האם זה היה חכם? רכישת רוביקון s שבוע שעבר
לא צריך לקחת כבד, מליוני אמריקאים נוסעים ברנגלר לקניון ולפילאטיס.
יש לך ספקות? לך לסוכנות ותבקש עוד נסיעה.
לא טוב- שיחליפו את ההזמנה לגראנד צ׳רוקי או יבטלו.
לא מסכימים - סע ותהנה, מקסימום תמכור.
גם הרנגלר שלי התחיל אצל מישהו בתור רכב כביש, תופעה מבורכת [emoji2]
Sent from my iPhone using Tapatalk
תגובה: האם זה היה חכם? רכישת רוביקון s שבוע שעבר
כן ירבו כאלו שיקנו רכבי שטח חדשים ושלא יסעו בשטח. ובבקשה להשאיר במצב סטוק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
כן ירבו כאלו שיקנו רכבי שטח חדשים ושלא יסעו בשטח. ובבקשה להשאיר במצב סטוק.
תכלס נכון
אם עברו מלנדרובר חדש לרנגלר לפחות שישאירו את הרנגלר קרוב למקור וימכרו במחירון ….
משם יש מי שינצל ויהיה ממנו מהיעוד האמיתי שלו
אמן
מכיר את זה שאתה אוכל מנה פלאפל אבל זה לא מספיק, ואתה לא ממתין ומזמין עוד חצי?
ואחכ כשאתה מפוצץ אתה שואל את עצמך - האם זה היה חכם?
רק אתה תוכל לדעת אם זה היה חכם עבורך המנה וחצי, אף אחד אחר לא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
מכיר את זה שאתה אוכל מנה פלאפל אבל זה לא מספיק, ואתה לא ממתין ומזמין עוד חצי?
ואחכ כשאתה מפוצץ אתה שואל את עצמך - האם זה היה חכם?
רק אתה תוכל לדעת אם זה היה חכם עבורך המנה וחצי, אף אחד אחר לא.
אתה, מנה וחצי?
אשרי המאמין.
דיאטה….
לא יודע אם זה היה חכם.
ראשית, תתעלם מהאינטרסנטים שמחכים שהאוטו יצא ליד 2 :D
שנית, רכשת רכב לצורך שופוני וההיסוסים נובעים בעיקר מאיכות הנסיעה בכביש ובצדק, אם אין לך כוונות משמעותיות לרדת לשטח הקניה הזו לא חכמה ואם זה יהיה רכב משפחתי אז ממש זו קניה טפשית, מעבר לאיכות הנסיעה גם הבטיחות לא מדהימה.
קנה מרצדס נוצצת או שווה ערך, תהנה הרבה יותר והצורך המרכזי יגיע לסיפוקו.
מצטער על הבוטות.
לפותח השרשור - אני חוזר על מה שכבר אמרתי - בתהליך רכישת רכב הקטע של "קנייה חכמה" הוא אומנם שיקול אבל במדרג נמוך ביחס ליתר השיקולים שהעיקרי שבהם הוא רגש רצון חשק וכו' שכולם אינם רציונאליים בהכרח או "חכמים".
למתווה הנסועה שלך ואיך שהגדרת את עצמך מבחינת אהבתך והצרכים שלך לנסיעה בשטח כבר ענו הרוב שרנגלר רוביקון זו לא "קנייה חכמה" יש חלופות לא פחות מרגשות ומהנות מתאימות לצרכים שלך ושיעלו הרבה פחות כולל החלופה שהצעתי רנגלר ספורט שרכישתו תחסוך לך כ- 100,000 ש"ח ביחס לרכישת רוביקון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
edish
שנית, רכשת רכב לצורך שופוני
לא ברור לי מדוע החלטת שזה המניע לרכישה של פותח השרשור ובכל מקרה גם אישית חושב שרכישה לצורכי שופוני היא לגיטימית ומקובלת עלי בדיוק כשם שרכישת רכב ושיפורו במאות אלפי ש"ח כדי לעלות פעם ב.. איזה מדרגת סלע מטורפת...מקובלת ולגיטימית בעיניי
"רכב יוקרה"....
אף אחד לא צריך רוביקון. אני עובר עם סופה בת 28 את אותם מכשולים ומגיע לאותם מקומות.
אף אחד גם לא צריך מרצדס - פרייבט בן 12 ב-10,000 שקל עושה את אותה עבודה בדיוק ב-5% מהעלות של אותה מרצדס (חוץ מה"יוקרה"). מניע, נוסע, שקט, ממוזג היטב, נוח, אמין!!! עומד באותו פקק ליד המרצדס, משייט בקלילות באותן מהירויות חוקיות, מגיע לאן שרוצים מתי שרוצים.
גם אל תספרו לי על "אמינות של רכב חדש" - כי ממה שאני קורא כאן ובעוד מקומות, הרבה יותר מדי מכוניות חדשות/צעירות סובלות מהרבה יותר תקלות מאותו פרייבט בן 12 עם 321,000 ק"מ שחונה כאן אצלי בחוץ. ולהבדיל מאותו פרייבט פשוט וזול ואמין על אמת, חלק ניכר מהתקלות האלה ברכב חדש לא זוכות לפתרון ראוי או בכלל...
מה זה "צריך"? צריך זה מלשון "צורך". משהו שמוכרחים.
אתה צריך להגיע לעבודה. אתה צריך 7 מושבים אם יש 4-5 ילדים להסיע. צריך להגיע לנקודות מרוחקות בשטח כי זו עבודה שלך. צריך רכב עם ריצפה נמוכה ותקרה גבוהה כדי שאמא שלך בת ה-80 אחרי ניתוח החלפת ברך תוכל להיכנס ולצאת בקלות וכו' וכו'.
זה "צריך".
עזבו מכוניות. מי "צריך" שעון ברייטלינג? הרי סווטץ' פשוט או G-שוק מראים את אותה שעה בדיוק.
מי "צריך" לאכול סטייק ואגיו ב-500 שקל לקילו?... מי קבע שהוא יותר טעים מסתם אנטריקוט ב-100 שקל לקילו?....
מי "צריך" בקבוק ויסקי סינגל-מאלט 20 שנה?... מבטיח לכם שבטעימה עיוורת אתם לא תדעו לזהות - אתם תבחרו בוויסקי שיותר טעים לכם וסביר להניח שזה לא יהיה דווקא הוויסקי שיצא מהבקבוק הכי יקר.
מה יש ברנגלר/רוביקון ש"צריך"? כלום. לטייל?.... אפשר לטייל עם כל רכב שטח בעל יכולות פחותות משל רוביקון. כל טרופר ב-20,000 שקל בהנחה שהוא תקין, עדיין נוח יותר ועם מזגן טוב יותר ועובר את אותם מכשולים גם אם בפחות קלילות וכל מי שצבר קצת נסיון בתחביב יודע שנהיגה טובה ונכונה היא 70-80% מהסיפור בתחביב הזה והרכב הוא משני וכולנו מכירים כאן מספיק אנשים שהגיעו לכל נקודה עם טרופר או טראנו או פאג'רו ישנים וגם חזרו משם בשלום ובנסיעה.
יכולת עבירות?... כן, זה חשוב לנו, אבל גם את זה לא באמת "צריך". אין שום "צורך" בלצלוח את נחל עדשה או לטפס במעלה זיק. אנחנו עושים את זה רק כי אנחנו רוצים וכי זה הכיף שלנו. כי זו השריטה שלנו.
רכב שטח כמעט מוחלט כמו רוביקון, מכוניות ספורט, אופנועי קאסטום, שעוני יוקרה, סטייק ואגיו - הכל דברים שלא נותנים לכם שום דבר ש"צריך". אבל אנחנו אוהבים ורוצים ונהנים - ורוביקון זה אוטו שקונים רק כי רוצים.
סיבות לזכות הבחירה דווקא בו? בלי סוף. בדיוק אותו דבר עם מרצדס. כל אחד משיקוליו וכל שיקול כזה הוא בעל ערך ומשקל לא פחותים מכל שיקול אחר של מישהו אחר, ובעיני השיקול מספר 1 לקנו תרוביקון או מרצדס או פרארי או דוקאטי או הרלי או שעון ברייטלינג הוא כי זה החלום שלך וכי תמיד רצית. ועכשיו אתה יכול? אז מה אם לא תנצל את כל יכולות העבירות שלו - לך על זה בכל הכוח ותתחדש ותהנה בכל בוקר מחדש. אתה חי רק פעם אחת והדבר היחיד שאתה באמת צריך זה להינות מכל רגע שאפשר ולחייך ולהרגיש טוב עם עצמך.
ובהנחה שלא התחברת? זה רק אוטו. ואז תמכור. לא תפסיד הרבה כסף אם בכלל.
בינתיים תתחדש! אני מקנא בך.
בוודאי שאני צריך רוביקון
אני צריך רוביקון כי הוא חלק מהאישיות שלי
איך לעזאזל אתה מדגיש בבולד מילים ???
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
לא ברור לי מדוע החלטת שזה המניע לרכישה של פותח השרשור ובכל מקרה גם אישית חושב שרכישה לצורכי שופוני היא לגיטימית ומקובלת עלי בדיוק כשם שרכישת רכב ושיפורו במאות אלפי ש"ח כדי לעלות פעם ב.. איזה מדרגת סלע מטורפת...מקובלת ולגיטימית בעיניי
זו ההתרשמות שלי, אם לא הובנתי היא לא נאמרה בנימה שלילית אלא עובדתית.
נניח, רק נניח... שלפותח השרשור 400 אלף ש"ח באופן יחסי הם כמו 10 אלף ש"ח לברלי. אז למה לא לקנות רוביקון אם זה מה ש"בא" לו עכשיו?
כל אחד יכול לחיות ולנהות מרמת החיים שהוא יכול להרשות לעצמו. נכון שהבעיה בארץ שכולם ממונפים ומנסים לחיות ברמת חיים שהם לא באמת יכולים להרשות לעצמם, אבל זה סיפור אחר.
מצד אחד יש לי חבר שנכנס איתי לשטח עם SUV של פחות מ 20K ומצטרף גם חבר עם G63. כל אחד לפי יכולתו. דווקא זה של ה 20K יותר נזהר על הרכב.
בקיצור, אם נוציא את עניין הכסף מהמשוואה ונניח שיש כאן התנהלות כלכלית נכונה לבן אדם הספציפי, תקנה מה "שבא" לך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
"רכב יוקרה"....
אף אחד לא צריך רוביקון. אני עובר עם סופה בת 28 את אותם מכשולים ומגיע לאותם מקומות.
אף אחד גם לא צריך מרצדס - פרייבט בן 12 ב-10,000 שקל עושה את אותה עבודה בדיוק ב-5% מהעלות של אותה מרצדס (חוץ מה"יוקרה"). מניע, נוסע, שקט, ממוזג היטב, נוח, אמין!!! עומד באותו פקק ליד המרצדס, משייט בקלילות באותן מהירויות חוקיות, מגיע לאן שרוצים מתי שרוצים.
גם אל תספרו לי על "אמינות של רכב חדש" - כי ממה שאני קורא כאן ובעוד מקומות, הרבה יותר מדי מכוניות חדשות/צעירות סובלות מהרבה יותר תקלות מאותו פרייבט בן 12 עם 321,000 ק"מ שחונה כאן אצלי בחוץ. ולהבדיל מאותו פרייבט פשוט וזול ואמין על אמת, חלק ניכר מהתקלות האלה ברכב חדש לא זוכות לפתרון ראוי או בכלל...
מה זה "צריך"? צריך זה מלשון "צורך". משהו שמוכרחים.
אתה צריך להגיע לעבודה. אתה צריך 7 מושבים אם יש 4-5 ילדים להסיע. צריך להגיע לנקודות מרוחקות בשטח כי זו עבודה שלך. צריך רכב עם ריצפה נמוכה ותקרה גבוהה כדי שאמא שלך בת ה-80 אחרי ניתוח החלפת ברך תוכל להיכנס ולצאת בקלות וכו' וכו'.
זה "צריך".
עזבו מכוניות. מי "צריך" שעון ברייטלינג? הרי סווטץ' פשוט או G-שוק מראים את אותה שעה בדיוק.
מי "צריך" לאכול סטייק ואגיו ב-500 שקל לקילו?... מי קבע שהוא יותר טעים מסתם אנטריקוט ב-100 שקל לקילו?....
מי "צריך" בקבוק ויסקי סינגל-מאלט 20 שנה?... מבטיח לכם שבטעימה עיוורת אתם לא תדעו לזהות - אתם תבחרו בוויסקי שיותר טעים לכם וסביר להניח שזה לא יהיה דווקא הוויסקי שיצא מהבקבוק הכי יקר.
מה יש ברנגלר/רוביקון ש"צריך"? כלום. לטייל?.... אפשר לטייל עם כל רכב שטח בעל יכולות פחותות משל רוביקון. כל טרופר ב-20,000 שקל בהנחה שהוא תקין, עדיין נוח יותר ועם מזגן טוב יותר ועובר את אותם מכשולים גם אם בפחות קלילות וכל מי שצבר קצת נסיון בתחביב יודע שנהיגה טובה ונכונה היא 70-80% מהסיפור בתחביב הזה והרכב הוא משני וכולנו מכירים כאן מספיק אנשים שהגיעו לכל נקודה עם טרופר או טראנו או פאג'רו ישנים וגם חזרו משם בשלום ובנסיעה.
יכולת עבירות?... כן, זה חשוב לנו, אבל גם את זה לא באמת "צריך". אין שום "צורך" בלצלוח את נחל עדשה או לטפס במעלה זיק. אנחנו עושים את זה רק כי אנחנו רוצים וכי זה הכיף שלנו. כי זו השריטה שלנו.
רכב שטח כמעט מוחלט כמו רוביקון, מכוניות ספורט, אופנועי קאסטום, שעוני יוקרה, סטייק ואגיו - הכל דברים שלא נותנים לכם שום דבר ש"צריך". אבל אנחנו אוהבים ורוצים ונהנים - ורוביקון זה אוטו שקונים רק כי רוצים.
סיבות לזכות הבחירה דווקא בו? בלי סוף. בדיוק אותו דבר עם מרצדס. כל אחד משיקוליו וכל שיקול כזה הוא בעל ערך ומשקל לא פחותים מכל שיקול אחר של מישהו אחר, ובעיני השיקול מספר 1 לקנו תרוביקון או מרצדס או פרארי או דוקאטי או הרלי או שעון ברייטלינג הוא כי זה החלום שלך וכי תמיד רצית. ועכשיו אתה יכול? אז מה אם לא תנצל את כל יכולות העבירות שלו - לך על זה בכל הכוח ותתחדש ותהנה בכל בוקר מחדש. אתה חי רק פעם אחת והדבר היחיד שאתה באמת צריך זה להינות מכל רגע שאפשר ולחייך ולהרגיש טוב עם עצמך.
ובהנחה שלא התחברת? זה רק אוטו. ואז תמכור. לא תפסיד הרבה כסף אם בכלל.
בינתיים תתחדש! אני מקנא בך.
+1
צודק ומחזק ואהבתי את הכתיבה כרגיל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
בוודאי שאני צריך רוביקון
אני צריך רוביקון כי הוא חלק מהאישיות שלי
בחיאת. תפריד "צורך" מ"אישיות". כי אני לא באמת צריך סופה ואתה לא באמת "צריך" את הרוביקון ובטח לא את המוסטנג. אתה רק תמיד רצית. והנה, אתה גם יכול. ולכן זה מה שאתה עושה - יש לך את שניהם ואתה שם פס על מה שאחרים יגידו על זה, שזה משהו שאני הכי מעריך - כי זה עושה לך טוב על הנשמה, וזה מה שהופך את שניהם לחלק מהאישיות שלך - שזה משהו שהמלעיזים לא יכולים להבין.
"מה אתה צריך סופה" זה משהו שאני שומע עשר פעמים בשבוע, בעיקר בקרב הקולגות שלי מהעבודה בהדרכות שיעשה להם ממש טוב לראות אותי נוסע בלנדקרוזר כמוהם כי זה יסגור להם את הפינה הפתוחה ויספק להם סוג של אישור שהכל אצלם בסדר ושהם בחרו נכון. אז אני לא באמת צריך סופה - אבל זה מה שאני אוהב ורוצה והנה, יש לי. וזה הפך לחלק מהאישיות שלי ואני מחייך בכל בוקר שאני אומר לסופה "בוקרטוב" וטופח בחיבה על מכסה המנוע שלה ואני מוכן להישבע שהיא מחייכת אלי בחזרה - שזה משהו שרק אני יכול לראות.
ואני הכי מעריך את אלה שעושים את מה שהם רוצים ויכולים, מגשימים לעצמם חלומות ולא נשאבים לתועלתנות הקטנה של "צריך" ומה יחשבו עליהם, והם לא דופקים חשבון לצדקנות של שכנים וחברים שיהיה להם תמיד מה לומר ומה להעיר ומה לרטון בכל פעם שהם רואים רכב מיוחד ואל כמו של כולם, כמו שכן שהיה לי שבמשך שנים, בכל פעם שנפגשנו במדרגות או בחדר האשפה או בחנייה, הוא כל הזמן העיר כשראה את הסופה ותמיד היה לו מה לומר על מי שמחזיק ג'יפ ישן שכל הזמן צריך להתעסק בו ולא יונדאי אקסנט כמו שהיתה לו - מה שסתם לו סופית את הפה היתה התשובה "אתה הרי מת לקנות ג'יפ כזה, אבל אשתך לא מרשה לך ולעולם גם לא תרשה".
נכון שלשכנים שלך תמיד יש מה להעיר על המוסטנג ועל הרוביקון?
בסוף הם רק מקנאים. אז שיחיו הקנאים האלה חיים ארוכים, ושיראו כל בוקר סופות פתוחות ורוביקונים על 35' ושישמעו בכל יום את הרעם מהאגזוזים של המוסטנג ושאר מאסל-קארס נטולות כל הגיון ושיקנאו ויקנאו ויקנאו - ושיסבלו מכל רגע. או שיתפסו אומץ ויגשימו לעצמם את החלומות.
אתה באמת שואל איך מדגישים בבולד?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
מהדפדפן (מהמחשב) זה קל... יש כפתור B בית העריכה.
מ-טאפאטולק זה פחות קל אבל אפשרי כפי שאתה רואה.
צטט למשל את התגובה ותראה את התגיות אצלי, או פשוט בתמונה https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...93763bef5b.jpg
נשלח מהנייד
טוב בעקבות ההודעות האחרונות צריך כמה סינכרוניים וכיוונים מההודעה האחרונה :
אכלתי הרגע סנדביץ שהכנתי בבית לקראת הצהריים כזה.
לחמנייה עם חומוס וקציצות ביתיות, ומרחתי גם מין אריסה טוניסאית כזאת ממש בנדיבות, כמות יפה יפה, מצנצנת מסחרית כזאת.
היא קצת חריפה ומלאה שמן ותבלינים, ואני סובל לאחרונה מצרבת קיצונית, כשסיימתי הרגע, שאלתי את עצמי *האם זה היה חכם ?*
לא. חכם זה לא היה.
אבל זה מה שרציתי.
פאק איט.
חכם זה לא היה.
האם זה היה חכם? רכישת רוביקון s שבוע שעבר
כל הודעה מהסוג הזה מחזקת את תפיסתי ש אבי ביטר = תומר הדר
נו שיט