מפסק סודי ( במקום לא סטנדרטי).
מי שרוצה לקחת צעד קדימה, מחליפים את המפסק בריילי ופיקוד על חוטי ( שלט).
יש להם הבנה אפסית ברכב, יש להם 10 דקות וחושך....
אין שום בעיה למצוא מקום שגם בעל מקצוע, עם סורק, יצטרך הרבה זמן בשביל לפצח.
וכן, דווקא פתרון עם השהייה , שיתקע את הרכב באמצע הכביש, ימנע כל יכולת לנסות להתגבר עליו.
-
כל זה טוב ויפה, עד שהם מחליטים שנכון יותר לגרור את הרכב לפינה שקטה ושם לעבוד על הרכב עם המעקפים שלהם.
כל כמה חודשים צץ לו שרשור כזה - קורבן גניבה מספר את מה שעבר ומה שהיה לו ואז כולנו מספרים את הנסיון שלנו
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לא מסכים, אתם מייחסים לגנבים האלו תכונות על.
הם בסה"כ מפרקים את מה שהם למדו להרכיב בבוקר אצל המתקינים.
בעידן של מיחשוב הולך וגובר ( זה לא קרבורטור ופלוינות, זה מחשבים והרבה חישנים), אין בעיה להשבית רכב.
מוצאים איזה חישן שרוצים להשבית, ומוצאים מקום שעל מנת להגיע לצמה, צריך לעשות פירוק ארוך וקשה, חותכים את החוט, ומוצאים שני חוטים לעבר מפסק סודי ( במקום לא סטנדרטי).
מי שרוצה לקחת צעד קדימה, מחליפים את המפסק בריילי ופיקוד על חוטי ( שלט).
יש להם הבנה אפסית ברכב, יש להם 10 דקות וחושך....
אין שום בעיה למצוא מקום שגם בעל מקצוע, עם סורק, יצטרך הרבה זמן בשביל לפצח.
וכן, דווקא פתרון עם השהייה , שיתקע את הרכב באמצע הכביש, ימנע כל יכולת לנסות להתגבר עליו.
אין להם שום תכונות על.
הרבה פעמים אלה סתם נערים צעירים.
אבל זה ה"מקצוע" שלהם. יש להם הבנה ונסיון ומכשור מתאים, הרבה תעוזה וזלזול מוחלט בכוחות אכיפת החוק שלנו. זלזול שמבוסס על היעדר המשילות המוחלט שלנו שהוא עובדה מוגמרת ומבוססת וגם על ידיעה ברורה ומוכחת שגם אם ייתפסו, לא יעשו להם כלום ושברוב המקרים אולי אפילו ישוחררו עוד באותו לילה. אישית אני יודע על כמה וכמה מקרים כאלה, של גנב שנתפס פעמיים באותו לילה, פעמיים נעצר ונפתח לו עוד תיק (בנוסף על עשרות תיקים קודמים על התפרצויות וגניבות) ופעמיים שוחרר. המשטרה והמדינה פשטו רגל לחלוטין בנושא הזה. כל כך פשטו רגל, עד שמאוד הגיוני לחשוד שלא מדובר בסתם אזלת יד משוועת עד כדי כך, אלא במדיניות ברורה שמוכתבת מלמעלה. למדינת ישראל יש אינטרס מובהק שייגנבו המון כלי רכב כאלה שעולים 450,000 שקל... כי זה מכניס לה הון.
ברזלים מסיביים וכבדים מאוד מרתיעים - כי לחתוך אותם בטוח שאפשר, אבל זה מרעיש וגוזל זמן יקר. ולגנב - מיומן או לא, אין זמן.
הברזלים מקבעים את הרכב למקומו וזה בנוסף לכל האמצעים האלקטרוניים שהוזכרו שאני ממש לא פוסל. נהפוכו. בהסתייגות אחת:
ואני יודע שזו הכללה, אבל זה מאוד הגיוני: חלק מאותם עובדים במרכזי ההתקנות שמתקינים לכם את האמצעים האלקטרוניים - הם לטעמי האישי ורק לדעתי כמובן, אולי החשודים המיידיים במעורבות בגניבה - בין אם בביצוע הגניבה עצמה פיזית, ובין אם בהעברת/מכירת המידע לכנופיות הגנבים.
גם ברכב ישן וטיפש עם מפתח פשוט שנטול כל מיני מפתחות מקודדים וכו' - אחד כזה, בכמה דקות שאתם לא נמצאים פיזית לידו בזמן ההתקנה (נכנסתם לשירותים או קפצתם לאכול משהו), לא יתקשה לשכפל מפתח שנמצא בסוויץ'. לעתים סתם להעתיק אותו תוך שנייה עם "שבלונה" מפלסטלינה. ואז, הוא לא רק יודע מה מותקן ברכב ולאן לגשת, אלא יש לו גם מפתח והופ - לוקח את האוטו בקלילות בלי לשבור כלום... גם על מקרים כאלה כבר שמענו.
-
דרור,
הרבה יותר קצר והרבה יותר פשוט-אין שם ידע במכונאות, יש ציוד ונוהל קרב שמוכן מראש מתוך הכרות אינטימית עם המערכות הקיימות.
מי שגונב בשטח, לא מתחיל להפעיל ידע ולחפש חריגים.
יש נוהל סטנדרטי, וכל תוספת חריגה ולא סטנרטית תשבית את הגנבים.
אין להם ידע וזמן לחפש תקלות ברכב.
-
אתה מזלזל בהם. גישה לא בריאה.
היה צליל זלזול...
-
שרשור מתסכל.
מסכים עם קודמיי.
אמצעים סטנדרטיים אלקטרוניים הם לא באמת מכשול. הם נועדו לקומבינה שבין הביטוח לחברות האיתור. הגנבים יודעים היטב למה לצפות. וגם ככה ברגע שהאוטו מונע- אין להם משמעות שתוך 3-10 דקות הם חוצים מחסום כזה או אחר.
לחלופין מתגברים ומקררים את הרכב איפשהו .
אתה מתגורר באזור עוד יותר מאתגר.
ומכאן שהייתי מתחיל בחניה הקבועה של הרכב. כשגנב רואה כל יום רכב מעניין שחונה במקום קבוע קל לו יותר להיערך.
ולכן צריך לברזל את החניה כהוגן.
זה לא עמנע גניבה אקראית מהסופר אבל כנראה שיש סבירות גבוה יותר כאמור שיגנבו מהבית.
בכללי סנדל. שרשרת. מנעולים רבים וחסונים ידרשו יותר עבודה וימשכו יותר תשומת לב- וזה כנראה מדפר קצת את הסיכוי. גם בבית. וגם בחניה אקראית.
זה מבאס. אבל ככה זה כאן בישראל.
( צוחקים עליי על הנוהל נעילה עם הסופה)
אלקטרוניקה ומשבתים למניהם תוספת טובה אם מתקינים אותה בדרך לא שגרתית...... אבל שלא תתקע אותך עוד 4 שנים במעבר מים...
לגבי איתור-
ונגיד ותראה שהרכב זז
מה תעשה??
תלך לעצור אותו בעצמך?
להתעמת עם גנב שהמקצוע שלו זה להיות עבריין ולחרבן על החוק?
אחד שלא יהסס לדרוס למוות שוטר ... או אזרח...
אני משתדל לא לכתוב ולגלוש לדברים שקשורים בפוליטיקה. אבל מה שדרור אמר.... + קצת להכיר את מערכת החוק והתקדימים. לדעתי ברגע שהגנב התחיל בתנועה נגמרה היכולת לאדם הנורמאלי לעשות משהו.
זה דפוק ברמת על! אבל זה המצב.
לגבי תוספות מהייבואן- רק הם הן הופיעו בביטוח ושילמת עליהן פרמייה חברות הביטוח לא חברות דל אף אחד.
אם יש לך סוכן טוב תתחיל ממנו...
שוב מצטער לשמוע.
מאחל מוות טבעי ומהיר לכל הגנבים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אתה מזלזל בהם. גישה לא בריאה.
היה צליל זלזול...
אני לא מזלזל, אבל אתה מפתיע אותי.
דווקא מי שסובל מתסמונת שטוקהולם, היה צריך מייד להתקומם מזמן נגד השקר הגדול.
אין בעיה אמיתית להיות יצירתי, ואף אחד לא יניע את הרכב בזמן סביר, פשוט לאף אחד מהשחקנים הגדולים אין עניין לפתור את הבעיה באמת.
כולם מרוויחים על הגב של הצרכן.
איתורן מעלים את המחיר, חברות הביטוח מעלות את המחיר והמדינה מתנערת מאחריות, הצרכן משלם.
בדיוק כמו מה שהיה עם גדר ההפרדה, שהמדינה רוצה, תוך שבוע, הגבול נסגר.
לגופו של ענין, אני אזכיר לך כמה זמן רצת אחרי בעיית חשמל בדשבורד, והלכת למומחים, והיה זמן, והיתה תאורה, ואין בעיה לפתוח שרטוט.
תשבית איזה חישן, ואף אחד לא יניע.
אם אתה חותך חוט של חישן באיזה צמה, צריך להבין באיזה חישן מדובר, ולמצוא באיזה פין מדובר בכניסה למחשב ולסלול מעקף....
אין להם מושג איך אפילו לחפש.
הם יודעים לעשות סידרת פעולות ידועות מראש ( לפרק מקום מסויים ולנתק \ לקצר חוט מסויים).
הם יודעים להפעיל ציוד שמישהו פיתח ( כמו כל מני סורקי תדרים שתוכנתו מראש להשבית ולפתוח).
הם לא מבינים מכונאות, וודאי לא את האלקטרוניקה של רכב מודרני ( לצערנו, מעט מאוד מוסכים באמת מבינים).
סתם בשביל הספורט, תצליב חוטים של הצתה, כמה אנשים פותרים את זה ב 5 דקות בחושך?
-
אני מסכים עם זיו לגבי הידע הסכמטי שלהם.
יש שתי בעיות.
א. בזמנו, בדיפנדרים, היו כמה חשמלאים שהיו מתקינין ניתוקים סודיים. מכיוון שיש כמה דרישות וצורות חשיבה די מקובעות, יצא שרוב הניתוקים, ורוב המתגים היו מבוססים על אותו עקרון, ובפועל מי שראה אחד שניים, ידע איפה לחפש את השאר.
לקח- לעשות את הניתוק בעצמך* ולא אצל חשמלטור שמומחה לרכב שלך (גם אם הוצאנו מהמשוואה את משבר האמון מול החשמלטורים).
ב.ראינו כבר כמה וכמה מקרים בהם רכבים (בעיקר ג'יפים) נגררים לנקודה נוחה לעבודה, ואפילו מועלים על גרר.
מסקנה 2- בנוסף לניתוקים, חייבים להיות גם ברזלים. לפחות בחניה הקבועה.
*ברכבים מודרניים, כבר לא טריביאלי, עד בלתי אפשרי לעשות ניתוקים.
אני רוצה לראות את האמיץ שעושה ניתוקים באוטו כמו דיסקברי 4. אפילו על משהו שנראה פשוט כמו כניסה למשאבת סולר.
-
עוד נקודה למחשבה
הרכב כבר די עייף, הלך הגיר, הצבע עייף.. הפאג'רו q דורש שיפוץ. מקבל הצעת מחיר מסתבר שבשטחים זה עולה שליש.
מתלבט, מי יערוב לך שהרכב יחזור משם בכלל?
בסוף העלות מנצחת את החששות והרכב נשלח לשיפוץ. אחרי 10 ימים, הרכב חוזר, במצב ח ד ש.
גיר משופץ, צבע כללי, וכל הרג'קטים הקטנים. הכל ביחד 7500 שקל. אתה מבסוט!
אחרי 3 ימים הרכב נעלם מהחניה..
מבוסס על סיפור אמיתי [emoji57]
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
לגבי איתור-
ונגיד ותראה שהרכב זז
מה תעשה??
תלך לעצור אותו בעצמך?
להתעמת עם גנב שהמקצוע שלו זה להיות עבריין ולחרבן על החוק?
אחד שלא יהסס לדרוס למוות שוטר ... או אזרח...
אני משתדל לא לכתוב ולגלוש לדברים שקשורים בפוליטיקה. אבל מה שדרור אמר.... + קצת להכיר את מערכת החוק והתקדימים. לדעתי ברגע שהגנב התחיל בתנועה נגמרה היכולת לאדם הנורמאלי לעשות משהו.
זה דפוק ברמת על! אבל זה המצב.
.
אחרי כל הברזלים.. והניתוקים... הדבר הקריטי ביותר בעיני הוא התראה, האיתור זה ערך מוסף.
טרקר שיודע לצלצל ולא לשלוח הודעה.
ובמקרה של סינון מצדך יחייג שוב ושוב.
שים את המספר שלו עם צלצול כזה שיעיר אותך ואת כל מי שמסביב.
כי ה60שנ האלו לפני שהרכב מתחיל תנועה/גרירה הן הקריטיות ביותר לסכל את כל המהלך של בני הבליעל.
אם הרכב חונה בחצר פרטית וקבלת התראה בזמן אמת.. ואתה חמוש.. אין סיבה שלא תסכל את הגניבה.
זה מבלי להיכנס לפוליטיקה.
ו.. תנחומיי, הייתי בסרט הזה למשך כמה שעות עד שהרכב נמצא ממש מתחת לאף בזכות עמיתים שעברו בסביבה והפריעו להם מבלי שידען בכלל.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
-
אהוד, כמה בעיות עם מה שכתבת:
1. את השיפוץ בשטחים עשו עם חלקים מרכב שכנראה נגנב לאחד החברים שלך... ככה אתה מתדלק את מכת הגנבות.
2. כשהרכב חזר היית צריך להחליף את הקוד בקודן.
לפני כחודש גנבו לחבר שלי לנדקרוזר ארוך 2016 משודרג. כל השנים הרכב היה מטופל במוסך המרכזי עד לטיפול האחרון שבו הוא רצה לחסוך קצת והלך למוסך במשולש. כמה ימים אחרי זה נגנב הרכב. לא שברו חלון כי כנראה שכפלו מפתח. ואת הקודן הוא נתן להם לפני הטיפול.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
אהוד, כמה בעיות עם מה שכתבת:
1. את השיפוץ בשטחים עשו עם חלקים מרכב שכנראה נגנב לאחד החברים שלך... ככה אתה מתדלק את מכת הגנבות.
2. כשהרכב חזר היית צריך להחליף את הקוד בקודן.
לפני כחודש גנבו לחבר שלי לנדקרוזר ארוך 2016 משודרג. כל השנים הרכב היה מטופל במוסך המרכזי עד לטיפול האחרון שבו הוא רצה לחסוך קצת והלך למוסך במשולש. כמה ימים אחרי זה נגנב הרכב. לא שברו חלון כי כנראה שכפלו מפתח. ואת הקודן הוא נתן להם לפני הטיפול.
1. כשכתבתי מבוסס על סיפור אמיתי, לא התכוונתי כמובן שזה היה רכב שלי. אני יותר מדי קשור לרכבים שלי בשביל לשלוח אותם לבד למוסך [emoji16]
2. בהמשך ל-1, ולמקרה שקרה, המסקנה שלי שהסיכון לא שווה את זה, ובהנחה שהשיפוץ מתבסס על רכבים שנגנבו אז בטח ובטח שעדיף להימנע. לדעתי הקודן זה מכשול קטנטן אם כבר החליטו שרוצים את האוטו הספציפי
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
-
זה בסדר, האוטו הספציפי שימש לחלקים לאוטו הספציפי הבא.....
שרשרת המזון.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
בגלל זה טוב להיות חבר בקבוצות ווצאפ של הרכב שלך. כל פעם שמישהו היה מחפש מנוע לפאגרו Q אני הייתי שם סנדל גם בצהריים, שולף את המנוע ושם במחסן.
-
יש שיאמרו שזה מוגזם- אבל אני חסיד של ברזל. מנעול דוושות רציני של ההוא ממושב ישרש, מנעול הגה רציני והכי חשוב- שרשרת באורך מטר- שרשרת של ל.כ שקושרים איתה אוניות.....עם מנעול. והשרשרת פשוט עוברת דרך ג'אנט קדמי של הרכב וקושרת אותו לזרוע מתלה קדמית. הגנב רוצה לנסוע ככה? בהצלחה לו. מקסימום אני אחליף בולם אבל אשאר עם האוטו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
יש שיאמרו שזה מוגזם- אבל אני חסיד של ברזל. מנעול דוושות רציני של ההוא ממושב ישרש, מנעול הגה רציני והכי חשוב- שרשרת באורך מטר- שרשרת של ל.כ שקושרים איתה אוניות.....עם מנעול. והשרשרת פשוט עוברת דרך ג'אנט קדמי של הרכב וקושרת אותו לזרוע מתלה קדמית. הגנב רוצה לנסוע ככה? בהצלחה לו. מקסימום אני אחליף בולם אבל אשאר עם האוטו.
הפתעת תומר! הייתי בטוח שאתה חסיד של ה"שיטה הצרפתית".