אני לא מת על הג.ו.
יש הילוך כח אבל הרכב נמוך מאד והמנוע לא משהו.
אם אתה רוצה להיכנס לתחום השטח בזהירות ועם רכב ״קל לעיכול״, לך על פורסטר.
אחרי שתמצה אותו, תחליף.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
יש כאן אי הבנה לגבי הבעיות במנוע גרנד ויטארה 2.4:
לא מדובר על בלאי סטנדרטי על פי קילומטרז אלא על כשל במנוע המקורי שנובע ככל הנראה מאיכות ירודה של יציקת בלוק בסדרת מנועים או באיכות הרכבה בסדרת מנועים גדולה (רובוט לא תקין?)
ברכב שאצלנו במשפחה הסדק התגלה ב100,000 קמ בלבד ולכן טופל בזמן (ועדיין עלה סכום יפה), אצל בעלים פחות קפדנים שהיו מתעלמים מאיבוד קטן של נוזל קירור ופשוט מוסיפים או נוסעים עם מעט מדי נוזל הכשל הגדול מגיע בקילומטרז גבוה יותר לכאורה.
Asaf-a
אסף.א
טופל = החלפת בלוק קומפלט אצל היבואן בחלק חדש מקורי (חצי מנוע, כולל בוכנות, קרנק וכו), היות שהרכב לא הגיע להתחממות אז ראש המנוע המקורי הועבר לבלוק החדש, מאז חלפו מספר שנים ו 80,000 קמ.
ממה שאני מתרשם ברוב המקרים מגיעים עקב גלוי מאוחר מדי להתחממות וקטסרופה שמחייבת החלפת מנוע קומפלט וכנראה גם מערכת קירור חלקית או מלא
Asaf-a
אסף.א
זאת אומרת,
שלמי שיש קבלות ממכשירי תנועה על החלפת בלוק חדש,
אפשר יחסית להיות רגוע בקנית GV ממנו.
תודה על העדכון
רענן
אני חושב שהכיוון של גראנד- צ'רוקי הוא לא רע בכלל. מצד אחד זה עדיין רכב משפחתי לא מפחיד ולא מטרטר ועם כל הפינוקים. מצד שני רכב שטח לא פראייר בכלל ועם פוטנציאל לשיפורים עד הירח.
אסף.
לגבי הצירוקי, יש הרבה מאוד גרסאות.
יכולים לכוון אותי בחיפוש מה הדגמים שכדאי לשים עליהם עין?
איך יודעים אם זה רכב עם הילוך כוח?
מה ההבדל בין ה limited, lerado, overland?
עדיין מעדיף בנזין, אלא אם כן זה לא מומלץ.
בגדול:
WK שהגיעו דרך היבואן:
Laredo - מנוע 3.7 וללא הילוך כח.
Limited - מנוע 4.7 ועם הילוך כח.
כלים שהגיעו ביבוא אישי, יש אלף גרסאות, תצרך לראות בעיניים שיש בורר מצבים עגול עם הילוך כח, נמצא בקונסולה בין הכסאות.
ב WK2 - כל מה שהיבואן הביא הם עם הילוך כח.
ביבוא אישי, שוב יש אלף גרסאות ותצטרך לבדוק.
יש עוד דקויות בתיבות ההעברה, ש01 זה המומחה, לדעתי כתב על זה פוסט פעם.
וכן, בנזין זה אחלה.
יש צ'ירוקי ויש גרנד-צ'רוקי, אלו רכבים שונים.
גרנד צ'ירוקי כולל מספר דגמים לאורך השנים https://en.wikipedia.org/wiki/Jeep_Grand_Cherokee
נשלח מהנייד
היי
קח בחשבון שגראנד צארוקי יותר עדין(מכלולים -אלומיניום וללא סרן חי מאחורה) ויותר יקר מליברטי פי 1.5 בכמעט הכל...
,אופציות שיפורים פחות מליברטי גם kk וגם kj יש אופציות מכובדות ,ויש כאלו שעושים מסלולים קשים ,ומעלות בינוני פלוס עם נעילה עושה טוב יותר מגראנד ויטרה -הנזק אחרי זה פשוט מזל -הסוזוקי יותר זולה בחלקים אז זה מזל ...
וגראנד ויטרה יותר זולה פי 1.5 בתמורה-כי הטובות יקרות יותר בקניה(2013 ומעלה) - תחזוקה וקניה מגיפ - ליברטיֿֿֿ-צארוקי או גראנד צארוקי
אם זה רכב ראשי שנוסע יום יומי - תמצא גראנד ויטרה 2014 או 2013 ...ויהיה לך אחלה רכב לשלב
אם זה רכב טיולים - ליברטי kk כבר עדיף כי הkj ישן וקשה וקשה למצוא כבר כלי שמור שלא מתקרב ל300k קמ.
תהנה מ2 ססנט שלי.
לי יש ליברטי מזדקן שאני מצליח להוציא ממנו יותר ממה שציפיתי אבל הוא רק לטיולים וזה מה שמציל אותי
לדעתי האישית כל הגרנדים, .. ויטרה וצירוקי יהיו צפופים ל4 נפשות וכלב.
לפחות בטיול עם לינה.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
האמת, אולי כבר שווה לך לחפש קומנדר טוב. יש כמה למכירה במסגרת התקציב ויש כמה שקצת מעל, תצטרך לרדת טיפה בשנתון אבל הוא אחלה תמורה לכסף
תגובה 20#:
https://www.jeepolog.com/forums/show...42#post1005342
ויש גם את זה:
https://www.jeepolog.com/forums/show...95%D7%A7%D7%99
עיקר ההבדלים בין הדגמים (ייבוא סדיר):
עד 2010 נקרא WK, החל משנת 2011 רכב חדש לגמרי שנקרא WK2.
כולם מנוע בנזין 3.6 או דיזל. עד 2010 היה גם מנוע 4.7.
מכאן החל משנת 2011 (WK2):
כולם עם בורר מצבי נהיגה/שטח וכולם עם הילוך כוח.
לרדו ה"פשוט" ביותר.
לימיטד - תוסיף גג פנוראמי, כסאות עור, מערכת שמע משופרת ולעיתים גם כריות אוויר (בולמי הזעזועים).
אוברלנד - תוסיף נעילות.
אילו עיקרי ההבדלים במודלים הרלוונטיים.
ביבוא מקביל או אישי יש עוד המון תתי דגמים ואפשרויות. בארה"ב אתה קונה "לגו" ומרכיב לבד את האוטו...
בתור בעלים של GV ב-7 השנים האחרונות, אני חושב שמבחינת דרישות אתה בכיוון הנכון (שוב, אם בהנחה שאתה 3-4 טיולים של דו-יומיים בשנה והרעיון שלך לטיול שטח לא כולל לעלות את הזיק, או אפילו מעלה אברהם). אבל...אני לא בטוח שהתקציב שלך מאפשר לך GV ארוך מהשנתונים האחרונים - בטח לא אקזמפלר עם נתונים סבירים. לי יש קצרה ורציתי להתארך ולעלות בשנתון וגיליתי שרכבים מהשנתונים האחרונים של 2014-15 עם נתונים סבירים נמכרים יותר באזור ה-100 אלף +-, ונחטפים תוך שעות ספורות.
כבעלים אני יכול להעיד על אמינות גבוהה ועלויות אחזקה (כולל ביטוח!) לא גבוהות בהרבה מפרייבט - וזה לדעתי הייתרון הגדול שלו על פורסטר.
זו גם הסיבה שבחרתי ברכב - זה הרכב היחיד שלי ואני נוסע כ-8000 ק"מ בשנה, כך שצריכת דלק פחות מעניינת אותי, אבל אמינות ועלויות אחזקה שוטפות כן. כרכב שני/שלישי שנוסע כ-5,000 ק"מ בשנה, חושב שהייתי בוחר ברכב אחר.
תודה למשיבים
אני קורא בעניין רב, מתבלבל מחדש עם כל תגובה.
בינתיים ממשיך לחפש כמה נהאפשרויות שעלו כאן.
אהלן,
גם אני, כמוך, התחלתי לפני שנה לחשוב על להיכנס לעולם הג'יפים (אחרי ששנים נהגתי על הג'יפ של ההורים שלי).
התחלתי בחיפוש אחרי גראנד ויטארה, וכמוך גם, ראיתי שלכל רכב שני בערך החליפו מנוע, והבנתי שהסטטיסטיקה רעה בהקשר הזה. בנוסף הרכב נראה קטן לצרכים שלנו.
בתקציב הנתון, שגם היה סביב מה שאתה מתאר, לא נשאר אלא לבדוק גרנד צירוקי או פאג'רו/לנדקרוזר/לנדרובר ישנים בהרבה.
בסופו של דבר, התיישרתי לכיוון גרנד צירוקי. בהתחלה דגם WK (2005-2010), ולאחר שיחות עם בעלים שונים של הרכב וקריאה כאן בפורום הבנתי שהוצאות התחזוקה עליו יהיו גבוהות מהמשוער, ובלית ברירה ולאחר היכרות עם השוק מתחתי את התקציב עוד למעלה, ובכ 110,000 ש"ח קניתי גרנד צירוקי WK2 שנת 2013, מוגבה (אגב- לא מספיק) וממוגן שטופל באהבה.
עד כה- בסך הכל מאוד מרוצה.
חסרונות- צריכת דלק (1 ל-6 בנזין) והוצאות התחזוקה מעט גבוהות מששיערתי, כי בכל זאת רכב של 200,000 קמ מזמן הפתעות תחזוקתיות מפעם לפעם.
היתרונות-
1. נסיעת כביש נוחה יותר מפרייבט, מעדיף לנהוג בו בהרבה מאשר על ההונדה סיוויק מהעבודה, חזק מאוד ומפנק על אף רמת הגימור הבסיסית (לרדו).
2. בשטח- טיילנו בשנה האחרונה לא מעט, טיולים עם הילדים, לא אגיד לך שהתפרעתי ברמת העבירות אבל בהחלט עבר בנקודות קשות בלי יותר מדי בעיה, הופתעתי לטובה מיכולת העבירות על אף שחששתי בהתחלה. בוא נאמר שאם אתה לא מכוון לעשוש/ורדית/זיק (על אף שיש כאלה עם WK2 שעלו שם) בהחלט תהנה ממנו והוא ייקח אותך רחוק.
3. בגאז'- אני עם שני ילדים, לטיול מעל לילה הכולל אוהל ומזרונים תצטרך ג'ימיגג, או לכל הפחות לדחוס הכל בחוסר נוחות מאחורה. לטיולים יומיים ובכלל לצרכי היומיום תא המטען גדול ומספק בהחלט.