תגובה: הדרכת ניווט למתחילים
אסף, יש כאן ביצה ותרנגולת, והחבר כבר לא בגיל של להתחיל לחרוש את השטח ברגל ולהשקיע ימים, שבועות, וחודשים להתמקצע בניווט.
הוא צריך את ההנחייה הראשונית והטכניקה הבסיסית כדי לקבל את הבטחון לצאת לשטח עצמאית
אל דאגה, הוא לא יצא לבד למסע בעומק המדבר אחרי הקורס, הוא יתחיל מלטייל באזורים קרובים לכבישים ועם קליטה סלולרית. כרגע הוא לא מסוגל למצוא את הדרך מחבל שלום דרך ציר מצדה לכיוון ניצנה, צריך להתחיל איפשהו ...
אם זה תא השטח.. תלמד אותו איפה הדרום ותאחל בהצלחה.
הוא סגור ממערב עם חומת הגבול, וממזרח בכביש צאלים-צומת משאבים.
אין איפה לטעות.
פשוט לנסוע דרומה.
הוא חסר נסיון לחלוטין, זקוק להדרכה הראשונית כדי להתניע.
כמו רובנו אני למדתי לנווט בצבא. אומנם זה לא ניווט צבאי אבל ישנם כמה עקרונות שלדעתי הם בסיסים.
הדבר הכי חשוב להבנת שטח הוא להבין אותו במקרו.
זה אומר לקחת מפות להניח עליהן שקפים, ולצייר קווי אגן רכסים ונחלים. אחר-כך לנסוע לנקודה שולטת בשטח ולתרגם בעין את מה שסימנו במפה. לאחייבים ללכת ברגל.
זה מה שלימדתי את החיילים שלי, ורק כשהם עברו מניווט רגלי לניווט רכוב, הם הבינו כמה זה חשוב. הרבה יותר מ אזימוט חוזר או ספירת צעדים. למעשה מצפן הוא אביזר שנזרק לאיזה תיק ונשכח מחוסר שימוש אחרי כמה שבועות ניווט..
כך אפשר לחצות עשרות ומאות קילומטרים בלי להיות עם הראש בתוך המפה ועדיין לדעת איפה אתה.
כמובן שחייבים להבין גם איך נראית כיפה אוכף וכל הדברים הברורים מאליו שמופיעים בקובץ שיצרפו כאן.
עם הזמן והניסיון לומדים לפי מפה או תצא (govmap) לדעת בדיוק איך היא ראה השביל מה סוג הקרקע בעיות עבירות וכו. אבל זה כבר רמה גבוהה.
תודה על התגובות.
לכל מי שמתגעגע לפסססס של הטלטולית ולניווטי בדד, אז זו לא ההדרכה (לא נראה לי שלמישהו יש כוח או חשק ל 4 שבועות של ניווטי בסיס).
מי שיבחר לעבור את ההדרכה, ילמד את כללי הניווט הבסיסים, יזהה שלוחות ואוכפים (ע״ג מפה דיגיטלית, התקדמנו…) או בקיצור יבין את עקרונות קריאת המפה (מפגש 1).
בהדרכה האמורה, הדגש הוא על ניווט רכוב.
בניווט הרכוב החניכים יזנחו את האפליקציה ובעזרת מפת נייר ינווטו לנקודות הנדרשות.
הכרת האפליקציה ותכנון מסלול, היא רק חלק קטן מההדרכה…
Sent from my iPhone using Tapatalk
נשמע לי תפור על החבר, הפניתי אותו כאמור...
תודה [emoji4]
באתר כתוב שהניווט הרכוב יהיה בשימוש באפליקציה, אגב, אז אולי תבדוק ותדאג לתיקון כאן או שם ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
באתר כתוב שהניווט הרכוב יהיה בשימוש באפליקציה, אגב, אז אולי תבדוק ותדאג לתיקון כאן או שם ...
תודה, בודק
Sent from my iPhone using Tapatalk
1 קבצים מצורפים
נתקלתי בפייסבוק.
אין לי קשר ולא הכרות:
קובץ מצורף 140984
בנוסף,
לא יודע אם כבר קישרו כאן, אבל שרשור בנושא הזה בדיוק:
https://www.jeepolog.com/forums/show...93%D7%99%D7%9D
תא"ל עופר אוגש מאתר השטח, מומלץ להדרכת ניווט. לצערי לא ממליץ על ליאור נבו או שבילים. לא כל מי שלמד להשתמש באפרואד הופך למדריך ניווט. כמו כן,יש ספרים נהדרים ללימוד עצמי , הראשון: מפה ומצפן של הלל בירגר, הספר השני : סיפור דרך של זאב (ז'אבו) ארליך.
עופר עדיין "רק" סא"ל....
האיש הוא מותג. הן בצה"ל והן בתחומו בשוק האזרחי. משכמו ומעלה. מקצועית ואישית.
גילוי נאות: כמי שעובד אצלו, אני מנוע מלחוות דעה על מתחרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ב' קודקוד
תא"ל עופר אוגש מאתר השטח, מומלץ להדרכת ניווט. לצערי לא ממליץ על ליאור נבו או שבילים. לא כל מי שלמד להשתמש באפרואד הופך למדריך ניווט. כמו כן,יש ספרים נהדרים ללימוד עצמי , הראשון: מפה ומצפן של הלל בירגר, הספר השני : סיפור דרך של זאב (ז'אבו) ארליך.
כמו רובנו ניווט למדתי בצבא, אני ברמה דיי בסיסית לאחר שנים לא מעטות שלא נדרשתי לנווט (ובכלל עם חוש כיוון התמצאות די גרוע).
אני מסתדר עם מפה ומצפן אבל כמובן כשאפשר לא מתבייש להשתמש באפליקציות.
בימים אלו אני קורא/לומד את הספר מפה ומצפן של הלל בירגר. אני לא צריך ממש "לצאת לשטח" כדי לראות בעיניים את התצורות השונות כמו כיפה שלוחה כתף וכו' די במבט מהחלון או סיבוב קצר מתחת לבית.
אם היה קורס מצולם אונליין הייתי שמח לרכוש ולהשתתף.
סיפור מצחיק (אותי לפחות), באחד הניווטים במסגרת ההכשרה הלא מאוד קרבית שלי איבדתי את אחד מחברי הצוות, לאחר חיפוש קצר מצאתי אותו משתרך מאחור עם המפה על הראש כך שהוא בקושי ראה את השביל. קראתי לו אך הוא לא ענה. כשהתקרבתי והורדתי את המפה ראיתי שהוא האזין לרדיו טרנזיסטור (כן אני לא ילד) עם אוזניות וכשצעקתי בכעס שהוא "מנותק" הוא השיב בפליאה: "אני מנותק? אני מאזין לגלי צה"ל" ותוך כדי מבט על השממה שמסביב הוסיף "אתם מנותקים" וחזר לרדיו. בהמשך אותו חבר צוות הפך לדמות תקשורתית מוכרת ואתם כנראה קוראים ושומעים את הגיגיו מפעם לפעם.
יש לי מאמר בסיסי על קריאת מפה שהתחלתי לכתוב פעם לאיזו הדרכה, אם יש עניין אני יכול לערוך את זה קצת ולשלוח.
לדעתי זה יעניין מאד.
אם תרצה, יש לי כמה שקפים ממצגת ישנה שרצה פעם ברשת - אוכל להעביר אליך (אנסה לחפש אותה ולראות אם יש שם רמז לגבי המחבר כדי שאנסה לקבל רשות לפרסם)
מי שיש לו יכולת התמצאות טובה יכול ללמוד לבד , תן לו כמה טיפים ועמוד ענן או OFFROAD והוא ירוץ עם זה קדימה.
מי שמאותגר במרחב גם במרכזי הערים ובכבישים יהיה לו יותר קשה ואולי קורס מקצועי ייתן לו את הכלים הנכונים.
תגידו..... היום כשבצפון אפליקציות הניווט ממקומות אתכם בשד"ת אל חרירי בביירות ובדרום במרכז קהיר..... עדיין חושבים שאפשר לוותר על ללמוד התמצאות בשטח ברמה גבוהה כדי להיות עצמאי?
אסף.
קצת אחרי תחילת המלחמה האחרונה, התחילו במילואים דיונים על כיוון אזימוט מדויק עם סקסטנט וניווט כוכבים…
כתבה מעניינת מגלובס
https://www.globes.co.il/news/articl...&from=whatsapp
ואני בכלל מאמין שעדיף לא לדעת לאן אתה נוסע, ככה מגיעים למקומות מופלאים
אני מסכים לגמרי איתך. אסף.
תראה כמה חיפאים הגיעו בטעות יחד איתי לשד'ת בירות.
אבל לחאפז האריה .. לא אל חרירי ..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ebd6687abe.jpg
Sent from my CPH2493 using Tapatalk
מצטער על הנחרצות אבל לדעתי אי אפשר ללמוד ניווט אלא דרך הרגליים.
ניווט זה קודם כל הגיון, הגיון שצריך להבין.
רק דרך הרגליים מבינים את ההגיון שבשבילים ולהבין שקיימות תבניות שחוזרות
על עצמן לא משנה אם אתה בצפון או בדרום.
רק דרך הרגליים מבינים למה במעבר בין רכסים השבילים עוברים כמעט תמיד דרך
אוכפים.
רק כשמתאמצים פיזית אז מתפנים ללמידה אמיתית, מתוך רצון וצורך להקטין מאמץ
ולחסוך זמן.
ברכב השטח עובר מהר מדי וקשה להרים את הראש ולהצליב בין הדו מימד של
המפה לתלת מימד של השטח.
ותכלס זה הדבר הקשה באמת, ההמרה מדו מימד לתלת מימד.
לזה אין פתרון אינסטנט.
ניווט הוא בדיוק כמו כל תחום בחיים, צריך להשקיע בלימוד.
ולא מתכוון לניווט ברמה צבאית, אלא רק בשביל היכולת לקחת מפה ולצאת
לנגב (גם בארץ קטנה כמו שלנו שאם "הלכת לאיבוד" איפה שלא תהיה בחירת כיוון למערב או למזרח
ודי מהר אתה מגיע לכביש).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עירא
ואני בכלל מאמין שעדיף לא לדעת לאן אתה נוסע, ככה מגיעים למקומות מופלאים
זה תרוץ מצוין למי שלא מצליח להגיע לפוריה גם עם סיפור דרך, יש לך מזל שקינמון תמיד נמצא בסביבה בתור רפרנס.