תגובה: פינוי / חילוץ גרוטאה מהשטח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אוהב נגב
לדעתי הרכב נמצא בשטח אש שאינו בתחום שמורה. ואני בספק אם זה יעניין את הצבא.
נהפוכו,
אם הוא נמצא במקום טוב, זה עלול לעניין אותם לחיוב....
מטרה חדשה חינם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אוהב נגב
לדעתי הרכב נמצא בשטח אש שאינו בתחום שמורה. ואני בספק אם זה יעניין את הצבא.
למען הסר ספק זה הנ.צ. של הגרוטאה 175806/508499
קודם כל... לדאוג ש'מישהו' ייתן דו"ח אל השארת גרוטאה ברשות הרבים.
אחרי זה המועצה האזורית יכולה לפנות את הגרוטאנ ולחייב את הבעלים בעלויות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
שתי אופציות לדעתי.
האוטו מת ועלות התיקון היתה גבוהה ממחיר הברזל ( אגב. הבדואינים לא יכולים לנצל את זה ? ) אז נטשו אותו בתקווה שמישהו יעשה משהו
אפשרות שניה. הוא נגנב באמת ובתום הג'וי רייד הוא ננטש, הבעלים כבר זוכה על ידי הביטוח והוא לא יודע בכלל שהאוטו שלו שם.
ככה או ככה, אני לא הייתי הולך לחלץ את זה.
ובקטע של האין משילות, בדיוק בגלל כל המתנדבים בחינם שעושים את העבודה של מקבלי המשכורות שלא עושים את העבודה ... המצב הנורא הזה ממשיך.
איפה אדון ראש המועצה שבבהילות לא ראוייה רץ לחסום אץ הכביש לבורות לוץ ?
Sent from my DN2103 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
שתי אופציות לדעתי.
1. האוטו מת ועלות התיקון היתה גבוהה ממחיר הברזל ( אגב. הבדואינים לא יכולים לנצל את זה ? ) אז נטשו אותו בתקווה שמישהו יעשה משהו
האפשרות הסבירה ביותר שהוא מת ולכן נזרק. בכל זאת מדובר ברנו.... וגם לבדואים יש קוים אדומים, הם לא יגנבו מנחוס כזה...
אבל כשהאוטו שלך מת ואתה זורק אותו ככה, אתה לפחות מוריד ממנו לוחיות ומשחית את מס' השילדה כדי לטשטש זהות, שלא יבואו אליך שתפנה אותו....
2. אפשרות שניה. הוא נגנב באמת ובתום הג'וי רייד הוא ננטש, הבעלים כבר זוכה על ידי הביטוח והוא לא יודע בכלל שהאוטו שלו שם.
פחות סביר. כי מי גונב רנו?..... גם בג'וי-רייד קצר הוא עלול להתקלקל... אם כבר אז רק לצורך פירוק לחלקים. ואז לא היו זורקים אותה.
על אותו משקל, מי מבטח רנו פלואנס ישנה כזו בביטוח מקיף?.... ערך הרכב לא מצדיק את עלות הפרמיה.
3. ככה או ככה, אני לא הייתי הולך לחלץ את זה.
4. ובקטע של האין משילות, בדיוק בגלל כל המתנדבים בחינם שעושים את העבודה של מקבלי המשכורות שלא עושים את העבודה ... המצב הנורא הזה ממשיך.
בדיוק נמרץ. מסכים איתך בכל מילה - רק שניקח בחשבון שמקבלי השכר מהמדינה בכל מקרה לא יעשו את העבודה הזו ואז כל המדבר יהיה מלא בגרוטאות ולא יהיה עם מי לדבר.
5. איפה אדון ראש המועצה שבבהילות לא ראוייה רץ לחסום אץ הכביש לבורות לוץ ?
באמת איפה הוא, החמור הקופץ בראש?.... זה כל כך משנה?.... לפני שבועיים הוא קיבל את הכותרות שלו, מאז נרגע וחזר לשנ"צ המתמשך. חילקתי את זה לסעיפים, אז ראה סעיף 4....
Sent from my DN2103 using Tapatalk
...
היוזמה של 'רננה במדבר' גם אם מסירה אחריות ממי שצריך להיות אחראי - נכונה ולא מהטעם של שמירת טבע (במדינתנו הקטנה שבה כל שטח פתוח הופך למזבלה ובזמן האחרון כשמגזרים שלמים 'גילו' את טיולי השטח ב'זכות' הקורונה זה אפילו גרוע יותר) אלא מהטעם של הצלת חיים שפורט היטב במניפסט של היוזמה.
עדיין טוב יהיה להאיר את עיניהם של הרשויות המקומיות שמותר להם לקנוס על השלכת גרוטאות ברשות הרבים מותר להם אפילו לחייב על הפינוי. מאותו רגע אפשר לפנות את הגרוטאה בתיאום הרשות המקומית. ואז נוכל אנחנו לפנות בהתנדבות מכל הטעמים הטובים ובלי להסתכל על הבעייתיות.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
היוזמה של 'רננה במדבר' גם אם מסירה אחריות ממי שצריך להיות אחראי - נכונה ולא מהטעם של שמירת טבע (במדינתנו הקטנה שבה כל שטח פתוח הופך למזבלה ובזמן האחרון כשמגזרים שלמים 'גילו' את טיולי השטח ב'זכות' הקורונה זה אפילו גרוע יותר) אלא מהטעם של הצלת חיים שפורט היטב במניפסט של היוזמה.
עדיין טוב יהיה להאיר את עיניהם של הרשויות המקומיות שמותר להם לקנוס על השלכת גרוטאות ברשות הרבים מותר להם אפילו לחייב על הפינוי. מאותו רגע אפשר לפנות את הגרוטאה בתיאום הרשות המקומית. ואז נוכל אנחנו לפנות בהתנדבות מכל הטעמים הטובים ובלי להסתכל על הבעייתיות.
אסף.
הי, הרכב לא נינטש, הוא נסע לשם על מנת להיזרק למדרון.
אני מסכים לכל הטיעונים שהועלו. הם בהחלט תואמים את המציאות בה אנו חיים. אני מכיר במגבלותיי ולהתכתב עם בירוקרטיה זה לא אני. יתכן שזה יכול להיפתר במיילים לרשויות הרלוונטיות, אבל שוב, זה גדול עלי ואני לא בטוח שלרשות מקומית יש סמכות בשטח אש צהלי. אבל לו יכולתי הייתי גורר את הגרוטאה עד לשוליי כביש 171 ומשאיר אותה שם לפתחו של ראש המועצה, דבר שכנראה היה מחייב אותו להתכתש עם הבעלים או לגרור על חשבון המועצה.
עדיין טוב יהיה להאיר את עיניהם של הרשויות המקומיות שמותר להם לקנוס על השלכת גרוטאות ברשות הרבים מותר להם אפילו לחייב על הפינוי
תקדימים לא נוצרים מעצמם, לפעמים הם זקוקים לפוש קטן או לגרירה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אוהב נגב
לו יכולתי הייתי גורר את הגרוטאה עד לשוליי כביש 171 ומשאיר אותה שם לפתחו של ראש המועצה, דבר שכנראה היה מחייב אותו להתכתש עם הבעלים או לגרור על חשבון המועצה.
עדיין טוב יהיה להאיר את עיניהם של הרשויות המקומיות שמותר להם לקנוס על השלכת גרוטאות ברשות הרבים מותר להם אפילו לחייב על הפינוי
תקדימים לא נוצרים מעצמם, לפעמים הם זקוקים לפוש קטן או לגרירה.
איפה נמצאים משרדי המועצה?
שהמתנדבים יידעו לאן להביא את זה
אין היגיון שבעל הרכב נסע בכדי לדרדר למידרון, יותר פשוט היה לו למכור רכב נוסע גם עבור סכום מגוכח, או פשוט למכור לברזל ב 500 שח גרוטאה עומדת כולל פינוי, יתכן שהרכב בכל זאת נגנב אך לא דווח בגלל העדר ביטוח מקיף או חוסר כדאיות להתעסק בפרוצדורות.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
בהמשך לדיון איך היגיע הרכב לשם......
ה - נ.צ. שניתן קודם נמצא במקום רחוק מידי מכביש כדי שמישהו ידרדר את הרכב.
קצת נתונים שמצאתי :
1. נקודת עניין בעמוד ענן שנמצאת כמה מטרים מה-נ.צ. הנתון, שמראה שתילי גרס נטושים.
https://amudanan.co.il/#!wiki=P498804
(נראה שמישהו היה בדרכו ל.. או מ.. משתלה ואיבד את דרכו).
2. סביב ה-נ.צ הנתון יש הרבה מטמורות (מערות אחסון).
3. ממערב ל-נ.צ. יש שביל (לפי אופ-רוד).
מנחם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
איפה נמצאים משרדי המועצה?
שהמתנדבים יידעו לאן להביא את זה
תחנת דלק ״דלק״ רמת נגב נמצאת צמוד למתחם המועצה.
בהצלחה.
לא חסרות גרוטאות בשטח.
רק בירידה הדרומית לחוף של מצוקי דרגות יש 3 כאלה עבר שנים.
10 מטר מהכביש והמועצה לא עושה כלום
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
את הלנדקרוזר השרוף מנחל ערוד מישהו טרח לפנות?.... ויש עוד המון.
יש כלי רכב שמגיעים בנסיעה כמו אותו לנדקרוזר אומלל שהגנבים/מבריחים כנראה שרפו כדי להשמיד ראיות/טביעות אצבע וכו'.
הרנו הזה מעוך כולו מהתהפכות. מישהו דרדר אותו.
העובדה שלא ניסו לטשטש את זהותו מחזקת את הסברה שמישהו שאינו הבעלים השתמש בו לצורך כלשהו ואחר כך נפטר ממנו - נראה לי מוזר. גם לגנב יהיה קל, נוח ואפקטיבי יותר להצית אותו.
לאחר שיחה עם מקור ברט"ג, אין בעייה להיכנס לשם לחלץ את זה, אבל רק בשבת כי זה שטח אש פעיל. ומומלץ להשאיר את הגרוטאה ליד כביש 40, וככה נת"י ייאלצו לפנות אותו משם למגרש גרוטאות....
אם מתארגנים לפינוי, אני מצטרף.
בנחל ערוד יש גרוטאה שלא פינו עוד מאז 1948 [emoji1]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
בנחל ערוד יש גרוטאה שלא פינו עוד מאז 1948 [emoji1]
זאת אנדרטה ולא גרוטאה…
Sent from my iPhone using Tapatalk
למרות שיש שיאמרו שההשוואה בין המבר לבין רנו - במקומה.....
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ב' קודקוד
לאחר שיחה עם מקור ברט"ג, אין בעייה להיכנס לשם לחלץ את זה, אבל רק בשבת כי זה שטח אש פעיל. ומומלץ להשאיר את הגרוטאה ליד כביש 40, וככה נת"י ייאלצו לפנות אותו משם למגרש גרוטאות....
אם מתארגנים לפינוי, אני מצטרף.
אם מתארגנים אני מצטרף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
את הלנדקרוזר השרוף מנחל ערוד מישהו טרח לפנות?...
זה לא הרכב שנלכד בשטפון וכיכב בסרטונים לפני כמה שנים?
אם כן, גם לו יש הורים שנטשו אותו בשטח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה לא הרכב שנלכד בשטפון וכיכב בסרטונים לפני כמה שנים?
אם כן, גם לו יש הורים שנטשו אותו בשטח.
על קו הרכס של מצוקי לוץ ספרתי עוד (לדעתי) 2 לנקרוזרים שרופים נכון ללפני חודשיים