תגובה: פרוייקט שיפוץ כרסומת CNC מדגם Kondia K-76
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
בתחום הזה כולנו תקווה שבג'יפולוג ימצאו איזה חבר של חבר של בן דוד שבמקרה מתעסק בתחום ומוכן לייעץ לנו איך אפשר להשתפר ואפילו לרכוש פתרונות מתקדמים יותר שמתאימים וכדאיים לנו.
אם התכוונת אליי.... אני יכול לסייע לך עם בקר cnc לייט שיודע להריץ קבצי g code על 3 צירים פלוס ספינדל וכל מיני m functions.
אני מאוד לא רוצה להפוך את הפוסט הזה למסע פרסום של החברה שאני עובד בה, אז אני רק אציין שאני יכול לסייע לך עם פתרונות מבוססות תוכנת הבקרה שלנו כמעט על כל מחשב סטנדרטי, שיתחבר כמעט לכל סרוו דרייב שתביא,
את החלק חומרתי של ההתחברות
(+-10v /pulse - dir /com כזה או אחר)
תצרכו ככל הנראה לרכוש(לא מבטיח שיש במלאי)
בקיצור, אם אתה צריך אותי יש לך את הטלפון שלי
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
אולי לא הייתי ברור לגמרי,
התכוונתי לסיוע בתחום תוכנות הCAM.
בתחום הבקרה, הינע, סרבואים, הכל מורכב, עובד, סגור.
פשוט עוד לא הגעתי לזה בפוסטים.
בכל אופן שלח לי חומרים שלכם בפרטי, אולי יצוץ משהו.
אני מזהה בברור את טביעות האצבע של "המומחה לאלקטרוניקה" שבחבורה.
אם אתם צריכים סיוע בתוכנות - הוא שולט להפליא בסוליד.
אני יותר בתחום של ה"בזול" וממדל בפיוזן 360 ומשם כל מה שניתן להדפיס מדפיס ומה שאין מנוס מכרסם ומשתמש במודול ה-CAM של פיוזן, שבשנים האחרונות חסמו בגירסה הלא מסחרית כמה תכונות, ובעיקר תמיכה בכמה כלים.
בכל מקרה כל הכבוד על הפרוייקט הזה.
ללא ספק לראות שבבים עפים זה משהוא ממכר, משהוא בין אהבה לא מוסברת למזוכיזם..
להבדיל ממדפסת תלת מימד, יחסית שקיטה, נקיה שאפשר להשאיר אותה יממה ללא השגחה, הכרסומת דורשת פיקוח צמוד, אטמי אזניים ופנוי עיסת שבבים טובלת בשמן כל הזמן..
אבל כמו שנאמר, לתחביב (כמו הג'יפאות למשל) אין מודל עיסקי לרבות להנאה לסבול...
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sportage
אני מזהה בברור את טביעות האצבע של "המומחה לאלקטרוניקה" שבחבורה.
זה החיבה לסיורים בג'אנקיות + חומוס, שחשפו אותו ?
הוא שולט בהמון דברים ואנחנו לומדים ממנו כל מה שאפשר, גם מעבר לCNC וג'יפים...
אני כותב את הפוסטים, אבל הוא מקור הידע מאחורי הפרוייקט הזה.
נחשוף אותו ברשותך בצורה מסודרת בהמשך.
--------------------------------
שבבים זה באמת מכה, בפעם הראשונה שאתה רואה מכונה כזאת מנגנת, youre hooked.
אם אתה אוהב כלי עבודה אי אפשר להשאר אדיש לזה.
ממש בעיה.
אבל לגבי האיסוף של השבבים, שכרגע הוא אכן סיוט כי הכל פתוח ומתערבב עם השמנים והכל ברדק...
כבר יצא לייצור אמבט שמתלבש בקו השולחן כדי לקלוט את כל הבלאגן הזה.
על המבנה המתכתי הזה עתידים להיות מותקנים מגיני פרספקס שיאפשרו לראות את העיבוד גם מהצדדים ולשמור על כל הנוזלים בפנים.
בחזית מתוכננת דלת כלשהי, זה עוד לא סגור מה בדיוק.
הנה מודל הסוליד, בתוספת חתך שיסביר את זה יותר טוב.
החלקים האפורים במודל הם הT-סלוטים של השולחן.
קובץ מצורף 140857
קובץ מצורף 140858
האמבט הזה הוא הכי שטוח שאפשר יחד עם שיפוע סביר, כדי שניתן יהיה לעבוד על השולחן גם עם מוצרים גדולים שבולטים.
אגב מה אתה מכרסם ובמה ?
תתרגל לקבוע את ה Y בלחי הקבועה של המלחציים - כלומר רחוק ממך - זאת נקודה קבועה ושם תמיד Y=Y, כלומר אם סובבת את העובד, נשאר לך רק לקבוע מחדש את X ו Z.
צודק זה טיפ טוב.
במקרה של העיבוד ההוא ידעתי שאני לא משחרר אותו עד הפייסינג בצד ההפוך.
6 קבצים מצורפים
הבקרה החדשה :
מחשב, כרטיס בקרה ותוכנת המכונה – "MACH3".
תפקיד תוכנת הCAM מסתיים ברגע שנוצרו G-קודים.
מרגע שהדבר קורה קובץ הG-קוד עובר לתוכנת המכונה, ליישום המעשי שלו בשטח.
התוכנה, דרך הכרטיס שלה, לוקחת את הG-קוד ונותנת הוראות תנועה ומיקום למנועים.
היא במקביל מקבלת חזרה פלט מהאנקודרים של המנועים, כדי לבקר את התנועה ב"מעגל סגור", ומתקנת במידת הצורך.
זהו עיקר התפקיד והייחוד שלה, ניהול התהליך המורכב הזה של תנועת הסרבו-ים.
שכן הקצבים שבהם העיבוד הזה מתרחש הם ממש ממש מהפנטים, והשליטה המוחלטת בתנועה דרך מנועי הסרבו זה לא פחות ממחזה מרהיב כשהמכונה ב"פול-גז".
ואם ראיתם דבר כזה ולא התלהבתם, עזבו, אין לכם את השריטה, הדיון הזה לא בשבילכם.
המאך שולטת בנוסף למנועי התנועה ב:
- הפעלת ספינדל בכיוון CW או CCW.
- הפעלת קירור/אמולסיה.
- חיווי ה-HOMING של המכונה (סרטון מה זה אומר, בהמשך).
- בקרה על מפסקי הגבול הקשיחים שלה (למכונה יש Hardwired limit switches למקרה שהתוכנה השתגעה והמנוע מנסה להוציא את הציר מחוץ לתחום שלו).
- מפסק החירום הרגיל.
- ובנושאים אחרים מתקדמים יותר שלא רלוונטיים כרגע.
יש כמה וכמה תוכנות וכרטיסים כאלו בשוק שמתאימים לרמתנו, כולל אפילו תוכנה מתקדמת יותר מסדרת המאך.
אך למשימה נבחר סט-אפ (כרטיס-תוכנה-מחשב) שהוכיח את עצמו בעבר ולכן העדפנו אותו על אחרים אולי מתקדמים יותר, שתאכלס אין לנו ממש צורך בהם.
אנחנו ממש בעד הפשוט והאמין (K-I-S-S).
וגם אם בעתיד נרצה נגיד ציר רביעי, מאך 3 תומכת בו בלי בעיה (המופרעים שלנו כבר מדמיינים חמישי, שגם בו היא תומכת).
הסטאפ הזה לא נולד סתם.
הוא מגיע מאחד מחברי הצוות, יורם שלום ("מומחה האלקטרוניקה" מהפוסט הקודם),
מקור הידע של הקבוצה והיחידי שבאמת יש לו ידע קודם בעיבוד שבבי כחובב התחום.
יורם כבר בנה בהצלחה כרסומת CNC, רק קטנה הרבה יותר, שמוכיחה את עצמה כבר שנים, אז למה להחליף סוס מנצח ?
עצם העובדה שהמכונה שלו קטנה יותר לא משנה למערכת הבקרה, היא למעשה לא יודעת את זה.
מערכת המאך נותנת פקודות לדרייבר של המנוע או לקונטקטורים, במתח נמוך מאוד, והיא אחראית רק על ניהול הקונצרט הזה, ולא על דרישות ההספק.
לכן אם זה עובד מצויין אצלו, אנחנו רוצים את זה גם פה.
הסט-אפ כולל כרטיס מאך מסוג מאוד מסויים.
הכרטיס -
קובץ מצורף 140872
(חיווט חוטים גמישים תמיד עם סופיות אצלנו !!! איפה שנראה שאין זה בגלל שזו סופית קטנה ללא בידוד וכולה בתוך הטרמינל)
ודווקא אחד עם "פורט פרללי" (parallel port) של "מדפסת של פעם" לטובת התקשורת.
כאשר הUSB שבכרטיס הוא רק למתח.
קובץ מצורף 140873
מצד אחד זה כרטיס שנבדק ונמצא אמין וטוב,
ומצד שני הוא תוקע אותך עם הצורך במחשב קצת ישן עם פורט פרללי (או שאולי תחדשו לנו ויש קומבינה אחרת?)
העדפנו להתאמץ להשיג מחשב כזה מאשר להמר על כרטיס אחר שלא מוכר לנו..
וכך היה, נמצא מחשב מתאים, פורמט, והותקן עליו רק המינימום של המינימום.
זה עוד כלל שיורם מצא לנכון עם השנים, המחשב משרת את המכונה בלבד.
לא אינטרנט, לא שום דבר שרץ ברקע, רק מאך 3, הוא רק מדבר עם המכונה.
אחרת...בקצבים שהזכרתי קודם, זה פתח לצרות.
אותו גישה ננקטת במקלדת והעכבר - רק חוטי, האלחוטי לעיתים ממש לא עובד טוב בסביבת הסרבו-ים ואין לנו עניין להתעסק בעוד משתנה מיותר.
המחשב (שימו לב למקלדת ועכבר חוטיים עם מאריכים)
קובץ מצורף 140874
תוכנת מאך 3 מגיעה חינם רק כגרסת דמו שיכולה להריץ 500 שורות, שזה כלום בפיתה במונחי G קוד.
הגלגל שיניים שראיתם בסרטון ? עשרות אלפי שורות קוד.
הרי כל שורה מכילה רק נקודת מיקום אחת, שהיא מן פיקסל קטן קטן בים עצום של מיקומים בתוך החלק.
כדי להריץ את התכונה המלאה צריך לקנות גם אותה, 175 דולר ואתה יכול כמה שורות שתרצה.
והיא נרכשה ברישיון.
מסך הבית של מאך 3 נראה ככה.
לא בדיוק הגרפיקה הכי עדכנית בעולם, אבל זה באמת לא משנה.
מאתר החברה :
קובץ מצורף 140875
המאך שלנו באמצע עיבוד, כולל הדמיית התנועה שלה (צורת הגלגלש מימין)
קובץ מצורף 140876
בבסיס מאך 3 מאפשרת לנו :
1. מסך הפעלה דומה למה שיש למפעיל CNC במכונה "אמיתית",
וממנה גם מגדירים את כל ההגדרות של מערכת ההינע ובכלל (לא נכנס לזה כרגע בפירוט כי זה לא יאמר לכם כלום בשלב זה).
סתם לדוגמא, את פרופיל התנועה של המנוע.
קובץ מצורף 140877
2. מהמאך גם מנהלים את העיבוד עצמו תוך כדי עבודה, גם אם זה אומר שינוי תוך כדי תנועה של הפרמטרים הקבועים מראש מתוכנית העיבוד (CAM) אם המצב בשטח "לא נראה" למפעיל.
- נגיד שינויי Feed או סל"ד אם העיבוד נשמע לנו קצת "קראנצ'י" ואלים מידי, או לייט מידי.
- או נגיד ביצוע מן סוג של Direct editing ברמת המפעיל,
על ידי קיזוז מידות מסויימות (קוטר כלי, איפוס ציר) ובכך שינוי העיבוד ללא צורך לחזור לתכנת הכל.
אתן דוגמא שמסבירה :
נניח שתיכננתי בCAM ביצוע פייסינג של 1 מ"מ, אבל עכשיו אני רוצה 2 ממ ואני לא רוצה לחזור אחורה כל הדרך, אני יכול "לעבוד על הבקר" ולהגיד לו שהZ שלו שונה ובכך הוא יחשוב שהוא נכנס רק 1 ממ, אבל בפועל הוא יכנס 2 ממ.
צריך להזהר עם שינויים כאלו כי לעיתים הזזת מידה כזאת עלולה לגרום להתנגשות, זה תלוי פעולה.
3. מהתוכנה גם מבצעים את ההכנה לפני העיבוד.
ההכנה לפני העיבוד היא נושא נפרד ויחסית ארוך ונשמור אותו לפוסט הבא.
את הפוסט הזה לא חייב לקרוא מי שלא בראש של בניית מכונה כזאת, כי הוא יותר ספציפי וטכני.
אני מאוד ממליץ משום שזה עוזר להבין איך ולמה מאפסים את המכונה במרחב ומול חומר הגלם
וזה הבסיס לכל האירוע הזה.
2 קבצים מצורפים
חג בחירות שמח לכולם,
כפי שנאמר בפוסט הקודם, ההסבר המובא לפניכם הוא לא הסבר על תהליך הבנייה של המכונה.
ולכן מי שלא בעניין, יכול לדלג.
הסיבה שהתהליך מפורט פה לפרטי פרטים הוא שאנו רואים בדיון הזה :
לא רק יומן של מה שהיה,
אלא מדריך לבנייה של מכונת CNC לבונה שלא מתמצא ברזי התחום, ובכל זאת חולם לצאת לפרוייקט כזה בעתיד.
המדריך שהלוואי והיה נגיש כשאנחנו היינו בתחילת הדרך.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
הכנה לעיבוד:
תוכנת המכונה היא זאת שדרכה מבצעים את תהליך ההכנה לעיבוד.
ולכן כדאי מאוד שהממשק שלה בתחום הזה יהיה פשוט, נעים ונוח.
במאך הדבר הזה מאוד נוח ומתרכז בריבוע אחד בתוך התוכנה, שכמעט מסביר את עצמו.
משמאל נמצא כפתור ההומינג (Ref all home), לימינו כפתורי איפוס הצירים,
ולימינם אפשרות להכניס את מיקום הציר ידני כשרוצים איזשהו "אופסט" או מיקום שונה.
קובץ מצורף 140913
התהליך הנדרש לביצוע כולל 2 אלמנטים מרכזיים:
1. ביצוע הומינג ("homing").
2. מציאת מיקום ה-"0.0.0" של החלק.
בחרתי להסביר תהליכים אלו בסדרה של 4 סרטונים משום שזהו נושא שנלמד הרבה יותר טוב
ויזואלית על המכונה, מאשר במלל.
אין לי ניסיון בביצוע סרטונים כאלו או בעריכה שלהם ולכן מתנצל מראש על כל מיני בעיות טכניות.
החלק החשוב הוא שההסברים מדייקים את הנושא ומבהירים אותו טוב למתחילים.
לפני שנתחיל שנתחיל אצרף תמונת עזר של איך הצירים מסודרים במכונת CNC, הדבר יקל עליכם להתמצא במרחב (אני מסביר גם בסירטונים, אבל זה עוזר).
קובץ מצורף 140914
בואו נתחיל :
הכנות לעיבוד 1 - הומינג ומציאת נקודת ה- 0.0.0
https://www.youtube.com/watch?v=JU_lEl2PGZo
הכנות לעיבוד 2 - איפוס ציר X וציר Y
https://www.youtube.com/watch?v=RtbFeKmrZWE&t=2s
הכנות לעיבוד 3 - איפוס ציר Z
https://www.youtube.com/watch?v=BT9iq2_GJwg
הכנות לעיבוד 4 - מוודאים שהתהליך התבצע נכון
https://www.youtube.com/watch?v=Ls83rmWyJLM
הערה ששווה להעיר היא שאיפוס הX-Y הוא טוב לכל הכלים, וזאת משום שאיפסנו את מרכז הספינדל על מרכז הקוארדינטות.
מאיפוס זה תוכנת הCAM כבר יודעת לאן להסיע את הכלי לפי הקוטר של כל כלי וכלי.
עד הפעם הבאה...
2 קבצים מצורפים
משנבחרה והותקנה מערכת הבקרה החדשה ניגשנו לשלב הבא – בחירה וקנייה של מנועי הסרבו.
תחילה היה לנו דיון בנושא - איזה סרבו רוצים? מותג או סיני ?
השנים לימדו את חברי הקבוצה שלרוב עדיף לקנות ציוד איכותי פעם אחת מאשר "בררה" 5 פעמים.
ואני אישית ראיתי במסגרת העבודה סרבואים טובים שעובדים שנים על גבי שנים יום יום בתעשייה.
ולכן תחילה פנינו למספר חברות איכותיות המתעסקות בתחום בארץ, וקיבלנו הצעות של צפונה מ1500 אירו למנוע בודד + דרייבר (האירו אז היה 4+ שקל).
כלומר מחיר בסיס של +18,000 שקל למנועים והדרייברים.
על אף חיבתנו לציוד מעולה זה היה פער פשוט גדול מידי מסרבואים סיניים עם ביקורות מעולות וניסיון טוב אצל בוני המכונות ברחבי העולם.
כמה פער?
המנועים הסיניים עלו לנו כ2150 שקל למנוע + בקר, מקצה לקצה כולל הכל, אפילו כולל מיסי השקר של הקרייר התורן (אזור ה6500 לכל החבילה).
אבל צריך לזכור שזה היה לפני הקורונה ואני מעריך שהיום זה עלה בהרבה.
הם נרכשו דרך EBAY מהמוכר עם הביקורות הכי טובות, שרואים שמוצרים כאלו הם ליבת העיסוק שלו, ושידע לפרט בעמוד שלהם את הפרטים הטכניים "כמו שצריך".
היום עם יכולת לשלם ב-PAYPAL בעלי, כנראה שעדיף להביא אותם בזול יותר מעלי, זה מסוג המוצרים שמיוצרים על ידי בערך אותם 2 יצרנים ואין להם מותג אמיתי חוץ "ממותגי מדבקה".
אז איך מבדילים בין הסוגים ? לפי התמונות, ממש ככה.
ניתוח של פרוייקטים מוצלחים בחו"ל הביאו אותנו ל"סוג הזה" של המנועים ולכן הלכנו עליהם.
בגלל שאנחנו והסינים חברים טובים כבר הרבה שנים, ואנחנו מכירים טוב את החארטות שלהם בנושא הספקים, החלטנו להגזים ולקחת מנוע בנתונים גבוהים בהרבה ממה שצריך כדי להיות על הסייף סייד.
ומעבר לכך, מכונה עם מנועים חזקים היא לא חיסרון בשום צורה, אז בשביל הפער הכספי זה היה כדאי.
למשימה נבחרו הסרבואים AC עם הנתונים הבאים :
מתח: 220V, חד פאזי AC.
כוח : 1800W (2.5 כ"ס).
מומנט 6 ניוטון-מטר בציר.
מהירות : 3600 סל"ד.
אנקודר : 2500 צעדים.
מבנה / תקן פלטה : ST110.
קובץ מצורף 140957
לשם השוואה, ההמלצות בחו"ל למכונות דומות היו כ900W, אם אתה רוצה להתפנק.
כלומר בחרנו פי 2 מהאוברקיל הרגיל.
במחירים האלו, לא תגזים ???
תעמיסו לי 3.
חוץ מכוח המנוע יש פה עוד נתונים מעניינים במיוחד :
1. סל"ד : מעניין אותנו גם הסל"ד משום שיש פעולות שלא דורשות כוח כמעט בכלל, אבל רוצים לבצע אותן מהר.
כמו למשל "מיקום מחדש" על השולחן ללא חיתוך, או מעברי פיניש סופר מהירים.
2. אנקודר : כפי שכבר נכתב, משמעות הנתון היא שהמנוע יודע להתמקם ב2500 מיקומים שונים על כל סיבוב (!).
שוב נעשה את המתמטיקה, 2500 חלקי פסיעת הבורג (5) = 0.002 מ"מ, או 2 מיקרון (אלפית המ"מ).
זאת כבר רזולוציה תיאורטית שהיא וואו.
המנועים מגיעים תוך כ14 ימי עסקים בערך ואני לא מתאפק ופותח אותם מיד עם הקבלה על הרמפה של מקום העבודה.
קובץ מצורף 140958
הם נראים להפתעתי ממש טוב ואיכות הבנייה והגימור ממש אחלה, גם של הכבלים והמחברים.
אבל בנושא הזה תאכלס המנועים עצמם הם פחות ההימור, אלא יותר האלקטרוניקה שתומכת בהם, הבקרים (דרייברים) והאנקודר הם אלו שצריכים להוכיח את עצמם בטווח הארוך.
בפוסט הבא – על ההתקנה שלהם.
הערה טכנית לקוראים, לא בוחרים מנועי סרוו עפ"י הספק חשמלי watt ולא על פי כ"ס, והסיבה שיש כל מיני יצרני מנועים עם נצילות טובה פחות או טובה יותר, והסיבה השנייה שיש יצרנים בשוק שמייצרים רק מנועים בקפיצות של 500 ואט, ויש יצרנים שקופצים בקפיצות קטנות יותר ובדכ שם ניתן למצוא מנוע מתאים למהירות +מומנט+אינרציה טובה יותר לאפליקציה שלכם, אז הפרמטרים הכי חשובים למנועי סרוו הם:
1. מומנט ב NM
2. מהירות סיבוב בסלד במתח ההזנה הנבחר(כי מתח משפיע על מהירות)
3.הגרף מומנט ביחס למהירות הסיבוב ,וזה חשוב כי אם אתם צריכים כוח רציף בכל תחום המהירות צריך לבדוק את הגרף הנ"ל על מנת לוודא שזה אכן מתקיים לכל גרף המהירות.
4. מומנט אינרציה של הרוטור , שצריך להתאים ביחס בין בין 1:3 ל1:10 למומנט אינרציה של המאסה שנעה, ככל שאתם מתרחקים מיחס הנ"ל, צריך להתאמץ יותר לכוון את חוגי הבקרה של המנוע על מנת לקבל תנועה במהירות יציבה יותר ו/או הגעה לנקודת יעד בצורה מדויקת יותר ללא אובר שוט (לדוגמא במכונת כרסום, כשעובדים על עיבוד שטח במהירות קבועה, תרצו שלא יהיו גלים בכרסום, או כשאתם קודחים חור שלא יהיה עמוק יותר ממה שתכננתם)
5. רזולוציית אנקודר, ככל שיש יותר "פולסים" הרזולוציה עולה=הדיוק שלכם עולה והבקרה יודעת טוב יותר מה המנוע עושה.
6. התאמה לתחום מתחים והזרמים של הדרייב המפעיל את המנוע.
בהצלחה בהמשך.
( גילוי נאות, אני מתעסק ביו היתר בתפקידי באפיון מנועי סרוו שעולים כ500 יורו עם דרייב שעולה בין 450 ל1500יורו)
עוד משהו קטן, למי שמתקשה לבחור את המנוע הנכון, לרוב יצרני המנועים והגירים יש כלי - מחשבון לבחירת מנוע, גיר דרייב וכבל , מכניסים שם את נתוני האפליקציה והמחשבון מציין איזה מנוע מתאים (מק"ט של היצרן +נתונים שמהם ניתן לחפש גם אצל יצרנים אחרים)
שלום מוטי,
אשמח לקבל הוכחה פרקטית לדברים שכתבת בהקשר לכרסומות CNC.
משהו השוואתי בלתי תלוי שאומר שיש יתרון לשלם פי 3 ויותר בפרופיל השימוש שלנו.
צריך לקחת הכל בפרופורציות אל מול הדיוק הנדרש.
לא אמרתי שהמנוע שלך לא מתאים לאפליקציה שלך, בוא נגיד שככה יצרני מכונות לא בוחרים מנוע, לפחות לא מי שרוצה דיוק ואיכות ללא פשרות,ומחיר ודיוק אלה פשרות.
ייתכן, שזה מתאים בול, במקרה, בדיוק כמו שאטם ראש מנוע חלופי הוא אולי פתרון טוב, ואולי לא.
יצרני ציוד בקרה טובים מאפשרים טווח כיול טוב יותר למנוע לא מתאים לאפליקציה, אומרים בתחום שבו אני עובד שבקגה טובה יכולה לתקן מכניקה חרא, בדיוק כמו שטייח טוב יכול להעלים טעויות בנייה של קבלן שלד, אבל הבסיס חייב להיות איכותי (ואוסיף איכותי מספיק/יחסית).
לגבי הבדלי העלות, יש מי שמנוע ובקר ב300 ש"ח טובים לו, ויש מי שלא, זה בסדר גמור ולכולם יש שוק ולקוחות מרוצים, ואתם מרוצים מהמוצר שלכם וזה מה שחשוב.
אבל אם כבר שאלת אז: חוג מהירות "לא תקין" יגרום לדוגמא לתקלות הבאות : ייצור הברגות לא מדוייקות, פני שטח לא אחידים וכל מה שאתה יכול לחשוב עליו שבא לידי ביטוי בתנועת מנוע במהירות (רצויה) קבועה, כי כשהיא לא קבועה(מצוי) הנ"ל קורה.
חוג בקרת מיקום לא תקין ישפיע על כל מה שצריך להתבצע בעצירה, כמו קידוח לעומק מסויים (להבדיל מחור עובר)
כרסום שטח עד לנקודה מסוימת ולא מעבר (חלון בתוך חומר)
הגבר מיקום לא מספק אולי לא יגיע ליעד כי המנוע יעצור "קצת" לפני(במקום לזוז 100 מ"מ החלק יזוז רק 99.9ממ), הגבר גדול מידי יגרום לאובר שוט = במקום לכרסם 100ממ יהיה לך שטח מכורסם בגודל של 100.1 מ"מ (סתם מספרים להמחשה)
וכו וכו....
בקרת סרוו לא תקינה "קצת" תגרום לטעויות ייצור קטנות (נגיד מיקרוסקופיות) , בקרת סרוו לא תקינה "הרבה" תגרום ל"רעש" ולטעויות ייצור גדולות (אגזים ואומר גלים שמרגישים ביד)
מכונת כרסום היא לא מכונת כביסה, ולא קומפרסור ולא סתם מסוע פינוי שבבים, איכות העבודה מושפעת מאיכות הבקרה בצורה ישירה, ואז כשזה לא טוב מורידים מהירות, וייצור חלק x לוקח פי 2 זמן, ואז אתה חוזר לדרישות הבסיס, מה הדיוק ומה הנצילות של המערכת, כשזה מכונה של חלק פעם ב... אולי לך זה לא יהיה נורא, אבל אם זה מכונת לייזר (סתם דוגמא) שצריכה לחתוך הרבה פלטות ביום בדיוק גבוה ואז זה כבר מתחיל להיות לא רווחי.
או מעולם אחר, אבל אותו פרנציפ, מכונת SMT, ראית פעם באיזו מהירות היא מניחה שבבים על pcb?
הכל ברור, אבל דבר איתי בנתונים.
אם אין בדיקה כזאת רצינית בלתי תלויה על תרחישים מהעולמות שלנו, אז זה רק דיבורים באוויר.
מאתגר אותך למצוא כזאת, אחרת זה רק מלל שיווקי.
אני יכול להראות לך את זה על המכונה שלך, אפילו די בקלות, פשוט משחקים עם חוגי הבקרה ואתה מקבל קפיצות בלתי רצוניות בזמן תנועה רציפה.
זה נכון אגב לכל מערכת בקרה מבוססת pid (טמפרטורה, לחות, כוח, מיקום, מהירות.....)
זה לא עניין של כסף, זה עניין של בקרה טובה או לא טובה, אבל אני מרגיש שאני מפריע לך בשרשור שלך ואין לי כוונה כזו.
1 קבצים מצורפים
ממש לא מפריע, זה דיון טכני על מכונות CNC וזה בול נושא השיחה: האם סרבו-אים סיניים הם בחירה ראויה להסבה כזאת ?
ואתה יודע מה ?
זה אפילו עדכני לדיון, כי ליד הקונדיה הזאת עומדת הגברת הזאת.
Colchester Triumph 2000
7.5 כ"ס.
מטר בין העוקצים.
קובץ מצורף 140969
וכשנסיים לגמרי עם הקונדיה אנחנו נרצה להסב גם אותה לCNC מתישהו (ממש כיף לי לחרוט ידנית אז אני לא "רץ" לזה).
ולכן זה ממש שאלה שעל הפרק, כי למה לעשות את אותה טעות ?
אם סרבו סיני הוא טעות, לא רוצה להרכיב אותו שוב.
אבל בשביל זה צריך נתוני אמת.
על המכונה שלי לא תוכל להראות את זה בגלל שכבר מורכבים בה מנועים ולא נראה לי שבא לכם להתקין לנו סרבו שלכם בחינם, נכון ?
וחוץ מזה נדרש לזה ציוד מדידה מצויין שאין אצלנו.
לכן אני שואל על מסמך טכני מכובד שבו ביצעו השוואות כאלו לאורך השנים בענף העיבוד שבבי, ונותן סדרי גודל של הבדלים מדידים בביצועים.
אז בוא נחליט שאם אתה רוצה להמשיך את הדיון, תספק כזה.
ואם אין לכם כזה אז באמת חבל על הזמן של כולנו.
למען הסר הספק אני בטוח שסרבו מצויין יותר טוב ממה שיש אצלי, בוודאות.
אבל בכמה ? והאם זה מספיק הבדל כדי להתאמץ בשבילו ?
כמו שנהוג פה בגיפולוג - דבר בהוכחות ברורות.
לא אמרתי שמנוע סיני לא טוב, הכל תלוי נתונים טכניים של המנוע והתאמתו לדרישות האפליקציה, כשיהיו(אם) לך דרישות גבוהות תגלה (אולי) שהמנועים האלה לא מתאימים, או שלא מספיק ניתן להתאמות וכיולים או לא מספיק חזרתיות בסדרות ייצור שונות משנה לשנה ואז פתאום סט כיול מסוים אינו עובד בדיוק אותו דבר כמו סדרת ייצור משנה שעברה, ואז כשאתה "רק" מחליף מנוע במנוע או דרייב בדרייב באותו מק"ט עקב תקלה פתאום יש לך מכונה שעובדת מעט שונה, וזה באסה.
ולפעמים זה סתם בפרטים קטנים, כמו מה היכולת שלך לשנות את סט ההגברים ע"ב עומס משתנה, של נגיד, בנושא הדיון, ראש כרסום עם קוטר שונה, וסכיני חיתוך גדולים יותר שדורשים סט הגבר שונה בגלל אינרציית עומס שונה, וצריך לטעון אותם תו"כ עבודה כי הכלים מתחלפים בספינדל ע"י מחליף כלים אוטומטי ולכן גם התאמות בקרה צריכות להטען ע"י קוד הבקר בהתאם לראש החיתוך המורכב בכל רגע.
ולא התכוונתי שאני אתן לך מנוע למשחקים (למרות שאני יכול) אלא להציג לך שינויי pid על המערכת שלך, אם בכלל ניתן להתחבר אליה בתקשורת לשנות זאת [emoji6] (סתם עקיצה)
וכדי לשים דברים בפרופורציה, החברה שבה אני עובד לא נחשבת חוד החנית בטכנולוגיית הינע מדוייק , יש חברות שמתמחות רק בזה,אפילו חברות ישראליות שנשחשבות תותחיות בתחום.
אני אזכיר שבעיקר רציתי להסביר שבחירת מנוע סרוו ע"ב הספק חשמלי יהיה טעות, טעות שרווחת מאוד בשוק, אבל היא לא נכונה, כמו מדידת הספק תאורה בוואט ולא בלומן אם המטרה היא להאיר ולא סתם לצרוך זרם, נכון?
ואוסיף גם.... שבדכ ההבדל הקריטי ביותר עבורך בסרוו דרייב הוא היכולת שלו לקבל פקודות ולדווח את מיקום המנוע לבקרה (או כל תקלה שיש פתאום בזמן אמת =בקצב מהיר וקבוע כדי שהבקר המרכזי (מן חמ"ל קטן שמרכז פעילות של כמה יחידות לוחמות) יוכל לבצע תזמונים נכונים ומדויקים בין צירי ההינע שלך ליצירת קשתות, תבריגים או כל תנועה מסונכרת שאתה יכול לחשוב עליה בצורה מדויקת וחזרתית ואם יש תקלה באחד המנועים לעצור את כל השאר כדי לא לשבור את הכלי או המכונה עצמה, בשביל לעשות את כל זה בצורה טובה, פעם עבדו עם פקודות אנלוגיות (פלוס מינוס 10 ווולט, כאשר הקוטביות =כיוון תנועה, והמתח =מהירות התנועה) אח"כ עברו לדיגיטלית (2 חוטים עבור פולס וכיוון, כשאר תדר הפולס =מהירות התנועה) והיום פשוט משתמשים בתקשורת מבוססת ethernet שבה גם מבצעים את כל הקונפיגורציה ודיאגנוסטיקה וגם מעבירים מידע זמן אמת לפקודות ומשוב, התקשורת מאפשרת לבצע המון ניתוחי זמן אמת, כמו עלייה זרם רגעית בתלות במיקום או מהירות, או שינוי "רעש" בזרמים שיכול לייצג מיסב פגום או בעיה אחרת ולייצר דו"ח תקלה עוד לפני שבאמת יש תקלה.
הזולים בד"כ לא תומכים ברשתות תקשורת מהירות, רק בפולס וכיון(pulse & direction ) ובמקרה הטוב מעבירים כלפי הבקר המרכזי גם פולס מיקום כלשהוא ובמקרה הרע רק "תקין/תקלה".
אז כן, סיכוי גבוה מאוד שאותך זה לא מעניין, אבל מפעל עיבוד שבבי, שיש לו 100 מכונות שעובדות 24/7 והשבתה של מכונה על שבר עולה המון כסף, הוא יעדיף לקבל דיווח על מיסב תקול הרבה לפני שהוא באמת ניזוק ונתקע, או אפילו לקבל הודעה איזה מנוע נתקע ולמה בצורה איכותית דרך סמס לטלפון של הטכנאי.
ולגבי המחרטה, אני חושב, שיש שם רק מנוע אחד והכל מבוסס על מערכת גירים, אם זה המצב, כל מנוע AC אסינכרוני "רגיל" יעשה את העבודה, הסנכרון בין זוית העובד ומיקום הסכין היא מכאנית נטו וכל סטייה במהירות המנוע מיד תשפיע על כולם באותו היחס ולכן איכות התנועה של המנוע היא שולית, אבל באמת שזה בלי להכיר מה יש מאחורי ערימת הברזלים של מחרטה, יצא לי מעט מאוד לעבוד על מחרטות כמפעיל.