אתה מתחמק. מי שקונה טויוטה ממש-ממש מטומטם, או שאתה חוזר בך ומתנצל?
(לא בפני, אני כנראה באמת מטומטם. אבל אני לא מייצג)
Printable View
האמירה היתה על מי שקונה רכב משומש במחיר יותר גבוה ממחירו של חדש.
אני לא מסכים באופן גורף עם האמירה הזו, לפעמים הסיטואציה מצדיקה ושכל אחד יעשה את השיקולים שלו, גם אם הם מטומטמים.
שנה אחרי שקניתי את הויטארה הראשונה שלי, הציעו לי עליה יותר מהמחיר ששילמתי עליה כחדשה. למה ? תנאי השוק דאז והמחליף של הדגם שהיה פחות פופולרי ...
אמרתי את זה בפירוש באיזה שרשור לפני כמה זמן.
השוק היום נשלט על ידי מטומטמים וחזירים בלי קשר לדת מין וסוג רכב.
מי שממש מעניין אותו לעשות מזה אישיו מוזמן לחפש את השרשור.
"מטומטמים" ו"חזירים" אני מניח שאלו המילים המודרניות ל"קונים" ו"מוכרים"?
כן, היה יותר טוב בברית המועצות.
אמנם לא הייתה הרבה בחירה (לאדה ניבה או וואז) והיה צריך לעמוד שנים ברשימת המתנה, אבל המחיר היה ידוע וקבוע.
רבים מחברי בעלי טויוטה 4×4. רובם ככולם רציונליים ופרקטיים, סאחים על גבול המשעממים - בדיוק הסיבה שהם נוסעים בטויוטה.
למה אתה מכנה אותם "מעריצים" ו"מטומטמים"? אם לא אז תגיד שלא.
אולי הם לא הרוב?...
יש מספיק סיבות מצויינות לרכוש טויוטה בכלל או לנדקרוזר בפרט.
אבל תתעניין קצת מעבר למעגל הקרוב שלך ותבין מה זה "כת" או "דת" ותתענג על רמת הטיעונים. כנראה שאתה יודע על מה מדובר, בכל פעם שאצלך מגיע הזמן להחליף רכב ואתה מתחיל לטייל בין מוכרים ולהביא סיפורים שפעם הרהרת לכרוך לספר...
והדיון על לשלם מחירים מופקעים עבור מכוניות משומשות, לאחרונה הרבה מעל למחיר רכב חדש, הוא כבר נטו על התנהגות צרכנים, דחיית סיפוקים וכו'. נושא לפסיכולוגים, לא לחובבי רכב. זה לא רק בטויוטה - תראה מה מתרחש בשוק הרנגלרים..... שם תוסיף לזה גם טיפוסים מהסוג שלא היית יושב איתם מסביב למדורה בטיול....
אייל קורא למוכרים כאלה "חזירים" ולקונים כאלה "מטומטמים" - אלה וגם אלה זקוקים אלה לאלה כמו זבובים לגוש חרא. ואני מסכים איתו בכל מילה.
יש לי לנדקרוזר ומפנטז על לקנות רוביקון. איפה זה שם אותי?
נגיד שאני רוצה להחליף את ההיילקס שלי. אם אמכור אותו במחיר השוק - אני משער ש20-30 אלף מעל המחירון - אני "חזיר", והקונה "מטומטם". ואם איזה קוסם יהפנט אותי למכור במחיר מחירון, אז אני "מטומטם" והקונה המתוחכם "חזיר". ואולי בכלל אני צריך להציע לך למכור לי את הסופה שלך במחיר מחירון. אתה הרי בטח לא חזיר?
אפשר (רק בשביל האווירה הנעימה בפורום) לוותר על הכינויים "מטומטם" ו"חזיר", להניח שכולם די דומים וממוצעים ברמת המשכל והמוסריות שלהם, ולקרוא לזה שוק משוכלל.
לגבי טסלה זה כבר כנראה לא נכון
התחילו למכור מלאי קיים
https://www.tesla.com/he_IL/inventor...m3?redirect=no
איך תגדיר את מי שקונה עגבניות ב-35 שקל לקילו?... כי אם דבר כזה יקרה בחו"ל - אנשים פשוט לא יקנו. ולא יאכלו עגבניות תקופה מסויימת עד שהמחיר יורד. זו צרכנות נבונה.
רק לא בישראל. כי כאן החזירים מפמפמים את המחירים והמטומטמים רצים וקונים. מעגבניה דרך נעליים ועד אוטו ודירה - ואז "מחיר שוק" שגבוה ב-30% מהמחירון, הופך לנורמה שעליה מוסיפים 30%..... עד שיבוא חזיר חדש שיפמפם את זה עוד. אם יצליח לו, החזירים האחרים ימהרו ליישר קו איתו והנה יהיה לנו "מחיר שוק" חדש עליו שוב יוסיפו 30%.... הנסיון מלמד שזה מצליח והמטומטמים משלמים - והנה לך יוקר מחיה.
כנראה שאני לא טועה וטויוטה קונים כדי למכור - אבל ג'יפ שאוהבים נשאר. לכן הסופה שלי לא למכירה ותישאר איתי עד הקבר אבל אתה יכול לנסות לשכנע אותי... ג'יפ לא ייצא לך מזה (כוס ויסקי או שתיים ואיזה סטייק - אולי כן). ולכן גם התפרעות המחירים לכאורה בשוק ה-4X4 לא אמורה לעניין אותי. אבל בלי קשר, בשבוע שעבר עיני צדה איזו סופה שמוצעת למכירה. עומדת ונרקבת כבר שנים ואמנם מניעה ונוסעת ועם טסט שאין לי מושג איך עוברת אותו (תכל'ס יש לי מושג...), אבל בהגדרה הכי אופטימית וגם אחרי שמעשנים כמות רצינית של משהו שמרחיב את התודעה, זו גרוטאה לשיפוץ כללי מפגוש קדמי לוו-גרירה. אין חלק באוטו הזה שלא זקוק לדייט דחוף עם דיסק ורתכת ואין דרך אחרת להגדיר את האוטו הזה שכנראה רק אני רואה בו את הפוטנציאל החבוי.
הצעתי לבחור 10K על הרכב במצבו כמו שהוא וגם זה בפרץ של נדיבות, כי לנוכח ההשקעה המינימלית הנדרשת כדי להביא את זה למצב ראוי למאכל אדם, זה כנראה לא שווה יותר מ-5... אבל הוא מתעקש על 60!... לא התווכחתי בכלל, שישמור את המציאה לעצמו. ואין לי ספק שבסוף יגיע המטומטם שישלם לו 25-30 תמורת הזכות לפנות את ערימת החלודה מהחצר שלו. ובאמת טוב שזה לא טויוטה..... כי אז בטח היה מתווסף "1" בתחילת הסכום.....
מה שאני אומר זה שאם משהו יקר לכם? אל תקנו. פשוט אל תקנו!
זכותו של כל אחד לבקש כמה שהוא רוצה. אבל זכותנו גם לחשוב שזו חזירות ולא לשלם את המחירים האלה, ולחשוב שמי שכן משלם אותם הוא פשוט מטומטם.
לנדקרוזר אוטו טוב, סופה ג'יפ מדליק - אבל אף אחד לא "צריך לנדקרוזר" ואף אחד בטח לא "צריך סופה". אנחנו רק רוצים. וגם בלי סטייקים ואפילו בלי עגבניות אפשר להסתדר לא מעט זמן - עד שהשפיות תחזור.
אין דרך אחרת כדי לחנך את המערכת ולהילחם בתופעה הזו.
... אבל עגבניה עולה 5 שקל לקילו.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...23561a6d71.jpg
כי היבואן עוד לא מביא ארצה עגבניית-טויוטה
לא בתל-אביב [emoji1751]https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a3d6798bf6.jpg
[QUOTE=נדב42;1007171]לא בתל אביב
כי זה מדינה אחרת.
מחיר העגבניה רק רק לצורך דוגמה.
היום 5, בעוד שבוע יכול להיות 20 או אפילו 30.
אננס עולה 20-35 שקל ליחידה? אז לא קונים (או שאני מביא ארגז שלם ב-100, אבל זה רק אם אני עובר ליד המשק שמוכר אותם). אננס או לנדקרוזר או רנגלר זה כיף, זה פינוק, אבל זה לא הכרח. אם זה נראה לי יקר, או גרוע מזה, סוג של חזירות - אני פשוט לא קונה. זה הכל.
הבעיה מתחילה עם דברים שבאמת צריך. כי כבר ראית מה קורה כאן לפעמים, במדינת הטרללת. פתאום נייר טואלט או מסכות או אלכוג'ל עלול להפוך למצרך מבוקש שיספסרו בו.... ולהבדיל מלנדקרוזר, נייר טואלט זה משהו שצריך. במה תנגב אם לא יהיה?... קרעי עיתונים?...
שוק משוכלל עאלק. דיר חזירים, זה מה שזה.